BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 8 miesiąc temu #401118 przez anoda89
Fajnie że wyjeżdzacie. Ja w tym roku w domu :( chyba że na weekend ale trochę się boje i raczej dam sobie spokój.

Śledzik w śmietanie hmmm pycha :).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #401130 przez anet-a-1401
ja tez we wtorek idę do gin, ale tylko na wizytę bez usg.
Muszę się zapytać czy mogę jechać

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #401136 przez Madlen
Michasia. Tak z Bydgoszczy. :)
Zmieniłam ginekologa, bo dotychczasowy nawet mi nie zlecił badań krwi, bo nie widział dziecka na USG. Poza tym krwawiłam po badaniu. I 3 godziny oczekiwania w kolejce na wizytę.
Wyszukałam najlepszego wg opinii wielu kobiet z Bydgoszczy. Doktor Zbigniew Wasilewski. Przyjmuje prywatnie na Osowej Górze. Od wielu lat słyszałam to nazwisko. Ciężarne jesli nie prowadzą ciąży u dra to chodzą tam na USG.(dobry sprzet) Pomimo, że daleko ode mnie jestem bardzo zadowolona. Fantastyczny ginekolog z wieloletnim doświadczeniem. W gabinecie ma mnóstwo zdjęć małych dzieciaczków z podziękowaniami :)
A Ty gdzie chodzisz?

Satine widzę, że Pobierowo to db wybór. :)

Można się trochę opalać (zakryty brzuszek)i kąpać w morzu w ciąży? ktoś wie?

12 lata 8 miesiąc temu #401138 przez anet-a-1401
słyszałam ze nie można bo za zimna woda. ja nie będę próbowała wchodzić nawet wole dmuchać na zimno

12 lata 8 miesiąc temu #401144 przez Satine0
Ja gdzieś wyczytałam, że lepiej siedzieć pod parasolką z dużą ilością wody :P ale nie wiem...

Co do śledzia to oczywiście, że można ;> Ja tam wczoraj i dziś jadłam mniammm...
"Jedynym źródłem dobroczynnych kwasów omega-3 są ryby morskie, np. łosoś, makrela, śledź, halibut, dorsz i tuńczyk."

12 lata 8 miesiąc temu #401146 przez anet-a-1401
Satine0 idziemy równo z ciążą na kiedy masz termin? kiedy miałaś ostatnia miesiączkę?
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #401148 przez Satine0
Termin mam na 18 lutego a ostatnia miesiączka 11 maja :)

12 lata 8 miesiąc temu #401154 przez anet-a-1401
ja mam na 20 lutego a miałaś nie regularne cykle czy regularne?

12 lata 8 miesiąc temu #401157 przez Satine0
Regularne co 28 dni:)

12 lata 8 miesiąc temu #401160 przez princess
Dzięki dziewczynki za słowa pocieszenia :)

Co do pieluszek to ja też jestem za tetrowymi, staram się dbać o ochronę środowiska, a pampersy rzeczywiście idą w takich ilościach, że strach. Słyszałam też, że dużą zaletą tetry jest łatwiejsza nauka nocniczka. W pampersie dziecko nie czuje, jak narobi i mu to pasuje, a w tetrowych niestety gryzie, uwiera i szybciej siada na nocnik :)

Madlen, Możesz się poopalać, ale nie do przesady bo mogą wyjść przebarwienia. A co do kąpieli w morzu to nie słyszałam o żadnych przeciwwskazania :) Moje ulubione miejscowości nadmorskie to Ustka, Władysławowo i Kąty Rybackie. W zależności czy wolę akurat gwar, czy spokój :)

Anoda, super że Twoja dzidzia zdrowa :) A co do fikołków to ja już się nie mogę ich doczekać na USG :)

Aniajulia, poznanie płci na badaniach prenatalnych w 11-13 tc jest możliwe :) Gin mi mówił, że wszystko zależy od dziecka, czy pokaże, co tam ma :) Mówił też, że w 20 tc to już na 99% wykrywa się płeć.

Kasiu, co do Twoich zatok to wczoraj przeczytałam w mądrej książce, że w 9-10 tc mogą się pojawić obrzęki nosa, gardła i zatok :) Co do śledzia, to z jednej strony jest polecany ze względu na właściwości odżywcze a z drugiej jest jednak surowy i może zawierać listerię. Jak mnie 2 tygodnie temu naszła ochota na śledzie to nic mnie nie interesowało, wrąbałam niezłą porcyjkę:) No i nic złego się nie zadziało:)

Satine, trzymam kciuki za wizytę :) Na bank wszystko jest ok i Twoja dzidzia będzie już śmigać :) Termin mamy razem na 18, a moja OM była 15 maja :)

Ja się dzisiaj na szczęście lepiej czuję, brzuch nie boli, czasem mi się tam coś przelewa. Plamię nadal ale już mniej. Dziś byli u mnie mama, siostra i dziadek, mama zrobiła mi furę żarcia :) Czekam na swojego M bo właśnie do mnie leci :) Bardzo się cieszę :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #401167 przez michasia
Madlen ja chodzę do Pacheckiej, w przychodni na Chrobrego. Chodziłam już do wielu ginów, ją znalazł mój mąż jako katolicką ginekolog. Ona zajmuje się również naprotechnologią i jak na razie nie narzekam. Ale nie dała mi np. skierowania na toksoplazmozę.
Moje 2 koleżanki z pracy też do niej chodziły, i były zadowolone.

Princess w końcu trochę radości po 2 tyg. samotności, fajnie, że już będziecie razem. Jemu też było pewnie ciężko, że musiał Cię zostawić i że nie możesz z nim być.

Ach...miałam na przedłużony weekend jechać do Gdańska, a okazało się, że moja babcia przenosi imieniny na sobotę...Więc albo pojadę wcześniej i wrócę w sobotę, albo pojedziemy w niedzielę. Jedna kuzynka z mężem na pielgrzymce, druga z córką jutro wylatuje na wakacje, to tak nie chcę babci zostawiać z samymi dorosłymi...
Bardzo lubię moją babcię, jest kochana. Jutro zapytam czemu przenosi.
Teraz ma się coraz cieplej robić, więc myślałam, że też pojedziemy na plażę i sobie choć trochę w wodzie posiedzę. Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi.

12 lata 8 miesiąc temu #401198 przez kasia123m
Princess ciesze sie ze maz juz wrocil i ze poprawi Ci sie samopoczucie.

Anet-a a Ty pisalas ze plamilas na poczatku?jak sie pomylilam to przepraszam.Jesli tak to mam pytanie czy dostalas juz pozwolenie na przytulanki?ja niepytalam ostatnio lekarza a juz mi sie sni po nocach.;):P dzis rano to juz ledwo sie powstrzymalam.chyba samego seksu sie nie boje,bardziej skurczy po orgazmie.ze znow pojawi sie plamienie.ktoras tu pisala ze trzeba wytrzymac do 12tyg.a ktoras plamila a juz sie tuli?

12 lata 8 miesiąc temu #401226 przez Satine0
Princess Jak ja sobie wyliczałam sama to mi wychodzi 15 luty ;p a gin. mi wpisał 18 ;-) Więc w sumie sama nie wiem...ale 3 dni w tą czy w tą różnicy mi nie robi ;p

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #401228 przez anoda89

Moja myszka :).

Wielka stopa :laugh:.
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #401239 przez kasia123m
anoda sliczna dzidzia...cmok cmok cmok... :laugh:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka