BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 tygodni temu #499158 przez nataleczka_92
Natalia no to teraz Ci sie zacznie...;) a poczekaj jak Jasio zacznie chodzic;p
Wiem co nas czeka,bo juz to przerabialam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #499212 przez Joanna
Cześć kochane :)

my niedawno wróciliśmy z zakupów przedświątecznych i wszystko już poraktycznie mamy :)
nakupowałam Alicji jedzonka gł. po 6 m-cu, bo za niedługo konczymy :cheer: :lol: obiadki po juz takie fajne, bo widać w nich wszsytkie składniki, deserki, deserki mleczne i kaszki :) pokusiłam się na kaszkę hipp z bananem i nestle banan truskawka, zobaczymy czy Ali zasmakują :side: wzięliśmy jeszcze taki fajny zestaw małych, piszczących gumowych zabawek do kąpania jak i do gryzienia oraz kubek niekapek lovi, powoli będziemy uczyć naszego Szkrab pić z niego :woohoo:

w ogóle jeszcze dzisiaj mamy kolędę, hihi
zawsze była po świętach, dlatego jakos tak mi dziwnie :silly:

natalia Jasio cwaniaczek mały, teraz faktycznie będzie biegania koło niego, ale toprzecież sama radość jak dziecko nabywa nowych umiejętności i chce poznawać świat :)
widok piękny, a mieszkano jakie ładne :blink:

nataleczka to pewnie przez ząbki Filipek jest taki niespokojny, my mamy nurofen truskawkowy i naprawdę działa :) jest przeciwzapalny oraz przeciwbólowy i wskazany przy bolesnym ząbkowaniu. Nawet kiedyś madeline podała synkowi, bo cały dzień był niespokojny i pisała, że jak ręką odjął, grzecznie poszedł spać :woohoo:

12 lata 3 tygodni temu #499234 przez Madeline
Joanna tak ja podalam i faktycznie pomogl :-)

Nataleczka ja susze w domu, ale mam ogrzewanie kominkowe i na szczescie nie mam plesni.

Natalia ale z Jasia maly kombinator :D

Moj synus dzis wykombiowal, tak ze trzymal smoczek w raczce i jezdzil nim po szczebelkach od lozeczka w ta i spowrotem :D i przy tym bardzo sie smial, bo tak mu sie to podobalo :D

Kochane czy wasze maluszki tez placza w nocy przez sen? Bo Olus bardzo czesto tak mi sie budzi, srednio po 2-3 w nocy, ale podejde, dam mu smoka, pocaluje w czolko i sie uspokaja

12 lata 3 tygodni temu #499287 przez Marta M
Witajcie, ja już ostatni raz nękam, bo jutro konkurs blogów się kończy, także proszę o ostatnie kliknięcia dziś i jutro...WSZYSTKIM SERDECZNIE DZIĘKUJĘ W IMIENIU MAI I JEJ RODZICÓW :kiss: :kiss:

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz

A w sobotę można sobie sprawdzić czy wygraliśmy, o tutaj :)

www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu

12 lata 3 tygodni temu #499381 przez Joanna
madeline tak, moja Ala czasem prześpi noc nie budząc się, a czasem zapłacze 2-3 razy, podamy smoczka, pogłaskamy po główce i dalej śpi :)

my suszymy na stojaku do prania u Alutki w pokoju, akurat jest miejsce, bo łóżeczko jest w naszej sypialni :blink: żadnej pleśni nie mamy

12 lata 3 tygodni temu #499395 przez Kasiulka
co do tej pleśni - często wietrzcie mieszkanie jak suszycie pranie i będzie wszystko dobrze. wdać macie słabą wentylację (też to mieliśmy na poprzednim mieszkaniu). my baliśmy się używać odgrzybiaczy chemicznych bo byłam w ciąży, dlatego gorącym octem traktowaliśmy grzyba i pomagało.

12 lata 3 tygodni temu #499436 przez iwonka_wwa
Kochane ja powoli dochodze dp siebie, chociaż juz myla mi sie dni i nie pamietam czy opisywalam co sie dzieje. Ciagle rano jezdzimy na rehabilitacje a potem staram sie zalatwiac rozne rzeczy. W tym tygodniu to prawie cale dnie z michasiem poza domem.

NATALIA Jas juz super sie wspina, maly spryciaz :D A mieszkanko naprawde ladne.

NATALECZKA biedny Filipek, jak mu wyszly dolne to moze teraz gorne mu ida? A wogole jak dieta, przyzwyczailas juz sie?

MADELINE Michas tez czasem tak sie budzi, a smoczek go uspokaja. Nie wiem czemu tak, moze jednak jest taka silna potrzeba ssania nadal?

Ja dzis mialam spotkanie w warszawie i umowilam sie z mezem ze pojade z michasiem i jeszcze nakarmie go w jakiejs kawiarni i on po pracy po nas podjedzie wezmie Michasia a ja pojde na spotkanie. Oczywiscie kawiarni i restauracji pelno ale nie tu gdzie bylam. Byla 1 kawiarenka. Weszlam i zapytalam czy jak zamowie sobie kawe to maja cos przeciwko ze nakarmie syna. I babka powiedziala ze nie ale mam sie schowac zeby klienci nie widzieli. Przeciez wiadomo ze nie bede oscentacyjnie swiecic cycami. Zrobilo mi sie strasznie przykro. Podziekowalam i wyszlam. Na szczescie niedaleko byl urzad i tam nie robili problemu. Ehh...cisze sie ze Michas nadal ssie piers, ale ciesze sie ze juz zaczyna jesc te sloiczki i nie bede juz musiaa go chowac po katach jak jest glodny.

A pozatym to bylismy dzis u pediatri i Michas wazy juz kolo 9kg :o

12 lata 3 tygodni temu #499480 przez nataleczka_92
Iwonka tak przyzwyczailam sie do diety,choc juz jadlam nawet kotleta;)

kupilismy dzis spacerowke bertoni foxy ,nawet fajna
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #499581 przez Joanna
nataleczka bardzo ładny wózeczek :) jeśli to nie tajemnica to za ile uadło Wam się kupić? :blink:

echh, jutro jadę n usnięcie drugiej ósemki, jakoś mi się nie chce, ale mąż karze, więc niech będzie :P

oj tak nasze dzieciaczki to małe spryciarze, a jakie ruchliwe... :laugh:
tutaj przykłam mojej Aluni, kładziemy ją pionowo w łożeczku a Ona w ciągu kilku minut zmieni pozycję i leży rozłożona na poduszce :woohoo:
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #499583 przez Joanna
a potem z nas się śmieje :blink:
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #499623 przez nataleczka_92
Joanna kosztowal 330zl,a ze w sklepie bylo wszystko -20% to zaplacilam 290zl,takze jestem zadowolona;)
Podobaly mi sie jeszcze dwa inne. Ale jeden byl rozkladany tylko do pozycji pollezacej a drugi mial male koleczka i z przodu bylo tylko pojedyncze wiec na zime bylby nie praktyczny a ten jest lekki i ma duze kola.

Wogole to jak wrocilismy i wnosilam jeszcze ten nasz stary z Filipem w srodku to chyba nadwyrezylam miesien w udzie no okropnie mnie boli,ledwo co ustac moge:(

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #499665 przez Joanna
nataleczka to fajnie, że trafiliście na promocję :) a dostaliście do niego pokrowiec na nóżki? śpiworek na zimę też planujesz włozyć do środka?
koła w wózkach mamy te same i jestem zadowolona z prowadzenia go po śniegu, leciutko się pcha :)

ojej...uważaj z tym dźwiganiem wózka razem z dzieckiem, ja to praktykuje od dawna aż mi kręgosłup nie piardnie, tfu tfu :laugh: stary wózek, to macie jeszcze inną spacerówkę? :blink:

12 lata 3 tygodni temu #499684 przez nataleczka_92
Joanna tak byl pokrowiec na nozki i folia przeciwdeszczowa. Mam tez spiworek z wypelnieniem z owczej welny. Moj tata malemu kupil ale taki naprawde super;) wiec w to bede go kladla.
Stary wozek chodzilo mi o ten turkusowy.bo bede wysylac go dopiero w poniedzialek;)

12 lata 3 tygodni temu #499691 przez Joanna
nataleczka my właśnie też mamy taki cieplutki pokrowiec, bardzo przydatna rzecz, dziecku jest cieplutko :)

12 lata 3 tygodni temu #499805 przez Koni
Cześć mamuśki :)

My dolecieliśmy bez problemów a Kacperek grzeczny :) Chyba jako jedyne dziecko nie płakał w samolocie :lol:

Kupiłam mu dzisiaj śpiworek do wózka bo takie obwiązywanie go kocykiem to masakra :huh:

Joanna Kacper robi dokładnie takie same fikołki w łóżeczku i dopóki nie zaśnie przekładam go kilka razy ;) A dzisiaj w ogóle mu obniżyliśmy tu w PL łóżeczko i trzeba będzie to samo zrobić w Irlandii bo robi takie wygibasy że masakra i zaczyna łapać za szczebelki ;)

Natalia Jaś spryciarz a mieszkanko macie piękne :)

nataleczka fajny wózek a czemu zmieniłaś?

Kasiulka napisz mi proszę jak się nazywa ten krem co używasz na rozstępy :blink:

iwonka ja tam się nie pytam ludzi tylko wyciągam cyca i mam w nosie czy się to komuś podoba czy nie w końcu muszę nakarmić dziecko :side:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka