BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #506362 przez jadziatopol
Pliszka ale imprezowiczka z ciebie :ohmy: jej ,..,,ja bym juz nie dala raady do 2 w nocy. Podziwiam. Ale fajnie ,ze dobrze sie bawiliscie :)
Kasia,Martyna a co to za lipne lozeczka?
Princess ja tez teraz mam ciezkie dni....co chwile mnie cos ciagnie, boli, chodzic nie moge....pocieszajace jest to ,ze niedlugo juz minie :)
Madlen ja wczoraj naliczylam 25 skurczow (skurczy) nieregularnych i niebolesnych ale nieprzyjemnych...wystepowaly co 10-20 minut i trwaly okolo minuty...do tego doszly bole krzyza...dzwonilam do swojej dr i zapytala co mam w domu z lekow z Polski. Powiedzialam ,ze nospe i kazala mi brac nospe i magnez (magnez juz biore od kliku dni w dawce jaka mi przepisal lekarz z Polski czyli 3x2tabl) Wzielam nospe to przez chwile byl spokoj i w nocy jak spalam mialam kilka skurczow (skurczy) :blink: pierwszy raz mialam wczoraj skurcze podczas lezenia ...acha i szyjka mnie ciagnela...pewnie sie skraca caly czas przez te skurcze. Wczoraj caly dzien staralam sie lezec ale widze,ze to malo daje...nei wiem juz co mam zrobic. Dobrze,ze wizyty mam co tydzien :(

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #506363 przez jadziatopol
Pliszka ale imprezowiczka z ciebie :ohmy: jej ,..,,ja bym juz nie dala raady do 2 w nocy. Podziwiam. Ale fajnie ,ze dobrze sie bawiliscie :)
Kasia,Martyna a co to za lipne lozeczka?
Princess ja tez teraz mam ciezkie dni....co chwile mnie cos ciagnie, boli, chodzic nie moge....pocieszajace jest to ,ze niedlugo juz minie :)
Madlen ja wczoraj naliczylam 25 skurczow (skurczy) nieregularnych i niebolesnych ale nieprzyjemnych...wystepowaly co 10-20 minut i trwaly okolo minuty...do tego doszly bole krzyza...dzwonilam do swojej dr i zapytala co mam w domu z lekow z Polski. Powiedzialam ,ze nospe i kazala mi brac nospe i magnez (magnez juz biore od kliku dni w dawce jaka mi przepisal lekarz z Polski czyli 3x2tabl) Wzielam nospe to przez chwile byl spokoj i w nocy jak spalam mialam kilka skurczow (skurczy) :blink: pierwszy raz mialam wczoraj skurcze podczas lezenia ...acha i szyjka mnie ciagnela...pewnie sie skraca caly czas przez te skurcze. Wczoraj caly dzien staralam sie lezec ale widze,ze to malo daje...nei wiem juz co mam zrobic. Dobrze,ze wizyty mam co tydzien :(
Widze,ze forum dalej szwankuje :angry:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #506364 przez kasia123m
zjadlam pizze...po co ja ja serem zolty sypalam...cukier 146:((((( :angry: :( :( :( :( nie idzie tego zbic...spaceruje i spaceruje i dalej 130....ide teraz do pepco...nic nie jem...mam po podiweczorku...:(((((mam dosc tej zasranej diety,....juz mi sie nie chce....moglam chociaz przejesc kapusta kiszona...

12 lata 3 miesiąc temu #506366 przez jadziatopol
Kasia 146? jej....ale ja tez nie moge sera zoltego. Zjadlam wczoraj pierwszy raz od dluzszego czasu na noc pol plasterka sera zoltego i cukier na czczo 90!!!! ;) nie zjem wiecej sera zoltego!

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #506367 przez kasia123m
malo posypaalm tym serem...i czemu ja nie zjadlam tej kapusty kiszonej do tego...zasugerowalam sie ze DOmina miala 90 cukier wiec ze mi nie skoczy...tak strasznie czekalam godzine zeby zjesc nastepny kawalek...norrmalnie plakac mi sie chce...mam gdzies te cale swieta i patrzenie sie na wszystkich jak sie objadaja...

12 lata 3 miesiąc temu #506368 przez sylwia1986
Pliszka też się śmiałam ostatnio z M, czy te zabawki dla synka będą bardziej dla niego czy dla dziecka :D
Tak z trzy miesiące temu byliśmy ze znajomymi w chińskiej restauracji, wybuliliśmy 90 zł, a jedzenie było okropne, jadłam tylko dlatego że szkoda było kasy ;/ zupa i sosy smakowały tak, jakby ktoś tam wlał całą magę (taki też miały kolor). Miała być kaczka, ale że niby im się skończyła podali wołowinę i wieprzowinę.

Michasia życzę Ci tego pokoju po bracie :)

Madlen to siostra nie przyjeżdża na święta?

Satine też zbieram natchnienie do działania, muszę jeszcze skończyć pakować prezenty, odkurzyć i pomyć podłogi. Do 19 mam czas, bo później na chwilkę jedziemy do znajomych złożyć im życzenia :)

Byłam w kościele na spowiedzi, myślałam że będą tłumy, a tam pustki. Większość pewnie gania po hipermarketach :D

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #506370 przez jadziatopol
Kasiano widzisz ...a mi z kolei kapusta nie pomagala...ja sie fatalnie czulam po jedzeniu tych wszystkich rzeczy ktore nam zalecili w klinice (kapusta, brokuly,kalarepa) czyli wszystko po czym mialam brzuch jak balon ;) Kasia, juz niedlugo. Mnie tez juz szlag trafia z ta dieta...juz niedlugo maluszek ci wynagrodzi te cierpienia i szybko zapomnisz,ze kiedykolwiek mialas cukrzyce :) ciekawe z Monia i Domi?
Dominia nie przemeczaj sie :dry: musimy sie oszczedzac teraz i myslec tylko o maluchach :)
Michasia oby wam wypalil ten pokoj :) zycze wa, tego :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #506393 przez Martyna
Madlen pościel do łóżeczka

do wózka w żyrafki

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #506394 przez kasia123m
wrocilam ze sklepu...75 jest teraz wiec moge jesc...juz sama nie wiem czy jesc teraz normalne dwie kromki na kolacje i pomelo jak mialam czy nie ryzykowac...musze sobie chyba poplakac..oni pojechali na myjnie...inaczej sie nierozladuje.Chcial mi M kupic spiszki w pepco zebym sie usmiechnela..nic mi sie nie chce..ide jesc

12 lata 3 miesiąc temu #506400 przez Martyna
Pliszka taki usztywniany allegro.pl/baby-raj-przewijak-usztywnian...zko-i2865630321.html bardzo fajny i solidny

Jadzia allegro.pl/lozeczko-kamil-z-szuflada-mis...cja-i2859769161.html bardzo lipne jak widać to nie przypadek ale fuszerka

Pliszka, Sylwia mój M już powiedział, że swoje klocki Lego, które ma odda Synkowi i kolejne będzie kupował, kupił już klocki drewniane i takie zabawki edukacyjne od 6 miesiąca :) a najlepsze jest to, że chciał dziewczynkę ale teraz juz sobie tego nie wyobraża :)

Kasia Ty się tak nie denerwuj bo to Ci nie pomoże, tyle czasu dajesz radę to bez problemu dotrwasz do końca, uwierz w to i bądź silna dla Antosi!! głowa do góry

12 lata 3 miesiąc temu #506402 przez jadziatopol
Martyna ja etz chcialam kupic to lozeczko w Polsce.Ale jaja :ohmy: kto by pomyslal,ze taka fuszere potrafia odstawic!Jak im nie wstyd dla dzieci takie mebelki robic!
Kasia nie wymiekaj...do mety juz tuz tuz :) glowa do gory ! dasz rade!!!!!!!!

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #506403 przez jadziatopol
Martyna ja etz chcialam kupic to lozeczko w Polsce.Ale jaja :ohmy: kto by pomyslal,ze taka fuszere potrafia odstawic!Jak im nie wstyd dla dzieci takie mebelki robic!
Kasia nie wymiekaj...do mety juz tuz tuz :) glowa do gory ! dasz rade!!!!!!!! A ja w swieta postanowilam zjesc barszcz z 5 uszkami i karpia z czerwona kapusta i na tym poprzestane ...a po godzinie sobie pozwole na cos jeszcze. I nie zamierzam mierzyc cukeru ,zeby sie nei denerwowac w ten wieczor i tak nie bedzie duzy . Nawet po frytkach z MC Donalda nie mialam wiecej niz 130 wiec luzik. A jak sie denerwuje to zawsze mi podskakuje. Mysle ,ze to bardziej wplywa na cukier niz jedzenie. A na Wigilii beda same dietetyczne rzeczy i na kawalek ciasta tez sie skusze :lol: Tobie tez Kasia radze troszke wyluzowac :lol: Ja mysle tak...ile kobiet jest ,ktorym skacze cukier po jedzeniu do 130 -140 i nawet o tym nie wiedza bo im dobra krzywa wyszla...a po tygodniu wyszlaby im nie ok....problemy z nietoleracja glukozy pojawiaja sie od 24 tygodnia...co nie oznacza ,ze dokladnie w 24.Jest mnostwo kobiet ktore nawet nie wiedza,ze maja nietolerancje glukozy bo robily krzywa w 24 tygodniu na przyklad a u nich nietoleracja pojawila sie na przyklad w 25 albo w 26 tygodniu. I nie wiedza o tym bo nie sprawdzaja cukru .Robia tylko cukier na czczo ,ktory nie wykaze podejrzenia cukrzycy w wielu przypadkach. Poza tym moj znajomy lekarz mowil,ze nietoleracja glukozy na tym poziomie ,na ktorym my mamy to normalna rzecz w ciazy . Przesadzaja teraz z leczeniem cukrzycy i z nazywaniem tego tak. Oczywiscie w niektorych przypadkach rozwija sie faktycznie cukrzyca i glukoza szaleje i potrzebna jest insulina ale jak widac w naszym przypadku jest to zwykla nietoleracja i po prostu trzeba tylko uwazac i nie zaszkodzimy dziecku kiedy raz nam skoczy cukier od czegos na co sie skusimy. Nie przesadzajmy. Co innego gdyby to sie powtarzalo .
A mnie zaraz szlag trafi z dodawaniem tych postow :angry:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #506405 przez justyna84
HEJ. Moze mi ktoras powiedziec jakie pampersy kupujecie na start od 0-2 czy od 3kg bo maz mnie zgubil ;) ale do 2kg to sa chyba dla wczesniakow ;)

Ja mam juz taki wielki brzuch ze jak sie ubiore to schylic sie nei umei dobrze ;)

12 lata 3 miesiąc temu #506410 przez sylwia1986
Kasiu nie łam się, zjedz tak jak zwykle kolację, bo przez te nerwy możesz zrobić więcej krzywdy niż przez ten cukier.
Jadziu ja z tymi postami mam tak, ze bardzo długo "myśli" zanim doda, więc daje jeszcze raz dalej i na szczęście dodaje tylko jeden raz tą samą treść, ale wyświetla mi że dublowane wiadomości będą ignorowane, czy jakoś tak.
Justyna ja na początek kupiłam pampersy 2-5 kg.

12 lata 3 miesiąc temu #506412 przez sylwia1986
Kasiu nie łam się, zjedz tak jak zwykle kolację, bo przez te nerwy możesz zrobić więcej krzywdy niż przez ten cukier.
Jadziu ja z tymi postami mam tak, ze bardzo długo "myśli" zanim doda, więc daje jeszcze raz dalej i na szczęście dodaje tylko jeden raz tą samą treść, ale wyświetla mi że dublowane wiadomości będą ignorowane, czy jakoś tak.
Justyna ja na początek kupiłam pampersy 2-5 kg.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka