BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #525803 przez princess
Z tego co słyszałam to irygacje po porodzie nie są wskazane tylko przemywanie na zewnątrz. Te irygacje to ja kiedyś, przed ciążą robiłam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #525806 przez dominia
Czyli bez sensu kupować te saszetki ? wystarczy tylko płyn do higieny intymnej ? bo już sama nie wiem ;)

12 lata 3 miesiąc temu #525809 przez princess
Wydaje mi się, że roztworem z saszetek możesz przemywać, ale nie wiem do końca jak tego dziewczyny używają. Nie zagłębiałam się bo mi przy cesarce nie będzie potrzebne.

12 lata 3 miesiąc temu #525813 przez kasia123m
Dziewczyny dziekuje za wywolywanie.staram sie nadrobic co napisalyscie a latam ze szmatka po domu bo rano o 9mam ksiedza
Jadzia no co Ty jeszcze w dwupaku :laugh: a ja myslalam ze Ty juz tulisz Hubusia w ramionach...ale spokojnie...przyjdzie jego pora to wyjdzie...tylko kurde dzwine ze Cie wyposcili a nie zostawili na obserwacji

Domina a Ty sie kladz a nie rob jajecznicy...masz lezec z tego co doczytalam...to lez...jeszcze sie nabiegasz po kuchni

Pati a Tobie gdzie si spieszy do porodu...kladz sie i odpoczywaj...

Ja mam dzis jakies dziwne parcie na szyjke przy chodzeniu...jakby mi ktos napieral od gory...ale brzuch mi nieopadl napewno...ze r razy mala sie tak ruszyla ze jakby mi cos w biodrze przeskoczylo i az sie skulilam z bolu...noi ?agnezu dzis biore 3 razy 2 bo jak mam taki napor na ta szyjke...a moze to po tych globulkach takie uczucie...
Zajze pozniej...bo musze jeszcze wykapac mlodego i bajke przeczytac

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #525822 przez andzia_zg
dominia napisał:

Kupowała już któraś z Was to tantum rosa w saszetkach do przemywania ? myślicie, że ile saszetek wystarczy ? 6 czy 10 sztuk ? bo nie wiem nie znam się na tym wcale :( a może to jest zbędne ? proszę o wypowiedzi :) z góry bardzo dziękuję :)

Ja dziś robiłam zakupy w Rossmannie i w aptece, bo chce miec już wszytsko przygotowane w razie "W" i kupowałam tez Tantum rosa. Ja kupiłam opakowanie (10 szaszetek). Część zużyje siew szpitalu,a po powrocie do domu też będę tym przemywać.

Ja bede to rozpuszczała w butelce z dziubkiem i bede sobie przemywała krocze po wizytach w toalecie.
Wszystkie moje znajome tak robiły i im sie szybciej dzieki temu goiło...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #525828 przez xpatiiix3
Dominia no mi się wydaje, że tak jak princess pisze ze tym roztworem z saszetek można przemywać chyba

Kasia no nie spieszy mi się hehe tylko dla juniorka :P ale jeszcze pewnie posiedzi u mamusi w brzuszku trochę ;) Ty też musisz leżeć i odpoczywać a nie latać ze szmatą cały dzień i nadwyrężasz się ciągle tylko.. A potem bidulko boli Cię wszystko..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #525839 przez dominia
Andzia to ja też sobie to kupię i tak będę robić :) dzięki :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #525845 przez justyna84
domina ja uzywalam tych saszetek po porodzie ale tylko 2 mialam w domu bo w szpitalu to podmywalam sie woda plynem do chigieny to chyba bedzie szczypac ;)

12 lata 3 miesiąc temu #525849 przez andzia_zg
Może się mylę,ale podmywając się płynem do higieny intymnej trzeba sie tam troche podotykać przy myciu co wydaje mi sie, że może sprawiać ból i potem dobrze spłukac żeby nie było podrażnień, a tantum rosa można sobie poprostu polewać...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #525865 przez justyna84
No dokladnie ja sie polewalam bo to sie rozpuszcza w wodzie w kazdym bac razie balam sie tym czymkolwiek robic zeby mnei to nei bolalo wiec dopuki krwawilam to sie oblewalam prysznicem i conieco umylam delikatnei

A wiecie moze czy hemoroidy bola? kurde bo golilam sie dzisiaj i nei wiem czy mi sie cos nei robi bo od strony macicy mam taka gorke i nei wiem czy to nacisk na odbyt czy hemoroid? ale nei boli mnei to a zatwardzenie mam okropne ....

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #525873 przez xpatiiix3
Justyna ja tak samo mam właśnie od strony krocza nie pleców taką gulke małą i nie boli mnie... A no i to hemoroidy właśnie są...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #525879 przez anoda89
Justyna to hemoroidy na bank. Zjedz jabłko albo cosik innego co pomoże w wypróżnieniu bo jak będziesz przeć :silly: to więcej wyskoczy.

Jadzia ja też jestem w szoku że z krwawieniem puścili Cię do domu! Zrobili USG, sprawdzili co jest przyczyną krwawienia?

12 lata 3 miesiąc temu #525895 przez buziaczek18
Hej dziewczyny,kurcze Jadzia szkoda że jeszcze jeszcze w dwu paku a już myslałam że masz już Hubisia przy sobie ,ale cóż widocznie jest jeszcze czas na was ,ale jak coś to się wcale na nich nie oglądaj miej ich w d ......,wy jestescie najwazniejsi ,a oni muszą was zbadać czy się nic nie dzieje.Justyna to są hemoroidy ,ja też mam i nie mogę się wypróżnić bo jak prę to ten hemoroid mi wyłazi i zasłania odbyt ,boli jak cholera ,muszę go dopiero w rękawiczce złapać i przez papier odsunąć wtedy dopiero mogę się załatwić ,nie życzę nikomu takiego bólu,i cały czas mam parcie jak mi wylezie na wierzch, :( :( :( ,dziewczyny odpoczywajcie ,żeby nasz maluchy chociaż posiedziały jeszcze do konca stycznia co pewnie co niektórym się już nie uda ,ale mam nadzieję że mimo tego wszystkie porodzimy zdrowe maluchy ,dobranoc,życzę wam spokojnej nocy ,choć moja nie będzie spokojna ,mój syn przyniósł ze szkoły wysypkę jest cały obsypany ,drapie się i już porobił sobie rany ,bylismy dzis u lekarza okazało sie że w szkole panuje świerzb i on się nim zaraził i się cały czas drapie ,i mnie już też zaczeło swędzieć wszystko ,kurde zawsze jakieś gówno musi się przyplątać ,i ma 2 tygodnie siedzenia w domu ,boze a jak to swędzi ,dobranoc ,życzę wam spokojnej nocki....

12 lata 3 miesiąc temu #525896 przez Madlen
Jadzia taka moja praca dbać o bezpieczeństwo innych ;)
A jestem z Tobą myślami :)

Dominia ja mam Tantum Rosa 10 szt. bo bardziej sie opłacało.
I do tego mam spryskiwacz do kwiatów :)

12 lata 3 miesiąc temu #525897 przez Marlena1888
hej :) ja już wróciłam z ktg i od razu babka która była na dyżurze na porodówce, zrobiła mi usg i badanie na fotelu :) i tak, mam już jak to ujęłą akróconą szyjkę i "paluszek rozwarcia" :ohmy: mówiła że szyjka się przygotowuje, i dlatego mam te bóle i kłucia.. mały waży 2709g :lol: także cieszę się bo myślałąm że mniejszy a tu taki klocuszek :lol: widziałąm bużkę, jaki fajny serdelek :woohoo: a na ktg wyszły słabe skurcze, czyli to tylko przepowiadające. Filipek tak kopał w te przyrządy, mieliśmy z M ubaw :)

Jadzia jednak jeszcze troszkę Cię pokopie synuś :) a może to i lepiej, będzie donoszony i silniejszy :side:

Alina
naszym bobaskom bardzo milutko w brzuszkach i robią nam psikusy, a okaże się że wszystkie w lutym je powitamy :lol:

Dzolka
współczuję zapalenia pęcherza :( ja miałąm kilka razy i znam ten ból. Mi tylko furagina pomagała, myślę że na tym etapie ciąży jest dozwolona, a ulgę przynosiła po godzince już.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka