- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
Koni super ze u Ciebie i dzidziusia wszystko w porzadku.ja w pierwszej ciazy tez mialam w 30tyg bole brzucha,i bylo zagrozenie porodem przedwczesnym, i dostawalam zastrzyki ze sterydami. ale jakos wytrwalysmy i malutka urodzila sie w 38tyg:)
przegladam forum mamuś majowych i juz czesc z nich rozpakowana;)
Joanna ja ze soba ubranek dla malego nie biore,tylko jak bedziemy wychodzic ze szpitala to nam mąż dowiezie na wyjscie odpowiednie ciuszki. bo to kazdy ubiera jak uwaza. ja np jak corke rodzilam na koniec sierpnia to na wyjscie zakladalam jej body, i na to kaftanik bawelniany i polspiochy i w rozek. caly komplecik to byl taki wyprawkowy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
odnośnie Twojej pierwszej ciąży, dlaczego miałaś zagrożenie porodem przedwczesnym?
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co do ubranek to ja do szpitala nie zabieram,bo po pierwsze to daja szpitalne,a po drugie to mozna wziasc swoje ale jak biora dzieciaczka do kapieli to czasem zapominaja kogo byly ciuszki i klada do prania z tymi szpitalnymi i juz nie oddaja
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tutaj masz racje, że biorąc do kąpieli mogą pomieszać ubranka. Nie będę się wychylać i dopóki nie zechcą ode mnie ciuszków to nie dam
Mykam za niedługo spać, jutro muszę wstać o 5.30, mam do zrobienia całą listę badań
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Mam nadzieje że u nas już się nic nie wydarzy a na USG jutro usłyszymy dobre wieści
Co do ciuszków to ja spakowałam 1 body z długim i 3 z krótkim rękawem, 3 pary śpiochów z długim rękawem, jedne na szelkach i na wyjście mam ogrodniczki z kaftanikiem i sweterek U nas nie jest tak ciepło jak w PL co najwyżej 20'C i to przy dobrych wiatrach a wyjątkowych sytuacjach jest 25'C więc też nie za gorąco. Nawet teraz jest po 6-10'C a to przecież koniec kwietnia
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja już po badankach, po południu będą wyniki dziecię nie dało mi spać od 4.30 pogoda od samego rana piękna, szkoda tylko że od 3 dni boli mnie głowa...
ja muszę najpierw poprać ciuszki i pokupować rzeczy dla siebie, wtedy spakuję torbę myślę, że do drugiej połowy maja wyrobię się
koni daj potem znać co u Ciebie i Maluszka:)
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
Rozpisalyscie sie niesamowicie przez te kilka dni ja niebardzo mialm nawet sile cos pisac
bo ostatnie dni i upaly mnie troche wykanczaja, i co gorsza maly mnie straszy bo mialm skurcz w nocy taki kilkunasto sekundowy ale po nospie przeszlo do lekarza ide w poniedzialek wiec mysle ze nic zlego sie nie wydarzy
a jesli chodzi o ilosc ciuszkow do szpitala do moja siostra ktora ma 2 dzieci zaproponowala zeby wziasc wiecej rzeczy niz sie martwic chyba ze bedzie mial wam kto szybko przeprac i doniesc albo macie duzo komplecikow
Pozdrawiam
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
a juz po śniadanku, pranie powieszony zabieram sie za składanie prania, a później pójdziemy na polko ale jak bedzie chłodniej bo za gorąco i nie chce tak Ksawcia brać na taki żar. mąż jutro ma wolne wiec pójdziemy na plac zabaw. a dzisiaj grill sie szykuje bo znajomi z Wa-wy przyjechali do moich rodziców no i jescze kuzynka męża z Krakowa
to mój brzuszek z wczoraj
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Joanna dam znać za godzinkę mamy być w szpitalu więc powoli się zbieram.
W nocy było spokojnie ale jak tylko się z łóżka podniosłam to znowu te bóle okresowe na szczęście po chwili przeszło ale mogłoby już ich w ogóle nie być Ciekawe co powiedzą na USG.
magda__kielce uważaj na siebie! Te nasze maluchy strasznie nas straszą.
U nas 7'C i deszcz więc możecie podesłać troszkę słoneczka
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Hea
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Wiktorek- mój słodki cukiereczek;*
U mnie było do tej pory nawet dobrze. W sobotę byliśmy na grillu u mojej koleżanki bo jej córka skończyła 1 rok. A wczoraj przyjechaliśmy na grilla do rodziców. Cieplutko było i milutko ale dziś o 5 się przebudziłam z silnym bólem z tyłu po prawej stronie to chyba nerka Zrobiłam siku i mi się polepszyło i zasnęłam ale teraz jak wstałam po 8 to też tak średnio się czuję i trochę mnie boli. Mały się rusza ale tak coś jakby słabiej. Chyba musiało mi ta nerkę przewiac wczoraj. Troche się boję Najgorsze że nie ma mojego gin bo jest na urlopie do 20 maja Na razie leżę, okryłam sobie tą nerkę i piję sok żurawinowy... Jeśli mi się pogorszy to od razu pojedziemy do szpitala...
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Koni pisz koniecznie co tam na usg Ci powiedzieli, trzymam kciuki.
Dziewczyny, chcialam sie Was spytac jak Wy jestescie przygotowane psychicznie do roli mam?
Powiem Wam szczerze ze ja mam obawy i sie boje. Boje sie ze moja coreczka bedzie jednym z tych rozpuszczonych, wiecznie dracych sie bachorow, boje sie ze nie bedziemy z mezem zgodni co do wychowania, boje sie ze bezpowrotnie bede musiala oddac 98% swojego zycia i czasu dla istoty ktorej nie znam...
Czy to jest normalne?? Niby wyczekuje i robie wszystko by nasza kruszynka miala jak najlepiej, prawie wszystko juz gotowe, ciagle czytam i sie ksztalce.. ale ten strach jest bardzo namacalny...eehhhh
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ten upal mnie wykancza,ciagle spocona chodze,najlepiej to bym spod prysznica nie wychodzila.
a musze sie dzis wziac za umycie okien i ogarniecie mieszkanka.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A jak sie oglada te programy typu "Niania" czy inne horrory gdzie dzieciaki rzucaja krzeslem w matke i dra sie az szyby pekaja to lepszej antykoncepcji chyba nie mozna byloby wymyslic
Nataleczka, widzisz kochana sprawdzilas sie juz jako mama, teraz bedziesz tak samo wspaniala tylko pewnie bardziej wyrozumiala i cierpliwa. Dla nich tez to jest szok i jestemy dla nich jedynym swiatem jaki znaja...chyba wlasnie ta ostatecznosc i ogrom tej milosci i odpowiedzialnosci sa wlasnie takie niesamowite. Nie powiesz przeciez "odchodze, rozwodze sie".
Juz sie nie moge doczekac kiedy mala bedzie i bedziemy mogly do Polski pojechac na m-c do dziadkow, super ze nam sie dzieciaczki w lato trafily.