- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
nataleczka ładna choineczka my w przyszłym tygodniu będziemy kupować
Dzisiaj odwiedziliśmy moją przyjaciółkę i w końcu poznaliśmy jej synka Biedny maluszek męczy się teraz z kolkami Najpierw wylądował z refluksem w szpitalu potem okazało się że ma jakieś torbiele na mózgu a teraz jeszcze kolki Ciocia pomasowała mu brzuszek, nakarmiła i dzidzia poszła spać a rodzice chcieli mu jakieś odgazowywania robić
Miało się 2 miesiące kolki w domu to i wie się jak się brzusio masuje Oni dopiero 3 dni mają taki płacz a już są poddenerwowani i wykończeni
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
widzisz, tak się martwiłyśmy,że nie poradzimy sobie z opieką nad pierworodnymi a teraz udziela się pomocy innym
nataleczka teraz czuć amtosferę świąt w domu i ten zapach...
cieszę się, że Filipkowi dopisuje humor i jest grzeczny moja Ala dzisiaj była mega grzeczna, przespała noc bez przerwy i obudziła nas o 8.40, potem spała przez 1,5 godziny w kościele, jadła bez oporów tylko buźkę otwierała i pojechała z nami na zakupy
iwonka Twój synek ma bardzo delikatny układ pokamowy skoro nie trawi zupek tak jak powinien szkoda, że tak się męczyl biedaczek.. miejmy nadzieję, że im większy będzie tym łatwiej zacznie przyswajać inne pokarmy niż mleko
jutro mam misję, muszę coś kupić dla Aluni pod choinkę, pradziadek przekazał pieniązki i będziemy widzieć się na Wigilli,więc pod choinką musi się znaleźć dla Ali paczuszka również od niego Ala ma mase ubranek, ale myślę że kupię jej piżamkę i widziałam taki ładny, ciepły sweterek zabawek też dostanie, więc pomysły się kończą póki co pod choinką znajdzie się najwięcej prezentów dla mojej Niuni
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
Ja niewiem juz. Filipek w dzien jest grzeczny jak aniolek,ciagle gaworzy,smieje sie,wyglupia z Oliwka itp a noc to koszmar. Oliwia poszla spac do mojej mamy a moj K na noc do pracy. Ja nie moglam sie wykapac bo maly co chwila budzi sie z placzem. Musze go brac na rece usypiac ,klade do lozeczka i zaraz znow to samo
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do dzieci szczerze widać było że mam już jakieś doświadczenie <narcyz> hehe no ale dzieliłam się z nimi tym co mogłam M mi mówi że mały czasami nie je a potem zaczyna jak go od niej wzięłam do nakarmienia ale ode mnie jadła ładnie z małymi przerwami Mówią że on zjada wszystko i trwa to 40 minut a jak mu się butle zabierze to płacz a robią mu 160ml mleka a on jeszcze 2 miesięcy nie skończył Mi zjadł 70ml i spokojnie sobie zasnął w między czasie troszeczkę ulał ale to przecież normalne u takich maluszków. Ja mu nie wciskałam nie chciał już butli to nie dawałam i tak myślę może on jest przejedzony stąd te kolki no ale im tego nie mówiłam.
Najlepsze było jak mi się do jedzenia cycków obracał Wyczuł mały cwaniak co dobre
A Kacperek był grzeczny i nawet pochwałę dostał bo zaczął marudzić dopiero koło 21 no ale jak wiecie on o tej porze chodzi spać więc miał prawo
nataleczka ja stawiam w dalszym ciągu na ząbki Jak mu wkładasz smoka to pewnie zaczyna go mocniej boleć bo sobie drażni nim dziąsełka Może spróbuj mu wtedy posmarować dziąsła i daj po chwili smoczka i tak zaśnie Druga sprawa że pisałaś że on ostatnio sypiał z Wami a dzieci szybko się przyzwyczajają do dobrego więc może on w ten sposób wymusza żeby pójść do waszego łóżka
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jako pierwsza dzis tu zawitalam;)
Musze Wam powiedziec ze polozylam Filipowi spiworek w lozeczku i na nim go polozylam i przykrylam grubym kocykiem. Przespal cala noc!!!:O
Chyba mu poprostu bylo nie wygodnie spac,tak teraz mysle.
Dzis po poludniu jedziemy jeszcze dokonczyc zakupy tzn miesa i pierdolki inne.
A wogole to wyobrazcie sobie ze mi te cholerne chorobsko jeszcze nie przeszlo... Ciagle kaszle i gardlo boli.ach..
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
iwonka Boże jak ja to czytam to serce pęka
nataleczka nie wierzę w zauroczenia ale w takie niepokoje u dziecka jak najbardziej : nie słuchacie agresywnej muzyki w domu? nie odwiedzają Was osoby któe jakoś głośno mówią ? itd. te wszystkie czynniki w ciągu dnia się BARDZo odbijają w nocy. U nas wystarczyło że mieliśmy gości którzy nie rozmawiają normalnie tylko wręcz drą mordy i dziecko niespokojne przez pare dni ;/
no i dziecko też wyczuwa wszelkie stresy u rodziców.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasiulka koniecznie dawaj fotę Muszę też go poszukać
Kacper wczoraj poszedł spać po 21 a wstał dopiero po 7:20 Dawno tak ładnie nocki nie przespał
Zaraz się maluję i ubieram i muszę na pocztę podejść
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- Otrzymane podziękowania: 1
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1