BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #526152 przez dominia
Znowu ten caly lump :/:/:/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #526158 przez xpatiiix3
Dominia do brze damy radę, jak oni są to ja tam prawie nic nie muszę robić tylko nadzorować czy robią tak jak chce :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #526159 przez xpatiiix3
Dominia dobrze damy radę, jak oni są to ja tam prawie nic nie muszę robić tylko nadzorować czy robią tak jak chce :P

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #526164 przez gabilee
andzia trzymam kciuki :) napewno o siebie dbasz i lezysz wiec dzidzius jeszcze poczeka na odpowiedni moemnt :D

jadzia zdolny syn , a slyszalam wlasnie od kolezanki jak byla w stanach to , ze seks to jest na porzadku dziennym i kazdy z kazdym, nie to jak u nas tabu .. ale syn mowi ci naprawde wszystko :) ile ma lat? bo mi umknelo..

jej jadzia czy to juz sie zaczyna ? kurcze czekamy na Hubiego z niecierpliwoscia :kiss: pierwszy :)

katarinka tez milam taki stan jak ty , ale najwazniejsze myslec pozytywnie i przyjac strategie , ze Ania liczyc moze juz teraz tylko na ciebie a ty chcesz dla niej jak najlepiej i bardzo ja pokochalas juz w brzuszku :kiss: NAPEWNO DASZ RADE :)

chomiczka kurcze co za baba ;/ to wlasnie zlosliwosc jest masakra , ale nerwy ci nie pomoga kochana :kiss: paczka napewno dojdzie .
co do wagi to ja tez to strasznie przezywam ;/ te rozstepy najbardziej mnie przejmuja ;/

alinka trzymam kciuki za was :kiss:

anoda a wracasz do pracy? bo nie wiem czy pracowalas przed ciaza? fajnie ze juz sie przygotowujecie :) i bierzecie kwas i wgl

pliszka z waga zakladam taki scenariusz jak ty ^^

aganobla moj ciagle zmienia pozycje to lewa to prawa strona pod zebrami , boli a raczej jes nie przyjemne ;/

monia mam nadzieje , ze do twojego porodu alarm grypowy odwolaja :)

marlena daj znac co powiedzial gin :) mam nadzieje , ze jak po nospie lepiej to dzidzius posiedzi w brzuszku spokojnie jeszcze :)
teraz doczytalam , ze u ciebei tez powoli akcja sie rozwija :)a Filipek pokazny chlopak :D

mrufka to u ciebie tez tuz , tuz :D

princess mi nie mowil o czyms takim

pati nie stresuj sie kochana :kiss: szok , ze tez juz jedna noga na porodowce :)

sylwka kurcze alez cie rozlozylo ;/ kuruj sie :)

dominia Iguniowi tez sie spiesszy szok zazdroszcze i duzy chlopak :)

jadzia a myslalam ,ze pierwsza bedziesz :) a krew dlatego , ze czop odszedl czy76 jak?

martyna moze przescigniesz jadzie :) ale wytrzymajcie do wt. :)

natalka fajnie ze masz zajecie trzymam kciuki za egzaminy :)

dzolka wspolczuje zapalenia ja mialam przed ciaza czesto krwiomocz to jest tragedia . a te pchly gdzie sa? bo nie zrozumialam

alina straszne , ze go zostawila , ale miejmy nadzieje , ze jakas kochajaca i pragnaca miec dzidizusia rodzina go przygarnie

buziaczek kurcze to jak ejdzie to koniecznie wszystko wygot45uj na [90 stopni w pralce , a tera koldre na dwor w ciagu dnia , zeby wymrozilo zarazki ... biedna z tymi hemoroidami jestes ... ale duzo ci sie cholerstwa napaletalo w ciazy do tego nie masz jak odpoczac , bo wiadomo dziecmi trzeba sie zajac , ale jeszcze trosszke :kiss: jestes dzielna podziwiam :kiss:

princess znowu twojemu m odbija , zamist sobie odpuscic to pewnie uparty... szkoda czasu na klotnie ;
tez mam wynik normalny od laboratorium i nikt nie robi problemu ...

pati nie wierze w to co piszesz za przeproszenie co za niedojrzaly, leniwy gowniarz !!
on chyba poprostu nie wie jak zakonczyc zwiazek dlatego takie akcje wymysla ,
a mi n nawet walka nie da dotknac a ty jeszcze ta skrocona szyjka i przedwczesny porod ci grozi szokk .. jestem oburzona powiem ci szczerze.

kasiu przykro mi , ze rak sie potwierdzil ... mam nadzieje ,ze tesciowa szybko pozbedzie sie tego cholerstwa

ja siedze dzis w domku chyba mam nadzieje , ze n skonczy szafe zawiesi telewizor na sciane , a jut45ro kolejne malowanie salonu , bo tam ten kolor nie wyszedl ;/
a w tyg pokoj synusia i sypialnia :D wreszcie , jeszcze musze tapete wybrac na jedna sciane do sypialni :D lozko przyszlo , telewizor tez dojechal :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #526198 przez xpatiiix3
Gabilee ja Ci powiem, że mam identyczne odczucia co do niego, on się nie przyznaje mówi, że kocha, ale ja widzę, że się teraz dużo zmieniło i już nie jest tak jak wcześniej, chociaż gadał ostatnio z babką taką, potem ja z nią gadałam i nie mówiłam nic jemu o tym, to mówiła mi, że pytali się jego co on zamierza dalej jak wyjedzie do domu i powiedział im, że jesteśmy najważniejsi dla niego i w ogóle że kocha i chce być ze mną i synem i postara się jak tylko może, że chce do roboty iść i zacząć zarabiać na nas, dlatego rzuca praktyki, bo marne pieniądze z tego... I ja już sama nie wiem w co wierzyć... Może tylko się oszukuję, że będzie dobrze, ale mimo wszystko mam jakąś nadzieje, że coś się zmieni, sama już nie wiem...

No i fajnie, że u Was remont idzie do przodu i mebelki już są ;D

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #526215 przez gabilee
pati mam nadzieje , ze sie zmieni :) powiem ci , ze pewnie bylo by mi wszystko jedno , ze ktos tam kogos jakos traktuje , ale jako , ze sie z wami zzylam wszystkimi chcialabym , zeby wszystkim Wam szczescie i milosc dopisywaly :kiss: i przykro sluchac takich rzeczy jak kogos lubie ;/ zycze ci naprawde szczescia i wytrwalosci kochanan

12 lata 3 miesiąc temu #526246 przez Alina2408
my po badaniu i jest tak że macica już się nie napina ale za to szyjka skrócona do półtora centymetra pół na pół twarda jak się nic nie zmieni to jutro puszcza nas do domu i myślę że wtedy znów zaczną się napięcia bo tu się tylko leży a w domu jednak coś zawsze do zrobienia więc zobaczymy jak to będzie.

kasiu przykro mi z powodu raka teściowej ale pamiętaj że ona musi mieć teraz dużo silnej woli i waszego wsparcia w razie jakiś pytań wal śmiało to może coś z moja mama jako weteranka pomożemy.

pati ja myślę że twój się boi tak to wygląda i stąd te zachwiana zobaczysz co się będzie działo jak wróci do siebie i przy porodzie bo jak kocha i chce to szybko wyjdzie a jak nie to trudno znajdziesz lepszego trochę zmartwilo mnie zachowanie mamy i babci że nie dały mu szansy i tym samym wam bo byłaby okazja obserwować go od rodziny której też jest wygodnie jak on jest tam bo pewnie ma kto im pomagać. może porozmawiać jeszcze raz ze swoimi kobietami na spokojnie po remoncie i może zmienia zdanie tak na próbę przynajmniej

a dziś polozna przyniosła nam tego malucha słodki śliczny chłopiec z dużą wolą życia bo to co mu matka zaserwowała w ciąży to łamanie wszelkich norm ale tej kobiecie odebrano też już pięć pozostałych dzieci bo najmłodsze podpaliło kanapę na której spali po libacji i pomyśleć że ta baba ma tylko 26 lat i urodziła już szóstkę maluchów

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #526280 przez katarinka1
Cześć kochane Brzuchatki :)
U Was też taka zima? U mnie biało, pada i końca nie widać. Przynajmniej dzieci mają radość :laugh:
Ja już po wizycie. I tak - Ania waży między 2050g a 2420g (liczył dwoma wzorami). Szyjka długaaaa powyżej 5 cm, zamknięta. Także są szanse, że jeszcze ją przenoszę ;)
Poza tym wszystko ok. No i będę prawdopodobnie miała cesarkę, co akurat mnie cieszy. Wskazania - wiek i moje obawy przed sn (trochę naciągane, ale jeśli można...).
Za 2 tyg. na wizycie mamy ustalić jakiś termin tuż przed terminem z om. No chyba,. że akcja zacznie się sama wcześniej. Nie mam żadnej fajnej fotki, bo córcia wstydnisia i zasłaniała buźkę rączkami :)

Gabi Dzięki za słowa otuchy :kiss:

Pati Pogoń trochę tego swojego! Za grosz przyzwoitości nie ma, jaki z niego facet, żeby kobieta w zaawansowanej ciązy sama z matką zasuwała. Ja bym dla zasady nie odpuściła mu tylko wdepnęła mu na honor, albo jego ojcu.

Alina szkoda takich maluszków. Jak moja bratowa rodziła synka i byłam u niej w szpitalu, to też widziałam takie porzucone maleństwa. Serce się kraje :(

Kasiu współczuję Wam, taka straszna choroba teściowej. I to teraz, gdy malutka zaraz będzie na świecie :(

A ja już właściwie wszystko mam. Brakuje mi tylko wanienki i stanika do karmienia. Wczoraj zamówiłam sobie laktator z Aventu.

Miłegodzionka, nie przepracujcie się za bardzo dziewczyny :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #526321 przez sylwia1986
Właśnie napisała koleżanka, że jednak nie dadzą rady dziś wieczorem do nas przyjechać, bo złapało ją jakieś przeziębienie. Więc mamy wieczór z M wyłącznie dla siebie, zrobiłam stefankę wegetarianka.blox.pl/2009/08/STEFANKA-BEZ-PIECZENIA.html :) ale się na pewno nie zmarnuje, bo z nas spore łakomczuszki są :)
Alina smutna historia, ale niestety i takie patologie się zdarzają, szkoda w tym wszystkim najbardziej tych bezbronnych i Bogu ducha winnych dzieci.
Katrinka 5 cm szyjka to naprawdę długa :) ja w 28 tygodniu miałam 38mm. Ania pięknie rośnie, cieszę się że wszystko układa się po Twojej myśli. Mi sporo rzeczy, głównie kosmetyczno-pielęgnacyjnych jeszcze brakuje, ale w poniedziałek jedziemy z M do hurtowni, to się szykują grubsze zakupy.

12 lata 3 miesiąc temu #526322 przez Satine0
Sylwia Mniam....lubię to ciacho :) Ja zaraz się biorę za jabłecznik z budyniem.

12 lata 3 miesiąc temu #526330 przez gabilee
alinka jeszcze troszke ponosic coreczke sama bedzie wiedziala kiedy ma wyskoczyc :)
ale slodki ten maluch pewnie co? lepiej go zabrac z takiej pat45ologii , bo pomoc spoleczna i tak by sie nie interesowala a takie maluszki maja szanse na adopcje

katarinka nie ma za co :)
widze , ze juz praktycznie jestes przygotowana , fajnie wyszlo z cc :) ciesze sie , bo bedziesz sie czula pewniej :kiss: a szyjka naprawde dluga :D
mi brakuje jeszcze troszke tych pierdulek , nawet koszuli nie mam :P
kosmetyki kupie w tym miesiacu , ale zabiore sie za to jak pokoik małego bedzie gotowy.
tesc robi lozeczko i bede musiala wkoncu materac zamowic , bo juz powoli mam nadzieje konczy :)

sylwia chyba tez zrobie to ciasto , ale jak mi wlosy wyschna to musze auto odsniezyc ;/ i pojade na zakupki , bo mi smaka zrobilas :D

12 lata 3 miesiąc temu #526331 przez Marlena1888
Gabille widzę że nie tylko u Madlen remonty, :)ja zrobicie pokoiki to pochwal się efektem końcowym:) a wizytę mam w poniedz. i będę gadać z ginem co i jak (min. muszę się spytać o ZZO, )ale teraz ta babka co miała dyżur mówiła że jeszcze z 3tyg. będę w 2paku- tak myśli ;) zobaczymy heh;)

Pati to dobrze że brat przyjechał Ci pomóc, sama nawet nie podejmuj takich poczynań, bo grozi to przedwczesnym.. uważaj na siebie, a Twój M niech się zdeklaruje, czy będzie mieszkał z Wami czy tylko tak na odwiedziny, bo szczerze w kulki leci. A Ty jak się czujesz? :kiss:

Katarinka, tak tak zima wróciła, biało za oknem ;P ee to malutka też ładnie waży, i pewnie jeszcze urośnie do końca ohoho:) kiedy masz następną wizytę? to przynajmniej wiesz na co się nastawić, to przynajmniej nie będziesz się tak męczyć przy porodzie ;)

ja wcinam teraz lody waniliowe z bakaliami.... :)

12 lata 3 miesiąc temu #526334 przez dominia
Satine a gdzie fotki z remontu ? jak idzie ? :)

Dzisiaj znowu bez kija nie podchodź :( odkurzałam całą górę a moja cudowna siostra siedziała przed telewizorem i jeszcze jej przeszkadzało, że głośno jest i na fula prawie dała :huh:
jak przyszedł M z piwnicy to się rozpłakałam :( bo nawet głupia małpa nie potucze i nie zobaczy na ziemniaki żeby się nie spaliły :angry: :angry: nie robi NIC !!! :angry: :angry: a później jak jest zostawiony syf to na kogo mama się drze .. oczywiście, że na mnie bo na kogo :(

Dzisiaj dziwnie się czuję, obudziłam się to czułam się tak jakbym pływała .. na wodzie, takie kołysanie :( i teraz też tak miałam parę razy :huh: nie wiem co to ale uczucie okropne .. brr :(

12 lata 3 miesiąc temu #526336 przez gabilee
marlena pochwale sie , ale to jeszcze troszke , bo to n po pracy robi , wiec jeszcze troszke :D
ja tez musze sie o to zzo zapytac ,
ciekawe czy rzeczywiscie 3 tyg jeszcze , ale polozne maja oko podobno :D
a dobrze masz z lodami chyba sprawdze zamarazalke w lodowce moze tez cos mam ^^

aha katarinka zapomnialam napisac , ze u mnie mega zima na oknem :D ja tam lubie takie klimaty , gorzej z jazda autem , ale do wytrzymania jak odsnieza :D

12 lata 3 miesiąc temu #526339 przez Satine0
Dominia A remont na końcówce już :) Jeszcze czekam na karnisze bo zamówiłam na allegro. Połowa ceny sklepowej a trza oszczędnie robić wszystko heh. Muszę jeszcze wymienić rolety na białe :) tutaj są ale takie mocno "czekoladowe", nie pasują do niczego i są takie ciemne, że aż za ciemne do tego pokoju. Ale z tym poczekam sobie na wypłatę i kupię na początku lutego...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka