BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #506196 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Na imprezie było super, szczególnie Misiek się rewelacyjnie bawił bo serwowany był przepyszny poncz :blink: Była super muzyczka i bardzo fajna atmosfera i wyszliśmy dopiero o 2, więc dzielnie z Olkiem wytrzymaliśmy :) Gorzej, że po powrocie nie bardzo mogłam spać bo a to zwierzaki hałasowały, potem kaloryfer coś zaczął "gadać" :dry: , dwa razy wstawałam na siusiu.. więc pewnie dziś jak nic będzie poobiednia drzemka :)

Dominia, uważaj na siebie. Może poproś siostrę czy mamę o pomoc w porządkach, z tą szyjką to nie ma co ryzykować. Teraz najważniejsze żeby Igorek jak najdłuzej posiedział w brzuszku.

Rybki od 19/20 lutego. Ja się urodziłam 19 lutego i w niektórych horoskopach jestem wodnik, a w innych ryby ;) i chyba dlatego nigdy nie wierzyłam w żadne horoskopy :blink:

Kasia, ja przy tym wałkowaniu też sie namęczyłam i aż się trochę bałam bo to jednak chyba dla nas za ciężka praca. Fajnie, ze synowi się podobało :)

Madlen, super zdjęcia :) u kogoś mi się bardzi podobają loki. Moje włosy się falują i puszą :dry: dlatego noszę je ciasno upięte w koczek. Szkoda mi codziennie je męczyć i prostować dlatego zaczęłam marzyć o tej keratynie :)
Michasia, słyszałam, ze jest też coś takiego jak keratynowe kręcenie włosów i że te zabiegi wręcz wzmacniają włosy. Ich jedyna wada to cena, choć na grouponie widziałam jakieś niezłe promocje. Ja jestem w stanie nawet dużo zapłacić żeby przez 4 miesiące mieć gładkie proste włosy, bo to dla mnie spełnienie marzeń :)

Idę zrobić Miśkowi śniadanko, bo trochę dziś niewyraźny po tym ponczu ;) Obiad dziś chyba zjemy w pobliskiej galerii handlowej, bo jakoś nie mam dziś weny, a lodówka pustawa. Jutro ruszamy do rodziców na święta :)

Miłego dnia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #506197 przez anoda89
0,5 kg mąki
1 szklanka mleka
5 dag drożdży
5 łyżek oleju
3 łyżeczki cukru
szcztpta soli
1 jajko

Mleko podgrzać i dodać drożdże,cukier i część mąki.
Odstawić w ciepłe miejce do wyrośnięcia.
Do miski wsypać pozostałą mąkę dodać olej,sól,jajko roztrzepane za pomocą widelca i wyrośnięte drożdże.
Ciasto dobrze wyrobić

To przepisy na moje ciasto drożdżowe :). Robię z niego pizze, parówki w cieście albo pieczone pierożki.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #506203 przez Madlen
Dzień dobry :)

Anoda dzięki, przyda się :)
Ale zimko dzisiaj..
Gdzie można kupić te wstrętne lalki Monstery? M. podpytał co by chciała jego chrześniaczka, i wiadomo..

12 lata 3 miesiąc temu #506206 przez aniajulia2
Madlen najszybciej na allegro. Wiem bo kupowalam- tylko do świat nie dojdzie. W Smyku też były tylko że droższe. Na allegro zapłaciłam 133zl a w Smyku chyba 190 zł. Ale zobacz może już są promocje. A i w tesco też miały być. Tylko uważaj na podroby bo już ich dużo. ;-)

12 lata 3 miesiąc temu #506211 przez dominia
Dzien dobry mamusie :* jak dzisiaj spalyscie ? :)

Zauwazylam ostatnio, ze jak M wychodzi do pracy to Igor w najlepsze zaczyna fikac, skakac, kopac :) wychodzi na to, ze bedziemy miec pobudki o 5 rano :ohmy:

Anoda dziekujemy za przepis :)

Pliszka super, ze dobrze sie bawiliscie :) mama cos posprzata na dole ale mi cala gora napewno zostanie :dry: a ten pasozyt moja siostra bedzie lezec do gory tylkiem.. No chyba, ze mama jej powie co ma zrobic to wtedy robi a tak to ma gdzies :) jakos dam rade :)

Madlen ja jeszcze nie jestem na etapie kupowania tych wstretnych lalek wiec Ci niestety nie pomoge :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #506214 przez Martyna
Cześć Dziewczynki!

Ale mi forum szwankowało wczoraj :( nic nie mogłam dodać.

Madlen ja nawet nie wiem co to za lalki

Jadzia Twoja sytuacja u lekarza i moja rozmowa z lekarzem podczas wtorkowego usg uświadomiły mi, że poród zbliża się szybciej niż byśmy przypuszczały! niech nasze Dzieciaczki siedzą jak najdłużej w brzuszku ale prawda jest taka , że to już końcówka :)

Dominia obyś się tylko nie przemęczyła, my wczoraj sprzątaliśmy a potem leżałam bo mi brzuch twardniał i tak jakby szyjka mnie bolała

Ja zauważyłam, że Robercik też nad ranem lubi sobie pofikać :) nie mogę potem zasnąć ale uwielbiam to, nie mogę się napatrzeć :)

Pliszka super, że impreza udana :) jak Ty wytrzymałaś tyle godzin? ja po 2 godzinach siedzenia mam już dosyć

Dziś i jutro lenistwo :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #506218 przez Madlen
Dzieki bardzo Aniajulia.
Ma do wyboru albo jakas gre logiczna albo te upiorna lale.
Rodzice sami mowili by nie kupowal lalki bo b. droga. Ale zasugerowali.. Chyba nasze Barbie były tańsze :)
To będzie szukał we Włocławku czegoś :)

12 lata 3 miesiąc temu #506221 przez sylwia1986
Dzień dobry dziewczynki :)
Normalnie ja już jestem po zakupach świątecznych, mamy wszystkie prezenty z czego jestem baaardzo zadowolona :)a i z rana tłumów nie było. Muszę Wam się pochwalić prezentem na roczek dla małej Olci :) ten miś pewnie będzie większy od niej :P Za to w lodówce przeciąg, ale podojadamy to co mamy i jutro ruszamy do dziadków :)

Pliszka udało się z tymi przebraniami a'la titanic?

Mi dziś pozostaje prasowanie, pakowanie prezentów i naszych walizek i troszkę muszę ogarnąć mieszkanie przed wyjazdem.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #506224 przez Martyna
Sylwia widziałam takie wielkie misie w Biedronce :) na pewno Mała będzie zadowolona z takiej wielkiej przytulanki

Fajnie, że udało się Wam przed tymi tłumami bo teraz to porażka po galeriach chodzić ale są też tacy co lubią tłumy :)

12 lata 3 miesiąc temu #506228 przez princess
Kasia cieszę się, że książka Ci się podoba. Kiedyś wspominałam, że dieta antyrakowa jest bardzo podobna do cukrzycowej :)
A książka o pozytywnym nastawieniu to "Potęga podświadomości" też ją mam i planuję przerobić przed porodem.

Witam się dzisiaj w podłym nastroju :( Od 5 rano męczą mnie okropne bóle, takie jak wtedy, co przyspieszyłam wizytę, teraz się wzmogły bardzo... nie mogę leżeć bo aż mną szarpie z bólu w krzyżu, kości ogonowej i czasem w okolicach pęcherza. Jak usiądę i wstanę jest trochę lepiej ale w nieskończoność też nie będę chodzić. Połknęłam Spasmolinę to bóle stały się znośne. Adaś kopie i raczej wszystko ok u niego i to najważniejsze a ja mogę do góry nogami pod sufitem całą ciążę wisieć. Szczerze to juz mam dość. Czekam na luty, odliczam już dni z utęsknieniem. Nie rozumiem, dlaczego muszę tak cierpieć. Przepraszam że Wam tu smęcę ale nie mam z kim pogadać, M od 7 siedzi w warsztacie a teść mi cały czas wkręca, że te moje dolegliwości biorą się od jeżdżenia samochodem. Nie mam już na nic siły :(

12 lata 3 miesiąc temu #506239 przez Martyna
Princess najważniejsze, że Adaś fika i daje Ci znać, że jest ok. Jak chodzenie Ci pomaga to wstawaj co jakiś czas. Tylko nie przesadzaj i nic nie rób ciężkiego. Jesteś twarda babka i dasz radę. A Twój teściu to na wszystkich dolegliwościach ciążowych się zna ;)

Mnie wczoraj po sprzątaniu strasznie wszystko bolało ale mi pomogło leżenie i na razie jest dobrze bo leżę i nic nie robię :)

Kasia daj znać co z tym Waszym łóżeczkiem

Kupiliśmy łóżeczko takie jak Kasia allegro.pl/lozeczko-kamil-z-szuflada-mis...cja-i2859769161.html i je oddajemy. Nasz egzemplarz jest fatalny ale może Kasi jest w porządku ale jeszcze nie dawała mi znać

12 lata 3 miesiąc temu #506240 przez anoda89
Princess do lutego już nie dużo zostało. Teraz Święta, Sylwester później zajmiesz się szykowaniem ubranek i czas szybko zleci. Tobie do 36 tyg zostało 5 tyg? Adaś się urodzi i wynagrodzi wszystkie te nieprzyjemne dolegliwości ciążowe.

12 lata 3 miesiąc temu #506257 przez michasia
O Princess mój teść też ma na wszystko radę, tragedia czasem. Ale Paweł mówi, że i tak mnie lubi, mimo, że ciągle na niego krzyczę:) począwszy od przygotowań do ślubu aż teraz do niektórych sytuacji. W dodatku jest taki jakby nadopiekuńczy, we wrześniu dzwoni do Pawła by tylko bez czapki z domu nie wychodził...A samochodem mamy teraz nie jeździć, tylko go oszczędzać, bo nam się w lesie zepsuje i tam będę musiała rodzić:)
Madlen jak byłam na błoniu w papierniczym, to jakaś babka pytała o takie różne rzeczy z tej bajki czy czegoś i kupiła taka torebkę za prawie 50zł. Ja bym chyba wolała tą grę kupić, niedaleko Markwarta jest taki sklep z grami planszowymi-jakby od Markwarta iść na Gdańską, zaraz przy skrzyżowaniu, tak kiedyś kino obok było. I jest jeszcze taki drugi w bok od Długiej, pegaz się nazywa, ulica zaułek, czy jakoś tak. Idąc od wełnianego rynku to pierwsza w prawo.
Z gier ja uwielbiam Ticket to ride, ale niewiem o co tej chrześnicy by chodziło. W każdym razie jest to gra, w którą uwielbiamy grać czasem ze znajomymi.
Miłego dnia, ja byłam na 6.00 na roratach, później w tesco- prawie bez kolejek, a teraz czas się brać za porządki.

12 lata 3 miesiąc temu #506267 przez Satine0
Dobry :)

Madlen
moja siostra też jest na etapie Monster High hehe ale zamiast lalki wybrała sobie pamiętnik z tej serii/bajki czy co to tam jest :) Płaciłam 85zł na allegro. Widziałam kiedyś w ulotce reala, że miały być lalki za ok. 100zł. :) Na pewno znajdziesz je w każdym sklepie z zabawkami.

Zabieram się zaraz za sprzątanie :) chociaż mi się nie chce. Szymek wróci z pracy to wyślę go na zakupy jeszcze bo ja już się nie nadaje do łażenia po sklepach. Wczoraj jak zobaczyłam te tłumy w biedronce to ledwo weszłam a już musiałam uciekać...

12 lata 3 miesiąc temu #506270 przez Marlena1888
Hej mamuśki :)
ja już od 9 na chodzie, Kasia mnie też ostatnio skurcze łydki łapią w nocy, już od 3 dni.. takie bolące..a też wcinam dużo mg.. dziś biorę się za sprzątanie, jutro może wieczorem upiekę coś i w poniedziałek żeby świeże było ;P zadzwoniłam wczoraj do mamy i jednak przyjadę do nas na szczepana {":_) od razu inaczej :)

więc dziś za sprzątanie się biorę, będzie spokój do świąt :) M maluje ściany w naszej sypialni- troszke odświeży i inaczej. idę wycierać kurze w salonie :) później może szczelę Wam fotkę ;) miłej soboty!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka