BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #356524 przez Joanna
nataleczka_92 ja również biorę dopegyt, tylko już sama nie wiem czy słusznie:) zażywam jedną tabletkę co 12 godzin. Moja ginekolog powiedziała, że zaczniemy od słabszej dawki, bo to ciśnienie faktycznie może skacze tylko od czasu do czasu :) także póki co po tabletkach ciśnienie jest niskie, ale wolę już takie i łykać te tabsy ;) a Tobie mocno skakało ciśnienie? jakie masz teraz?
Widzę, że z tym śluzem to normalne, czytałam tylko że pod koniec ciąży jest go więcej :blink:
Torbę zaczynam powoli pakować, tzn. zbieram potrzebne rzeczy. Wczoraj kupiłam jeden ciemny ręcznik, mydło w płynie Biały Jeleń, żel pod prysznic, szampon itp.
czekam na rzeczy dla mnie do szpitala i kosmetyki dla Ali, które zamówiłam przez internet, kosmetyczkę w zasadzie mam gotową:)klapki i kapcie mam, szlafrok również.

Póki co muszę zabrać się za pranie i prasowanie ubranek, bo sił coraz mniej :) :lol:
Dzisiaj po południu cały czas coś w środku jakby mnie kuło i czułam dyskomfort na pęcherzu, Wam też to się zdarza?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #356537 przez iwonka_wwa
Witam Mamusie!
Ja staram się być w miarę aktywna tzn. codziennie chociaż na spacerek krótki się przejść, ale czuje że na coraz krótszych dystansach boli mnie biodro. A dziś to też niby dobrze się czuję, ale senna jestem, dłużej postoje i słabo mi się robi i też ciągle mi gorąco. Mój mąż to taki gorący jak kaloryfer, zawsze się o niego ogrzewałąm a teraz nawet dotknąć nie mogę bo parzy :ohmy:

Co do śluzu to też taki biały gęsty mam, ale dość obfity.

Torby też jeszcze nie spakowałam, ze 2--3 tygodnie jeszcze się wsztrzymam, ale w razie czego zakupy na dniach dokończe i powiem mężowie gdzie co jest :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #356547 przez chłopek
sadeczak.pl/191191 kusi mnie ten wózek
:)

12 lata 8 miesiąc temu #356566 przez Koni
Kasiulka chciałabym zobaczyć minę twojej teściowej :) Niezły agent z tego Twojego męża :P

nataleczka_92 uważaj na siebie i dużo odpoczywaj. Jeszcze troszkę musimy wytrwać.

Co do torby to ja mam dwie jedna moja druga małego i obie prawie spakowana choć nie do końca bo jeszcze musi do mnie dotrzeć paczka z PL :silly:

chłopek ja kusi to bierz, cena bardzo przystępna ;)

12 lata 8 miesiąc temu #356568 przez Kasiulka
gumis ja tak samo, cały czas w swoje stare 36 się mieszczę, bo zawsze lubiłam tuniki i bluzki odcinane pod biustem. Nie utyłam poza brzuchem, a wiadomo przecież że w ciąży to normalna sprawa, że brzuch się ma :laugh: ech te baby :laugh:

chłopek wózek pierwsza klasa, bardzo mi się podoba :)

12 lata 8 miesiąc temu #356588 przez chłopek
koni no własnie kusi ale ja mam po Ksawciu wózek no i nie wiem czy mi sie sprzeda wiec pewnie przy nim zostane

12 lata 8 miesiąc temu #356606 przez Koni
chłopek to może wystaw i zobacz a jak się sprzeda to kup ten co Ci się podoba ;)

Kasiulka zazdroszczę rozmiaru 36! Ja też się mieszczę w swoje bluzki ale spodnie to musiałam ostatnio kupić ciążowe większe niż te co nosiłam bo mnie gumka na brzuszku w starych uciskała a że nigdy nie lubiłam nosić biodrówek to muszę mieć większe choć też mówią że poza brzuszkiem nie utyłam :P

Mały mi właśnie przed chwilą nóżkę wcisną w brzuszek :P

12 lata 8 miesiąc temu #356627 przez Kasiulka
Koni oj mój mąż to faktycznie jajcarz nie z tej ziemi :D Z resztą nawet gdybym przytyła bardzo w ciąży to kurcze - kiedy jak nie teraz mogłabym sobie na to pozwolić? :blink:

chłopek a pokaż ten wózek po Ksawciu, może akurat którejś z dziewczyn które nie kupiły jeszcze wózka by się przydał i kupi odCiebie.

12 lata 8 miesiąc temu #356686 przez nataleczka_92
Joanna ja biore dopegyt rano i wieczorem, cisnienie mierze codzien i tez jest slabsze niz powinno byc,ale to lepiej niz mialoby byc wysokie. co wizyta to cisnienie wysokie bo przewaznie 155/97. ale to chyba stres.
Chłopek wozek superowy i cena naprawde warta uwagi:)
ja dzis rano wymiotowalam,i jakos duzo sluzu mialam... :(

12 lata 8 miesiąc temu #356751 przez Natalia^^
Witam Wszystkie Mamusie, przepraszam ze tak długo mnie nie było ale pierwsze dwa tyg mielismy bardzo duzo gosci, wyjazdów i nie było czasu, a ten tydzien byłam z Jaśkiem w szpitalu, bo przestał oddychc mi w nocy, wyobrazcie sobie ze gdyby nie monitor oddechu to pewnie tragicznie by sie to skonczyło. ale dzis jestesmy juz w domku, Mały rosnie jak na drożdzch, mamy juz 3 kg.

Strasznie wam zazdroszcze tych brzuszków przygotowań, ja nie zdążyłam nacieszyć sie ciążą. choć nie ukrywam ze jestem szczesliwa ze jas jest juz z nami,

Powiem wam ze nie spodziewałam sie ze macieżyństwo to ciagły strach o dziecko... nie wiem moze to ze wzgledu na wczesniactwo no ale jak nie anemia to nie mogł zrobic kupki, alebo ulewał przez nos, teraz jeszcze ten bezdech. szok...

Tak wiec pilnujcie zdrówka a w szczegolnosci cinienia bo szkoda zeby dzieciaczki rodziły sie wczesniej to jest taki stres....
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #356753 przez Natalia^^
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #356754 przez Natalia^^
U mamy Najlepiej, uwielbiam to minkę

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #356756 przez Natalia^^
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #356760 przez Madeline
Natalia jejku, wcale Ci się nie dziwię, że żyjesz w ciągłym stresie :( Ale najważniejsze, że jest już wszystko oki. A malutki jest prześliczny i powiem Ci szczerze, że z jednej strony zazdroszczę Ci, że masz już Jasia przy sobie :)

12 lata 8 miesiąc temu #356786 przez Koni
Natalia^^ dobrze że jesteś bo już się wszystkie o Ciebie pytałyśmy.

Cieszę się że z Jasiem wszystko w porządku i utwierdziłaś mnie w przekonaniu że mimo iż wydałam niesamowite pieniądze na monitor oddechu był to dobry zakup ;)

Zdjęcia małego są cudowne, jest rozkoszny i już taki duży się zrobił :P

Ja dzisiaj jeszcze wolne a jutro znowu do pracy :dry: Jak dobrze że to już tylko 3 tygodnie zostały :S

Jak tam u Was dzisiaj mamusie?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka