BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #509839 przez dominia
dzięki dziewczyny za podpowiedź :)
właśnie gdzie Alina ? miała gdzieś jechać ? czy co ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #509841 przez Martyna
chyba miała do Mamy ale nawet jak do niej jeździła to sie odzywała dlatego się dziwię, że żadnej wiadomości od niej nie ma przez tyle dni

12 lata 3 miesiąc temu #509853 przez sylwka727
DOMI napisał:

Dziewczyny czasem jak moje dziecko się wierci to słyszę w brzuchu takie pstryknięcie jak by w stawie strzeliło. Na początku to ignorowałam i myślałam, że mi się wydaje ale teraz już wiem że nie. Macie czasem coś takiego?
Sylwka dasz radę z tym clexanem trzeba tylko technikę własną opracować i potem to już nawet siniaczków nie ma. Ja sobie robię zastrzyki już drugą ciążę.

Domi a gdzie sobie robisz zastrzyki? Mnie w ośrodku uczyli w brzuch i tak robiłam a moja ginka powiedziała żeby robić w ramie albo udo i mąż mi robi w rękę tylko dziś robiłam i wczoraj bo mój po świętach nie był w najlepszej formie :blink:

CHomiczka świetnie że wszystko ok z maluszkiem :lol:

Madlen słodziak :kiss:

Jadzia jejku nie dobrze że tak się działo ale najważniejsze że brak skurczów już. fajna sala :blink:

Michasia wiem że mogę się wam wyżalić ale ile mogę wam smęcić i psuć nastrój ale już nie będę was opuszczać tak :)

Paula duża ta twoja córa ale dobrze że wszystko jest ok chyba fajnie tak znać datę a nie czekać :)

Gabilee przyjmuję naganę z pokorą :blink:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #509857 przez DOMI
Gabilee to odpoczywaj. Ja też dziś cały dzień w łóżku bo mnie brzuch w nocy tak przećwiczył, że już się na IP miałam wybierać. Orzechy do prania i płyny kupuję w sklepach z ekologicznymi produktami.
Sylwka zastrzyki robię w brzuch bo tak się nauczyłam a jak mi w szpitalu w rękę robili to bardziej bolało.

12 lata 3 miesiąc temu #509861 przez anoda89
Nie no Jadzie ale szpital masz na wypasie ;). Chociaż u mnie w pokojach pojedyńczych też jest ładnie :).

Gabilee trzymaj się i duuużo odpoczywaj.

Coś te wasze dzieciaki niecierpliwe i nie chcą do lutego czekać, tak im się śpieszy do mamusi :).

12 lata 3 miesiąc temu #509863 przez Coralowa
Gablilee z Gdańska, ale juz za dwa tyg jadę do rumi- z mężem do rodziców sie przeprowadzimy na chwile przed i chwile po porodzie, zawsze to jakaś pomoc a nie samiutka jak mąż w pracy do 18.. Więc rodzic będę w wejherowie. Opinie same dobre słyszałam, jedyne co to nie można wynająć położonej prywatnie No i nie ma znieczulenia ...

Zaczynam czuć sie jak inkubator;/ nic tylko spać,jeść, odpoczywać. Nie wiem jak was ale irytuje mnie ze nawet mam problem z wejściem do siebie na 3 piętro ;/// nie mówiąc o innych aktywnosciach, juz sie nie mogę doczekać porodu, chyba matka natura specjalnie nas tak męczy w tm 9 mies co byśmy błagały o poród ;)))

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #509867 przez jadziatopol
Gabilee twardnieje ci czesto? mi tutaj kazali liczyc skurcze i w ciagu godziny ma ich nie byc wiecej niz 6.I ruchy dziecka tez mam liczyc. Tego akurat na razie nie robie bo Hubert jest bardzo aktywny.
No wlasnie, gdzie Alina, Justyna, Aneta,Drzyzgunia?

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #509878 przez xpatiiix3
Dominia ale laska z Ciebie ;) i jaki mały brzuszek ;P

Bananamana super ta rozpiska też sobie zapiszę gdzieś ;P

chomiczka to super, że z maluchem ok jest ;) Ale ja bym chyba takiej w pysk strzeliła za takie słowa nie rozumiem takich matek... znam przypadki gdzie brzuch wygląda po prostu jak rodzynka pomarszczony i wogóle ale nigdy nie słyszałam, żeby te matki żałowały...

Natalka ja to nie do pracy, ale do szkoły będę musiała wrócić i chyba będę ściągać na przerwach w toalecie, bo chce karmić, a nie będę miała jak to robić jak mnie nie będzie w domku, a jak będę w domku to cycka ;)

Vini ale dobrze, że Zuzia się przekręciła, jeszcze trochę ;)

Madlen śliczny maluch ;)

Jadzia super, że na razie spokój z tymi skurczami ;) o kurde jaka sala hehe nie to co u nas ;P

Paulaaa to malutka już duża jest ;) kurde to pozostało Ci już tylko odliczanie do CC ;) trzymam kciuki żeby malutka poczekała do tego 17 ;)

Gabilee to leż tam i odpoczywaj ;)

Coralowa hehe wiem co to znaczy wchodzić na 3 piętro ja w szkole latać nie raz góra dół muszę więc to jest masakra... bo jak doczłapie się na górę to nie dość, że zdyszana to brzuszek jak kamień...

Ja to godzinkę temu wróciłam od mojego braciszka-chrześniaka i masakra zjadłam dopiero obiad w domu niedawno, a mały mi teraz nie daje spokoju, nóżki i rączki poszły w ruch i robi mi fale i górki na brzuchu hehe nawet widać czasem jak piąstkę wciśnie mocno w brzuch mi ;P Ogólnie to tak ciężko mi było myślałam, że nie dojdę, bo tak ciężko mi się chodzi jak te biodra bolą... Normalnie już jak bałwan jakiś się czuję ;P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #509899 przez jadziatopol
Katarinka zyjesz? ja bede trzymac kciuki za wizyte 2 stycznia....na pewno wszystko bedzie w porzadku. Masz jeszcze czas :)
Andzia a ty jak sie czujesz?
Z tego co widze to wiekszosc z nas ma wizyte 3 stycznia :lol: obysmy wszystkie wrocily z dobrymi nowinami :)
Anoda no dokladnie...spieszy im sie cos za bardzo. Cale szczescie,zze zamkniete mam wszystko tylko te skurcze ;) mam nadzieje,ze do 3 stycznia wytrwam jeszcze choc intuicyjnie czuje ze do konca stycznia pochodzimy jeszcze razem :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #509923 przez Madlen
Dziękujemy za komplementy :) Debata nad imieniem trwa :)
Paula ale duża Amelcia i fajnie, że wszystko już ustalone :)

Ja mam gacie z Hartmannna te i są ok
www.doz.pl/apteka/p49007-Molipants_majtki_siatkowe_nr_1_3_szt

Jadzia extra ten pokój. Luksusy w tej Ameryce :)

Gabilee ojej odpoczywaj. Ja też mam często twardnienia, i dziś też lekkie kłucia w pochwie, często te kłucia masz? U mnie takie malutkie skurcze. Ale mały człowiek się rusza, więc nie panikuje. Dzwoniłaś do gina tak?

U mnie wynajęcie położnej to koszt 800 zł. Ktoś z Was podpisał umowę z położną? Pliszka Ty chyba miałaś się umawiać? U Ciebie chyba drożej?

Zastanawiam się czym brzuch smarować po porodzie? Tymi samymi kremami co w ciąży czy mocniejszymi?
Mrufka, Domi, Kasia, Paula i inne mamusie niech się wypowiedzą jak sobie radziły z "flakiem" po ciąży ;)

12 lata 3 miesiąc temu #509929 przez dominia
Madlen i jak sobie je zamówię to będą czekać na mnie w aptece w mojej miejscowości ? :) i taki koszt jak jest napisane ? 7,29 za 3 sztuki ? :)

12 lata 3 miesiąc temu #509937 przez anoda89
U Ciebie Jadzia to aby jeszcze chociaż tydzień a najlepiej dwa posiedział.

12 lata 3 miesiąc temu #509950 przez xpatiiix3
Jadzia ja 3.01 mam USG tylko i mam nadzieję, że się dowiem w końcu kto tam rośnie u mnie w brzuszku ;P A wizytka 11.01 ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #509958 przez sylwka727
DOMI napisał:

Gabilee to odpoczywaj. Ja też dziś cały dzień w łóżku bo mnie brzuch w nocy tak przećwiczył, że już się na IP miałam wybierać. Orzechy do prania i płyny kupuję w sklepach z ekologicznymi produktami.
Sylwka zastrzyki robię w brzuch bo tak się nauczyłam a jak mi w szpitalu w rękę robili to bardziej bolało.

A po ciąży nie musiałaś już robić tych zastrzyków wyniki wróciły do normy? A clexane jaki masz bo ja miałam 40 ale d-dimery pierwsze spadały a potem rosły i teraz mam 60

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #509962 przez Madlen
dominia napisał:

Madlen i jak sobie je zamówię to będą czekać na mnie w aptece w mojej miejscowości ? :) i taki koszt jak jest napisane ? 7,29 za 3 sztuki ? :)

Tak, 3 sztuki w paczce za 7,29. Piękne nie są ale ponoć rewelacyjnie się noszą..
Wybierasz ze spisu na stronce aptekę. I czekasz na info o odbiorze zamówienia. Zazwyczaj następnego dnia.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka