BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 tygodni temu #501378 przez magda__kielce
hej dziewczyny mam pytanko czy wprowadzacie juz mleko2 czy czekacie az skonczy7 miesiac bo zgupialam niby od 6 a na opakowaniu od 7 jest napisane
I mam jeszcze pytanko co do zabkowania czy wasze pociechy tez sa takie marudne teraz?/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #501433 przez chłopek
Magda mój ostatnio strasznie marudny dziasło napuchniete ale nic nie widać ja jeszcze 1 daje ale już chyba 2 kupię

12 lata 3 tygodni temu #501485 przez nataleczka_92
Magda kielce moj synek 12 skonczyl 6miesiecy i wczoraj mu kupilismy mleko 2

12 lata 3 tygodni temu #501493 przez magda__kielce
Moj amly skonczyl 15 wiec wlasnie przed chwilka pomieszalam mu 2 z 1 narazie zamienilam jedna lyzeczke i bede co 2 dni dodawac jedna az calkiem przejde tak postanowilam ale czy dobrze to sie okaze:)
Moj Bartus tez ma strasznie napuchniete i twarde dziaselka ale zabkow nie widac slini sie na potege a zlosci o wszystko teraz jak caly czas sie smial to teraz marudzi
i niestety w nocy budzi sie 2 razy na jedzenie plus miedzy ty na marudzenie a wzasadzie to placze przez sen:(
A zeby bylo malo to przez2 tygodnie zmagalam sie z plesniawkami i chwilowo ich niema ale az sie boje pomyslec ze znowu beda
Dlatego tez niepisalam bo mam urwanie glowy :(

12 lata 3 tygodni temu #501497 przez chłopek
magda ja na plesniawki fiolet stosowałam szybko znikły,
a ja mam @ boli mnie brzuch, na dodatek biore antykoncepcyjne, lekarz mi mówił ze moge plamic ale nic o @ nie mówił

12 lata 3 tygodni temu #501501 przez magda__kielce
chłopek łacze sie w bolu:)

12 lata 3 tygodni temu #501539 przez blue01
a ja teraz czekam na druga @,dzis mam 29 dc :)

12 lata 3 tygodni temu #501708 przez Natalia^^
Chłopek, Magda u mnie też @ ale ciesze sie bo na sylwestra bedzie spokój.

Jaś też jest maruda:/ Choć dziś chyba wyczuł że mam dużo pracy i było grzeczny.
Spał 2 godziny, później godzinę. Pomyłam okna, wyprałam i zawiesiłam firanki, posprzątałam duży pokój, poodkurzałam za meblami i sprzątnęłam szafki w kuchni.

Teraz jeszcze muszę pomyć żyrandole i sprzątnąć sypialnie a to są rzeczy których nienawidzę :angry:

No i oczywiście gotowanie ;) Tego tez nie lube :laugh:

A jak wam idzie z dzieciaczkami sprzątanie??

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #501754 przez Joanna
Cześć dziewuszki :)

u nas aktywny dzień od rana, więc dopiero teraz mam chwilke, jak Ala śpi :)

natalia ja dzisiaj umyłam okna i kafle na ścianie w łazience, mamy je położone od góry do dołu to się namachłam :woohoo: uprałam jeszcze firanki i zaraz powieszę :blink: jutro umyję kuchnię i wypiore ręcznie dywan w salonie :side: jest co robić, prawda? :lol:
a gotować lubię, szczególnie piec ciasta :) mam w planach upiec sernik, keks i piernik :)

magda ja już kupiłam mleko 2, ale mam jeszcze jedynkę, jak Ala za kilka dni skończy 6 m-cy to będę mieszać jedno z drugim, aż całkowicie przejdziemy na dwójkę :blink: pediatra też zalecał stopniowe wprowadzanie nowego mleka, nawet gdzieś czytałam, że nie wolno od razu przejść na mleko 2, także robisz bardzo dobrze wprowadzając stopniowo :)

koni mnie już tak nie boli, bardziej swędzi, więc powinno się goić :) to dużo tego mleka dają maluchowi Twoi znajomi, ale z drugiej strony każde dziecko ma inny apetyt

nataleczka o popatrz, znalazłaś sposób na Filipka :) ale koni też dobrze pisze, że Malutki może przyzwyczaił się do spania z Tobą i teraz ciężko jest mu się przestawić :S

kasiulka to prawda, że dziecko odreagowuje bodźce z którymi styka się na codzień

12 lata 3 tygodni temu #501847 przez magda__kielce
dziewczyny jak czytam ile jestescie w stanie zrobic to szczenka mi opada moj Bartek spi max40min co 2,5h a malo tego to ostatnio mnie nie spuszcza z oka a najlepiej zebym byla kolo niego:( niemam pojecia co mu sie dzieje:( dzis mi sie udalo troche w kuchni posprzatac ale cena bylo uzytkowanie wszystkich miseczek przez mojego synka:)

12 lata 3 tygodni temu #501870 przez Kasiulka
magda kielce - być może Twój synek wszedł w etap lęku separacyjnego? na pewno mu to minie nie martw się. Ja też niewiele byłabym w stanie zrobić gdyby mi Tomek tak nie pomagał - on przy Zuzi robi absolutnie wszystko - nigdy w nocy nie wstawałam do dziecka.

12 lata 3 tygodni temu #501897 przez magda__kielce
Kasiulka pozazdroscic ja niemam wyscia bo moj maz wraca ledwozywy bardzo pozno wiec niemam serca pozaty zanim on sie zwlecze to ja zdaze3 razy wstac:( i tu moja glupota w weekendy razem sie nim zajmujemy

12 lata 3 tygodni temu #502271 przez nataleczka_92

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 tygodni temu #502291 przez chłopek
Nataleczka mi ksawery spadł z łóżka jak był mały

12 lata 3 tygodni temu #502293 przez blue01
Nataleczka,moja wczoraj rowniez spadla z lozka,poleciala na plecy,jednak nic jej nie jest,Filipkowi nic nie bedzie poza siniakiem,ale jesli bardzo sie niepokoisz,to mozesz poradzic sie pediatry,wszystkie moje dzieci mialy ta przygode z lozkiem,to normalne,ze masz wyrzuty sumienia,postaraj sie poprostu nie dopuscic do kolejnego upadku

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka