BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #500189 przez Pliszka
Z tego co wiem w Warszawie we wszystkich szpitalach jest taka stawka :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #500190 przez Pliszka
Na pocieszenie szkoła rodzenia jest za darmo ;)

12 lata 4 miesiąc temu #500193 przez chomiczka
no tak, stolica rządzi sie swoimi prawami :silly: a myslałam że we Wrocławiu wszystko jest tak koszmarnie drogie :)

12 lata 4 miesiąc temu #500196 przez DOMI
Potwierdzam, takie są ceny w Warszawce. Wystarczy spojrzeć do oficjalnych cenników.

12 lata 4 miesiąc temu #500256 przez andzia_zg
DOMI napisał:

Andzia fajny ten wózeczek a nosidełko do niego też jest czy dokupić trzeba?

Nosidełko też jest w komplecie :-) Wózek 3w1 :-) Jak go odbiorę w styczniu to porobię zdjęcia na żywo każdego elementu.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #500290 przez princess
Jadzia ja jak kupowałam kurtkę zimową to kierowałam się głównie obwodem brzucha. Niestety większość kurtek to pic na wodę, obwód wynosił 110-120, takiej kurtki nie zamawiałam, bo już w listopadzie miałam obwód 110. Ta, którą kupiłam ma 140 cm w brzuchu, więc do końca ciąży mi spokojnie starczy :)

Jak tam Wam mija sobotni wieczór? Ja spędzam go samotnie, M rano pojechał na służbę i wraca jutro ok 10.

12 lata 4 miesiąc temu #500318 przez DOMI
Mój wieczór mija pod znakiem bólu w kościach i oczekiwania na wyniki glukozy.

12 lata 4 miesiąc temu #500325 przez Pliszka
Ja właśnie zrobiłam na Dogomanii mały bazarek, sprzedałam troszkę tych hiszpanskich smakołyków jakie dostałam w paczce i jedne buty zimowe, których wcale nie nosiłam i zarobiłam prawie 100zł dla psiaków w potrzebie z Kielc :lol: Między innymi na leczenie oczka Dyzia :(
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #500327 przez DOMI
Biedulek. Dobre masz serduszko Pliszka.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #500339 przez Madlen
Pliszka muszę ogarnąć tę dogomanię. I ten bazarek.

Satine kiedyś pisałaś (chyba to Ty) o jakimś dobrym preparacie na opryszczkę?
Mojemu M. wyskoczyła dziś a plastry Compeed zazwyczaj nie pomagają.

Princess ja też sama siedzę, M. też na Służbie, a jutro ma szkołę. Odpocznie sobie ode mnie..
Ja oglądam jakiś film na tvn.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #500368 przez princess
Ja regularnie przelewam pieniądze na chore zwierzaki, nie tylko te milusińskie. Jestem też opiekunem wirtualnym psa ze schroniska i wpłacam co miesiąc pieniążki na karmę, pielęgnację, leki dla mojego podopiecznego.

Ostatnio chodzi mi po głowie by zakupić nieduże akwarium i jakieś kolorowe rybki. Zrobiłabym to głównie dla dziecka, patrzenie na rybki ma pozytywny wpływ na psychikę i rozwój dziecka :) Dla zainteresowanych www.stankiewicze.com/index.php?kat=4&sub=139
Nigdy nie miałam w domu akwarium i nie wiem, od czego zacząć?

12 lata 4 miesiąc temu #500369 przez kasia123m
Ja wlasnie wrocilam z galerii...kupowalam jedzenie ale przelecilam kilka sklepow z ciuchami...wszystkie dluzsze swetry waskie jakies...brzuch by mi niewlazl...Kupilam 4pack chusteczek pampers w realu za 25zl...

A teraz najwazniejsze...zjadlam galke lodow orzechowych mega slodkich plus wafelek...weszlam na hale i po godz cukier 95:)
Poza tym nie bylo mojego chleba w piekarni wiec jem te bulki na kazdy posilek i cukry tez miedzy 90 a 105.na rano mam kilka IG a potem znow bulki.dobrze ze akurat je upieklam bo nie wiem co bym jadla...noi za ten majonez Jadzia to bym Cie wycalowala...nawet tee syfiate wedliny drobiowe zmakuja pysznie

Andzia super ten wozek...z fotelikiem...ile kosztowal jesli wolno spytac...dla chlopca tez bym wziela zielony

Domi trzymam kciuki za glukoze...bedzie w normie cukier zobaczysz..

Sylwia jak tam kolega?mi sie zmniejsza po masci ale kurde krwawi...pierwszy raz mam krwiawiacego hemor.moze niepotrzebnie go dwa razy dziennie smaruje..moze tylko na noc...pekaja mi tez dlonie od zew na kostkach...kurde mam nadzieje ze mi plytki jakos drastycznie niespadly...te dlonie to moze od zaczestego mycia...?kupilam jakams masc

12 lata 4 miesiąc temu #500380 przez xpatiiix3
Madlen na opryszczkę dobry SONOL jest ;P

Kasia ja na te dolegliwości hemorol biorę, wczoraj wzięłam i ulga taka prawie zeszło już można do tygodnia stosować albo krócej do ustąpienia dolegliwości, lekarz powiedział, że można, że na tym etapie ciąży nie zaszkodzi i mi już prawie zeszło ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #500386 przez Alina2408
kasiu powiem ci ze mysle ze wiem jak to jest bo moja mama na poczatku walki najpierw pierwsza operacje miala w dzien moich 18 urodzin a pozniej byla w szpitalu na wigilie to do bani byla... napewno mama nie chcialby zebys sie martwila i smucila...kasiu musisz sie trzymac wiesz musisz byc oparciem dla tesciowej i dla meza bo on tez nawet jak tego nie okazuje to bardzo przezywa... pamietaj ze masz mnie jak sa jakies ppytania to postaram sie pomoc... dokladnie pamietaj ze Tosienka to dar pewnie od mamy :) powiem ci ze chyba dobrze jakby na drugie imie miala po babci... ja mam po swojej tej od strony taty ona zmarla jak moj tata mial 7 lat nie mialam okazji jej poznac ale zawsze mi powtarzano jaka byla dobra kobieta :) Tosia tez to bedzie wiedziala... wolno sie denerwowac ale trzeba miec nadzieje... nie powinnas ze wzgledu na Tosie ale mysle ze lepiej wiedziec co sie dzieje... pamietaj ze mowiac ci o tym zaufali tobie podzielili sie najwieksza rozterka... ale uszy do gory i do roboty :) bedzie dobrze uwierz mi :)

pliszka jezeli sie miescicie to oczywiscie sie wstrzymajcie sie mysle ze kanapa alo fotel bedzie lepszym pomyslem :) powiem ci ze to naprawde cudowne uczucie ze to sie dzialo tak szybko heh i tak smiesznie bo my sie poznalismy ze wzgledu na rade pedagogiczna z kolezanka zamowilysmy pizze i moj m ja przywozl... oczywiscie cos sie posmialismy a dwa dni pozniej poszlamm na piwo do tej pizzerii z inna kolezanka a on sciagnal moj numer z zamowienia i zaczelismy pisac a nastepnego dnia spedzilismy caly wieczor razem w sumie noc gadalismy a ja nieprzytomna ale szczesliwa poszlam do pracy :) po miesiacu mieszkalismy juz razem hehe w koncu jestesmy dorosli wiemy czego chcemy i strasznie sie kochamy... razem budujemy nasz swiat i nie potrzeba na sile czekac skoro tak nam dobrze... zakupy sie udaly w sumie sukienki nie kupilam no trzy ale sukienusie za 1 zl kazda :) pokrowiec na przewijal za kolejna zlotowke i spodenki letnie a za 3zl taki becik do wozeczka bialy z falbanka.. cudo zmiescilam sie z tymi zakupami w 8 zl :):) szalenstwo :):) jutro jak wroce to wkleje zdjecia :)

domi dobre nie ma co :) i jeszcze tylko jeden smak maja normalnie lipa :)

madlen mam podobny problem co ty hihi tez tak myslalam ale mysle ze to burza hormonów taka mam nadzieje...

michasia ja mame uswiadomilam ze to ostatnia taka wigilia bo od przyszlego roku bedziemy przykladac troche wiecej uwagi szczegolnie do babek na choince jak mala sie do nich dorwie...

dominia to ja jak m jest w pracy to ja nie spie czasem leze ale jak tylko wraca to usypiam jak dziecko... wiem ze jest i wtedy odplywam a on mi sie przyglada i przykrywa zeby mi zimno nie bylo :):)

princess jakie sliczne zdjecie :)

ola nie wiesz ze czesto kobiety ktore tyja duzo male dzieci rodza moja ciocia 150 wzrostu przytyla 30 kg a mojego kuzyna urodzila 2.300 :) ale sie wszyscy zdziwili

madlen ja swoja kupilam na rynku za 20 zl...wlasnie tego typu co te zyrafki... fajna ta druga no i tania...pierwsza sliczna ale sporo kosztuje... a do porodu u nas w szpitalu daja takie szpitalne wykrochmalone bo pytalam kolezanki :):)

princess mnie dzis pani obsluzyla w realu w tej kasie przy informacji i nie pytala co i jak taka ponoc maja zasade bo dowiedzialam sie ostatnio przy innej niemilej sytuacji wiec dzis grzecznie tam podeszlam i bez slowa z usmiechem na twarzy mnie obsluzyla :)

sylwia ja w takich sytuacjach nie mam oporow w komentowaniu... chamstwa nie znosze i nie daruje...

chomiczka moze na razie sie tym martwisz a po porodzie dzidzia bedzie najwazniejsza :):)

satine to rzeczywiscie szok... tyle ci ubylo..???

dominia ale fajne spiochy z was :P

marlena ja na razie kupilam jedna paczke bo doszlam do wniosku ze m mi dokupi bo nawet z nim poszlam zeby wiedzial co i jak... niech tez sie troche postara i pomeczy :)

chomiczka to fajnie ze mozesz sobie uzgodnic co i jak z polozna moja ta ktora jest przy moim lekarzu jest glowna oddzialowa poloznych wiec tez spokojnie a to bardzo mila i sympatyczna babka :)

pliszka cena koszulki zabojcza!!!

aganobla ale maci staz nie ma co :)

andzia super wozeczek tylko ja nie chcialam zielonego bo u nas same zielone sa :P

pati ja mowilam nawet o normalnym usg ja poszlam prywatnie do mojego lekarza i powiedzialam ze nie wyjde az nie podejrzy co bedzie :)

princess my mamy teraz male akwarium :) najlepiej zakupic caly gotowy zestaw i gupiki czy neonki one nie sa wymagajace dla poczatkujacych idealne a slicznie sie mienia :)

wlasnie wykapalam mamusie hihi bo biedactwo nie daje rady sama.. pozdrawiam milego wieczorku

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 4 miesiąc temu #500402 przez princess
Alina dzięki za info :) Znalazłam na allegro coś takiego allegro.pl/zestaw-akwarium-60x30x30-pros...isy-i2839386793.html dobre to? Takie małe akwarium chcę bo nie mamy za dużo miejsca w mieszkanku :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka