BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #432106 przez Natalia^^
Kasiulka strasznie ci współczuje, a najbardziej zuzi.

Nasza noc jak na taki katar nie była najgorsza. Dzis mamy pulteram u znajomych. muszę Jasia oddać Siostrze.

Mam tez straznego lenia...Nic mi sie nie chce.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #432112 przez Madeline

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kasiulka współczuję kochana :(

12 lata 6 miesiąc temu #432117 przez chłopek
w naturze pampersy za 34,99

12 lata 6 miesiąc temu #432149 przez nataleczka_92
Mój malutki tak zapamiętał wierszyk o raczku nieboraczku,że jak jest moment jak ugryzie itd to już się śmieje w głos:)

12 lata 6 miesiąc temu #432180 przez Joanna
kasiulka biedna Zuzia, jestem w szoku że już jej ząbki wychodzą a tym bardziej az 4 na raz! :kiss: ciekawa jestem jak to u nas będzie wyglądać :dry:

nataleczka_92 Filipek kochany :kiss:

my dzisiaj byliśmy na zakupach, potem pojechaliśmy do prababci Alutki...ale pogoda do niczego, człowiek też i bardzo zimno jest...w mieszkaniu również, czekamy aż spółdzielnia włączy grzejniki pod koniec września :blink:
u nas niestety chyba nowe mleko spowodowało, że tak jak codziennie Alutka rano robiła kupcię a potem nawet drugą tak dziś ani widu ani słychu kupki :( mam nadzieję, że to się unormuje i jest to reakcja na nowe mleko...póki co mieszamy jej to specjalne bebilon z normalnym enfamilem, aż skończy mi się puszka i zostaniemy tylko na bebilonie tak jak zalecił pediatra ;)

12 lata 6 miesiąc temu #432253 przez magda__kielce
Co do mleczka to moj bartus pił nan ha i nawet bylo po nim niezle ale ze zatakowaly nas kolki to pije bebilon comfort ale tez bez rewelacji choc lepiej robi kupe, a co do przechodzenia z mleka na mleko to tez mi powiedziano ze tzeba laczyc stare mleczko z nowy i juz probowalam przejsc na zwykly bebilon ale niestety 3 dni tylko wytrzymalam i znowu zostal sam komfort bo bardzo sie prezyl i bardziej bolal brzuszek niestety ceny mleczek specjalnych sa duzo wyzsze ale co zrobic dzidziunie najwazniesze ja bede probowac po skonczeniu 4 miesiaca przechodzic jeszcze raz moze sie uda:)

A ząbki do maskra i to 4 na raz moj Bartosz tez sie strasznie zlosi i pociera raczkami dziaselka ale kazdy twierdzi ze zawczesnie a ja mysle ze kazde dziecko rozwija sie inaczej i nie da sie tego przewidziec
My idziemy w poniedzialek na szczepienie zobaczymy ile wazy ten nasz glodomorek :)
A mam pytanko ile zjadaja wasze dzidzie ????
Bo ja sie boje go przekarmic ale niechce zeby byl głodny a czasem mam takie wrazenie

12 lata 6 miesiąc temu #432318 przez Madeline
Magda mój synus je 6 butelek na dzień po 120 ml

12 lata 6 miesiąc temu #432322 przez nataleczka_92
Hej mamusie. U nas nocka oki. Zaczęłam robić tak- mały zasypia przed 22, wstaje po 2-daje mu herbatkę,wstaje o 5 daje mu mleczko i śpimy do 8:)

12 lata 6 miesiąc temu #432409 przez Joanna
nataleczka_92 daje się oszukać i pije tą herbatkę? :laugh:

u nas nocka średnia, Ala budziła się już od północy i w efekcie jadła już o 3.00 :dry: może to moja wina, bo nie wykąpałam jej wczoraj poza tym zmiana mleka...dopiero dzisiaj rano zrobiła ogromną kupę, normalnie wypływało jej bokami, byłam w szoku gdzie ona to mieści :cheer: wybaczcie za moją dobitność w słowach, ale normalnie maskara była cała brudna, zanim wzięłam ją do umycia do zdążyła ubrudzić w tym wszystkim stópki, rączki i w ogóle :side: przez to wszystko spóźniliśmy się na mszę ;)

a dzisiaj u nas sami goście, byli moi rodzice a za chwilę będą teście :) fajnie tak sobie posiedzieć w ciepłym domku, porozmawiać, wypić piwko czy winko i zjeść coś dobrego :)

miłego wieczoru mamusie :woohoo:

12 lata 6 miesiąc temu #432540 przez nataleczka_92
Joanna to już druga nocka jak daje mu najpierw herbatkę i wypija:) oj ja też lubię niedzielę. My w południe byliśmy u mojego taty,a po południu przyjechali do nas znajomi.

12 lata 6 miesiąc temu #432565 przez chłopek
Sebus spi cały dzien z przerwami na cyca. my u moich rodziców a później u tesciów

12 lata 6 miesiąc temu #432575 przez Natalia^^
Hej laseczki, u nas weekend zimny. Jasiowy jakby lepiej ale jutro i tak przejde sie do lekarza,
Jutro tez jade go gorzowa wlkp, bo tak wynajmuje pokoje studentom i własnie jutro sie wprowadzają. ogólnie ten tydzien bedzie na wariackich papierach, rehabilitacja, pielęgniarka srodowiskowa, wizyta u neonatologa, usg głowy, musze jechac po pełny akt urodzenia Jasia do chrztu w poznaniu... potem kosmetyczka i ślub znajomych. A najlepsze ze jestem z tym sama bo łukasz wraca w czwartek i jedzie na wieczór kawalerski.... Jak mysle o tym wszystkim to nie wiem jak dam rade.
No ale tak juz jest ze my kobiety jak trzeba to staniemy na głowie a wszystko zrobimy... No a najlepsze ze w tym wszystkim jest jeszcze codzienne życie. ja mam tak paskudnie brudne okna i firanki ze brak słów. Jeden problem z głowy na ten tydzien to obiady, bo sobie nie gotuje. czasem jem na stołówce jakąś zupkę albo obiadek.

teraz tvn i kogel mogel uwielbiam ten film:)

12 lata 6 miesiąc temu #432588 przez Joanna
Moja Alutka niedawno zasnęła mi na rękach owinięta w kocyk, najpierw poleżała u mnie na brzuszku, pośmiała się i usnęła w końcu :) :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #432661 przez chłopek
witam sie z rana
zaraz na kontrole bioderek jedziemy a dzieciaki spią

12 lata 6 miesiąc temu #432687 przez iwonka_wwa
Witam mamusie i dzieciaczki!

Lato już chyba na dobre się z nami pożegnało, bo zimno strasznie jest. A w domu niewiele cieplej :/ Sypialnie podgrzewam piecykiem elektrycznym, żeby Michaś mi nie marzł.

Wczoraj wydaliśmy majątek na nowe ubranka dla Michasia w rozmiarze 74. Mam nadzeieję, że troche w nich dłużej już pochodzi bo zbankrutujemy. A pierwszy chłopiec w rodzinie, więc wszystko musimy kupować. Wcześniej kupowaliśmy ubranka w hurtowni, ale tam 56 nie różnił się od 62, a 68 od 74. Wkurzyłam się bo zostawiło się kasę i niektórych rzeczy nawet raz nie złożył. Teraz zaopatrujemy się w smyku - drożej, ale rozmiarówka super.

A Michaś dziś spał od 21:40 do 7:00 :lol: Już wogóle nie budzi się w nocy na karmienie, a przeważnie śpi do 6, chyba że ma gorszy dzień.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka