BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #374688 przez Koni
Mnie tak od wczoraj muli jak na okres ale jakiś skurczy nie zauważyłam ;) Dzisiaj jedynie mi nie dobrze choć nie wymiotuje no i w nocy krocze jak zwykle bolało. Ja tak chce żeby maluszek jeszcze do środy wytrzymał a od czwartku może się już rodzić bo będzie donoszony :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #374694 przez magda__kielce
Hej dziewczynki no niestety jestem w domku skurczy brak niewielkie wiec dalej czekamy mimo ze mi sie wydawalo ze mam mnostwo objawow porodu a tu piskus :(

U mnie zaczol sie 39tydzien wiec mogoby sie juz cos zaczac ale widocznie moj synus czce tam jeszcze posiedziec. Ja chodze na to ktg co 5 dni w piatek poraz trzeci,ale jak do srody misio sie nie zdecyduje to leze i nic nie robie do niedzieli bo moj doktor znowu sie urlopuje do poniedzialku
ja tez jestem 85 rocznik

mamusia-85 ja mialam bardzo podobne sytuacje w koncu powiedzialam tesciowej zeby liczyla sie ze slowami, moj maz w koncu tez zareagowal, powiedzialam jej ze niezycze sobie takich rozmow za moimi plecami jak ma cos do powiedzenia to w 4oczy i lekko sie zdziwila ale i tak wiem ze nadal to robi ale jest bardziej dyskretna jesli mozna tak powiedziec poprostu ja zlewam

12 lata 7 miesiąc temu #374702 przez Madeline
Kochane ja już też po ktg, zeszło trochę, bo babeczek było dość sporo a ja byłam trzeci, także zleciało. Położna powiedziała, że są skurcze, ale nieregularne i że coś się zaczyna dziać. Także mam być gotowa i mam siebie obserwować. Tak jak w piątek mnie nic nie bolało tak teraz każdy skurcz odczuwam i mnie dość boli. Jak szłam do domu to ledwo mogłam dojść, bo czuję małego bardzo nisko i miałam wrażenie, że okrakiem idę. Teraz się trochę położyłam, ale brzuch boli na dole jak na okres do tego boli mnie krzyż i mam dużo śluzu. Poczekamy, może się zaczyna dziać? Chciałabym :D Zajadam się czereśniami i zastanawiam się czy powinnam :P Ale co mi tam :)

12 lata 7 miesiąc temu #374705 przez magda__kielce
Madeline jedz dopuki mozesz

12 lata 7 miesiąc temu #374715 przez magda__kielce
Niewiem czy wy tez tak macie ale ja by chcial juz miec synka przy sobie zeby juz sie cos zaczelo wrecz sie czuje zawiedziona miomo ze mamy 8 dni do terminu, coraz czesciej mam dola jak dzis i sama nie wiem dlaczego jakos mi smutno

12 lata 7 miesiąc temu #374788 przez mamusia-85
magda__kielce ja tez mam coraz bardziej dola i tez chce juz malutka moja przy sobie, a do terminu mam 2, 3 tygodnie...Strasznie sie juz dluzy ten czas, ale to juz niedlugo wiec musimy dac rade ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #374821 przez magda__kielce
mamusia-85 kochana jak czytam o twojej tesciowej to jakbym swoja widziala one maja tekie charaktery.Mieszkalam z moja tesciowa prawie dwa lata na poczatku bylo ok do czasu jak sie juz udawac nie dalo, wszystko bylo nie po jej mysli jak niezpytalas ja o zdanie tylko sami cos postanowilismy to byla obrazona ze nikt nieliczy sie z jej zdaniem ,malo tego probowala manipulowac wszystkimi i robi to do tej pory mimo ze tam nie mieszkamy, jak planowalismy slub to tez uslyszalam wiele epitetow i wtedy sie tym martwilam ale teraz poprostu mowie co mysle a czasem za duzo , malo tego to wszystko chciala by wiedziec co doprowadza mnie do szalu.A jesli chodzi o szacunek to tobie tez sie on nalezy

12 lata 7 miesiąc temu #374831 przez magda__kielce
A pytanie jak ukrywac tekst zeby tylko zalogowani mogli widziec

12 lata 7 miesiąc temu #374834 przez chłopek
dobrze ze ja nie mieszkam ze swoją tesciową, naprawde współczuje ci mamusia,ja mojej tez mam czasem dość, ostatnio była u nas jak Ksawcio miał rok, teraz pewnie przyjedzie jak urodze. za to na moja mamę mogę zawsze liczyć

12 lata 7 miesiąc temu #374837 przez asia886
Hej dziewczyny miałam już wczoraj wieczorem do was napisać ale tak jakoś zeszło.
Wczoraj zbierałam truskawki z mężem wieczorem i po tej pracy jak chodziłam do wc to przy oddawaniu moczu mocno mi rozpycha narządy tak jakbym miała duże rozwarcię i czuje przy dotknięciu główkę malutkiej tak mi się wydaje. Skurcze niby mam nieregularne i wczoraj miałam parcię ale bałam się że mała mi wyskoczy. Ale bólu nie czułam. W nocy dużo śluzu miałam i mokro czułam. Ale wody mi nie odeszły. Co o tym sądzicie?

12 lata 7 miesiąc temu #374840 przez chłopek
magda w odpowiedzi dajesz takie dwa ludki
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #374846 przez chłopek
asia moze jedz do lekarza skoro ci sie wydaje ze czujesz główkę,

12 lata 7 miesiąc temu #374849 przez magda__kielce
asia886 uwazam ze powinnas udac sie do lekarza czym predzej lepiej sie sprawdzic zeby bobaskowi nic nie bylo,kazda z nas ma inna ilosc wod plodowych,a skurcze niemusz wystepowac razem z rozwarciem

12 lata 7 miesiąc temu #374850 przez Madeline
Asia ja na Twoim miejscu pojechałabym na IP, lepiej się upewnić.

12 lata 7 miesiąc temu #374855 przez asia886
Dziewczyny dzisiaj jechałam do pracy samochodem ale tylko by zrobić księgowość. I miałam bardzo dziwne wydarzenie. Mieszkam na wsi i pracę mam w kolejnej wsi blisko. I w trakcie do pracy jak jechałam musiałam się zatrzymać samochodem bo bocian przechodził mi przez drogę:) nie odleciał:) dziwne ciekawe czy miał to być znak:) a z bocianami to od początku ciąży mam. Jak się domyślałam że jestem w ciąży ale testu jeszcze nie robiłam to też w trakcie do pracy ale jechałam wtedy rowerem bo był koniec września to leciało nade mną 18 bocianów:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka