BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #358277 przez iwonka_wwa
sister.anna duża już ta Twoja malutka :woohoo:

A czy w Polsce to usg w 30 tygodniu jest ostatnim usg, czy jest jeszcze jakieś później?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #358300 przez sister.anna
Koni koncze prace w ten piatek a w sobote do mnie Mama przyjezdza na prawie tydzien i sobie spedzimy razem czas, nie moge sie juz doczekac :lol: Oczywiscie leje u nas i pogoda jak na maj masakryczna, ale cos sie wymysli, wazne ze sobie pobedziemy tak bezstresowo.

Ja nie wiem jak Ty dajesz rade tyle stac i chodzic, musisz byc super fit !
Chociaz wiesz, ja w sumie sie ciesze ze pracowalam tak dlugo, nie wiem co bym w domu z soba robila, wg terminu i tak bede 2 tyg sama w domu, jeszcze chyba nigdy nie mialam tyle czasu dla siebie :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #358305 przez Koni
sister.anna no to mi po Tobie zostanie jeszcze 2 tygodnie ;) Sama się czasem zastanawiam jak ja daję radę :P
A mama przylatuje jak się wnusia urodzi?

Mój mały się dziś strasznie mało rusza i zaczynam się martwić :(

12 lata 8 miesiąc temu #358316 przez nati.olsztyn
Koni Zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boczku (jak bedziesz miala chwilke) i poczekaj pare minut (20-30) i powinien zacząć fikać:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #358326 przez Joanna
sister.anna Malutka bardzo ładnie waży, ale tak porównuje to faktycznie moja niunia może całkiem sporo ważyć, już wczoraj wyszło 2416g :lol: :kiss: ale to nieważne, grunt że nasze dzieciaczki prawidło się rozwijają :)
Ten cały monitor oddechu to może być fajna sprawa, ale póki co nie rozważam kupna, jeśli dzidzia urodzi się o czasie to będę spokojna:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #358376 przez Koni
nati.olsztyn zjadłam obiad i zaczął trochę fikać nie mniej jednak nie lubię jak robi mi takie numery ;)

Joanna ja kupiłam bo znając siebie będę siedziała przy małym 24h sprawdzając czy oddycha a tak będę spokojniejsza. Mój siostrzeniec też się urodził o czasie a moja siostra mimo to co chwilę sprawdzała czy jest wszystko ok i dlatego też stwierdziła że się dołoży do mojej wymarzonej niani żebym nie musiała się tak martwić ;)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #358377 przez Kasiulka
Koni dziękuję :) wiesz jak ja się martwię kiedy Zuzia mało się rusza to puszczam koło brzuszka jakąś muzykę - po chwili reaguje, albo tak jak mówią dziewczyny - jem słodkości ;)

nati.olsztyn ja za każdą wizytę płacę 100zł, jak dostajemy film, czy jak miałam robioną cytologię to płaciliśmy 200 zł, no i wszystkie badania też kosztują, ale skoro mówisz że wymaz tylko 23zł to nie ma problemu, już się bałam że to droższa zabawa :D

12 lata 8 miesiąc temu #358379 przez Koni
Kasiulka jak nie masz nic przeciwko to może wstaw to zdjęcie na forum bo jest takie ładne a chętnie bym je pooglądała w większych rozmiarach :)

Co do ruchów małego ja mam już taką panikę po tym jak się ostatnio tak 4 dni pod rząd mało ruszał :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #358387 przez nati.olsztyn
Konidokładnie Cię rozumiem. Mó mały jest ogólnie bardzo ruchliwy, ale tez potrafi takie cyrki odstawiać:), oni chyba lubią straszyć swoje mamuśki... raz to nie dosc ze sie nie ruszal to jeszcze go dobudzic nie moglam ani sprowokowac do jakiegokolwiek ruchu, wtedy to dopiero mi stracha napędził...łobuziak mój mały:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #358409 przez Joanna
koni tak trochę poczytałam o tym monitorze oddechu i faktycznie przemyślę zakup, może rodzice dołożą się z moją babcią, porozmawiam z nimi:) znając mnie to będę panikować i jeszcze od łóżeczka nie odejdę...

znalazłam urządzenie za 320zł i za 700zł :blink: a Twoje ile kosztowało?

12 lata 8 miesiąc temu #358430 przez Koni
nati.olsztyn no łobuziaki jedne ;)

Joanna moje kosztuje ok 1000zł ale jest w tym niania, wideo i monitor oddechu także 3w1 ale są tańsze albo można kupić same maty i do tego zwykłą nianię. Ja bardzo chciałam tą bo ma świetne rekomendacje no i ma wszystko co potrzeba a że siostra dołożyła 400zł to się skusiłam bo jakaś lepsza niania z wideo kosztowałaby mnie tyle samo co ja wydałam pieniążków.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #358476 przez Joanna
koni mnie wystarczyłby taki do 350zł, porozmawiam z rodzinką, skoro i tak będą chcieli kupić coś małej to wolę takie urządzenie niż kolejne ciuszki czy zabawki :blink:

Zobaczymy, teraz mykam na you can dance :)
Dobrej nocki :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #358511 przez gumis24
dziewczyny mam pytanie odnosnie torby..pakowalyscie osobna dla siebie i dziecka czy razem?troche jest tych rzeczy kompletnie niewiem do czego to wszystko wlozyc..a Wy jak sobie dalyscie rade bo wiem ze sporo z Was jest juz spakowanych...

12 lata 8 miesiąc temu #358545 przez nati.olsztyn
gumis Ja sie jakoś zmiesciłam w jedną, podzielilam na pół (moje i maluszka) i poukladalam warstwami mniej wiecej co w jakiej kolejnosci bedzie mi potrzebne. Tylko nie brałam np. dwóch paczek podpasek ani podkładów a po parę sztuk tylko, resztę mezus dowiezie mi na bieżąco:)

12 lata 8 miesiąc temu #358569 przez Koni
Joanna napisał:

koni mnie wystarczyłby taki do 350zł, porozmawiam z rodzinką, skoro i tak będą chcieli kupić coś małej to wolę takie urządzenie niż kolejne ciuszki czy zabawki :blink:

Ja wyszłam z takiego samego założenia ;) Siostra chciała kupić małemu kołyskę ale to jest tak na 6 miesięcy a do tego ona mieszka we Włoszech a ja w Irlandii więc jeszcze by to trzeba było przesłać więc jej powiedziałam że może nianie kupić a że ja sobie umyśliłam taką a nie inną to stwierdziłyśmy że się dołoży ;)

gumis24 ja mam 2 małe torby. Malutkiego zapakowałam w torbę wielkości takiej jak jest do wózka a siebie w małą podręczną. Rzeczy małego przydadzą się dopiero po porodzie i przynajmniej będę wiedziała co gdzie jest. Jedynie w mojej mam kocyk i na wierzch osobno wezmę rożek do szpitala :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka