BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #510444 przez Madlen
Dzięki Dominia, jakoś mi się nospa kojarzyła z braniem podczas bólu brzucha tylko.
A to twardnienie to nieznośne ale jednak nie ból.. No i gdyby się okazało, że to poród, to nospa chyba wydłuży go... No ale się nie znam. Dzisiaj w nocy mnie to zaskoczyło i dlatego taka zagubiona jestem..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #510450 przez chomiczka
Madlen ja wyczytałam wczoraj w necie, że jak zaczyna się poród i są to bóle porodowe to żadna nospa nie pomoże i te bóle po kilku nawet nospach forte nie przejdą.

A bardzo Cię bolało w nocy? Może miałaś to samo co ja.
Każda kobieta inaczej odczuwa te skurcze Braxtona i właśnie u niektórych występuje ból.
Ja wczoraj byłam u gina i było wszystko ok więc sądzę że to te skurcze, a może od tego że mi wygniótł trochę brzuch bo próbował obudzić małego. Kilka tygodni temu pamiętam że miałam coś podobnego.

12 lata 4 miesiąc temu #510455 przez dominia
Madlen Chomiczka dobrze mówi także nie bój się brać nospy jak Cię boli :)

Czasem przecież lekarz tak zbada, że kilka godzin później lecisz na IP :) chodzi mi już o poród :) już nie raz to słyszałam :) ale robią to specjalnie jak widzą, że dzidzia już może wychodzić na świat :)

12 lata 4 miesiąc temu #510475 przez gabilee
madlen jak bol to nospa pomoze mi gin kazal wziac dzis juz dobrze :D
nie dzwonilam do niego dzisaj bede lezec , bo jakas nie do zycia jestem po nie przespanyc nocach ;/

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #510483 przez Madlen
No brzuch był taki megaczuły i obolały, meganapięty, jakby chciał się oderwać od reszty. Najchętniej wtedy chciałabym zawisnąć w powietrzu :)
Nospa najlepsza przyjaciółka ciężarnych, będą ją mieć blisko :)

Ja też nie do życia, wiecznie bym spała.
I ten wszechogaarniajacy bałagan.. :dry:. Niech jednak jeszcze Junior poczeka choć do początku lutego. Wcześniej by mieszkał w syfie..

12 lata 4 miesiąc temu #510486 przez michasia
Hej mamusie!
Sylwka u nas tez dziś kolęda. Na szczęście jesteśmy pierwsi, więc o 10.07 już było po. Jak byłam mała, to byliśmy ostatni i pół wieczora się czekało na księdza, jeszcze nie było wszędzie tel. to w ogóle.

Madlen, trzeba się tak nastawić, że dzieci tak nam dadzą popalić, że miesiąc po porodzie będziemy laski jak nigdy:)a co dopiero jak będzie czas do pracy wracać.

Alina, Princess co z Wami?

Satine rozmawiałaś z mężem?

Vini- piękności, po prostu cuda tworzysz.

Natalka udanej zabawy:)

Kasia ja miałam ponad 2 tyg temu opryszczkę i najpierw stosowałam maść, którą miałam w domu, ale jakoś licho pomagała i kupiłam sobie 2 plasterki i pomogło.Jeden na dzień drugi na noc. Nic o stosowaniu w ciąży nie było.

Mój obwód dziś po śniadaniu- w pasie 98, a w najgrubszym miejscu 102.

Ja mam takie bardziej napinania się brzucha, taki robi się twardy i odpuszcza zaraz, ale to jak chodzę czy jak coś w kuchni robię.

12 lata 4 miesiąc temu #510494 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Do nas dziś wpadają teściowie na obiadek, a potem jadą do teatru na tą "Politę" (dostali od nas bilety na urodziny :) ) Mam nadzieję, że będzie im się podobać, no a najpierw smakować :)
Potem doczytam wszystkie posty. Na szybko tylko napiszę, że szopka Vini jest cudna :lol: , a Dominia - wyglądasz super i zazdroszczę figurki. Ja podobnie wyglądałam we wrześniu i wtedy się sobie podobałam z takim zgrabniutkim brzuszkiem :blink: a teraz to już mniej :blink:

Pościeliłam dziś Olciowe łóżeczko :lol: Pokoik jeszcze troszkę zabałaganiony, więc na razie tylko zdjęcia łóżeczka :)
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #510498 przez Pliszka
I jeszcze jedna fotka :)
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #510499 przez Pliszka
I ostatnia :)
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #510500 przez Madlen
Może nasze koleżanki urodziły, że się nie odzywają.. ;)

Princess, Alina, Monia.. haloo

Pliszka przepiękne...

12 lata 4 miesiąc temu #510504 przez Satine0
Pliszka cudowne łóżeczko :) aż się napatrzeć nie mogę!

Michasia tak rozmawialiśmy ;-) póki co jest dobrze :P

12 lata 4 miesiąc temu #510511 przez Alina2408
z gory przepraszam za brak szybszego odzewu ale nasz net tez zrobil sobie swieta i sie wylaczyl :P

w kazdym razie juz jest ufff... nadrabiam... w skrocie powiem ze u nas wszystko oki kregoslup boli brzusio nie mala wystawia nozke chce sie juz chyba wypchnac a swieta dosc spokojne:) przezylismy :):)

martyna pieta przezyla a buty nie byly nowe wiec sie zdziwilam :P poprostu inaczej przenosze c iezar ciala i pewnie tego jest efekt...

sylwia no wlasnie tak wygladalo ze poprostu mam plane wiesz to jasniejszy zamsz wiec widac no co zrobic...

madlen to w razie czego mozna po niego bezpiecznie dzwonic :P:P:)

buziaczek super ze z mala wszystko oki :)

dziewczynki dziekuje za wszystkie zyczonka swiateczne troszku przegapilismy no ale i my sie dorzucamy z noworocznymi jakby mial sie necik znow popsuc :)

satine uswiadom swojego malzonka ze to juz nie pora na picie bo termin nas goni :P moj lubil sobie piwko po pracy wypic ale juz go swiadomosc zrzearla i piwka juz nie pije zeby byc kierowiec w razie czego... no i pamietaj ze rozmowy tylko na trzezwo... nie rozmawiaj o piciu w trakcie picia to nic nie da tylko awanture

u nas tez sie w swieta nie pije tylko w drugi dzien ale to niewiele symbolicznie najwyzej winko...

dominia tak mi przykro ze doczytalas sie o tej kobiecie... musimy pamietac o tym cisnieniu i wspolczuje najbardziej mezowi to musi byc dla niego szok...

aneta poprosrtu malenstwo ma juz mniej miejsca wiec nie kopie a sie pcha wiec spokojnie...

kasia gratki 8 miesiaca hehe ja juz 35 wiec niedlugo juz 9 az sie boje :P

princess dosc wesolke te prezenty...

kurcze chcialam byc ambitna i wszystko przeczytac ale tego bylo tak duzooooo

no wiec co do prezentow to ja od mojego m dostalam misia w mikolajkowym stroju sliczniutki duuuza pake ferrero rocher mniam jeszcze mam polowe i taki medalik ze spiacym bobasem i zegerkiem na ktorym nie ma jeszcze wskazowek i jak mala sie urodzi to wygrawerujemy godzinke narodzin... postaral sie :):)

od mamy dostalam kolczyki haftowane maki... od brata hmmm drewniana choinke no ale coz... ale za to od kuzyna i jego partnerki dostalam ksiazke... byc rodzicem to takie proste cudowna smieszna i zabawna... pisana z dwoch stron meskiej i damskiej i mozna sie uplakac ze smiechu :) najwiekszy prezent dostalam od rodzicow m ktorzy nie wpuscili na wigilie jego brata z ta bratowa co mi tak duzo przykrosci sprawila :):) wiem ze moze nie powinnam sie z tego cieszyc ale naprawde doceniam to... od vkolezanki dostalismy dwie bluzeczki dla malej...

ala partnerka mojego kuzyna nie miala jeszcze biopsji a z bydgoszczy do domku musiala sama wrocic bo mama po nia nie pojechala.. mowie wam ze chyba tej kobiecie cos na glowe upadlo... nic jeszcze nie wiadomo co z ta nerka miejmy nadziejej ze bedzie dobrze...

i wczoraj pojechalismy sobie do lodzi kupic sobie drugie prezenciki takie poswiateczne... m wybral sobie spodnie a ja dostalam robota kuchennego kasie takiego jakiego bardzo chcialam :):) i dzis robie placki ziemniaczane jedna reka hehehe :)

pliszka sliczny komplecik...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #510520 przez xpatiiix3
Pliszka ładna pościel i śliczne łóżeczko :)

Alina dobrze, że święta spokojnie minęły ;)

Dominia znam taki przypadek, mojego ojca panna jak była w ciąży to jej zruszyła ginka palcem szyjkę i ona zaczęła rodzić parę godzin później...

A u mnie kłótnia, akurat w moje urodziny, M nie przyjedzie, bo ojciec mu powiedział, że szkoda pieniędzy na bilety wydawać na jeden dzień.?! To mu powiedziałam, że pierd*** jakieś trójkąty i niech się zastanowi co jest jemu ważniejsze... Po prostu tak mnie wkur***, że chodzę cała roztrzęsiona i płaczę, tak mi przykro i już nic mi się nie chce... Nie wyrobię zaraz, ważniejsze jest to co tatuś mu powie, a nie ja... SZOK.! Ja nie rozumiem tego... Dodam, że w dwie strony za bilety to tylko 14 złotych, co za ludzie... Wrr...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #510534 przez michasia
Pati bardzo współczuję. Nie płacz już!
Wszystkiego najlepszego, żebyś miała odtąd same radosne dni, żeby ze szkołą wszystko się dobrze układało no i oczywiście by Maleństwo, które w sobie nosisz bez problemu przyszło na świat w swoim czasie i dało Ci cały ogrom szczęścia.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #510536 przez Satine0
Ale dziad...przecież to nie on ma do Ciebie jechać tylko jego syn. Po co się miesza...

Sto lat :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka