- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
jak sie dzis czujecie???? ja nawet dobrze tylko w daszym ciagu boili mnie takosc lonowa ale coz tak podobno musi byc
A jesli chodzi o gotowosc do przyjscia na swiat maluszka to ja tez jestem prawie gotowa dzis ostatnia tura prania posciel i kocyki i bedziemy gotowi no i prasowanie
A z tego co tu czytam cos sie spiesza te dziudziunie na ten swiat:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
rozumiem, że chodzisz prywatnie? ja tak samo i powiem CI, że w następnej ciąży nie popełnię już tego błędu - owszem mam usg kiedy chcę itd, ale za wszystkie najdrobniejsze badania muszę płacić! to jest porażka - kupa kasy na wizyty + kasa na badania + dobra dieta + witaminy i inne rzeczy... na tych wizytach możnaby sporo oszczęzić i kupić coś więcej dla Małej
Joanna ja prałam wszystko ręcznie w proszku Dzidziuś
chłopek odpoczywaj dużo! Niech maleństwo wytrzyma do terminu
magda__kielce jak ja Ci zazdroszczę! My musimy kupić jeszcze materacyk do łóżeczka, pościel, ceratki, papmpersy i pewnie milion innych rzeczy.
Królowapo tym co przeczytałam w wypowiedzi Natalii to zaczęłam na poważnie rozważać, ale czy ostatecznie kupię monitor to się okaże.
Wam tez tak puchną stopy? Matko posiedzę chwilę przy komputerze, albo pochodzę i jużmam balony. I za każdym razem panikujęczy to nie zatrucie ciążowe ale po odpoczynku opuchlizna schodzi, więc chyba panikuję bezsensu.
Jestem już na prawdę zmęczona... jak wracam z uczelni to przez kilka godzin dogorywam nim za coś się zabiorę podziwiam Was wszystkie, które jeszcze pracujecie.
CIągle mi gorąco i piję tyle ile w życiu nie piłam! też tak macie?
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
to chyba juz tak bedzie do porodu
Mnie tez puchna nogi ale niema tragedi niema co warjowac za szybko chociaz sama tez widze ze swiruje czesto
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
kasiulka właśnie zamówiłam proszek Dzidziuś, naprawdę ładnie pachnie
chłopek odpoczywaj ile się tylko da. Zobaczysz, że urodzisz blisko terminu
teraz mi się przypomniało...wczoraj zapytałam mojego ginka odnośnie liczenia ruchów dziecka, stwierdziła, że odchodzi się od tego, to funkcjonowało dawno temu, ew. ruchy mogą liczyć kobiety, które przebywają w szpitalu, bo mają na to czas i spokój kobieta instynktownie wyczuwa jak dzidzia porusza się i wie, że wszystko jest w porządku, więc nie ma potrzeby liczenia:)wspomniała tylko, że blisko terminu porodu czasem trzeba to robić.
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
A co do tych ruchow to mnie powiedzial zeby raz dziennnie zwrocic uwage zeby w ciagu godziny ruszl sie 10 razy ale nie fisiowac i lezec plackiem i caly dzien liczyc tylko kiedy sobie leze i odpoczywam
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Królowa ja zdecydowałam się na zakup monitora oddechu (tzn. planuję)takiego do łóżeczka. Fakt, drogie strasznie to urządzenie, ale jak się tyle teraz czyta o tej śmierci łóżeczkowej to wole nie ryzykować.
Chłopek ja też często mam uczucie takiego kłucia w okolicach pępka - maluch tak się chyba jakoś układa, ale pokręcę się, poszturcham go i po jakimś czasie kłucie ustaje.
Mi nasiliły się te kłócia w pachwinie ledwo przez to chodzę i doszedł do tego ucisk w okolicy kości łonowej. Ale byłam wczoraj u gina i powiedziała, że to normalne, że już niestety będę odczuwać taki dyskomfort podczas chodzenia. Przynajmniej mnie zbadała, bo gin do którego normalnie chodzę tylko wyniki badań sprawdza i tyle. Chciałam nawet się przepisać do tej co byłam wczoraj, ale położna mi powiedziała, że jak tam prowadzę ciążę, to już tam muszę chodzić bo tamta przychodnia będzie rozliczać się z mojej ciąży :/
No ale trochę ponad miesiąc zostało, więc wytrzymam.
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
A co do monitora oddechu bardzo bym chciala ale chyba finansowo niedam rady
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
co do wizyt to ja chodze na NFZ i co wizyta mam usg i mam naprawde superowego gina:)
proszek i plyn do plukania tez mam Dzidzius,pieknie pachnie.
wogole to pamietacie jak wam pisalam o tych moich bolach w biodrach??? normalnie w ostatnim tygodniu to nie mialam jak spac bo i lewa i prawa strona mnie bolala,ale zaczelam sobie zwijac koc i klade miedzy brzuch a nogi i jest bossko zadnych boli nawet w pachwinach czy krzyzu,a takto w nocy siku ledwo moglam wstac.
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Ja powoli zbieram się do wizyty u mojego gin, ciekawa jestem czy sprawdziła wyniki na ten paciorkowiec. Bo przyjęła mnie ostatnio do siebie jak miała dyżur na oddziale w szpitalu i ten wymaz poszedł tak jakby ze szpitala, no i obiecała, że będzie pamiętać i że sprawdzi przed dzisiejszą wizytą, ale znając ją i jaka jest zabiegana to na bank zapomniała :/
Dzisiaj w nocy chyba ze trzy razy wstawałam do wc, bo mój maluszek tak się nisko ułożył, że miałam wrażenie że mam go między nogami Dosłownie chodzić nie mogłam, ale teraz jest już wszystko oki.
Miłego dnia kochane
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Ma nianię z wideo i maty ale jest strasznie drogi u mnie siostra się dołożyła w prezencie dla maluszka więc kupiłam
Kasiulka śliczne zdjęcie w awatarku
nati.olsztyn przykra sprawa z taką wizytą u mnie też pewnie już nie zobaczę maluszka tym bardziej że w zeszły poniedziałek miałam USG ale pociesza mnie fakt że niedługo będę patrzeć na niego do woli
Madeline zawsze możesz prać w Persilu non-bio to jest proszek do delikatnej skóry i w Irlandii tylko takie się stosuje dla dzieci bo specjalnych nie robią
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziś niby dobrze się czułąm, pojechałąm do biblioteki, zrobiłam szybki obiadek i już mnie kręgosłup boli :/
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My wlasnie po ostatnim usg, Malutka wazy juz 2863g i przekroj ciemieniowy glowki 9cm, wszystko w normie takze super. Jest glowka w dol ale to sama moge odczuc
Chcieli mnie namowic na dodatkowe badania dla ich kliniki ( tu gdzie bede rodzic to jest mega wielki szpital), takie co wsadzaja na godzine do tuby i skanuja, ale to jest strasznie halasliwe i powiedzialam ze nie bede dzieciatka stresowac. Juz nie mowiac o promieniowaniu i uczuciu klaustrofobii... lepiej myslec o sobie i dzieciatku teraz.
Iwonka ja tam w pracy to ostatnio lepiej odpoczywam niz w domu, tyle ze czasem kosc ogonowa boli od siedzenia, ale w domu to zawsze sie za cos ostatnio wezme i sama sobie daje w kosc
Nataleczka poducha miedzy nogami to swietny sposob na ciazowe spanie. Ja mam takiego duzego banana to sobie miedzy nogami i pod brzuch podkladam teraz.
Koni w UK jest jeszcze taki proszek dla dzieci specjalnie Fairy sie nazywa, ale drogi na maxa. Ponoc kazdy non-bio jest tak samo dobry, nawet w platkach mydlanych dobrze prac. A w PL ponoc w aptece mozna dostac lupiny migdalow czy czegos ktore sie pienia fajnie i sa calkowicie bio-ekologiczne ale ja nie probowalam.
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Ja pewnie też bym się nie zdecydowała na takie badania więc rozumiem. A mała to już kawał dziewczyny
A do kiedy ty pracujesz?
Madeline dobrze że wszystko w porządku teraz tylko czekać na 37 tydzień i rodzić