BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #499228 przez ola85
Chomiczka w pracy zachowali się super! No to poszalejesz na zakupach
Gabilee najważniejsze że dzidziuś zdrowy, będzie drobniejszy to się łatwiej urodzi :) a potem jako nastolatek nadrobi :blink:
Madlen na pewno nie urodzisz olbrzyma, ale z tego co pisałaś jesteś wysoka to na maleństwo też nie masz co liczyć :blink: trzymam kciuki aby jednak udało się dotrzymać dzidziusia jak najdłużej w brzuszku
Pliszka laska z Ciebie, brzuszek tylko dodaje uroku
Alina jak patrzę n Twój suwaczek to nie mogę się nadziwić, już tak niewiele zostało, i jak wcześniej pisałaś Nataszka jest duża i może się pospieszyć :blink:
Sylwia pisałaś o poniedziałkowej wizycie, może lekarka zrobi Ci USG i rozwieje wątpliwości

Widzę że dziwne sny nie tylko u mnie na topie :)
Słodkie mamy - jak czytam Wasze przepisy to jestem pod ogromnym wrażeniem, dzielnie i smacznie walczycie z cukrem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #499252 przez Marlena1888
i jak Wam mija dzionek? :) ja troszkę posprzątałam, upiekłam placka takiego ucieranego z jabłkami- ale nie smakuje mi ;) jaka się wybredna zrobiłam ;) zrobiłam sobie chwilkę przerwy bo brzuszek mnie zaczął boleć i już dawno przeszło i dalej leże :lol:

Gabille
cieszę się że na wizycie oki, najważniejsze że zdrowy :)

Pliszka jak ładnie elegancko wyglądasz!!! :)

ja właśnie będę robić rybkę :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #499264 przez sylwia1986
Katarinka współczuje i wiem co to znaczy, mój M ma zespół cieśni nadgarstka, nie jest to faktycznie miła dolegliwość, teraz na szczęście mniej mu to doskwiera, ale gdyby się nasiliło to jesteśmy w kontakcie z kliniką i ma zgłosić się na zabieg.

Ale tu była cisza w pewnym momencie, same aktywne mamusie :) ja zrobiłam na obiad naleśniki z serem zostało też troszkę buraczkowej z wczoraj, także obiad mam z głowy.

12 lata 4 miesiąc temu #499310 przez dominia
te żebra tak mi włażą w brzuch .. boli :huh: trzeba będzie chodzić i siedzieć do końca jak z kołkiem w dupie :) jak leże to jest dobrze :)

Słodkie mamcie my możemy jeść coś z octem ? tak się zastanawiam teraz .. próbowała któraś ?? albo wie czy wolno ?

12 lata 4 miesiąc temu #499312 przez Marta M
Witajcie, ja już ostatni raz nękam, bo jutro konkurs blogów się kończy, także proszę o ostatnie kliknięcia dziś i jutro...WSZYSTKIM SERDECZNIE DZIĘKUJĘ W IMIENIU MAI I JEJ RODZICÓW :kiss: :kiss:

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz

A w sobotę można sobie sprawdzić czy wygraliśmy, o tutaj :)

www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu

12 lata 4 miesiąc temu #499335 przez Satine0
A ja tak ni z gruszki ni z pietruszki...

Uwielbiam chłopaków...może wam też się spodobają :D

12 lata 4 miesiąc temu #499372 przez Pliszka
Dziękuję wszystkim za komplementy :) Szczerze mówiąc to trochę złapałam dołek po tej porannej sesji bo żadne zdjęcie mi się nie podobało na tyle żeby dołączyć do zdjęć z poprzednich miesięcy :( więc miło usłyszeć, ze nie jest tak źle :)

Satine, znam ten zespół i bardzo lubię :) Uwielbiam ich wykonanie piosenki "Umbrella" Rihanny :)

Dominia, fajnie, że w szkole bez problemów i tak króciutko :)

Jakoś mi niedobrze dziś :( Nie wiem czy maluch tak mnie kopie po żołądku czy coś mi zaszkodziło? :dry: Brzuszek od rana twardy :( Położyłam się żeby poczytać i usnęłam :dry: Jakoś się niespecjalnie czuję :dry: Wypiję herbatkę, może pomoże i zabieram się za pomiary Olciowych ciuszków. Z praniem i prasowanie wstrzymam się do stycznia, ale czas to wszystko posegregować.

12 lata 4 miesiąc temu #499376 przez Katriss
monia juz mi przeszło w nocy jeszcze troche twardniał ale juz jest ok mała po tych skurczach nie żle dawała mi później hehe dziekuje za troskę :*
dominia dzisiaj jak moja mama odkurzała przy mnie brzuch mi się trząsł jak przy tańcu brzucha hehe chyba nasze dzieci będą spokojne skoro nie lubią juz takich hałasów
Kasia fajne te zabawki muszę chyba pomyśleć nad czymś takim dzięki :)
Pincess mogłabyś mi podać parę sklepów z zabawkami, wózkami w Olsztynie? Jutro wybieram się na zakupy i nie wiem gdzie warto zajechać :D

Kasia Ja jak zaczynałam chorować na tarczyce a jeszcze o tym nie wiedziałam to dziennie potrafiłam tyć po 3 kg załamywałam się bo nie wiedziałam o co chodzi później dopiero okazało się co to jest a teraz w ciąży też przytyłam tylko 7 kg

12 lata 4 miesiąc temu #499378 przez xpatiiix3
Dominia straszny sen, ja też ostatnio często miewam takie realne koszmary.. ;P

Michasia ale pechowy dzień dzisiaj mięliście..

Monia mi mama opowiadała, że jak była ze mną w ciąży to nazywała mnie "kopalskim" hehe cały czas była pewna, że będzie miała synka, do porodu nie znała płci ;P a przy porodzie psikus wyszła dziewczynka ;D ale za to nadrobili z tatą 3 chłopaków po mnie ;P hehe

A i Kasiu pytałam się lekarza to mówił, że hemorol można, że na tym etapie ciąży już nie zaszkodzi i powinny przejść te okropne dolegliwości :)

Dziewczynki, więc tak z juniorkiem wszystko w porządku, u mnie też wszystko ok, więc się nie rozpisuje za bardzo ;) A USG dzisiaj nie zrobili, nie było lekarza tego co robi, dopiero na 3 stycznia mnie zapisali, była jakaś wredna baba w rejestracji dlatego tak późno... Więc odliczamy 3tyg ;D hehe nie mogę się już doczekać, żeby moją bubcie zobaczyć ;** szkoda tylko, że mój Misiek będzie wtedy w pracy, ale może uda się jakoś zwolnić mu, zobaczymy.. ;P I dopiero na 11 stycznia wizyta, bo wszystko w jak najlepszym porządeczku jest ;D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #499384 przez Pliszka
xpatiiix3 , to super :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #499388 przez jadziatopol
hej dziewczyny :kiss:
Wszystkie jestescie kochane i baaardzo laskawe ale ja widze uplyw czasu :( ale trzeba sie z tym pogodzic..nie ma wyjscia ;)
Dominia ja jem ocet bardzo czesto w salatkach :)
Sylwia to mile ze kojarze ci sie z moim ukochanym majonezem :P a dasz przepis? moze wyprobuje? bo tutaj nie moge kupic ;)
Katriss jak dzisiaj brzuszek? twardnieje?
Kasia kurcze...i jak tu sie nie zdenerwowac...takie kolosalne roznice w pomiarach ! :ohmy:
Xpatii trzymam kciuki za wizyte i obstawiam dziewczynke :) o widze,ze juz jestes po. Szkoda ze nie bylo usg ale dobrze ze wszystko w porzadku :)
Chomiczkaale cie lubia w tej pracy :) ale to mile :) a moj sekrecik? hmmm....milosc i seks ? :blink: boje sie ze nadejdzie taki moment ,ze posune sie w ciagu pol roku tak ze sie nie poznam w lustrze ;)
Gabilee maluszek ale zdrowiutki :) i to najwazniejsze :) a poza tym te aparaty tez nie podaja rzeczywistej wagi. Spokojnie :lol: przynajmniej latwiej urodzisz :)
Madlen :kiss: dzieki . Waga sie nei martw wogole. Ja w ostatniej ciazy przytylam prawie 70 kg i nie wiem jak to sie stalo a potem s=zgubilam wszystko. Teraz jestem na plusie juz 20 kg (dzieki diecie bo az strach pomyslec co by bylo gdybym nie miala cukrzycy i nie musiala sie ograniczac) Tez czuje sie jak slon...ociezala i spac nie moge ....nie boj sie wszystko zrzucisz a poza tym po tobie nic nie widac...nadal jestes laska ze hej :lol:
Aganobla trzymam kciuki za wizyte :)
buziaczek ja tez mam takie mysli jak Hubus sie gwaltownie rusza...co za chora psychika kobiet w ciazy ;)
Michasia ale mialas przejscia ! :ohmy: i jestem pod wrazeniem twojego zorganizowania. Pozazdroscic :) mi tylko wychodzi ukladanie planu dzialania ale z realizacja gorzej :blink:
Monia hihi...chyba masz racje . Witamina S :lol: a z majonezem robie podobnie jak ty ,ze mieszam go z jog. nat....ech..ale mi slinka cieknie :P
Pliszka swietnie wygladasz :) przeslicznie :) i tez lubie te piosenke :lol:
Katarinka dobrze,ze sie odezwalas....juz myslalam,ze zrezygnowalas z nas :) wspolczuje ciesni nadgarstka ;)
A ja bylam wczoraj na wizycie. Hubus wazy 2229g i miesci sie w normach :) okazalo sie ,ze moge rodzic w szpitalu prywatnym mojej dr Alli bo podobno maja kontrakt z tym ubezpieczeniem ktore otrzymalam. Malo tego okazalo sie ,ze ono wszystko pokrywa :lol: nie moge w to nadal uwierzyc.Az usciskalam moja dr :lol: jeszcze ma sprawdzic...bo byc moze ze ona tez ma juz zakontraktowana umowe z tym ubezpieczeniem to nie bede musiala placic za wizyty. Teraz wizyty mam juz co tydzien. :ohmy: jak bede musiala placic to pojdziemy z torbami. 200$ co tydzien. :ohmy: Nie zprawdzala mi za to szyjki ani ilosci wod plodowych ani lozyska. Oni tu wogole nie badaja kobiet dopochwowo. szok! Modle sie zeby wszystko bylo ok. Wczoraj sie juz zarejestrowalam w tym szpitalu (online) :lol: Bylam tez wczoraj w szkole mojego syna. Rozmawialam z dyrektorem i powiedzialmze Bartek moze od 1 stycznia uczeszczac. Mam tylko dostarczyc ostatnie swiadectwo przetlumaczone bo moze mu zalicza niektore przedmioty i bedzie klase wyzej i zrobic probe tuberkulinowa (tu maja fiola na punkcie gruzlicy) Szkola tak ogromna,ze wiekszej w zyciu nie widzialam. Malo przytulna bo budynek to jakis moloch :ohmy: jakby ktos kogos zamordowal to znaleziono by go po miesiacu ;) ledwo doszlam do wejscia glownego po jakis schodach jak do swiatyni buddyjskiej :ohmy: jak juz wyszlam na gore to myslalam ze ducha wyzione ...ale widok bezcenny ...dookola gory i ocean. Ja sie tylko obawiam jak on tam bedzie codziennie chodzil....zamiszczam fotki boiska i widoku.
Zobaczcie jaki moloch z lotu ptaka i ile musialam przejsc

[/url]
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #499396 przez michasia
Jadzia będziesz po Bartka latać z Hubertem, to kg znikną:D
Super widok, rzeczywiście. a u nas tak brzydko teraz.
Kurcze...to wizyta u Was droższa niż nowy wózek, nieźle...i to jeszcze co tydzień, fajnie jakby się okazało, że lekarka ma umowę z tym ubezpieczycielem. No i fajnie, że będziesz w jej szpitalu rodzić. Lubią Was w tych stanach i oby tak dalej:)

Xpatiix3 to będziesz miała niespodziankę w nowym roku, kto u Ciebie w brzuszku siedzi. A jakie masz przeczucia?

Pliszka powypoczywaj dziś.

Princess coś nie widać jakoś.

Ja czekam na kuzyna, miał po południu przyjechać by skoczyć po auta a tu dalej go nie ma.Może chociaż później znajdzie czas, by w tym naszym troszkę porobić, bo taka klapkę trzeba wymienić i olej chciałam przed zimą...Reszta ujdzie:) Chybaże coś się teraz jakoś mocno zepsuło, to niefajnie. Ale będzie dobrze.

12 lata 4 miesiąc temu #499401 przez Pliszka
Jadziu, to świetnie z tym szpitalem! Bardzo się cieszę! Same miłe niespodzianki :laugh: Super! Trzymam też kciuki żeby Bartkowi spodobało się w szkole i zeby się szybko zaklimatyzował. Z tego co piszesz to otwarty i sympatyczny z niego chłopak, więc na pewno szybko się tam odnajdzie :)
A może poproś na kolejnej wizycie o badanie? Powiedz że chcesz sprawdzić czy z szyjką wszystko ok. Co kraj to obyczaj, ale wiadomo, że lepiej mieć potwierdzenie że wszystko jest w porządku :)

Dziewczyny, czy możecie polecić jakieś przewijaczki nakładane na łóżeczko. Myślałam, że kupimy taki w Ikei, ale okazało się , że mieli tylko takie z komódkami. Teraz szukam na Allegro i nie bardzo wiem na co zwracać uwagę.
Znalazłam na przykłąd cos takiego:
allegro.pl/przewijak-usztywniany-70cm-ce...cja-i2859478441.html
Będę wdzięczna za wszelkie rady :)

12 lata 4 miesiąc temu #499404 przez jadziatopol
Michasia dokladnie...zrzuce wszystko :P z wywieszonym jezorem bede latac...hihi...oni tu wszystkich lubia. Takie sa stany....wychodza z zalozenia ,ze lepiej byc milym i uczynnym niz dostac kulke w leb ...bo nigddy nie wiesz z kim masz do czynienia ;) wolalabym zyc w spokojnej i bezpiecznej Polsce. Uwierz mi. Tylko ta kasa nieszczesna. Gdybym miala pieniadze i latwiej by sie zylo u nas nie dokonalibysmy takiego wyboru. A widoki przyjezdzalabym ogladac na wakacje. Trafne spostrzezenie...wizyta drozsza od wozka ;)
xpatii to wizyte bedziesz miala 3 stycznia w moje urodziny :blink:

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #499409 przez sylwia1986
Xpatiix my tu jakieś bukmacherstwo do tego 3 stycznia odnośnie płci Twojej dzidzi stworzymy :silly: się śmieje, ale najważniejsze że dzidzia i Ty jesteście zdrowi i macie się dobrze :) a niektórzy specjalnie nie chcą wiedzieć, żeby mieć niespodziankę, a niektórzy niby wiedzą, a i tak mają niespodziankę :D

Jadziu cieszę się że z Hubim wszystko w porządku i miła niespodzianka z tym ubezpieczeniem :) oby okazała się prawdziwa.
ja majonez robię tak, jedno żółtko i stołową łyżkę musztardy miksuje i powolutku małym strumieniem dolewam olej (zazwyczaj ok. pół litra, może trochę więcej), ciągle miksując, aż do uzyskania bardzo gęstej konsystencji. W szklance rozrabiam sobie "smak" majonezu: 3/4 szklanki przegotowanej letniej wody, mała łyżeczka soli, mała łyżeczka cukru i duża szczypta kwasku cytrynowego (ale tak jak pisałam, do uzyskania smaku podobnego do kieleckiego mniej cukru a ciut więcej kwasku) i powolutku dolewasz tą zaprawioną wodę (nie całą) do uzyskania konsystencji takiej jak lubisz :)
Wow jaki widok ze szkoły :), ale ani gmach, ani widoki nie są tak ważne, najważniejsze żeby się w niej odnalazł i miał przyjaciół, bo wyobrażam sobie że nie jest łatwo dołączyć do nowego grona w środku roku szkolnego, ale Bartek jest mądrym chłopakiem na pewno da radę :)

Byłam przed chwilą na forum grudniówek, matko, jakie my mamy tempo pisania :) one już w połowie się "rozpakowały" a mają niecałe 200 stron. Poza tym popatrzyłam sobie na zdjęcia tych kruszyn, słodkie :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka