- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Joanna to twoja alcia wazy tak jak moj mniej wiecej:)
Jezu dziewczyny umrę chyba z nudów miałam iść do sklepu ale za gorąco nie chce mi sie więc sie polozylam ale nie dałam rady zasnąć...a ile kg macie na plusie???u mnie jak narazie 7.5 kg waga od dłuższego czasu stoi w miejscu ale to dlatego ze mam ta dietę cukrzycowa bo tak to wazylabym 3 razy wiecej .czy wy tez macie teraz wizyty co tydz???
Gumis to fajnie ze wszystko ok,u mnie nie ma czegoś takiego jak ktg a szkoda bo mozna zobaczyć co sie dzieje z malenstwem i jak skurcze:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
my dopiero wybralismy imie i mam nadzieje ze juz sie nie zmieni, w piatek zrobilismy losowanie wiktorek czy alanek i wygral alanek...chociaz tak na 100% tez mi sie niepodoba...dla dziewczynki to bym miala full imion hehe.a wy patrze dziewczyny ze macie juz imiona dla swoich pociech oprocz chlopka chyba...ja zaraz zmykam po mojego synka do szkoly i pojdziemy do parku bo gnije praktycznie caly dzien w domu,musze zaczerpnac swiezego powietrza:)
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moja siostrzenica 3 dni po terminie sie urodziła, podobno tylko chłopcy są po terminie ale to nie prawda.
rybka no my nie mamy imienia nadal sie zastanawiamy i nie mozemy zdecydowac, dla dziewczynki bym miała imię
Kasiulka a jak sie czujesz?
bo ja chodze jak kaczka brzuch mi ciązy wydaje mi sie ze opadł i dlatego źle mi chodzić, na dodatek mnie krocze boli i jak sie mały inaczej ułoży to skurcze w nogach łapią i nie mogę sie ruszyc
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
TAK k*** urodziłam i zatajam to przed światem... no jasny gwint. mam ochotę odciąć się od całego świata i udawać że mnie nie ma.
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Współczuje wam dziewczyny bo wasz termin juz minął więc następne 2 tyg możecie jeszcze chodzić ale ja myśle za lada dzień urodzicie...ja przynajmniej mam ten komfort ze 2 lipca najpóźniej .
Ja właśnie wróciłam z zakupów i zdycham zaraz myć sie i spać chciałabym zeby te dni szybciej juz zlecialy:/
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
zapowiada się dzień bez humoru. mam nadzieję, że u którejś z Was coś się dzieje, zawsze to lżej na duchu jak się wie, że u kogoś się ruszyło
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja wczoraj byłam na chwile u tesciowej i tekst szwagierki" ty jeszcze nie urodziłaś, nosz k.... odezwała sie ta co przenosiła równe 2 tyg"
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Wiem co czujecie, bo ja tak samo Beznadzieja
Jakieś dwa lub trzy dni temu mój mąż przyszedł do domu przeziębiony, przeraziłam się, bo przecież ma być ze mną podczas porodu a jak zacznę rodzić to nie może być przy mnie chory. Zrobiłam mu zaraz kurację, gorąca herbatka, wysmarowałam go Wick VapoRub'em (taka maść rozgrzewająca) wskoczył pod kołdrę i miał się wypocić. Teraz jest już oki, został mu tylko katar, ale za to mnie boli gardło i czuję się osłabiona Jeszcze tego mi brakowało, żebym chora do porodu jechała. Tak pilnowałam męża by wyzdrowiał a ja się za to teraz czuję beznadziejnie. Nie mam siły wstać z łóżka, do tego głowa mi pęka. Nie wspominając już o gardle, które tak boli, że ledwo mówię Ehh... Mówię Wam mam dość. A przecież żadnych tabletek na przeziębienie nie możemy brać. Nie wiem jak mam się szybko uleczyć. Herbata z cytryną ani miodem nie pomaga
Wasze maluchy też takie jakieś leniwe się stały? Bo mój strasznie, w ciągu dnia "łaskawie" kilka razy się przemieści w brzuszku i dopiero wieczorem zaczyna harcować, ale też rewelacji nie ma.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie tez mąż chory najpierw zapalenie spojówek a teraz angina i siedzi w domu na chorobowym
no mój tez taki leń, w dzien tylko sie przeciaga a wczoraj na wieczór to sie tak ruszał ze caly brzuch mnie bolał, wydaje mi sie ze wieczorem naszym maluszkom chłodniej dlatego tak harcują
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
nataleczka_92 masz racje pewnie z tą cesarką, ale w sumie po normalnym porodzie też nie wiadomo w jakiej będę kondycji. Ty jesteś niesamowitą szczęściarą że tak szybko wstałaś i w ogóle! Też bym tak chciała
A co do tego karmienia to na początku trzeba karmić na żądanie bo przecież dziecko się nie naje takimi skąpymi porcjami pokarmu jakie na początku są w piersiach,no i żeby stymulować laktację. (tak mi przynajmniej gin mówił, ale jak coś to poprawcie mnie) chyba że ktoś będzie karmił i mlekiem modyfikowanym i piersią no to dziecko głodne nie będzie piszecie że się boicie rozregulowania - dziecko po jakimś czasie samo zacznie domagać się jedzenia o stałych porach, wiadomo że na początku będzie to pewnie dość uciążliwe, ale nim się spostrzeżemy już będą bobaski jadły o określonych godzinach