BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 tygodni temu #501156 przez Koni
iwonka biedny maluszek :( A krew pewnie dlatego że pewnie zwieracze napęczniały od próby wyparcia :dry: Dobrze że pojechaliście do innego lekarza :ohmy:

nataleczka ładna choineczka my w przyszłym tygodniu będziemy kupować ;)

Dzisiaj odwiedziliśmy moją przyjaciółkę i w końcu poznaliśmy jej synka :) Biedny maluszek męczy się teraz z kolkami :( Najpierw wylądował z refluksem w szpitalu potem okazało się że ma jakieś torbiele na mózgu a teraz jeszcze kolki :( Ciocia pomasowała mu brzuszek, nakarmiła i dzidzia poszła spać :woohoo: a rodzice chcieli mu jakieś odgazowywania robić :P
Miało się 2 miesiące kolki w domu to i wie się jak się brzusio masuje :P Oni dopiero 3 dni mają taki płacz a już są poddenerwowani i wykończeni :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #501162 przez Joanna
koni usunęłam dolną ósemkę i jeszcze mnie boli rana :( górne dopiero mają mi wyjść i też będą do usunięcia :dry: abuuu
widzisz, tak się martwiłyśmy,że nie poradzimy sobie z opieką nad pierworodnymi a teraz udziela się pomocy innym :)

nataleczka teraz czuć amtosferę świąt w domu i ten zapach... :)
cieszę się, że Filipkowi dopisuje humor i jest grzeczny :) moja Ala dzisiaj była mega grzeczna, przespała noc bez przerwy i obudziła nas o 8.40, potem spała przez 1,5 godziny w kościele, jadła bez oporów tylko buźkę otwierała i pojechała z nami na zakupy :kiss:

iwonka Twój synek ma bardzo delikatny układ pokamowy skoro nie trawi zupek tak jak powinien :S szkoda, że tak się męczyl biedaczek.. :( miejmy nadzieję, że im większy będzie tym łatwiej zacznie przyswajać inne pokarmy niż mleko :blink:

jutro mam misję, muszę coś kupić dla Aluni pod choinkę, pradziadek przekazał pieniązki i będziemy widzieć się na Wigilli,więc pod choinką musi się znaleźć dla Ali paczuszka również od niego :side: Ala ma mase ubranek, ale myślę że kupię jej piżamkę i widziałam taki ładny, ciepły sweterek :woohoo: zabawek też dostanie, więc pomysły się kończą :silly: póki co pod choinką znajdzie się najwięcej prezentów dla mojej Niuni :blink: :blush:

12 lata 3 tygodni temu #501165 przez nataleczka_92
Dziewczyny czy wierzycie w zauroczenia???
Ja niewiem juz. Filipek w dzien jest grzeczny jak aniolek,ciagle gaworzy,smieje sie,wyglupia z Oliwka itp a noc to koszmar. Oliwia poszla spac do mojej mamy a moj K na noc do pracy. Ja nie moglam sie wykapac bo maly co chwila budzi sie z placzem. Musze go brac na rece usypiac ,klade do lozeczka i zaraz znow to samo

12 lata 3 tygodni temu #501169 przez Joanna
nataleczka musisz do skutku go usypiać, najlepiej położyć do łóżeczka i być obok, podawać mu smoczka jak zapłacze, pogłaskać po główce,ew. dać coś do pici. Moja Ala czasami zanim zaśnie na dobre też popłakuje :blink:

12 lata 3 tygodni temu #501170 przez nataleczka_92
Joanna gdyby to bylo takie proste... To wyglada tak-zaczyna sie krecic i zaraz jest placz. Podchodze uciszam go,wkladam smoczka ale on go wypluwa i drze sie niesamowicie az sie zanosi. Biore go na rece i lulam,raz jest tak ze zaraz zasnie a raz tak ze sie wykreca i drze.... Juz nie mam pojecia o co chodzi

12 lata 3 tygodni temu #501172 przez Joanna
nataleczka a może już ze zmęczeni tak marudzi? spał Ci w dzień?

12 lata 3 tygodni temu #501173 przez nataleczka_92
Joanna tak. W dzien normalnie spi tak jak codzien ma drzemki. A ze zmeczenia napewno nie bo to juz pare dni trwa

12 lata 3 tygodni temu #501174 przez Joanna
nataleczka to nie mam pojęcia :unsure: może coś mu się poprzestawiało, a widać że jest zmęczony?

12 lata 3 tygodni temu #501176 przez nataleczka_92
Joanna nie nie widac zeby byl zmeczony. Robie to co zawsze odkad sie urodzil. Ta sama godzina kapania,jedzenia i spania. Sama nie mam pojecia czemu tak sie dzieje

12 lata 3 tygodni temu #501177 przez Koni
Joanna ja miałam taki ból że szczęki nie mogłam dobrze otwierać przez tydzień ale moja mama miała rwaną dolną i jej szybciej przeszło :)

A co do dzieci szczerze widać było że mam już jakieś doświadczenie <narcyz> hehe no ale dzieliłam się z nimi tym co mogłam ;) M mi mówi że mały czasami nie je a potem zaczyna jak go od niej wzięłam do nakarmienia ale ode mnie jadła ładnie z małymi przerwami :P Mówią że on zjada wszystko i trwa to 40 minut a jak mu się butle zabierze to płacz a robią mu 160ml mleka a on jeszcze 2 miesięcy nie skończył :ohmy: Mi zjadł 70ml i spokojnie sobie zasnął w między czasie troszeczkę ulał ale to przecież normalne u takich maluszków. Ja mu nie wciskałam nie chciał już butli to nie dawałam i tak myślę może on jest przejedzony stąd te kolki :unsure: no ale im tego nie mówiłam.
Najlepsze było jak mi się do jedzenia cycków obracał :P Wyczuł mały cwaniak co dobre :lol:

A Kacperek był grzeczny i nawet pochwałę dostał bo zaczął marudzić dopiero koło 21 no ale jak wiecie on o tej porze chodzi spać więc miał prawo :P

nataleczka ja stawiam w dalszym ciągu na ząbki :ohmy: Jak mu wkładasz smoka to pewnie zaczyna go mocniej boleć bo sobie drażni nim dziąsełka :( Może spróbuj mu wtedy posmarować dziąsła i daj po chwili smoczka i tak zaśnie :unsure: Druga sprawa że pisałaś że on ostatnio sypiał z Wami a dzieci szybko się przyzwyczajają do dobrego więc może on w ten sposób wymusza żeby pójść do waszego łóżka :unsure:

12 lata 3 tygodni temu #501234 przez nataleczka_92
Dzien dobry .
Jako pierwsza dzis tu zawitalam;)
Musze Wam powiedziec ze polozylam Filipowi spiworek w lozeczku i na nim go polozylam i przykrylam grubym kocykiem. Przespal cala noc!!!:O
Chyba mu poprostu bylo nie wygodnie spac,tak teraz mysle.

Dzis po poludniu jedziemy jeszcze dokonczyc zakupy tzn miesa i pierdolki inne.

A wogole to wyobrazcie sobie ze mi te cholerne chorobsko jeszcze nie przeszlo... Ciagle kaszle i gardlo boli.ach..

12 lata 3 tygodni temu #501278 przez Kasiulka
koni jestem bardzo zadowolona :) jak znajd chwilę to wstawię zdjęcie mojego brzucha (pamiętacie jak wyglądał wcześniej...) teraz jest duzo lepiej.

iwonka Boże jak ja to czytam to serce pęka :(

nataleczka nie wierzę w zauroczenia :) ale w takie niepokoje u dziecka jak najbardziej : nie słuchacie agresywnej muzyki w domu? nie odwiedzają Was osoby któe jakoś głośno mówią ? itd. te wszystkie czynniki w ciągu dnia się BARDZo odbijają w nocy. U nas wystarczyło że mieliśmy gości którzy nie rozmawiają normalnie tylko wręcz drą mordy i dziecko niespokojne przez pare dni ;/
no i dziecko też wyczuwa wszelkie stresy u rodziców.

12 lata 3 tygodni temu #501322 przez Koni
Witam :)

Kasiulka koniecznie dawaj fotę :) Muszę też go poszukać ;)

Kacper wczoraj poszedł spać po 21 a wstał dopiero po 7:20 :lol: Dawno tak ładnie nocki nie przespał :)

Zaraz się maluję i ubieram i muszę na pocztę podejść :P

12 lata 3 tygodni temu #501340 przez blue01
hehehehe,to moja urzadzila mi dzis pobudke o 5 rano,mimo,ze i tak budzila sie kilka razy w nocy,ale rano to juz zanioslam ja do tatusia bo ani myslala pojsc spac,tylko do zabawy zaczelo ja ciagnac :laugh:

12 lata 3 tygodni temu #501349 przez chłopek
blue mój o 4 sie obudził i pluł gadał tak głośno ze bałam sie ze Ksawcia obudzi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka