BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #525617 przez dominia
Princess ja dzisiaj patrzyłam w kartę i też miałam robione to badanie a nawet nie wiedziałam :)
Na infekcję mi nic nie dał, mówił żeby kupić probiotyk jakiś i jak swędzi to smarować się clotrimazolum i powinno przejść, fakt odkąd przestałam brać tą luteinę to jest duuużo lepiej :)
Super, że nasze maluszki są podobne wagowo :) jakoś i tak mi się wydaje, że Igor jest duży ;)

Jadzia to ładne sadomaso Ci zrobili ;) mnie badanie na fotelu boli a o innym grzebaniu to nawet nie myślę :)
Mamy bardzo podobne te skurcze .. tylko mnie tak spina, że dostaję garba i trzymam się za brzuch .. :)
Trochę mi lepiej ale dalej coś trzyma mnie w napięciu .. może zaraz przejdzie tylko muszę się czymś zająć .. pizza ojj pycha :) z takim normalnym ciastem palce lizać :)

Kasia wzywamy Cię do Nas !! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #525652 przez xpatiiix3
Dzolka biedna, mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie :* O matko pchełki... To nieciekawie masz..

Alina trzymaj się tam kochana, już niedługo ;)

Dominia współczuje mi to cały brzuch ściska, ruszać się zbytnio nie mogę, najlepiej mi jak leże... i nerka boli... mały chyba się tak źle ulokował coś dzisiaj...;/ Biedna no ciężko Wam już tą dietą i nerwy puszczają, ale już niedługo będziesz tulić Igiego ;)

Jadzia no no jakie sny ;D Mi ostatnio się śniło, że 2 słowa w kółko mój brat śpiewał hahah i potem cały dzień mi to po głowie chodziło... Ale już nie pamiętam co to za słowa :P

Princess ja tylko okazałam kartę krwiodawcy bo tam grupa krwi jest bo kiedyś krew oddawała tzn w tamtym roku i tylko wpisał w karcie ciąży i tyle.. No właśnie to samo mi dzisiaj mówił gin, że nawet nie ma byłoby sensu żadnych leków ani nic wstrzymywać jakby się zaczęło, bo już dziecko sobie poradzi poza macicą i mam się nie martwić ;) No dzisiaj wróciłam z wizyty i sobie dzień lenia zrobiłam no tylko trochę posprzątałam i zakupy do domu przed powrotem mamy z pracy, bo mamuśka spłukana, a nie będę taka że sobie kupie jedzenie a mama i dzieci będą siedzieć i patrzeć.. No ale mam nadzieję, że pomogą liczę na nich :) A co do zwolnienia no po prostu zadzwonię do wychowawczyni i powiem, że chora jestem czy coś i tyle i usprawiedliwie, bo moja wychowawczyni to szkoda gadać ona uważa, że ja to jakbym miała nawet CC to już po 4 dniach bym mogła dziecko w domu zostawić, bo ona też tak szybko doszła do siebie po operacji... Dodam, że nie ma dzieci i nie chce mieć, zawsze się tym zarzekała i uważa, że ciąża to nie powód, żeby do szkoły nie chodzić... Ale niech sobie gada, bo sama nie wie jak to jest :P i oo.. :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #525677 przez chomiczka
Jadzia a już myślałam że tulisz sobie Hubusia :) ale co się odwlecze to nie uciecze, już niedługo :)

Princess ja też musiałam robić badania na grupę krwi, bo są potrzebne w oryginale na porodówce, może te które masz to kopia, albo niewiarygodne jakieś. Ja robiłam i mój M też robił bo nie wiedział jaką ma gr krwi. A ten odczyn Coombsa czy jak kto woli przeciwciała to u mnie w laboratorium robią każdemu przy każdym badaniu na grupę krwi, nawet mój M miał oznaczone.

Ja dziś kupiłam w sklepie 3 Bavarie o% w 3 różnych smakach, o której kiedys pisałyście :) właśnie próbuję, tylko czy na pewno to nie szkodzi?? :P

12 lata 3 miesiąc temu #525684 przez dominia
Patii mi gin dzisiaj wypisał zwolnienie ze szkoły na takiej zwykłej kartce już do 24 lutego .. niby są dwie pieczątki ale coś mi się wydaje, że niektóre baby na studiach wyśmieją to :huh: jedna się smieje ze mnie i z koleżanki, która dzisiaj miała już cesarkę, że jesteśmy matki polki :dry: głupia ......

A właśnie dziewczyny mam pytanie .. bo dzwoniła do mnie babka z dziekanatu i prosiła żebym jej dostarczyła zaświadczenie, że jestem w ciąży albo ksero czegoś co to potwierdza, jak jej wyślę kopie tego zwolnienia i pierwszą stronę karty ciąży to myślicie, że to wystarczy ?

12 lata 3 miesiąc temu #525685 przez Madlen
:laugh:

Jadzia bardzo chętnie bym do Ciebie przyleciała i wleciała oknem ale skrzydełka nie uniosą w tym stanie ;)
Prowadziłam tajną obserwację czy też byłam Twoją prywatną ochroną ? Taki anioł stróż w dwupaku ;)
A może oknem chciałam wejść, bo przez drzwi się nie mogłam zmieścić :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

A tak naprawdę to wierzę w sny, często mam prorocze..

12 lata 3 miesiąc temu #525706 przez xpatiiix3
Dominia oo.. a mi nie chciał, bo mówił, że jak normalna szkoła to sobie już ten tydzień usprawiedliwie bez problemu, trudno no mimo wszystko inaczej się patrzy na zwolnienie lekarkie, a jak sama sobie usprawiedliwie :P

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #525708 przez xpatiiix3
Dominia oo.. a mi nie chciał, bo mówił, że jak normalna szkoła to sobie już ten tydzień usprawiedliwie bez problemu, trudno no mimo wszystko inaczej się patrzy na zwolnienie lekarkie, a jak sama sobie usprawiedliwie :P Ale durna.. Hahaha ja tam bym olała, co za idiotka :P

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #525736 przez jadziatopol
Madlen nie wiem kochana co robilas za oknem...ale bylas baaardzo wysoka...i sprawilas ze czulam sie spokojnie i bezpiecznie :) po to wlaasnie otworzylam to okno zzeby cie zobaczyc i uspokoic sie :) ale jaja...co? :lol:
Dominai ja mysle,ze ksero karty ciayz jest wystarczajacym potwierdzeniem. Ja musialaam w Polsce w urzedzie pracy karte ciazy przedstawic :)
Princess no niestety tak tu maja :( dobrze ze juz nie krwawie....jak sie mylam rano to tylko 2 skrzepiki mi wylecialy. Ta polozna mi powiedziala,ze na KTG widac bylo ze z dzieckiem jest ok...tetno 150-160 a po badaniu tak moze byc wiec nie ma powodow do niepokoju chyba ze krwawilabym dalej w domu swieza krwia to mam natychmiast przyjechac. Ale mam nadzieje,ze jest ok...bo nie krwawie juz i maluszek sie rusza,. Raadek mowil,ze w nocy byl bardzo aktywny bo jak tylko mnie objal to kopal okropnie mocno...ja spalam bo bylam taka padnieta po tym wszystkim. Mam nadzieje,ze ktos tam na gorze czuwa nad nami....

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #525745 przez dominia
Jadzia a wystarczy tylko ta pierwsza strona czy coś więcej trzeba ?

12 lata 3 miesiąc temu #525765 przez jadziatopol
Dominia ja nie jestem pewna...bo kobieta w urzedzie pracy wziela karte na chwile i skserowala...ale co skserowala to nie wiem...ale wydaje mi sie ze pierwsza strona wystarcz...bo na kolejnych sa wyniki badan a to ich nie powinno interesowac...wyniki to twoja prywatna sprawa :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #525780 przez dominia
Jadzia też tak myślę :) dzięki :kiss:

Kupowała już któraś z Was to tantum rosa w saszetkach do przemywania ? myślicie, że ile saszetek wystarczy ? 6 czy 10 sztuk ? bo nie wiem nie znam się na tym wcale :( a może to jest zbędne ? proszę o wypowiedzi :) z góry bardzo dziękuję :)

12 lata 3 miesiąc temu #525794 przez princess
Dominia ja byłam na wizycie tak jak Ty teraz 34t2d i Adaś ważył 2650 g, gin mi wyliczył, że w 40 tc jego waga będzie się wahała ok 3200-3300 (150 g na tydzień przybierają dzieci) więc to jakoś strasznie dużo nie będzie :)

Ja mam w domu irygator Tantum Rosa, kiedyś robiłam płukanki na infekcje. Nie kupuję bo mi potrzebne nie będzie...

12 lata 3 miesiąc temu #525795 przez Alina2408
jadzia chyba masz rację że nasze maluchy robią nas w konia i zamiast wcześniej to my później urodziny

dominią myślę że wystarczy ci pierwsza strona badania ich nie interesują a w razie czego się z tobą kontaktują

cały czas mi się napina brzuch a jak połączyła ktg to wszystko w normie to chyba ze stresu nie badał mnie dziś lekarz może jutro mnie zbada i zobaczmy czy coś się zmieniło już chciałabym być w domu albo urodzić
tutaj jesteśmy 4 na porodowe a żadna nie rodzi a na położnictwie jest jeden maluch mały 6 tygodni ma i został pozostawiony w szpitalu przez matkę biedactwo i to jedyne dziecko coś tu przyrost naturalny padł w tym roku

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #525798 przez dominia
Princess czyli ten irygator też może być ? bo powiem Ci, że jest dużo tańszy ;) a chodzi mi o to przemywanie po porodzie :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #525802 przez xpatiiix3
Dominia Irygator to do płukania do środka jest, bo ja też mam ten z tantum rosa, i wątpię, że będziesz sobie tam dała rade cokolwiek zrobić po porodzie, ja to zamierzam taką zewnętrzną, żeby przemywać sobie jak urodze SN..

...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka