BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 4 tygodni temu #496255 przez nataleczka_92
Dziewczyny zobaczcie ostatnia strone na majowkach. Dziewczyna wkleila tam artykul a na tel nie umiem skopiowac linka. Przeczytajcie prosze bo mi serce peklo!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #496271 przez Koni
Hej mamusie ;)

blue mam nadzieję że jutrzejsza wizyta u gina będzie owocna ;)
A to widać że ona ma tam sklejone?

madeline choinka śliczna a Alex jaki już duży! :ohmy: Mówisz że już sam bez trzymanki siedzi 15 minut? No to gratulacje ;)

My też jeszcze nie bardzo siedzimy a i ja staram się go nie sądząc ale jak jest na kolanach to sam się ciagnie ;)

Joanna miejmy nadzieję że lekarz wie co mówi i Ala znajdzie mleczko które jej smakuje. A co do alergi u nas też było bez wysypek i po moim mleku choć ja pije mleko nic mu nie jest a modyfikowanego nie tkniei wymiotuje :( Daj znać czy wypila gerbera ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do cyca to Kacpra też wszystko dekoncentruje ;)

nataleczka Filipek to już kawaler :blink: A co do mieszkania to zadzwoń do opieki i zapytaj czy to mieszkanie na was czy z mamą.

Muszę ogarnąć kuchnię i powoli zacząć się pakować ale to już jak Kacper zasnie :)

12 lata 4 tygodni temu #496297 przez blue01
az zlosc mnie wziela po przeczytaniu tego artykulu,Koni-jak sie rozchyli to dopiero widac

12 lata 4 tygodni temu #496342 przez Koni
Joanna teraz doczytałam :) Brawa dla Ali i oby tak dalej :)

A co do artykułu aż mi łzy stanęły w oczach :( Ja jak miałam wywoływany poród byłam non stop pod KTG i najpierw miałam takie przenośne ale się rozłączało to położna non stop mi poprawiała a potem normalne i ciągle sprawdzali nawet jak miałam bóle parte to pilnowała więc nie wyobrażam sobie żeby mieli tego nie monitorować i tak pod kroplówką na żywca bez niczego jakaś masakra :(

Podziwiam też dziewczynę że odważyła się drugi raz rodzić w tym szpitalu i całe szczęście że tym razem szczęśliwie.

12 lata 4 tygodni temu #496344 przez nataleczka_92
wiadomosci.wp.pl/title,Lekarz-nie-chcial...70370,wiadomosc.html wrazie co wklejam link zeby bylo latwiej... jezu dziewczyny jak o tym mysle to plakac mi sie chce :( przeciez te dzieciatko chcialo zyc i po prostu zaczel sie dusic...nie wyobrazam sobie tego co ta matka przezywala :(

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #496354 przez Joanna
ludzka głupota nie zna granic, przez to dochodzi do takich tragedii...dlatego trzeba cieszyć się, że urodziłyśmy zdrowe, ba żywe dzieci, bo widać w dzisiejszych czasach to nielada wyczyn :dry: :dry: ja nie wiem co by się ze mną stało gdybym straciła w taki sposób upragnione, długo wyczekiwane dzieciątko, chyba oszalałabym z rozpaczy. Dlatego jestem przeszczęśliwa, że Ala jest już na świecie,bo dla mnie ciąża była trochę stresująca a opordzie za to wcale nie myślałam, a mogło być naprawde różnie...
widać szczęśliwe donoszenie samej ciąży to dopiero połowa sukcesu, a druga to szczęśliwy poród

ja już nie pamętam dokładnie, ale na początku też mnie podłączyli do ktg i to na dość długo, ale wszystko było w porządku więc mnie odłączyli abym mogła wstać, pójść na piłkę itd.

12 lata 4 tygodni temu #496355 przez Kasiulka
blue daj znać koniecznie co CI lekarz powie. My to przechodziliśmy z moją siostrą...

nataleczka ja nawet tego nie czytam, bo pewnie umrę, za wrażliwa jestem na takie opowieści :(

Dziewczyny a powiedzcie jak Wasze piersi się mają po zaprzestaniu karmienia? (wybaczcie że tak z grubej rury). Znalazłąm fajną stronkę o pielęgnacji biustu i teraz dopiero widzę ile krzywdy sama sobie przez te wszystkie lata robiłąm.

12 lata 4 tygodni temu #496358 przez Joanna
kasiulka piersi mam takie same jak przed ciążą,nie widzę żadnej różnicy :blink:
a z Twoimi coś jest nie w porządku?

12 lata 4 tygodni temu #496372 przez chłopek
aż sie popłakałam
podobno u nas w szpitalu tez byl taki przypadek kobieta prosiła o cearke bo z pierwszym dzieckie tez miałą ale lekarz powiedzial ze jest niedziela i nie zrobi cesarki. pękła jej macica a dziecko sie w wodach utopiło

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #496379 przez Koni
Joanna masz racje ciąża to nie wszystko bo poród to jego druga połowa...

Już bym chyba wolał poronić na początku niż po 9 miesiącach kopniaczków, głaskania brzusia, chodzenie do lekarza a jeszcze stracić dziecko z winy lekarza to już w ogóle masakra :(

Jeszcze nie zaczęłam się pakować bo nie mogę się zebrać :angry:

Kasiula z cycami po karmieniu nie pomogę bo dalej karmię ;)

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #496390 przez Natalia^^
O jak się rozpisałyście, jeśli którąś z was pominę to z góry przepraszam :kiss:

JoannaSuper że Alunia zdecydowała sie wypić mleczko. Gdzies czytałam ze są dzieciaczki którym nudzi się picie ciągle jednego mleka/ I że to ponoć normalne. Z kaszek Jaś najbardziej lubi morele :)

KoniTo musi byc fajne uczucie pakowac się do Polski :silly: Ja uwielbiam sie pakować nie znoszę rozpakowywać :P

Nataleczkabrak mi słów na ten artykuł, to jest Polska. Ja jak dziś pamiętam sytuację kiedy lezałam w szpitalu i przyszła baba z trabką posłuchac tętna, i powiedziała teraz nic nie słysze przyjde pozniej :angry: Bo czasu nie miała na ktg.

Kasiulka ja nie karmiłam miałam mało pokarmu ale piersi dla mnie to teraz duzy kompleks :dry:

IwonkaJak tak opisujesz synka to widzę mojego Jasia, bardzo podobne zachowania :)

A mój dzien był długi ale przyjemny. Kupiłam prezent dla mojego Pana i Władcy :laugh: dla siostry a reszta prezentów przyjdzie pocztą. Byłam na tych zakupach w odległym o 70 km Gorzowie. Jaś był kochany, mogłam nawet przymierzyć kilka sukienek :silly: , odwiedziłam siostrę i dziadków. Wróciłam zadowolona do czystego mieszkania, udało mi się z rana umyć okna i zawiesić nowe firaneczki :woohoo: Baaaaaardzo mi sie podobają, bo miała stare po mamie. No i bałaganiarz wyjechał, o dziwo kiedy wraca robi sie bałagan i on śmie mówić ze to JA bałaganie :laugh:

A co do wilgoci w naszym mieszkaniu. Codziennie wycieram całe dwa narożniki w pokoju bo normalnie woda mi leci :dry: Dzwoniliśmy do spółdzielni i niestety musimy sobie sami załatać te szpary w płytach bo blok jest zadłużony. :angry: I postanowiliśmy ze nie bedziemy płacić remontowego bo z jakiej paki mam płacić na czyjeś długi???? :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Tak wiec w "skrócie " napisałam :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 4 tygodni temu #496392 przez Natalia^^

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 tygodni temu #496557 przez nataleczka_92
Hej mamusie.
U nas noc jako taka. Choc juz nie mam sily na ta moja chorobe:( zatoki mnie mecza strasznie i kaszel...kiedy to sie skonczy. A no i Filipek budzil sie z placzem w nocy. Wogole to mam problem,bo nie chce spac mi w lozeczku. Wiem ze to troche moja wina bo jak poszlam do szpitala to maz spal z nim,i pozniej jak wrocilam to tez spalam z malym jak sie zle czulam. Pozniej dzieciaki sie rozchorowali i maz spal z Oliwia a ja z Filipem. Ale teraz chcialabym zeby wrocilo wszystko do normy ale co go poloze do lozeczka to zaraz sie budzi i placz. A ja z bezsilnosci biore go do siebie. A brakuje mi spania z mezem. Moge sie wtedy przytulic itp,bo wiadomo ze takto w dzien ciezko jest. No i niewiem moze przeniose lozeczko do naszego pokoju. Niewiem sama...

Natalia ja nie znam takiej miejscowosci;)
Wogole to moj tata przywiozl Oliwii dywan do pokoju jest taki super,bo ma dlugi bialy wlos ale oni mieli psa i smierdzi ten dywan tak samo jak w paru miejscach jest az szary z brudu a ja wszyskiego juz probowalam zeby go wyczyscic no i vhyba bede musiala dac go do pralni przed swietami

12 lata 4 tygodni temu #496584 przez chłopek
joanna Kswcio chcetnie jadł gerber później po roku dawałam mu bebilon, a sebek je bebiko bo ja swoim tylko w nocy karmię, i czasem w dzien

12 lata 4 tygodni temu #496612 przez Kasiulka
www.maheda.eu/ - tu stronka o tym jak poprawić wygląd piersi.

u mnie wszystko dobrze (chociaż obawiam się jak to będzie wyglądało jak przestanę karmić). Kiedyś byłam bardzo dumna ze swoich piersi (jak to w ogóle brzmi :lol: ) były na prawdę piękne, ale teraz porobiły mi się rozstępy (odkładam na laser- nie chcę żadnych prezentów na urodziny, czy Święta i zbieram na piersi i brzuch) a jak przestanę karmić to boję się że będę miała "cycki jak u murzynki z Afryki" :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka