BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 miesiąc temu #431517 przez iwonka_wwa
My własnie jutro idziemy zobaczyc kak wyglądaka takir zajecia na basenie i od dzis zaczynamy przyzwyczajac Michasia do nizszej temperatury wody, bo na basenie jest 31 stopni. Od pazdziernika ruszaja zajecia, Michas akurat skonczy 3 miesiace. Mam nadzieje ze mu sie spodoba :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #431544 przez Natalia^^
Hej,
Ja jestem załamana. Jasiowi sie pogorszyło, dostał mokry kaszel i zachrypł. Jak sobie gaworzy to płakać mi sie chce taką ma chrypkę...:( moj lekarz bedzie dopiero w poniedziałek

12 lata 3 miesiąc temu #431552 przez nataleczka_92
Natalia ja na Twoim miejscu poszłabym prywatnie lub do innego lekarza. Bo do poniedziałku trochę czasu jest. A weekend będzie najgorszy.

12 lata 3 miesiąc temu #431558 przez Natalia^^
Juz byłam u lekarza, ale zamiast lepiej jest gorzej. nie ma u nas lekarza do ktorego mozna prywatnie. no jakby przyszła gorączka to na pogotowie pojade...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #431584 przez Joanna
nataleczka_92 ja dietę zaczęłam na krótko przed tym stanem zapalnym, więc jak byłam opuchnięta i obolała to siłą rzeczy nie jadłam :laugh: dopiero od wczoraj poprawiło się na dobre...ale fakt, mąż zauważył że brzuch mi wcale nie stoi, więc dobrze że nie jadam kolacji i tego się trzymam :) nie objadam się za dużo, słodyczy też jem mniej, ale jakoś nie potrafię ich wyeliminować :side:

natalia biedny Jasio, taki maluszek bardzo się męczy...

a my za chwilę idziemy do pediatry i zobaczymy co powie ;)

12 lata 3 miesiąc temu #431590 przez Joanna
w ogóle kupię już Ali ten smoczek do butelki od 2 miesiąca, bo nie ma od 3, a z kolei od 4 mam w domu ale nie wiem czy nie za szybko aby z niego piła, jak myślicie? podpytam się pediatry, żeby niepotrzebnie kasy nie wydawać :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #431625 przez nataleczka_92
Joanna smoczek niema większego znaczenia. Chodzi po prostu o wielkość dziurki i smoka. Ja na Twoim miejscu spróbowalabym tego od 4 i zobaczyła czy Ali dobrze leci.

12 lata 3 miesiąc temu #431643 przez Madeline
Ale mój synus dziś spiacy jest :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #431768 przez Joanna
nataleczka_92 tak, tak ja właśnie wiem, że chodzi o wielkość dziurki...Ala potrafi być łapczywa i nie chciałabym, aby krztusiła się podczas picia z większej dziurki w smoku...ale za niedługo spróbujemy i zobaczymy :)

my już jesteśmy po wizycie, lekarz stwierdził początki alergii :dry: dostałam receptę na maść 'robioną' i mamy smarować suchą buźkę i inne suche miejsca, poza tym musiałam zaopatrzyć się w mleko HA hipoalergiczne, bo póki co nie kwalifikujemy się na mleki bebilon pepti,bo to już jest produkt typowo mlekozastępczy i całe szczęście :) tyle że to specjalne mleko jest naprawdę drogie...w aptece enfamil ha 400g kosztuje 40zł :cheer: poszłam więc do rossmanna, jak zawsze...postanowiłam wybrać bebilon za 30zł,bo ceny innych mlek były porównywalne...najtańsze bebiko za 23zł ale ono do mnie nie przemawia, składem jest uboższe niestety...
ale opinia opinią, postanowiłam zapisać Alę do dermatologa i idziemy za tydzień :) muszę być pewna,że to początki tej skazy, bo po co mam dawać dziecku specjalne mleko, które jest gorsze w smaku i jeszcze płacić za to więcej...zobaczymy, ale teraz najłatwiej jest przypisać wszystkie zmiany skórne skazie białkowej zamiast zajrzeć głębiej, ale tak to już jest z naszymi lekarzami :blink: jeszcze wczoraj pytałam się tej pielęgniarki środowiskowej czy nie lepiej pójść do dermatologa i powiedziała, że nie ma sensu ;) ja jednak zrobię po swojemu :side:
aaa jeszcze zważyli mi Alunię i ma już 5900g :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #431842 przez nataleczka_92
Joanna no fakt ceny tych mlek specjalnych są kosmiczne:( Alunia pięknie waży,ale powiem Ci że mój klocuś ważył 5800 jak miał 7tygodni haha;-)

12 lata 3 miesiąc temu #431924 przez Joanna
nataleczka_92 to nieźle, ciekawe ile teraz waży Twój Filipek :)

12 lata 3 miesiąc temu #431996 przez nataleczka_92
Coś tu cisza dziś... Joanna w przyszłym tyg idziemy na szczepienie i będą małego ważyć:) podejrzewam że ponad 6 albo i 7 to napewno waży już:)

12 lata 3 miesiąc temu #432019 przez nataleczka_92
moje maleństwo tak sobie odpoczywa:)
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #432034 przez Madeline
Nataleczka slicznego masz synka :)

My mamy w poniedziałek szczepienie :(

Mój synus spał dziś od 21:30 do 3:40 i potem do 7 :) Normalnie w szoku jestem :D

12 lata 3 miesiąc temu #432099 przez Kasiulka
hej dziewczyny :)
moja koleżanka chodzi na takie zajęcia z bobaskiem od kiedy skończył miesiąc. też miałam taki plan jak byłam jeszcze w ciąży, ale jednak z niego zrezygnowałam. co innego gdyby teraz były jeszcze upały, ale w taką pogodę to trochę strach ...

nie byliśmy z Zuzią na szczepieniu. ma powiększone węzły od ząbkowania, robiła też 8 razy zieloną kupę. nie wiem ile to jeszcze potrwa, pediatra kazał uzbroić się w cierpliwość... to już trwa ponad miesiąc, a powiedziano nam że może trwać nawet 3... jestem już wyczerpana. wieczorne usypianie Zuzi to koszmar - nie chce jeść bo ją bolą dziąsła (mimo że jest głodna), smaruję maścią, muszę czekać aż Zuzia się uspokoi. przez chwilę je i tak w kółko. ostatnie dwa tygodnie muszą być dla niej bardzo bolesne, wcześniej była po prostu marudna i maść na ząbki pomagała. a teraz... maść, gryzaki, szczoteczka na palec, masowanie dziąsełek... śliniaki nie pomagają i tak jest cała mokra :( 4 zęby na raz jej wychodzą. są niemal na wierzchu. tak mi jej strasznie szkoda... :(

nataleczka Twój synek jaki słodziutki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka