BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #438569 przez Natalia^^
Hej.

Maty cudne, my dostaliśmy jedną ale była zupełnie niepraktyczna i kupiłam taką jak ma iwonka... jestem z niej bardzo zadowolona. cienka ale kładę pod nią kocyk i jest dobrze.

A jesli chodzi o te niby kojce to jest bez sensu. Jaś pomimo tego wychodzi za matę. \

U mnie wczorajszy ambitny plan sprzatania mieszkania skonczył sie na sypialni. dzis umyłam okna i poprałam firanki. strasznie mnie przez 3 dni głowa boli...

A tu ten miś który dostalismy. Tu akurat bez pałąków nad głową wszystko bez kolorów, sliczny jest ale nieprzydatny, bo nawet na brzuszek nie moze sie przekręcić...
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #438575 przez nataleczka_92
Iwonka jak czytałam to co napisałas to tak się wkurzyłam. Nie dość że zapłaciłas tyle pieniążków a oni do Ciebie z takimi tekstami.! U nas co prawda jest przychodnia świeżo po remoncie ale nigdy nie usłyszałam że nie można wjeżdżać wózkiem. A gdyby nawet ktoś mi tak powiedział to i tak bym wjechała!no bez przesady rozumiem w sklepie ale nie w przychodni przystosowanej dla małych dzieci. Jestem w szoku po tym co napisałas. Natalia mnie też strasznie od paru dni głową boli. Wogóle to przed ciążą męczyły mnie straszne migreny i chyba się teraz uaktywniły:( kobietki w biedronce są fajowe naklejki na ścianę. Kupiłam Filipowi i Oliwii:)

12 lata 2 miesiąc temu #438692 przez Joanna
Moja Ala właśnie usnęła, nie chciała wcześniej zasnąć, bo spała nam przez 2 godziny na zakupach :)

jesteśmy po szczepieniu i póki co jest dobrze, tak jak ostatnio Alicja normalnie je i nie ma gorączki :kiss: trochę więcej płakała niż ostatnio, bo została ukuta w rączkę :( na drugi raz poproszę o ukucie w udka, mniej bolesne. Skarbuś waży 6200g i jest zdrowiutka :) ma alergię, ale nie wiadomo od czego...suche miejsca a w szczególności buźkę mamy smarować tylko maścią 'robioną' i podawać mleczko HA, bo córcia ma skłonność do alergii, ale skaza białkowa nie została na szczęście stwierdzona :) za 2 tygodnie możemy podawać stałe posiłki, typu marchewka, ziemniaczek, jabłuszko, kaszki itp. Mamy zacząć od tych mlecznych a jak coś się pojawi to kupować bezmleczne produkty i w ogóle ostrożniej wprowadzać nowe dania :blink: dzisiaj kupiłam Jej kilka słoiczków jabłuszek, marchewkę i młodą marchewkę z ziemniaczkami i ponoć najlepiej zacząć od warzyw :)
w ogóle wygrałam tą matę, w ostatniej chwili przelicytowałam kogoś, ja to mam szczęście! :laugh:

iwonka_wwa oj, ciężko trafić na przyjaznych nam ludzi, naprawdę..ja nie narzekam, dzisiaj Alutkę szczepiła świetna pielęgniarka, taka sympatyczne, że hej! :) Bardzo ładnie waży Twój synek :) odnośnie maty, którą kupiłam...to ona nie wbudowanej typowej karuzelki, to jest świecąca kula, która wydaje różne dźwięki i melodie, które mogę sama dziecku włączyć jak również kiedy ono samo będzie się aktywnie bawić czy ciągnąć za zabawkę kula sama się włączy :woohoo: fajnie, że ta mata ma dużo kolorowych zabawek, Alę takie interesują :side: Twoja mata też świetna, kolorowa i ma pełno zabawek :)

natalia^^ piękna ta mata-miś, szkoda że mało praktyczna :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #438704 przez nataleczka_92
Joanna to super że wygrałaś licytację:-) Ala pięknie waży choć wygląda na pulpecika;-) mój Filipek to napewno coś koło 7kg waży;-) a co do jedzonka hm jednak miałam rację że można zacząć wcześniej wprowadzać. Czyli za 2tyg Alicja będzie miała 3mies i 3tyg to mój Filipek tyle już skończył a ja nadal czekałam...:O

12 lata 2 miesiąc temu #438775 przez chłopek
czesc mamuski
kupuje któraś w smyku bo dzisiaj i jutro jest 25%rabatu mam kod jak któraś chce

12 lata 2 miesiąc temu #438807 przez nataleczka_92
hej mamusie. Malemu chyba jednak ida zabki. Zasnal przed 22 a po 24 juz sie obudzil :angry: i tak co chwila. Za to odsypia w dzień. Szkoda tylko ze ja nie moge.
Chłopek ja w smyku nie kupuje.

12 lata 2 miesiąc temu #438820 przez chłopek
jak któras chce zobaczyc zdjecia moich dzieciaków z wczorajszej sesji zapraszam na fb albo nk :)

12 lata 2 miesiąc temu #438846 przez Kasiulka
chłopek jak Sebuś po udrażnianiu kanalika?

12 lata 2 miesiąc temu #438851 przez chłopek
a nie pisałam wam ? wogóle nie zrobili bo powiedzieli ze nie ma kasy i musze umówić sie 25 października do Krakowa na listopad.

12 lata 2 miesiąc temu #438858 przez mloda_mamuska
hej ;)

Koni
Twoj snus mial trązik niemowlęcy prawda? co Ci pediatra przepisal ? bo ja dostalam recepte na Aknemycin .

Fajne te Wasze maty. My kupujemy chyba z karuzelą ,bo Moj Oli bardzo wymagający jest. Wiec musi miec dużo atrakcji,zeby poleżal chwile sam ;)

12 lata 2 miesiąc temu #438859 przez nataleczka_92
Chłopek pisałas;-) zdjęcia wczoraj widziałam. Świetne są:-) Kasiulka wyszedł małej jakiś ząbek?

12 lata 2 miesiąc temu #438864 przez nataleczka_92
Młoda mamuska nie pamiętam który maluszek miał ten trądzik niemowlęcy ale wydaje mi się że napewno nie Koni. Joanna przypomniało mi się jeszcze co do mojej maty. Jest w niej taki spory plastikowy miś. Gra różne melodyjki i świeci mu się nosek ale ma też takie ustawienie że gdy dziecko jest starsze to musi go dotknąć żeby grał dalej. Filipek uwielbia go;-)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #438869 przez Kasiulka
młoda mamuśka Zuzia miała trądzik niemowlęcy. używałyśmy alantan plus. ale najważniejsze to nie przytulać się do dziecka kiedy ma się podkład na twarzy :) przemywanie samą wodą przegotowaną też pomaga. tylko uzbrój się w cierpliwość. :)

nataleczka coś Ty :( już tak długo to trwa, ja półprzytomna chodzę :( wieczory są straszne,a do tego Zuzia jest przeziębiona, w nocy musimy jej katar odciągać. ech :( biedna ta nasza żabka.

chłopek to ja widać nie doczytałam :(

12 lata 2 miesiąc temu #438872 przez nataleczka_92
Kasiulka to tak jak i u nas. Mały strasznie marudzi,jest płaczliwy, w nocy co chwilę się budzi. Na dole na dziaselkach widać białe odbicia zabkow. I dziaselka ma strasznie czerwone. Ale ile to potrwa to niewiem. Smoka wogóle nie chce tylko ręce ssie. Filipek też katarek ma,teraz już mniejszy ale nadal. Mieliśmy się zapisać na szczepienie po 24 ale czekam aż mu przejdzie. Chyba to nic złego że później zaszczepimy:-?

12 lata 2 miesiąc temu #438888 przez chłopek
nataleczka mi pięlegniarka mówiła tak nie wczesniej a później to nic nie szkodzi moja kolezanka ma prawie roczna córke i tylko 1 szczepienie miała bo ciagle jej chorowała

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka