- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- mamusia-85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie wyobrażamy sobie życia bez Martusi :):*
A ja dzis jestem zalamana Bylam dzis w szpitalu w poradni cukrzycowej dla ciezarnych i okazalo sie, ze mam jednak cukrzyce...dostalam glukometr i od jutra bede sie klula 4 razy dziennie o diecie nie mowiac, bo z rozpiski, ktora dostalam bede chodzic glodna...tego nie mozna tego tez nie, normalnie dieta odchudzajaca, a do tego do tej poradni bede jezdzic do konca ciazy co dwa tygodnie z ksiazeczka kontrolujaco glukoze. Oprocz tego mam zrobic powtorny test glukozowy, mocz ogolny czy jest cukier i jakas hipoglikemie glikemiczna czarna magia Jestem zmeczona i zestresowana po dzisiejszym dniu...z drugiej strony czego sie nie robi dla dzieciatka kochanego skoro to ma pomoc, a nie zaszkodzic jej to sie pomecze jeszcze te 7 tygodni.
Kobitki, a moze ktoras z was tez ma cukrzyce ciazowa i jak to u was wyglada, sama dieta czy tez musicie sie kluc??
Ja jestem padnieta wiec ide spac za chwile.
Dobranoc
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie wszystko w porządku maly szaleje dziewczyny ja jestem przerażona bo wy macie juz całe wyprawki dla swoich pociech a ja praktycznie nic dopiero w niedziele kupiłam kilka ubranek i kocyk w sumie mam termin 30 czerwiec i 9 lipiec z usg także mam troszkę wiecej czasu niż wy...
Mamusia85 nie martw sie kochana ja tez mam cukrzycę ciazowa i tez jestem na diecie od świat wielkanocnych.musze kluc sie 4razy dziennie raz na czczo z rana a pózniej 2 godz po posiłku czyli po śniadaniu,lunchu i obiedzie...na początku cieżko było bo cały czas Głodna chociaż teraz tez chodzę niedojedzona...a jak sobie pozwolę na cos wiecej to odrazu cukier w górę masakra.aha no i schudlam 2,5 kg jak sie wazylam 2 tyg temu,w piątek idę do gina to zobaczymy czy jeszcze schudlam w sumie mam na plusie 7 kg.zaczynam sie trochę martwić.lekarz ma mi dać skierowanie na usg zeby zobaczyć jak maly rośnie.musimy wytrzymać juz niewiele do końca nam zostało
Uciekam spać kobietki bo u mnie juz prawie 23.pozdrowionka
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
A jak sie dzis czujecie bo ja srednio jakos niemoge sie pozbierac, a mam dzis dwie domowe klientki i musze sie ogarnac
a ile placilyscie za te wymazy na paciorkowca?????
Pozdrawiam i zycze udanego dnia
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziś miałam na prawdę ciężką noc - miałam tak silne bóle w kości krzyżowej w trakcie najmniejszego ruchu, że myślałam że ktoś mi ją łamie. dosłownie! od samego początku ciąży miałam bóle w tej okolicy, ale takiego czegoś jak dzisiejszej nocy to jeszcze nie miałam nigdy
dajecie mi do myślenia z tym monitorem oddechu... chyba poproszę żeby nie robili nam żadnych prezentów tylko niech się zrzucą na ten monitor...
tylko że ja się kompletnie nie znam na zakupie takich rzeczy.myślicie że ten jest dobry www.babysense.com.pl/produkt,2.html ?
albo ten:
www.babysense.com.pl/produkt,1.html ?
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Ja już od rana sprawy papierkowe załatwiam Byłam w pracy w kadrach zanieść zwolnienie i odebrać rmua na maj I przyszłam sobie powolutku do domu, wspaniały spacer z rana Gorąco dziś będzie, bo już jest prawie 20 stopni w cieniu. Chciałam iść na zakupy, ale zapomniałam, że sklepy od 10 są otwarte także muszę jeszcze chwilę poczekać i znów wyruszam na miasto
A jak przyszłam do domu, to czekała mnie nie miła niespodzianka, mój pies chyba za bardzo przyzwyczaił się do wsi, bo teraz jest taki złośnik, że szok. Wczoraj byliśmy na kawie u mojej szwagierki to zostawił nam niespodziankę koło kominka, a dziś zapaskudził mi dwa pokoje i do tego dywan Kurczę zła jestem, bo on to na złość zrobił, nie dość, że na dworzu zrobił to jeszcze w domu. Nie podoba mu się, że musi siedzieć w mieszkaniu i do tego został chwilę sam no to musiał zapaskudzić mi pokoje Ehh... A w lipcu kończy rok i już dawno nie mieliśmy z tym żadnych problemów. Wkurzyłam się tylko niepotrzebnie
Torby nie mam jeszcze spakowanej, ale tak myślę może dziś i jutro zacznę ją pakować, zależy od tego czy dostanę wszystkie rzeczy w sklepach, te co mam zamiar kupić
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
Podczytuje Was od rana ale jakos sił brakowało żeby cosik napisać... Jakas niedospana jestem i mimo pięknej pogody klapnięta i ledwo żywa. Chyba to jeszcze skutki wczorajszego wieczoru- nie dosc, że wszystko mi z rąk lecialo i czego się nie dotknełam to sie musialo spiep.... to jeszcze koszmarnie bolała mnie miednica, w krzyżu, a najgorzej lewe biodro...ledwo chodziłam a o schyleniu się nie było nawet mowy... No i w nocy było to samo, przekrecenie się z boku na bok wiązało się z okropnym bólem...
Ale to podobno należy do normalnych "przyjemności" związanych z końcówką ciąży...ehhh:)
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak ja Wam zazdroszczę tej pogody! U nas jest 12'C i ciągle deszcz od miesiąca może były z 2 słoneczne dni
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
u mnie też pogoda ładna od samego rana, paczki spływają, dzisiaj przyjdą kosmetyki dla Malutkiej, proszki do prania itp. Od jutra mogę prać, słońce świeci to chociaż szybko wyschnie przyjdą jeszcze koszule do karmienia a jutro dokupię kilka rzeczy w aptece i koniec w przyszłym tygodniu spakuję torbę a pod koniec miesiąca ubiorę łóżeczko
Dzisiaj miałam taki sen, że o matko śniło mi się, że zaczęłam rodzić, byłam już w szpitalu, skurcz za skurczem, lekarz dał mi dwa zastrzyki w pupę nie wiem po co za chwilę włączył się alarm, ktoś przybiegł z personelu i oznajmił, że może konieczna będzie ewakuacja a ja muszę jechać do innego szpitala, tyle że już główkę widać masakra, nasz szczęście to tylko sen a Wam co się ciekawego śni?
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja wizytę u mojej gin mam 30 maja a to będzie 37 tydzień i liczę po cichu, że już po tym zacznę rodzić
Właśnie kończę drugie śniadanie Bo głodna już byłam Mąż się śmieje, że teraz jest mnie lepiej ubierać niż karmić
Z miasta wróciłam z niczym, bo na całe miasto jest chyba 4 czy 5 sklepów dla dzieci i tylko w jednym były staniki do karmienia, ale nie było mojego rozmiaru a dostawa będzie za tydzień w czwartek A resztę zakupów zrobię jak mąż wróci z pracy, bo skoczymy do Rossmanna.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tak poważnie to uciekam się szykować bo o 13 zaczynam
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
wogole to musze wam powiedziec ze jednak brzuch musial mi sie opuscic,bo juz od jakiegos czasu ani zgagi nie mam ,i latwiej sie oddycha,czytalam ze brzuch moze opuscic sie nawet 2-4tyg przed porodem ale jak to bedzie w rzeczywistosci to niewiem:(
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie tez dzis piekna pogoda ale wcale niedodaje mi sil tylko odbiera
Uwazajcie na tych zakupach bo cieplutko zebyscie sie nie przemeczyly
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa