BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #499664 przez sylwia1986
Michasia przepraszam za tą pizzę :) może już nie wkręcajmy sobie co byśmy zjadły, bo faktycznie jak Dominia piszę oszaleć można :D

Andziu dziękuję bardzo za zaproszenie, łazanki też uwielbiam :) chyba zadzwonię do mamuśki (mam nadzieje że jeszcze nie śpi) bo jedziemy jutro do rodziców na obiad czy przypadkiem nie ma w planach zrobić jutro łazanek lub bigosu.

Mama już śpi, odebrał mój brat, poprosiłam go żeby przekazał mamie jutro grzecznie moje prośby i najlepsze hasło "Myślisz że jak jesteś w ciąży to Ci wszystko wolno" :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #499678 przez michasia
Sylwia nie masz za co przepraszać, ale weszłam na pizzaportal zobaczyć sobie co gdzie mają:) Czas chyba się myc i do łóżka, bo inaczej dopadnę się do kuchni...
moja mama kiedyś mówiła, że kobietom w ciąży się nie odmawia:)
Także masz szanse dostać to, na co masz ochotę:)

12 lata 4 miesiąc temu #499749 przez Marlena1888
znalazłam fajną stronkę :)
promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html

a te pampersy pampers newborn są po 19.99 zł w aptece dbam o zdrowie ;)
zrobiłam zamówienie przez internet i w niedzielę wybieramy się z M po odbiór kosmetyków do tej apteki, super są niektóre promocję :D np. krem żel emolium za 37,93zł czy balsam palmers na rozstępy za 22,76zł (ceny z kartą, ale ją można na miejscu wyrobić ;))

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #499766 przez Dzolka
Hej

jak tam dziewczyny się czujecie już coraz bliżej :P :P
A na święta się przygotowujecie czy macie kogoś kto za was wszystko zrobi :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #499767 przez kasia123m
Domina cukier po sznyclu 86...jutro zrobie jeszcze raz i zjem dwa na obiad bo glodna bylam jak diabli...Jaka jadalas satake?bo ja posmarowalam majonezem wedlunke a pomyslu na saladke nie mam...i jaki cukier?a moze z pora mozna..majonez por i kukurydza...kukurydze nam wolno?jutro sobie tez majonezik zjem...mniam...

jak czytam o tym pysznym jedzeniu to sie zastanawiam co my z tego moglybysmy zjesc..glodna sie zrobilam..dobrze ze niedlugo bulka z melkiem...

moja Mama zmarla koncem marca na raka pluc...a dzis sie dowiedzielismy ze tesciowa ma raka w tej piersi..co za rok...Tata mi dzis powiedzial ze jego siostra tez ma raka...na macicy z przerzutem do jajnika...co sie dzieje...niech ten rok sie konczy..wierze ze nastepny bedzie lepszy...wierze ze rak piersi to nie rak pluc...ze ja wylecza...wierzcie mi nie mam juz na to sily...sorki nie powinnam na takim forum pisac o takich rzeczach ale jestem jeszcze w szoku...

12 lata 4 miesiąc temu #499787 przez dominia
Kasia super, ze cukier ok :) ja robilam pekinska, pomidora i ogorka, wsypalam przyprawe do sosu greckiego to chyba z knorra jest :) wydaje mi sie, ze majonezu za duzo dalam bo cukier 117 po godzinie ale i tak zjadlam cala miseczke :) i mowilysmy, ze forum mamy po to zeby rozmawiac tez o problemach, od razu sie czlowiekowi lepiej robi jak sie wygada :) tesciowa sie wyleczy zobaczysz :) po burzy przyjdzie slonce :) zacznie odpowiednie leczenie i bedzie dobrze :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #499797 przez kasia123m
no powiem Wam ze jestem w szoku do tego stopnia ze sama nie wierze w to co uslyszalam choc juz wczoraj jak m dzwonil i kazalam mu zapytac o ten guzek to ona powiedziala wszystko ok pogadamy jutro i juz mi sie to niepodobalo..to moje cholerne przeczucie...zawsze wszystko wiem wczesniej...Juz po 1 rtg u mojej mamy wiedzialam ze to rak i ze nie wygra...przychodzac do domu probowalam sie oswajac z mysla co bedzie jak jej niebedzie...zalatwialam badania,modlilam sie,zamawilam msze..ale kurde podswiadomie wiedzialam ze nie da rady...a teraz tesciowa...nie chce myslec...masakra...ech

wkleje Wam foty tego fotelika i nosidelka..tylko nie patrzie na mnie...jakos strasznie zle wygladam ostatnio...

to nosidelko oczywiscie powinno miec skrocone pasy i byc wyzej...jeszcze niewyregulowane

12 lata 4 miesiąc temu #499827 przez Alina2408
Michasia dobrze by bylo gdyby troche spadlo po ciazy :):)
a dla dziadka moze jakies witaminy :) macie ograniczenia cenowe??

pliszka ja uwielbiam all i want is you :)

Monia wiem ze nie mam co sie stresowac ale mala z pewnoscia rosnie jak na drozdzach bo widac z dnia na dzien wiec sie troche smiejemy ze sie pcha chociaz ja tez bylam wielka i mamie sie wypchnelam po terminie :)

sylwia ja uszykowalam na wyjscie ze szpitala te rozowe spioszki od mojej uczenniccy ale powiedzialam m ze jakby co to inne beda na polkach hihi

dominia spokojnie to tez twoje nerwy i wrazenia to dlatego tak :)

o katarinka piersze co to zobaczylam foto super :):) to oznacza ze sie coraz bardziej z nami zadamawiasz :)
katarinka nie martw sie ja nadgarstki tez mam slabe i od zawsze po nocy slabo sciskam cokolwiek w rekach a moj m ma dne mocznowa wiec on to juz generalnie z bolami sie budzi dlatego bardzo ciezka lawe kolo lozka ktora musielismy przesowac zamienilismy na dwa stoliczki z ikei i nie dosc ze lekkie to stawiamy je jeden na drugim i mamy wiecej miejsca :):)

ola moja mam powtarza ciagle ze w sumie do swiadomosci ze zostanie babcia to sie juz przyzwyczaila ale ze ja zostane mama to nie bo przeciez jestem jej malutka myszka :):) a to juz wielkimi krokami sie zbliza :)

marlena widocznie potrzebujesz troche polenniuchowac i juz :)

marta m klikniete :) jak trzeba to nekaj :)

pliszka moze ci uciska mnie kiedys mala zablokowala jelita spuchlam jak balona a pozniej jak sie jej ciasno zrobilo i ruszyla to ja w tempie ekspresowym do toalety :)

katriss bo jak mala odpocznie to pozniej szaleje moj stworek tez tak robi ale zauwazylam ze dosc dobrze sie przystosowala do mojego trybu bo w nocy spi nawet jak ja czasem nie moge i tylko leze :)

patii ty to bedziesz miala niespodzianke a moze bys sie przed swietami wtedy kiedy twoj ma wolne wybrala prywatnie na to usg tak w ramach prezentu gwiazdkowego :) dla was. super ze wszystko w porzadku ja mam wizyte na 8 takze tez spooora przerwa :)

jadzia to super nie dosc ze wizyty to jeszcze za darmo i to co tydzien szok super by bylo nie to co u nas :) a chlopak sciga sie z moja mala nie ma co :) jadzia no takie te szkoly sa duze ale chyba nie w pore powiedzialas o tym morderstwie jejku. ale boisko mega!!!!!

michasia mnie wczoraj w trakcie jazdy do mamy pasek sie obluzowal i piszczal cala droge a ja z nim cale szczescie mama pracuje w mleczarni i tam jest swietny mechanik i od reki sie zajal autkiem podkrecil pasek i ogolnie obejrzal. :) no i nic za to oczywiscie nie wzial :) a idzie odwilz wiec odsapna autka od tego mrozu

pliszka ja mam prawie taki sam usztywniany z nozkami zeby sie nie zsuwał tylko zastanow sie czy nie kupisz w sklepie u siebie bo cenowo wyjdzie to samo co z przesylka i cos pod pupe sie przyda ja mialam kupic pokrowiec ale doszlam do wniosku ze milsze beda pieluszki flanelowe.

ja sie boja wchodzic na grudniowki i listopadowki zeby sie porodem nie straszyc sylwia :):)

patii jak masz takie przeczucia to pewnie bedzie chlopak ja chcialam dziewczynke i nataszka wyszla znaczy mam taka nadzieje :):P

gabilee no wlasnie najwazniejsze ze zdrowy :)

dominia to jeszcze tydzien do swiat wiec pewnie dadza rade jak nie to zrobissz kuponuy :)

dominia nie wiem jak u was ale my sie poznalismy z m w styczniu hihi wuec dla mnie to jest rozwoj sytuacji pelna para :) ale powiem ci ze ciesze sie ze juz po 3 miesiacach podjelismy decyzje o dziecku w koncu nie mamy po 15 lat i bardzo sie kochamy wiec to najlepszy moment na owoc tej milosci :):) tylko nie myslalam po rozwodzie ze zaufam komus az tak :) trzy lata praktycznie bylam sama pojawiali sie rozni ale o czyms stalym jak sie okazywalo nie bylo mowy a tu hop i juz :)

pliszka on jest usztywniany od spodu i przykreca mu sie nozki jest stabilny spokojnie :)ale zobacz sobie i zobacz za ile maja :)

satine to ja mam jednak lepiej mnie moj m przywozi albo pizze albo kebab fryteczki czasem i shaorme jak mi sie zachce ale tylko w dni dostawy zeby swieze bylo hehe

satine to ja zapraszam do siebie w zamrazalniku bigos a kebeb z dowozu zawsze jak m w pracy :)a lazanki jutro mam bedzie robic hehe i dostane na wynos :)

kasiu przykro mi z tych wadomosci pamietaj ze rak macicy jest do usuniecia a moja mama ma juz 13 lat doswiadczenia w walce z rakiem piersi wiec pamietaj ze to nie wyrok... u mnie 20 stycznia 2 lata od smiwerci taty juz bylam na grobie pochwalic sie ze bedzie wnusie mial :) pewnie bardzo by sie ucieszyl bo do 3 roku zycia to on sie mna zajmowal kapal i karmil a bylo to wyzwanie bo ja nie ssalam wiec jadlam lyzeczka :P i robil mi wszystkie ubranka na drutach takie piekne sukieneczki z kontrfaldami szok do tej pory to pamietam... a tesciowa gdzie mieszka jak u was z opieka onkologiczna???
kasiu ale za to zakupy swietne :)

a ja u mamy spac nie moge czytam was od dwoch godzin... wczorajsze wiadomosci mnie dobily szok... teraz te domysly dlaczego co i jak... no nic widocznie tak mialo byc ktos mial taki plan tam na gorze ale szok...

...dziewczyny w rossmanie i w biedronce sa promocje na pieluchy w podobnych cenach sa za dwa opakowania dady placi sie 49 zl a w rossmanie pieluszki bebydream sa po 20 zl paczka niby mniejsza ale i tak praktycznie to samo co dada finansowo wychodzi no i z karta rossne rabat przynajmniej 3 % wiem ze to niewiele ale zawsze cos... powiem wam ze mi sie strasznie teskni za m... nie umiem bez niego spac i spalam tylko 4 godziny a nawet to chyba nie... dzis ide podgladac ceny proszkow dla niemowlakow

milej soboty a i polatam po lumpkach moze cos fajnego trafie a co :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 4 miesiąc temu #499834 przez kasia123m
Alinka moja Mama leczona byla w szpitalu Jana Pawla w krakowie.a przed smiercia trafila do centrum onkologii na garncarskiej.lezala z Paniami wlasnie po roaku piersi.mialy wyciete piersi i byly w trakcie 6ty naswietlan w zamknieciu.I powiem szczerze ze ten szpital zrobil na mnie duzo lepsze wrazenie mimo iz mega tlok itd.Do Jana Pawla szpitala mam kilka zastrzezen...sama opieszalosc z wykonywaniem badan...ale nioe bede gdybac...tak mialo byc..Jest ciezko...pierwsza wigilia bez Mamy a tu taka wiadomosc.Jejku mam rozne ale do tesciowej ale nie chce zeby cos jej sie stalo.nie powiedzieli mi i moze mieli racje bo jak M mi powiedzial to chyba sobie z tym nieradze.ten koszmar wrocil do mnie jak bumerang.pol nocy nie spalam.rycze od rana.wiem ze rak piersi to nie rak pluc...i mozna z tym dlugo zyc...i leczyc.tylko moja psychika po tamtej walce o Mame jeszcze jest w stanie agonalnym.a teraz jakby wszystko wracalo od nowa....ja nie chce zeby moje dzieci kurde nie mialy ani jednej babci.
Moj M ma isc na tomografie zatok...niepozwolilam mu...nie w tym zasranym? Pechowym roku...niech idzie po 1 stycznia.wierze w to ze nastepny rok mimo iz 13 bedzie szczesliwy...urodzi sie Tosia a z nia nadzieja na lepsze....

Sorki ze sie tyle rozpisalam na ten temat,rano czlowiek po przebudzeniu niepanuje nad emocjami...zawsze po przebudzeniu najtrudniej....M sie obudzil. Przytulil i mowil ze nie wolno mi sie denerwowac...wiem niewolno...

Dzis sobota dziewczynki...moze wreszcie upieke te buleczki twarogowe rano z synem.popoludniu chce na zakupy jechac...m ma dzis 7 zgloszen wiec moze cos zarobi.reszte rachunkow trzeba poplacic bo lozeczko zamowilam a rachunki czekaja.
Jaki proszek do prania kupilyscie?ja zawsze kupowalam tylko jelpa...jakis musze kupic i po swieetach powoli brac sie za pranie ubranek Tosi.
Ide jesc sniadanko bo juz pozno.dzieki ze moglam to wywalic z siebie..troszke lzej..

Princess i Mrufka wywolujee WAs do tablicy...

12 lata 4 miesiąc temu #499836 przez Pliszka
Dzień dobry Dziewczyny :)

Monia, Alinka, dzięki za rady odnośnie przewijaczka. Jak się trzyma to super :) Zobaczę w pobliskiej galerii czy w którymś sklepie coś takiego mają, a jak nie znajdę to zamówię. Misiek ostatnio tyle pracuje, że nie mam sumienia go wyciągać na zkupy jak już wreszcie nadejdzie ten moment, że ma chwilę wytchnienia. Ostatnio nawet wszystkie spozywcze zakupy robię przez internet żeby nie dźwigać. Wczoraj na chwilę weszłam do Carrefura i pożałowałam jak zobaczyłam te biedne ledwo zywe karpie :( Ja nie wiem jak takie okrucieństwo może być częścią chrześcijańskich świąt , a ludzie z krwią na rękach wyciągają język po opłatek :( Obrzydliwa obłuda :dry:

Piękne są te komódki z przewijakami, ale ten pokoik jest niewielki, stoi tam szafa i wiszą półeczki, więc miejsca na razie na ciuszki i duperelki dosyć i już zdecydowaliśmy się nie zagracać pokoju kolejnym mebelkiem. Tym bardziej że chcemy tam jeszcze wstawić małą sofkę żebym mogła sobie wygodnie usiąść/położyć się w trakcie nocnego karmienia.

Chomiczka, dziękuję :kiss:

Michasia, właśnie my mieliśmy wczoraj kinowy woeczór z popcornem w roli głównej :)

Kasia, bardzo mi przykro z powodu teściowej :( Trzymam kciuki zeby dała radę! Grunt zeby nie zwątpiła i wierzyła że się uda. Przyszły rok na pewno będzie lepszy! :kiss:
Bardzo fajne zakupy dla Tosi :)

Alina, to rzeczywiście się wszystko u Was szybko potoczyło :) Fajnie, ze oboje tak szybko poczuliście, że to jest TO :)
Ja też bez Miśka kiepsko śpię :(
Powodzenia na zakupach!

Ja dziś się obudziłam w lepszym nastroju i wróciła pozytywna energia :) Oby tak już zostało!!!

Miłego dnia!!!

12 lata 4 miesiąc temu #499839 przez Pliszka
Kasia, my kupilimy proszek dla maluszków Amwaya. Znajomi nas bardzo napastowali zebymy coś zamówili, bo oni się w to bawią ;) ale dla mnie te ich ceny są jednak za wysokie :dry: więc dla świętego spokoju postanowiliśmy zainwestować w ten proszek dla maluchów bo ponoć jest świetny, a na to nie było tak szkoda kasy ;) Jest ponoć bardzo wydajny i w ogólnym rozrachunku się opłaca ;) Zobaczymy :) Śmiesznie, bo pierwsze pranie trzeba zrobić bez ciuszków bo on jakoś odkaża pralkę i wypłukuje wszystkie syfy, a potem już można prac ubranka. Po Nowym Roku wypróbujemy to cudo ;)

12 lata 4 miesiąc temu #499844 przez DOMI
Cześć. A ja siedzę w Luxmedzie i czekam po drinku glukozowym z cytryną. Poczytam was troszkę bo dużo do nadrobienia mam.

12 lata 4 miesiąc temu #499853 przez sylwia1986
Kasiu bardzo mi przykro z powodu teściowej :( taka wiadomość przed świętami nie nastraja dobrze, ale tak jak Alinka pisze, to nie jest wyrok, niech się tylko nie poddaje i walczy, bo przecież ma dla kogo,ma dzieci, wnuka i kolejna wnuczka przyjdzie na świat niebawem :)
Zakupy super, też się zastanawiam nad taki nosidełkiem "przy ciałku", ale zobaczymy jak będziemy stali z funduszami..

Alinko wymieniłaś wszystkie rzeczy na które mam ochotę do jedzenia. My też już chyba z M nie umiemy bez siebie spać, jak trafiłam do szpitala, przez pierwszą noc ani ja ani on, nie umieliśmy zasnąć.

DOMI powodzenia, dali Ci do niego palemkę? :silly:

Dziś u nas pogoda paskudna, plus 5, wieje dość silny wiatr, śniegu tylko troszkę na trawnikach zostało (szaro, buro i do dupy..), ale jedziemy do Sosnowca do rodziców na weekend :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #499856 przez DOMI
Sylwia no właśnie marna knajpa jakaś. Nie dość, że drink w plastiku i bez palemki to jeszcze własną cytrynę trzeba mieć.:(
Kasia współczuję takich informacji przed świętami. Trzymaj się kochana miej nadzieję, że będzie dobrze. W mojej rodzinie też rak się panoszy. Mama zmarła na raka piersi 18 lat temu a teraz od 2 lat choruje tata. W dalszej rodzinie też co chwilę ktoś na to paskudztwo zapada.
Ja piorę ubrania dziecięce w orzechach indyjskich lub płynie bio-d.
Ja nie mam jakichś innych ani intensywniejszych zachcianek w ciążach niż w normalnym stanie.

12 lata 4 miesiąc temu #499874 przez Madlen
Kasiu piękne rzeczy kupujesz. Co Ty chcesz od swojego wyglądu? Fajna ta fryzurka. Jesteś tylko smutasek.. Nie możesz się teraz martwic. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze, a teściowa wyzdrowieje.

Nie wysypiam się. A z mężem to nie śpię ostatnio. Bardzo mi niewygodnie, ciasno, rzucam się, ciągle wstaję.. A on musi być wyspany.

Domi oby wynik był korzystny, a prawdziwego drinka bym wypiła.. Pewnie szybko się to nie zdarzy..

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka