BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #438911 przez Joanna
Cześć kochane :)

my niedawno wróciliśmy od stomatologa, ale póki co dostałam specjalny płyn do płukania i żel do smarowana, bo słabo otwieram buzię i nie da się dojść do zęba :dry: mam odczekać 5 dni i umówić się ponownie i jak nadal nie będzie poprawy to dostanę antybiotyk i za 2 dni zabieg. W ogóle lekarz bardzo sympatyczny, jego asystentka również, pomimo że wizyta była umówiona prywatnie nic nie zapłaciłam za konsultację, tylko 42zł za leki :) zobaczymy, jeśli pomogą to poczekam na zabeg na nfz za 1,5 miesiąca :silly:

A u nas nocka piekna, Alusia po raz pierwszy przespala cala noc od 21.30 do 7.30!!! :kiss:
Dowiedzalam sie tez od tesciowej ze moj maz jak mial 5 latek stwierdzono u niego alergie, ale nie bylo wiadomo od czego ja miał, wiec pewne stad Ala ma tez alergie :blink: bedziemy sobie jakas z tym radzic :)

nataleczka tak, spokojnie możesz już rozszerzać dietę Filipkowi :) moja Ala na zdjęciach wychodzi taka okrąglutka, ale w rzeczywistości jest bardzo długa i wg. pediatry jest w sam raz, wygląda wręcz idealnie :woohoo:
a ze szczepieniem jest tak, że nie wcześniej niż po 6 tygodniach, ale później jak najbardziej :)

czekamy na matę, myślę że do końca tygodnia przyjdzie :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #438915 przez nataleczka_92
Joanna jak ja Ci zazdroszczę tych nocek;-) mój Filipek jak był mniejszy to nocki całe przesypiał a teraz coś mu się odmieniło... Ja idę we wtorek wyrwać ósemkę:-( bo już nic z niej nie zostało sam korzeń tak się posypała. Wogóle to planuje z małym w piątek iść na szczepienie. Oddać krew i mocz na te badania i popołudniu iść do tego gastrologa. W przyszłym tyg tak jak napisałam dentysta i w czwartek wkońcu do gina. Wogóle to Filipek zaczął puszczać banki ze śliny;-)

12 lata 6 miesiąc temu #438943 przez Joanna
nataleczka Ty też masz problem z zębem? :( bańki ze śliny, super! :) ja zaobserwowałam, że Alicja z dnia na dzień coraz bardziej dotyka, szturcha misiaki przy leżaczku i strasznie dużo się śmieje, uwielbiam jak się uśmiecha, aż oczka jej się wtedy błyszczą :kiss: Kochana zdawaj relacje z tego jak Filipek reaguje na nowe smaki :side:

przywieźli nam pralkę, bardzo fajna, możemy prać :laugh:
mykam robić obiadek, a potem spacerek, bo pogoda bardzo ładna :)

miłego popołudnia :woohoo:

12 lata 6 miesiąc temu #438983 przez Kasiulka
nataleczka ja Zuzi teraz też nie szczepiłam.

12 lata 6 miesiąc temu #439110 przez nataleczka_92
My właśnie wróciliśmy ze spacerku. Byliśmy od godziny 14 i Filipek cały czas spał;-) a przed wyjściem dałam mu jabłuszko ze sloiczka. Ale mąż dziś jak wracał z pracy to kupił blender więc myślę że będę sama małemu przygotowywać jedzonko;-) na początku troszkę się krzywił ale później ładnie jadł. Na razie dałam mu pół sloiczka żeby zaobserwować czy nic mu nie będzie. Kasiulka a czemu nie szczepiliscie Zuzi?

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #439145 przez Joanna
nataleczka_92 my też byliśmy na spacerku, kupiłam te fajne naklejki w Biedronce, przykleiłam Alicji na drzwiach, na ścianie i na półce wiszącej :) zaszliśmy też do Pepco i wzięłam dla Ali sukienusię sztruksową i rajstopki hello kitty które wcześniej upatrzyłam :woohoo:
w ogóle moja Ala też dużo dzisiaj przysypia, oby spała w nocy :lol:

nam póki co pediatra odradził gotowanie na własną rękę, ponieważ zimą nie ma jakościowo dobrych warzyw owoców, a poza tym jeśli Ala ma alergię to nie ma co ryzykować :blink: te słoiczki są dosyć drogie, w przeliczeniu na miesiąc, to dwa słoiczki dziennie ( obiadek plus deserek ) razy 30 dni to około 240zł...ale trudno,nie będę odmawiać dziecku. Jak tylko zacznie się wiosna i Alutka będzie większa to na pewno będę robić jedzonko sama :)
to fajnie, że Filipkowi smakuje jabłuszko, a nie zaczynasz od warzyw? :blink:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #439147 przez chłopek
my dzisiaj nie bylismy na spacerku bo jest zimno i padało,
joanna ja tez kupiłam chłopakom te naklejki:)
ja zaczne od jabłka, jeszcze jest czas w książeczce pisze ze dopiero w 5 m-cu

12 lata 6 miesiąc temu #439150 przez Kasiulka
nataleczka Zuzia jest przeziębiona i dlatego :)

ja tym wprowadzaniem pokarmów się aż tak nie stresuje. przyjdzie czas będę myśleć. jeszcze jest trochę czasu. w niektórych książkach piszą że jak karmi się piersią to należy wprowadzać pokarmy stałe od 6mca. ja oczywiście tak długo zwlekać nie będę.

12 lata 6 miesiąc temu #439159 przez nataleczka_92
No fakt te naklejki w biedronce są świetne. Ja kupiłam Oliwii różowe wróżki a Filipkowi takie niebieskie zwierzątka. Joanna na razie daje małemu słoiczki. W sumie wychodzi 3zł jeden,ale jednego obiadku za to nie zrobisz więc na razie podaje te ze sloiczka. Na razie parę kupiłam. Zaczęłam od jabłuszka bo położna jak była wcześniej to mówiła że lepiej najpierw wprowadzić owoc jest bardziej lekkostrawny na pierwsze jedzonko.

12 lata 6 miesiąc temu #439176 przez chłopek
ja pamietam ze Ksawciowi tez jabłuszko pierwsze podałam

12 lata 6 miesiąc temu #439177 przez Joanna
nataleczka_92 ja kupiłam różowe naklejki zatytułowane 'różowa księżniczka' :)
nam pielęgniarka środowiskowa mówiła, że najpierw warzywka, potem owoce a na końcu soczki rozcieńczane wodą :blink: dostałam też taką gotową rozpiskę dot. wprowadzania pokarmów stałych i tam też najpierw są warzywa :side: pomyślę nad kolejnością za 2 tygodnie

12 lata 6 miesiąc temu #439179 przez chłopek
u nas oczywiście autka i samoloty:) a Sebolkowi kupiłam takie z hipciem i innymi zwierzatkami

12 lata 6 miesiąc temu #439180 przez chłopek
wogóle było tego tak duzo ze sie nie mozna bylo zdecydowac:)

12 lata 6 miesiąc temu #439246 przez nataleczka_92
Chłopek no racja. Wszystkie były cudowne. Tylko w jednych było więcej naklejek a w drugich mniej. A za całe 7.99 to naprawdę się opłaca bo są śliczne;-) jutro mają być dywaniki muszę zobaczyć czy ładne do przedpokoju

12 lata 6 miesiąc temu #439252 przez chłopek
ja sobie szafke chce kupic do łazienki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka