BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #499501 przez gabilee
dzieki dziewczyny :) nie martwie sie tym , ze Leoś jest malutki wrecz przeciwnie ciesze sie :)
wazne , ze jest zdrowy i dobrze sie rozwija to najwazniejsze dla mnie :)

MAdlen widze , ze ciaza daje ci sie we znaki :P ale jeszcze tylko troszke zostalo kochana , glowa do gory :kiss:

buziaczek nie nakrecaj sie , tylko mysl pozytywnie kochana :) to naprawde pomaga :D jestem tego zywym przykladem :)

co do snow to mnie tez sie snia glupoty, az szkoda sie rozpisywac :P

kasiu wstawilabys jeszcze raz te grubsze leginsy? bo chce na swieta sobie kupic :D

michasia wkoncu zdecydowalam sie na taki prezent, ze kupilam karnet u kosmetyczki do wykorzystania do 15 marca :D zadowolona kolezanka na manicure hybrydowy i pedicure a ona tez w ciazy tylko t5 tyg nizej niz ja :)
ale przypadek , ze 2 auta jednego dnia :( masakra

xpati szkoda , ze nie zrobili ci usg :( ale moze 3 stycznia sie dowiesz :D tez mam wizyte tego dnia kolejna :D

monia zazdroszcze ci , ze juz niedlugo coreczke zobaczysz kochana :D mam nadzieje , ze nie zrobi ci psikusa i nie stanie sie Igorkiem :P

a ja przytylam 14 kg :S szok :P roztepy mi sie na tylku i biodrach pojawily n , ale coz ;/
mały sie dzis duzo rusza
gin powiedzial , ze jak maly sie nie obroci to cc, ale jeszcze nic nie wiadomo mowil , ze pozniej sie bedziemy martwic a ja nie mam soie zaprzatac tym glowy :) pytalam tez czy jak on mi da zalecenia do cc to czy w szpitalu moga mi kazac rodzic naturalnie to powiedzial , ze jak odmowie wspolpracy to napewno nie beda ryzykowac ;/ ale powiem wam , ze jak nie beda mi chcieli zrobic cc mimo , ze beda zalecenia to bede im kazala podpisac , ze mojemu dziecku nic nie zagraza , ze pieczat4ka i podpisy lekarzy wtedy przewaznie miekna, bo sie boja dac 100 % gwarancje

pliszka sliczny brzusio jak widac zmiany :D super nastroj oddaje ta piosenka tez ja uwielbiam :D

alinka milego wyjazdu :kiss:

kasia pochwal sie tym fotelikiem jeszcze raz jak juz masz w domku :D

katarinka kurcze a nie da sie cos poradzic na te nadgarstki ?

dominia to mialas pracowity dzien z dzieciaczkami :) a t5eraz odpoczywaj z Igim

katriss ciesze sie , ze lepiej sie czujesz :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #499502 przez Pliszka
Dominia, tak to jest, że życie czasem układa dla nas najlepsze scenariusze :)

Ja pamiętam, ze w zeszłym roku w Boże Narodzenie sobie myślałam, że za rok przy wigilijnym stole będę siedzieć z brzuszkiem :) I tak będzie :) Tylko nie sądziłam, że będzie taki wielgachny :lol:

Jej, mój termin przypada równo za 2 miesiące, niesamowite jak to szybciutko zleciało :ohmy:

12 lata 4 miesiąc temu #499503 przez Madlen
Pliszka ja mam komodę z nakładanym na nią przewijakiem: allegro.pl/komoda-fantazja-biala-z-przew...-wa-i2835584114.html
I na ten przewijak pomiędzy te deski wkłada się to miękkie-pokrowiec na przewijak co wcześniej wklejałam. Samo w sobie nie jest na tyle sztywne by utrzymać się na łóżeczku. Przynajmniej ja tak uważam. Ale jako podkładka do przewijania na czyms innym super.

12 lata 4 miesiąc temu #499511 przez Madlen
Gabilee dzięki.
No daje się ta ciąża we znaki. Zastanawiam się jak kobiety po czymś takim drugi raz zachodzą w ciążę..

12 lata 4 miesiąc temu #499512 przez Pliszka
No właśnie my nie mamy komódki i chciałam taki nakładany na łóżeczko. Chyba muszę to pomacać w jakimś sklepie, bo niby piszą, że to na łóżeczko, a jakoś mnie ta konstrukcja na pierwszy rzut oka nie przekonuje ;) Dziękuję :)

12 lata 4 miesiąc temu #499519 przez Pliszka
Madlen napisał:

Gabilee dzięki.
No daje się ta ciąża we znaki. Zastanawiam się jak kobiety po czymś takim drugi raz zachodzą w ciążę..

Ja jeszcze z miesiąc temu tak się fantastycznie czułam że byłam gotowa zaraz po porodzie zajść w drugą ciążę ;) Fruwałam :) Teraz już nie składam żadnych deklaracji ;) Humor mi się ostatnio popsuł, ale to chyba przez tą zimą, bo ja jestem zdecydowanie ciepłolubną roślinką. Dni są takie krótkie i jeszcze to że muszę dużo leżeć... :dry: Po porodzie zdecyduję czy i kiedy zaczniemy się starać o drugiego dzidziusia ;)

12 lata 4 miesiąc temu #499523 przez Marlena1888
xpatiix Ty to cierpliwa jesteś :laugh: ale będzie niespodzianka po nowym roku :) dobrze że bejbuś zdrowiutki :)

Michasia współczuje przygód z autem.. 2km.. to miałaś niezły spacerek.. ;)

Jadzia super że się fajnie Wam układa, ale fajnie, poród w prywatnej klinice- zawsze to opieka na wyższym poziomie, i to jeszcze za darmo :laugh:

ja podjadłam rybki- pierwszy raz zrobiłam tilapię i wyszła pychotka :)lepsza od mintaja ;) ale się mój Wiercioszek kręci i wierci.. ja mierzyłam się i w brzuszku mam 110cm. Więc dość sporo ;)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #499545 przez Monia_T
Pliszka ja mam identyczny przewijak jak Madlen, firmy Klups Miś z gwiazdkami i mam go na łóżeczku. Jest bardzo stabilny, super się trzyma, mogę z czystym sumieniem polecić :)

Jadzia jesoo, zazdroszczę Ci tych widoków i słońca...no i tego amerykańskiego luzu ;)

Powiem Wam, że z tymi przeczuciami co do płci to różnie bywa...my przy pierwszej ciąży nie chcieliśmy znać płci dziecka. Ale wszyscy wokół mówili, że wyglądam na chłopca...no i tak mi też weszło do głowy, że będzie synek, chociaż było mi to totalnie obojętne. Jak urodziłam, lekarz położył mi dziecko na brzuchu i mówi "no jest!" a my z mężem, "ale co???" a on na to BABA. Ha ha jak sobie przypomnę, że pół rodziny mi nie wierzyło, że jednak dziewczynka :lol: :lol: :lol: My bylismy wniebowzięci, ale teraz od poczatku chcieliśmy znać płeć. No i trzech lekarzy potwierdziło mi dziewczynkę, tak się do tej myśli przyzwyczaiłam, że wolałabym, żeby pomyłki nie było...mam tyle pięknych sukienek :woohoo:
A jak będzie synuś...pewnie będziemy cieszyć się tak samo :woohoo:

Marlena uwielbiam tilapię, chociaż wartości odżywczych za duzo nie ma...ale co dziś ma. jest przepyszna :)
Obwód w brzuszku mam identyczny jak Ty :)
A to mój przewijak :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #499549 przez xpatiiix3
Marlena no ja tam taka cierpliwa strasznie nie jestem, ale jak trzeba to trzeba od 7 miesięcy nic nie wiem, więc jak nie 3.01 to za 2 miesiące na 100% będę wiedziała ;P Mój misiek powiedział, że zaczekamy na to USG już te 3 tygodnie i jak się nie dowiemy płci to wtedy na te 3/4d jeszcze pójdziemy, bo nie bardzo nas jednak stać na takie wydatki, trzeba troszkę prezentów na święta porobić... Jeszcze muszę dla mojego chrześniaka 17-miesięcznego coś kupić, a nie mam pomysłów ;P

Monia no różnie bywa właśnie, ja tam będę się cieszyć nie ważne co będzie czy chłopiec czy dziewczynka, aby zdrowiutkie ;) I tak pierwsze dziecko, więc płeć bez różnicy, ale powiem, że już tyle czasu co ja w niewiedzy żyję to już czasem mam naprawdę myśli, że chyba się nie dowiem jeszcze przez 2 miesiące ;P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #499553 przez Monia_T
Ale mi Iga wariuje w brzuchu :lol: :lol: :lol:
Aż skacze na wszystkie strony :) Chyba ćwiczy jak to będzie po drugiej stronie ;)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #499566 przez sylwia1986
Monia mi Bartuś też w brzuchu się rozciąga, a mam wrażenie jakby leżał w poprzek bo i czuje go jednocześnie pod wątrobą i koło miednicy z lewej strony :D
A jak siedzę to tak jakby ktoś mi żebra chciał wypchnąć na zewnątrz :D
Ale mam ochotę na bigos.. Ale skąd go teraz wytrzasnąć..

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #499568 przez jadziatopol
dokladnie...z tymi przeczuciami roznie bywa. W ostatniej ciazy mialam przeczucie ,ze bedzie dziewczynka...maluch tak sie zaslanial,ze do konca nie wiedzielismy . I okazalo sie ,ze synek. Teraz tez mialam przeczucie i wszyscy dookola,ze dziewczynka a tu chlopczyk. :lol: i juz sobie nie wyobrazam,zeby bylo inaczej chociaz maly szok przezylam. Najwazniejsze,zeby zdrowe bylo :)
Sylwia ja tak samo czuje i bylam przekonana ,ze w poprzek sie ustawil chociaz najczesciej jest glowka w dol. I wczoraj na usg zobaczylam ,ze pomimo,ze go czuje po bokach i pod zebrami to jest ustawiony niezmiennie glowka w dol :lol: takie duze juz nasze maluchy ,ze mozemy je czuc wszedzie :lol: a najfajniejsze uczucie jak wypina pupke i nagle brzuch zmienia ksztalt...uwielbiam to :lol:
Ucieszyla mnie wczoraj informacja od mojej dr Alli...bo nie wiedzialam jak tutaj jest z cesarka czy robia ja chetnie czy nie. Spojrzala na mnie i mowi...oj duzy dzieciak musi byc to pewnie cesarka bedzie...no ale po usg okazalo sie,ze to tylko ja jestem wielka bo Hubus trzyma linie pieknie :blink: ale dobrze wiedziec,ze jak dziecko jest troche wieksze to juz robia cesarke :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #499570 przez Monia_T
Sylwia mam tak samo. Mała wypycha się z tylu stron naraz, że trudno się rozeznać jak leży i gdzie co wciska :)
A brzuch aż lata na boki :)
Jadzia podpisuję się rękoma i nogami, oby tylko zdrowe było :)

12 lata 4 miesiąc temu #499574 przez gabilee
jadzia super jak uda sie z tym ubezpieczeniem :D
a szkola rzeczywiscie wielka :O

pliszka ja jeszcze nie mam przewijaczka wiec nie pomoge dopiero bede sie rozgladac jak meble przyjda :D

a wgl mowilam wam , ze zamowilam mebelki? jak przy76jda to zrobie fotki ale zamowienie zrealizuja dopiero na poczatku stycznia :(

madlen fajna komoda , napewno sie sprawdzi :D
a co do 2 ciazy to szczerze? NIE WYOBRAZAM SOBIE :S ja juz powiedzialam Marcinowi , zeby nie liczyl na to ze szybko bedziemy miec 2 dzieciatko ohhh za duzo stresu , lenistwo , bole i cialo moje tego nie zniesie :P a myslalam , ze byc w ciazy to taki wspanialy czas :P tak , ale tylko pod wzgledem kopniaczkow :D

xpati ale z t4ym 3d trzeba uwazac ,bo kurcze nie zawsze widac i szkoda kasy ;/ ale moj lekarz jak nie widac to kasy nie pobiera dodatkowej za chwilowe podlaczenie , a u mnie juz 2 raz nie bylo widac nic na 3d bo sie Leon zaslanial :(

monia super , zazdroszcze takich wyraznych widokow na brzuszku :D moj maly76 tez coraz mocniej sie wypycha :D

12 lata 4 miesiąc temu #499578 przez katarinka1
Madlen Ja biorę naprzemiennie jeden dzień 100 a drugi 125. U mnie zdiagnozowali Basodova - też dziadostwo.

Gabilee - Raczej nic się nie zrobi. Lekarz mówi, że powinno po porodzie minąć. Jeśli nie to czeka mnie operacja. Martwie się, bo gdyby było jak teraz, to nic nie zrobię przy małej :(

Jadzia Jestem, jestem tyle, że ja wolę Was czytać niż sama pisać ;) Poza tym wymyślam sobie różne zajęcia, by czas szybciej zleciał

Sylwia 1986 Dzięki za zrozumienie. Ale Twój M to chyba to ma od pracy przy kompie? Bo to najczęściej

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka