BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #400994 przez kasia123m
Ja mieszkalam w pobierowie w domkach.obok byli z duzym psem.chyba laguna sie nazywal osrodek.na terenie osrodka byly obiady pyszne.jak kupowalas karnet bylo taniej.obiad wychodzil chyba 14 zl.zupa i zawsze 3 drugie dania do wyboru.plaza ok.blisko trzesacz,niechorze latarnia.w druga strone miedzyzdroje mozna na wycieczke wyskoczyc,swinoujscie.w swinoujsciu ta plaza byla przeszeroka ale niezaczysta.wejscie do wody bylo ze szczatkow muszli.pelno muszelek tam bylo.mi sie swinoujscie niezbyt podobalo.ja za rok chce z dziecmi jechac wlasnie do pobierowa do tych domkow.grila robilismy jak padalo na balkonie bo wolno.ogolnie ok.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #400995 przez aniajulia2
Hej! Dzięki dziewczyny za przyjęcie do grona szczęśliwych mam :laugh:
Mówicie o tym usg co się wykonuje w 12 tyg ciąży? Ja się na nie wybieram 09.08.12r do Łodzi i jestem bardzo ciekawa czy poznam płeć mojej fasolki czy nie. Jedni mówią że już raczej tak (jak dziecko dobrze się ułoży) a inni że jeszcze zawcześnie :( Pozdrawiam Was wszystkie.

12 lata 5 miesiąc temu #401000 przez Madlen
Dzieki Kasiu. W tej Lagunie mają miejsca pozajmowane już. Fajnie tam. Bliziutko do morza...

12 lata 5 miesiąc temu #401019 przez anoda89
Ja już po USG. Udało się dzisiaj zrobić wszystkie pomiary. Dzidzia zdrowa, następne USG na wady między 20-22 tyg. Dzidzia taki fikała że ciężko było uchwycić ale się udało. Płci jeszcze nie znamy może na następnej wizycie. Gin się śmiał że takiego cudaka jeszcze w rodzinie u nas nie było :laugh:. USG trwało ok 30 min.

12 lata 5 miesiąc temu #401027 przez anet-a-1401
hej dziewczyny jak samopoczucie? u mnie śpiąco i nic mi się nie chce,
ale muszę się z motywować i zrobić obiadek, a najpierw wyjść z pieskiem:)

12 lata 5 miesiąc temu #401041 przez kasia123m
Ja bylam na cmentarzu u Mamy.wreszcie moglam zobaczyc nowy nagrobek bo jak go skonczyli to lezalam bo plamilam.
Ogolnie czuje sie ok.lekkie mdlosci mam.gdyby nie bol/pieczenie czola nad nosem(pewnie zatoki) to na nic bym nienarzekala.nie mam kataru.zupelnie nie wiem jak to leczyc.jak przyloze chlodna reke do czola to czuje taka ulge.gin mi mowil apap ale jeden apap pewnie nic nie da wiec szkoda sie truc.ibuprom zatoki by sie przydal ale tego niewolno.

Super Anoda ze z dzidzia ok. :laugh: ja jutro bede dzwonic umawiac termin.m?usze sobie tylko wyliczyc tygodnie

. Madlen bo fajnie w pobierowie.z trzesacza obok wyjezdza jeszcze taka kolej waskotorowa.dla mlodego pamietam niezla atrakcja byla.ciufcia dymila i piszczala.z drugiej strony dziwnow i dziwnowek.naprawde fajna miejscowosc

12 lata 5 miesiąc temu #401045 przez Madlen
Fajnie i te lasy sosnowe.. Tylko co dzwonie to pozajmowane. Pewnie pojedziemy na żywioł. :)
Kawałek drogi mamy z Bydgoszczy, ale stwierdzam, że warto jak oglądam zdjęcia.

12 lata 5 miesiąc temu #401046 przez anoda89
kasia może inhalacje pomogą.
Co do płci dziecka to rozmawiałam z koleżanką i ona w 13 tyg jeszcze nie wiedziała, dopiero w 16 było coś widać. U mnie też jeszcze nic nie było a myślałam że może coś się będzie tworzyć.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401050 przez mrufka
Hej dziewczyny dzis dopadla mnie ogromna zachcianka na to co zabronione męczy mnie od polowy nocy TATAR maskara dałabym się za niego pokroić tak mi się go chce albo carpaccio zjadłabym ale troche się boję ryzykować. A tak po za tym głowa mi dziś pęka i cholernie śpiąca jestem chyba sprawie sobie jakąś małą kawusie ogólnie nie pije ale też mam jakoś ochotę na nią. Rozmawiałyście o pieluszkach ja przy moim Kubie używałam pampersów na poczatku tetrowych i to bylo ok 2 tygodni po urodzeniu i nie zdały mi egzaminu za dużo prania prasowania no i dupka była czerwona, a pampersy poszły w kąt przed 2 urodzinkami i do tej pory korzysta z nocniczka co do wózka to ja nie kupuje bo mam po synku taki 3 w 1 Baby World V- Travel ma fajne koła pompowane i amortyzowane dziecko dobrze w nim siedzi wygodny jestem z niego zadowolona.

12 lata 5 miesiąc temu #401084 przez justyna84
Mrufka fajnei ze dziecko ci tak szybko przestawilo sie na nocnik moj niestety jeszzcze robi w pampersy trzeba bedzie go szybko oduczyc bo jak sie drugie urodzi to bedzie za kieszen szarpac ;) . No ale niektore dzieci ucza sie szybko a inne dluzej ;)

12 lata 5 miesiąc temu #401087 przez michasia
Madlen, a Ty z Bydgoszczy jesteś? ja mieszkam pod. A gdzie chodzisz do lekarza?
Ja dziś zaszalałam niezdrowo...Po kościele pojechaliśmy na pizzę, do tego cola (!!) a później jeszcze do znajomych i tak się zasłodziłam, że jeszcze trochę i bym pękła:)
Znajoma tez jest w ciąży i też się bawi w rekonstrukcje. Jest w chyba 16tygodniu, ma termin na początek stycznia i już całkiem fajny brzuszek ma, ale to drugie dziecko, to też inaczej.

12 lata 5 miesiąc temu #401096 przez anet-a-1401
hej w środę mam zamiar jechać na wyjazd i nie wiem czy powinnam kurde od środy do niedzieli nad jezioro i nie wiem ....
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #401105 przez Satine0
Hej laski ;p Ale dużo postów naskrobałyście :)

widzę, że ktoś się wybiera do Pobierowa ;p ja też jadę...ale pod koniec sierpnia na weekend ;-) mam tam wujków i ciotki ;p mają domki to może się na jakiś wolny załapię. Generalnie mam blisko bo tylko jakieś 60-70 km.

We wtorek mam wizytę u gin ( w końcu) . Jak zwykle będę się stresować... tak już mam. Mam nadzieje, że u fasolki wszystko ok.

12 lata 5 miesiąc temu #401110 przez kasia123m
Laseczki.wolno w ciazy jesc sledzia w smietanie czy nie?tzn i tak juz zjadlam ale chce wiedziec?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka