BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #524945 przez Alina2408
kasia Ja gotuje mleko i zrzucam owsiankę do niego lekko słodzę lub ucieram jabłko i je dodaje

chomiczka to nie tak że ci dupa urosła tylko cała trochę a o spodniach normalnych to i Ja nie mam co myśleć nawet jak dupa mi nie urosła ona się inaczej układa

jadzia i dobrze wybrał bo dupa to sama natura

nie żartuj kochana że też w szpitalu zostaniesz

michasia ręczniki zawsze się przydają

jadzia daj znać co i jak

Ja spokojnie zostaje z pewnością na trzy doby bo mają mnie obserwować i muszę na razie się uspokoiło i wygląda na to że to fałszywy alarm albo się Natasza trochę wstydzi wyjść chyba hubi będzie pierwszy

ktg w normie skurcze ustały pobrano mi krew i mocz i mam czekać i alarmowac jak coś się zacznie znów dziać

jadzia trzymamy kciuki obie trzymamy z Nataszką

...nie oddam Cię nikomu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #524957 przez Alina2408
mrufka trzymaj mała jeszcze trochę

12 lata 3 miesiąc temu #524976 przez sylwia1986
Mrufka to już końcóweczka, bliżej niż dalej, wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za dobre wyniki :)

Princess to jest badanie konfliktu serologicznego, częściej wykonuje się u kobiet które są Rh (-), ale te Rh(+) też powinny mieć to oznaczone, bo istnieją niezgodności nie tylko w przypadku składowych Rh. Ja miałam to oznaczane do tej pory 2 razy.

12 lata 3 miesiąc temu #524981 przez chomiczka
Princess mi gin nic nie mówił na temat takiego badania, wydaje mi się że to się robi w przypadku konfliktu serologicznego, ale nie jestem pewna.

12 lata 3 miesiąc temu #524992 przez andzia_zg
princess ja mialam to badanie

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #525005 przez Paulaaa
Tak mi pinda pobrała krew, że skaleczyła mnie. :(

Princess ja nie miałam.

12 lata 3 miesiąc temu #525012 przez Monia_T
Coś pozytywnego :laugh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #525029 przez Madlen
Mrufka zaciskaj nogi i niech Ada jeszcze posiedzi :)

Ja nie miałam tego odczynu..

Alinka Tu już prawie finisz, może urodzisz w tym szpitalu skoro lekarz dał Ci tydzień :)

12 lata 3 miesiąc temu #525048 przez Satine0
Cześć dziewuszki :)

Teraz i u mnie powrót zimy :dry: Dzisiaj podjadę odebrać wyniki na tego paciorkowca...ciekawe co wyjdzie.

Jadzia :kiss: Razem z Marysią trzymamy kciuki!

Ja też nie miałam tego badania :)

12 lata 3 miesiąc temu #525068 przez xpatiiix3
Michasia no bezczelny ten Twój brat, żeby napalić w domu wiedząc dobrze, że Ty w ciąży, no po chamsku zrobił...

Princess ja nie miałam bo ja mam krew 0+ i misiek też taką sama i nie było potrzeby u mnie, ze względu na dodatni czynnik Rh ;)

Alina to na razie dobre wieści, trzymam kciuki oby tak dalej ;)

Mrufka no to patrze nieźle się trzymasz zaciskasz dobrze nogi ;)

Płakać mi się chce normalnie... Brzuch opadł mi już parę dni temu, ale jakoś mi się wydawało, że to nie to, mały jest tak nisko, że ja pierdziele, gin ledwo znalazł serduszko jego nad spojeniem samym aż, no moment strachu był jak szukał i cisza... Powiedział mi tylko, żebym się nie martwiła ,że już mogę rodzić, bo mały przeżyje bez problemu poza macicą, w pon GBS mam zrobić...I wizyta na 8 luty dopiero, ale powiedział, że możemy się wcześniej zobaczyć... Na porodówce... A skurcze i bóle te to normalka, bo na szyjkę napiera mi tak temu ,że nisko jest i się skraca mi ona, także ja nie wiem ile ja dochodzę i nie wiem ile ma szyjka nie mówił, ale miękka jest i tam powoli się rozwiera już, no i nawet nic nie mówił, że mam się oszczędzać, tylko, że jak urodzę wcześniej to już nic się nawet nie stanie i żadne leki nie są potrzebne, w SZOKU po prostu jestem... A i mamuśka mi dzisiaj powiedziała, że na oddziale tam panuje gronkowiec teraz... Załamka, mam nadzieję, że nie będzie już jak przyjdzie mi rodzić... A i co do tego zaświadczenia od okulisty też się pytałam, to powiedział mi że mam się nie martwić, że zależy to od wielkości dziecka, a patrzył na USG, że u mnie nie będzie raczej problemu i szybko powinnam urodzić, jedno pocieszające co powiedział... :) I mam teraz wielkiego stresa, bo ja NIC nie mam jeszcze a pokój w rozsypce... Brat nie chce dzisiaj przyjść malować mi... Tylko jutro trudno Bóg wybaczy mi i w niedziele będę sprzątać, muszę jak najszybciej się przenosić i zacząć robić zakupy i pranie... Bo nie wyrobie się ze wszystkim, ale w razie czego to babcia i mamuśka ograną wszystko w domu jeżeli bym się nie wyrobiła ze wszystkim i w między czasie podokupują mi co będzie brakować...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #525100 przez natalka
Ja nie miałam tego odczynu a mamy konflikt :dry:
Monia pozytywny demot
Pati nie stresuj się, dasz radę wszystko ogarnąć a nawet jeśli byś nie zdążyła to tak jak piszesz mama i babcia pomogą :)
U mnie teraz deszcz pada i ciapa się robi, nie znoszę takiej pogody :dry:

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #525103 przez Alina2408
pati a torbę masz spakowaną bo resztę da się zrobić później tylko torbę miej bo się przydaje w takich sytuacjach jak moja

12 lata 3 miesiąc temu #525105 przez Marlena1888
Monia no włąśnie ja tego się włąśnie obawiam! ;) dziewczyny dzwoniłam do gina, kazał przyjechać do szpitala i sprawdzić skurcze na ktg! jego dziś nie będzie ale wskazał mi nazwisko babki która ma się mną zająć.. i poczekam na M i ok 17.00 pojedziemy do rzeszowa.. i się wyjaśni.

pati widzę że Twój synek też już coraz bliżej furtki na ten świat! :D
a ja piorę twardo ciuszki, zostały mi jeszcze kombinezoniki i ręczniki dla małego.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #525135 przez xpatiiix3
No pcha się pcha właśnie coś mu się chyba spieszy do mamusi :P No jestem dalej w lekkim szoku, że tak szybko do przodu idzie, mam nadzieję, że zdążę ze wszystkim, a torby nie mam spakowanej, bo nie mam wszystkiego, no ale w razie czego apteka koło szpitala albo mama na oddziale mi co trzeba załatwi <o ile nie bd rodzić w drugim szpitalu, mam nadzieję, zależy od dyżury, najwyżej nogi zacisnę i będę czekała na dyżur tego gdzie chcę rodzić>, no więc teraz za parę dni pieniążki dostane to będę już zamawiać co trzeba albo po prostu kupię w aptece i tyle, bo też nie wiadomo jak to będzie kiedy to poprzychodzi wszystko... Kosmetyki dla małego mama pewnie mi kupi czy babcia bo teraz nie jest aż takie ważne, tylko te ciuszki, pościele i ręczniki muszę uprać i przeprasować... no i dla siebie do porodu muszę mieć rzeczy..

No i trzeba dla M jeszcze wszystko przekazać , bo nic nie wie... A musi tatusia pospieszyć, żeby szybciej kupił część rzeczy co trzeba mi na teraz, bo wiem że się wybierał do sklepu ale czy się już wybrał to ja nie wiem...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #525151 przez chomiczka
Ja też mam konflikt a o tym badaniu lekarz nic nie mówił, może to się robi dopiero przed porodem??

pati no to widzę, że już niedługo będziesz się witać z Olusiem :) A lekarz mówił ile mały waży teraz??

Wszystko tak szybko się toczy, zaraz się okaże że połowa lutówek to zakamuflowane styczniówki :lol:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka