BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 tygodni temu #503471 przez nataleczka_92
Joanna my zazwyczaj wstajemy o 8 . Pierwsza drzemka jest o 11 trwa okolo pol godz, pozniej okolo 14 zalezy od dnia godzine lub dluzej, i po 17 jest ostatnia tez okolo godziny. O 20 kapie malego,karmie i okolo 21 zasypia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #503485 przez Natalia^^
Hej dziewczny,
Czytam was ale nie mam czasu usiąść i napisać.

Joanna, Kasiulka ja tez jak patrze na Jasia który wspina się na skrzynię z zabawkami:) to nie moge sie nadziwić jak dzieci szybko zdobywają nowe umiejętności.

Madeline to super ze mąż wraca. Bedziemy wszystkie miały cudowne święta. :laugh:

Kasiulka zazdroszczę męża, mój nie jest oczywiście najgorszy ale mógłby być lepszy :P
Ostatnio myślałaś jak wizyta u neorologa?? bo nie wiem czy pisałaś??

Iwonka to szkoda że kiepso idą choinki :( u nas dobrze chyba dzis ostatni dzień.

Nataleczka nie martw sie i nie rób sobie wyrzutów. Jakieś dwa lub trzy miesiące temu kiedy Jaś nauczył sie przewracać z plecków to niestety ale tez mi sie smyknął z kanapy, i również sięgałam tylko za pilota. Co prawda nie miał siniaka bo złapałam go w ostatniej chwili za nogi ale strasznie płakał a ja z nim nie wiedziałam co mam zrobić. Straszne przeżycie.
Ale jak kiedyś usłyszałam kłótnię takich znajomych(patologia) to zamarłam a było tak.
Co sie wydzierasz??
Bo dziecko ci spadło idioto!!!
Zamknij mordę tobie też spado :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

A my ubraliśmy wczoraj choinkę, dziś robię krokiety. Niestety boli mnie głowa i nie wiem czy zdołam coś sprzątnąć.

A wczoraj byłam własnie u neurologa i baba mnie tak zdenerwowała ze szok:/ pomijając fakt ze spóźniła sie 2 godziny wymysliła ze Jaś kiepsko siedzi :ohmy: A on już raczkuje i siedzi bardzo ładnie. Zapytała mnie czy coś mnie niepokoi, to jej mówie ze napięcie w nóżkach a ona że tu nie ma żadnego napięcia po czym w karcie pisze napięcie kończyn dolnycj :unsure: Poczym mówi niby dla żartów że musi mamę zmartwić...... bo zębów w starym roku nie będzie:/ Więc wyszłam wsciekła bo i tak nic nie wiem:? poza tym ze zębów nie będzie. wiec wyszłam jakby od dentysty :laugh:

12 lata 3 tygodni temu #503628 przez nataleczka_92
Natalia to faktycznie patologia :ohmy: a ta baba jaka glupia haha tyle ze zebow nie bedzie to i Ty wiedzialas ;p

Slyszalyscie wczoraj w wiadomosciach mowili o wczesniaku co sie urodzil w 23tyg ciazy(pierwszy w polsce) dziewczynka wazyla tylko 600g ale chyba wszystko bedzie ok...

Malo piszecie i jak usypialam malego to patrzylam na forum i czytalam majowki 2013,jest tam dziewczyna chyba w 19tyg ciazy gdzie u dzidzisia dopiero teraz wykryli ze niema czaszki i rozszczep kregoslupa,gdzie ginekolog powiedzial ze jedyne wyjscie to aborcja... Wyobrazacie sobie???? Jak to czytalam to przechodzily mnie dreszcze i podziekowalam Bogu ze mam zdrowe dzieci... Przeciez ona napewno czula juz ruchy a teraz musza jakby zabic jej dziecko... Jezu nie wyobrazam sobie ze takie rzeczy tak pozno sa wykryte,tymbardziej szkoda mi jest tej mamy bo pierwsza ciaze tez stracila:(

12 lata 3 tygodni temu #503794 przez blue01
wlasnie poczytalam tam kilka stron wstecz,to gbardzo przykre,przez co musi przechodzic ta dziewczyna i jej rodzina,strasznie mi jej zal

12 lata 3 tygodni temu #503795 przez nataleczka_92
Blue masz racje. Tragedia

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #503986 przez Joanna
Hej laseczki :)

moja Alicja też ma zazwyczaj 3 drzemki, chyba że jesteśmy poza domem ( tak jak dzisiaj - byliśmy u teściów ) to nie chciała zasnąć, tylko się rozgladała, wiedziała że nie jest u siebie w domku :blink: u nas wygląda to tak ,że Ala wstaje 8.30, najpozniej o 11.00 idziemy na spacerek, wtedy spi nawet 1,5 godziny, potem po 15.00 i zazwyczaj przed 18.00 :) ale wiadomo, jesli przespi godzine lub dwie, to potem kolejna drzemka sie przesuwa albo nie ma jej wcale ;) dzis spala tylko na spcerze i dopiero teraz przez 30 minut jak wrocilismy do domku, zjadla kolacje krzyczac zaraz kapiel i lulu :side:

ja tez podczytuje mamusie majowe, grudniowe, marcowe i inne :blush: czytalam o nieszczesciu tej dziewczyny i brak mi slow...w ogole dla mnie nie do pomyslenia jest, ze dopiero teraz lekarz wykryl tak powazne wady, przeciez takie rzeczy wychodza juz na usg w 13, 14 tygodniu, ktore jest dokladne i trwa dosyc dlugo, wiec nie rozumiem...nawet nie wyobrazam sobie co ta dyiewczyna teraz czuje, owszem ja tez stracilam ciaze, ale bardzo wczesna i serce bolalo strasznie,ale nigy nie uslyszalam bicia serduszka, wiec latwiej bylo mi dojsc do siebie, poza tym nim sie otrzasnelam bylam juz w ciazy z Alutka :kiss: dlatego ciesze sie ogromnie, ze ja mamy cala i zdrowa, bo naprawde tak ciezko w dzisiejszych czasach o zdrowa ciaze... :(
kocham moje dziecko ponad wszytsko, jest calym moim zyciem :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #504001 przez Koni
Ja właśnie karmie Kacperka bo już wykapany i zaraz lulu :)

Kupiliśmy dzisiaj choinkę i zaraz ubieramy i z teściowa będę pierogi kleic :D

Prezenty też już kupione trzeba zapakować :P

To straszne co piszecie o tej dziewczynie :( nawet nie chce sobie wyobrażać co czuje :(

Wysłałam się wam że przyznali nam kartę medyczna i teraz mleko Kacperka będzie kosztować 50 centów :D

natalia głupia baba nie lekarz :angry:

12 lata 3 tygodni temu #504010 przez nataleczka_92
Koni to super ze udalo sie z ta karta;)

Kochane kiedy zamierzacie zaczac robic jedzenie?
Bo ja niewiem, moj K ma dopiero wolna sobote i to bedzie po nocy. Chyba w wigilie rano zaczne zeby na swiezo bylo.

Wogole jak spedzacie swieta?
Do nas dzien przed wigilia przyjdzie moja mama z siostra podzielic sie oplatkiem i zostawic prezenty,bo w wigilie jada do mojej babci i mamy siostry i tam beda cale swieta. My w wigilie jedziemy do tesciow podzielic sie oplatkiem.zjesc i po prezenty ,pozniej wracamy do nas i spedzamy sami wigilie. I swieta tez sie nie ruszamy,chcemy spedzic pierwsze swieta w domu. I jesli cos to nas ktos odwiedzi. (Ale czy tak bedzie napewno to sie okaze,takie mamy plany)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #504020 przez Joanna
My spędzamy Wigilie u teściów jak co roku, w pierwszy dzień świąt brat przyjeżdźa po mnie oraz Alutkę a po drodze zgarniamy babcię i jedziemy do moich rodziców :) mąż nas odbierze po pracy po 19.00, więc calutki dzień będziemy u dziadków Alutki :)
a w drugi dzień świąt będziemy w domku, bo mąż idzie na noc do pracy, może teście wpadną, zobaczymy. Na szczęście od 27 go mój luby ma urlop 10 dniowy :)
jutro ubierzemy choinkę i jedziemy na ostatnie zakupy przedświąteczne, a jedoznko robić zamierzam w niedzielę i w poniedziałek do południa :blink:

koni jak relacje z mężem? lepiej? :)

12 lata 3 tygodni temu #504052 przez Kasiulka
Natalia byliśmy y rehabilitanta który nie stwierdził żadnych nieprawidlowosci- nie wiem co myśleć o tym. Była to wizyta prywatną więc w sumie nie powinien mnie zbywać. Dla pewności pójdziemy do jeszcze innego. A ta lekarka co Was przyjęła ... Ją sie czasem zastanawiam czy oni na pewno te medycynę pokonczyli. Tragedia.

Koni to super z tym mlekiem! Wydawalas fortunę wczesniej!

joanna ja tak samo codziennie Bogu dziękuję za zdrowe dziecko. Nie ma większego szczęścia w dzisiejszym świecie.

12 lata 3 tygodni temu #504197 przez Natalia^^
Witam się późnym wieczorem :laugh:

Ja dziś spędziłam cały dzień w kuchni, zrobiłam 30 krokietów, 27 zawijańców z serkiem topionym i zamroziłam. Zrobiłam jeszcze 35 naleśników i własnie smażę pieczarki na farsz. Jutro bedę zawijać kolejną turę krokietów. Ja w tym roku robię właśnie krokiety zawijańce rybkę po grecku sałatkę jarzynową i piekę piernik. Kolejne dwa placki zamówiłam. Uszka robi mój dziadziuś. A jeszcze w pt bede z teściową robić pasztet.

Odnośnie świąt to my w tym roku na wigilię jesteśmy u moich rodziców. A pierwszy dzień u teściów. Ja nie lubię być w święta bez moich rodziców i siostry bo to dla mnie podwójnie ważny dzień. Właśnie wspominałam jak 5 lat temu spotkaliśmy sie cała rodziną. było nas 30 osób na wigilii to była moja osiemnastka i było cudownie chciałabym to powtorzyć:)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #504250 przez Koni
Kacper dostał mi histerii jak tylko go wkładaliśmy do łóżeczka :dry: Pewnie się bał po wczorajszym wierceniu ścian bo akurat szedł wtedy do spania :( Na szczęście udało mi się go uspokoić śpiewaniem kołysanki koło łóżeczka :ohmy: i zasnął sam :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do wigilii to moja mama będzie z nami ją spędzać u teściów więc będzie nas 6 osób plus Kacperek :lol: , mój ojciec ma swoją rodzinę i rodzina jego żony przyjeżdża na święta i z nimi spędza święta a mi to pasuje bo nie przepadam za odwiedzaniem ich :blink:

Kasiulka fachowcem nie jestem ale wydaje mi się że Zuzi nic nie jest ;)
Co do kremu schodziłam wszystkie apteki i nie ma :S ale znalazłam na allergo więc może po świętach zamówię :)

Natalia my uszka, pierogi z kapustą i ruskie (bo u teściów się je) mamy już zrobione :blink: Ja mam robić ciasta ale to w niedziele a teściowej pomogę przy reszcie roboty bo wiem jak to jest wszystko samej bo tak mam co roku :P

Dzisiaj ubrałam choinkę bo kupiliśmy żywą a jutro przystroimy na zewnątrz.

Mam też nadzieje że uda nam się jutro u mnie w domu zameldować Kacperka i w końcu wyrobić mu PESEL bo odebraliśmy akt urodzenia więc oficjalnie jest Irlandczykiem i Polakiem :lol:

Kasiulka oj tak z mlekiem się bardzo cieszę bo płaciłam za puszkę 400g 12€ i musiałam jechać do miasta po nie a w aptece koło nas 15€ a taka puszka jakby cyca nie ciągnął w dzień to może starczy na 3-4 dni a jak całkiem zejdziemy z cyca to już w ogóle. Mamy przyznane 4 puszki na receptę na tydzień więc to dość dużo. Poza tym od teraz odkąd mamy tą kartę to wszystkie leki na receptę płacimy tylko 50centów i nie więcej niż 10€ w miesiącu więc jak przekroczymy 10€ to już mamy za darmo tyczy się to wszystkiego co jest na receptę. W końcu też możemy iść bezpośrednio do szpitala a nie do lekarza jakby się coś działo i szpital mam za darmo bo teraz za to że nas zostawili na noc musiałam zapłacić 75€ :S Tak więc bardzo się cieszę ;)

To się rozpisałam :P Dobranoc :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #504402 przez nataleczka_92
Czesc dziewczynki.
Mam wielki problem z Oliwia. Jestem zalamana.
Budzi sie co noc z okropnym placzem. Od ponad tygodnia budzi sie z okropnym placzem i przechodzi do nas do lozka i mowi ze sie boi. A dzis w nocy cos jej sie snilo i mowila "wyjdz z mojego pokoju"!!!
Kurcze jestem zalamana czego ona tak sie boi i niewiem co robic...

12 lata 3 tygodni temu #504426 przez blue01
Nataleczka,podobno dzieci widza duchy,moze zapytaj sie do kogo mowi i czy kogos widzi,ewentualnie powiedz,ze nic jej nie grozi,

12 lata 3 tygodni temu #504439 przez nataleczka_92
Blue nie strasz bo sama sie boje teraz!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka