- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pliszka

Madlen ale znalazłaś kartę? Ja wczoraj poprosiłam M, żeby nie mówił o ciąży, dziecku itp. bo chcę choć na pół godziny zapomnieć o swoim stanie

A wczoraj się zszokowałam, stałam z M w kolejce do kasy w Stokrotce, kolejka długa jak diabeł, prawie same stare baby i w pewnym momencie pani kasjerka powiedziała "zapraszam panią w ciąży" mina starej baby, która musiała mi ustąpić miejsca była bezcenna

A to moja kurtałka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madlen ja w sumie będę miała 3 koszulki, jedną taką dziadowską do porodu, która jest przeważnie tak udziabrana że nadaje się do wywalenia, jedną taką po domu i jedną ładną, na odwiedziny w szpitalu

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

kasia bardzo Ci współczuję, ale myślę że tak jak mówisz rok 2013 będzie przełomem i wreszcie wszytko zacznie się pomyślnie ukadać

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Chomiczka dobra jesteś

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Pieke te buleczki twarogowe.biorac pod uwage moj brak talentu do gotowania moze sie udadza...hehe.udzadza chyba nie po polsku...to jak to powiedziec
Princess dobrze ze sie odezwalas...
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Princess ja też wyglądam jakbym już do porodu szła. Tata na mnie mówi " Pani podwójna "

Co do koszul...jedną kupiłam nową, drugą biorę jakaś starą z domu. Taką żeby bez żalu ją później wyrzucić. No i czatuje też w lumpie na jakieś

Płaszcz dorwałam jakiś w lumpie...wyglądam w nim jak caryca haha. No ale cóż...ważne, że w brzuch ciepło i tyle.
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziś nad ranem złapał mnie tak koszmarny skurcz łydki, że aż się popłakałam z bólu

Jestem po śniadanku, mąż jak zwykle poszedł po świeże pieczywko do piekarni, teraz z Igą najedzone odpoczywamy przy kawce

Czekam na kuriera z pościelami dla Igusi, dzwonił, że będzie ok 12-tej. Nasze łóżeczko już stoi, ale póki co wewnątrz materac w folii, na nim przewijak w folii i pełne Igusiowych sprzętów. Ubiorę je na tip top w połowie stycznia.
Dziś popołudniu jadę z mamą do marketów budowlanych. Wzięli się z ojcem za remont przedpokoju i łazienki, mam jej pomóc dobrać płytki i kolory. Poza tym jej auto odmówiło posłuszeństwa i jest uziemiona. Może i dobrze, bo tylko w moim w miarę wygodnie mi się jeździ bo siedzi się wysoko jak w fotelu

Dziewczynki, nie martwcie się w ogóle tymi dodatkowymi kilogramami

Princess Twój brzuszek prześliczny i widzę szczęściaro, że ani jednego rozstępu nie masz! Ja jak tyłam w poprzedniej ciąży to brzuch miałam w fioletowe kreski jak tygrys-mutant

Kasia rak to nie zawsze wyrok. Musisz myśleć pozytywnie. Juz pisałam, że moja mam miała bardzo złośliwy nowotwór, była operacja, mnóstwo mocnych chemii, kilkanaście razy radioterapia, ale udało się

Pliszka ja nie przywiązuję się jakos do karpia, uwielbiam go jeść, ale zabić sama bym nie potrafiła! A mam znajomych z 12-letnią córką, dla której największą rozrywką jest patrzenie jak tatuś zabija ryby! To dopiero chore...moja Kinia nawet myśleć o tym nie chce bo żal jej wszystkich zwierząt.
Cieszę się z Twojej pozytywnej energii

Ja ciuszki piorę w Lovelli a płuczę w Dzidziusiu. No i wszystkie prasuję.
Madlen to ja też na takiego prawdziwego drinka się piszę

Domi powodzenia z tą glukozą

Michasia mama dobrze Ci mówi, zatęsknisz za tym jak maluszek był w brzuchu i nie byłaś uziemiona

Dominia to ślub niedawno miałaś

Poduszka w łóżeczku może być ale zupełnie płaska, żeby dzieciaczek buźki nie wtulił.
Koszulke do porodu warto mieć jakąś "gorszą", chociaż ja nie pobrudziłam jej tak bardzo poprzednio. Tyle, że strasznie się spociłam...wysiłek był niemały

Później poszłam pod prysznic i przebrałam się w taką rozpinaną do karmienia...ta mi się szybko od krwi pobrudziła, bo leciało ze mnie jak z kranu. Teraz biorę dwie rozpinane na zmianę

Ale się rozpisałam...chyba o niczym nie zapomniałam.
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nasz psiak dziś tez bardzo chciał spać u nas, bo córka jak co weekend poszła sobie do dziadków i nie zostawiła mu nawet kołderki, a on zawsze z nią śpi. Ale twarda byłam...nie pozwalam mu wchodzić do naszego łóżka, zwłaszcza, że wkrótce tam niemowlak pewnie będzie częstym lokatorem

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Tą podusie jak cienka zostaw, wydaje mi się, ze chodzi też o sprawy ortopedyczne, by za wysoko głowa nie była.
Twoja kurtka lux, moja tragiczna, no ale ciepło najważniejsze.
Monia dziś też dopadał mnie skurcz łydki, często atakuje w nocy, ale szybko go odganiam masażem. Chyba mało mam magnezu. A biorę Magne B6 sztuk 4. + suplement dla ciężarnych.
Dominia słodki piesio

- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Satine łądny brzusio

Princesss jaka ładna mamusia z Ciebie, a tym głupim gadaniem się nie przejmuj

ale mnie dziś mięśnie bolą, hm.. może ciśnienie jakieś niskie..a ja wczoraj wylicytowałam nowy laktator z aventa

allegro.pl/nowy-laktator-avent-i2854794098.html
zawsze to już do torby wsadzę i w razie czego może czekać :)a gadałam dziś z moją kumpelą która ma 11miesięcznego bobasa, mówiła żeby dużo tych podkładów bella nie brać (2paki max) bo potem lepiej normalne podpaski te większe, wygodniejsze

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Dzisiaj zakupy i zakup CHOINKI

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia niestety ale brzuch mi popękał po bokach, bliżej bioder

Dominia fajny psiak.
Madlen mój portfel oczywiście się nie znalazł

A kurtkę zamówiłam sobie na allegro za 150 zł HM Mama bo niestety w swojej mieścinie nic nie znalazłam, w sklepach ciążowych tylko takie wieśniackie jak dla starych bab były i kosmiczne ceny, 300-400 zł za takie barachło.
Marlena dzięki

Ja sobie książkę "Język niemowląt" ściągnęłam z Chomika, na razie przeczytałam wstęp, dalej mam czytać na głos z M bo on też chce się w to zagłębić, ale nie lubi czytać sam, woli jak ja mu czytam. Chyba teraz wychodzi u niego brak czytania mu bajek przez rodziców.
Wyliczyłam sobie, że 29 stycznia mogę już rodzić, wtedy minie mi 36 tc. Obyśmy z Adasiem dotrwali do tego czasu

- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
tego typu allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazow...xxl-i2844891658.html miała kiedyś moja koleżanka i bardzo nie polecała, bo te otwory sprawiają, że często widać cycki przez nie. Można zawsze jakieś napki naszyć. Albo jak ktoś lubi takie to przecież są szlafroki. Są krótsze od tych pierwszych, więc może lepiej się będzie w takiej leżało, łatwiej się podmyć i w ogóle. Ta pierwsza sięga mi chyba za kolano.
Do porodu jeszcze nic nie mam, może znajdę jakąś w lumpie, albo może długi t-shirt się trafi, to by było najlepsze. żeby sięgała do połowy uda i zaraz po porodzie do śmieci. Do porodu chcę mieć 2, bo jak długo się będzie rodzić to nie chce w takiej brudnej i spoconej tyle czasu siedzieć.
Wstąpiłam dziś do cioci po zakupach (mieszkamy na jednym podwórku), dogadać co z wigilią, co zrobić i w ogóle. I wujek mi powiedział, że wyglądam jakbym w styczniu miała rodzić. Ciocia mu odpowiedziała, że chyba kobiety do porodu nie widział

A tak, to nikt nic nie mówi, tylko jeszcze kuzynka powiedziała, że urósł przez 2 tyg. I mama ostatnio, że ale jesteś gruba:), ale to tak z uśmiechem, i odpowiedziałam, że trudno jakbym miała 80 w pasie:) (czyli tyle ile przed ciążą).
O poduszeczce słyszałam, że kiedyś uważano, że przyczynia się do wady zgryzu, ale podobno badania pokazują, że jednak dobrze wpływa na ten zgryz.
W każdym razie jak jest małe dziecko, to głowa jest na tyle duża w stosunku do reszty ciała, że jeszcze poduszka może powodować taką deformację kręgosłupa czy coś.
W każdym razie ja nie zamierzam mieć poduszeczki do roku.
Princess miła ekspedientka:) dobrze, że są ludzie, którzy umilają wytrwanie w tym stanie.
Kasia bułeczki mogą się "udać",

Chomiczka jak możesz myśleć, że będziesz złą mamą, bo myślisz o swoim wyglądzie. Czasy się zmieniają. Teraz nikt nie patrzy, że idealna kobieta to taka z gromadką dzieci, która wszystko im oddaje a o sobie nie pomyśli. Szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko. Trzeba wiedzieć czego się chce w życiu i do tego dążyć, nawet kosztem tego, że inni mogą uznać nas za wyrodne matki, bo będziemy wolały iść gdzieś ze znajomymi czasem zamiast siedzieć i wiecznie znudzone czytać w kółko bajki. Prócz tego, że będziemy matkami, to zostajemy żonami/partnerkami, jesteśmy kobietami i musimy robić wszystko, by dobrze się ze swoją kobiecością czuć, a nie zatracać się w macierzyństwie. Sfrustrowana matka robiąca coś "bo tak trzeba/wypada" to dziecko, które czuje, że jest w jakiś sposób ciężarem.
Uważam tzn. "rodzicielstwo bliskości" za coś wspaniałego, i chcę być blisko z dzieckiem, ale nie zamierzam być taką matką-polką, choć lubię gotować, mieć posprzątane, czytać o rozwoju dzieci. Dzieci kiedyś od nas odejdą i trzeba żyć tak, by po ich "odfrunięciu z gniazda" nie została nam tylko pustka. Dzieci to etap, bardzo ważny, ale przejściowy.
Wiele razy czytałam o sfrustrowanych kobietach, młodych matkach, które siedzą same prawie cały dzień w domu, w dresie, cały dzień mając temat DZIECKO. Kobietach, które w końcu zostawiły dziecko wracającemu z pracy mężowi i po prostu wyszły. Chodziły dookoła bloku, myśląc tylko o dziecku, jak sobie tatuś daje z nim rade i w ogóle.Mając duże wyrzuty sumienia, że je zostawiły. Wracały po godzinie i okazywało się, że dziecko nakarmione, przebrane i dom się nie zawalił. Zamierzam tak robić, by po porodzie mieć czas tylko dla siebie, oddać dziecko Pawłowi, mamie i gdzieś wyskoczyć, oderwać się, a nie cały czas myśleć o tym, że tylko ja się umiem dzieckiem należycie zająć.
Monia, rzeczywiście miejsca dla niepełnosprawnych powinny być także dla kobiet w ciąży, ciężko jak auto przy aucie stoi, tak otworzyć drzwi, by swobodnie się wykulać albo wkulać do środka.Podobno przy carrefour glinki są 2 miejsca dla kobiet w ciąży.
Dominia to miałaś dodatkowy kaloryferek z rana:)Pewnie się cieszysz z wolnego weekendu teraz:)
Chomiczka moja mama powiedziała, że jak ktoś ją w tym roku zapyta o choinkę, to powie, że pod jej oknem leżą 2 (bo nikt się nimi od zeszłego roku nie zajął)

Ja w tyg. jakoś chcę podjechać do nadleśnictwa, tylko do siebie do pokoju w tym roku albo taka maciupka wezmę tak z 70cm, albo wcale. Zrobię może stroik świerkowy to będzie lepiej:)a u mamy będzie "rodzinna" i wystarczy:)
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Marlena a laktatora nie polecali nam brać do szpitala, bo chyba napisałaś, że to torby spakujesz. Choć może przydatny, niewiem.