BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #526340 przez gabilee
dominia ty powinnas lezec teraz a nie odkurzac... moze obejrzyj jakas komedie , m niech ci kupi cos dozwolonego w twojej diecie co przynosi ci przyjemnosc i odprez sie :) a m niech przytuli i moze przejdzie ci kochana zly nastroj :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #526347 przez gabilee
kurcze wlasnie tesc mi pokazal bok lozeczka jak zrobil slicznie wyszlo :) szok nie spodziewalam sie takiego efektu :) teraz sie ciesze , ze to robi , bo widze ile mu to przyjemnosci sprawia i zaraz usmiechniety chodzi ^^ taki dzidzius maly bedzie , a radosci co nie miara dla wszystkich :D

12 lata 3 miesiąc temu #526352 przez Madlen
Marlena mój M. zapierdziela w wolnym czasie ;) Do tego fachowiec codziennie..
Katarinka supewieści z wizyty :)
Kupiłam dziś wanienkę ze stelażem, proszki Lovela i płyn Jelp.
Michasia jak masz z Warsztatów Bezpieczny Maluch kupon na butelkę Tomme Tippy w Akpolu (kartka doczepiona do ulotki) to wymień, ja dziś dostałam przy zakupach.
Gabilee ale czad z tym łóżeczkiem, ręcznie robione przez teścia....

Nie mam jeszcze wózka 3w1, termometru i laktatora..
Z termometrem czarna magia, niedokładne wszystkie z tego co czytam...
A laktator nie wiem czy już do szpitala potrzebny, chyba Avent..

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #526358 przez jadziatopol
Gabileesnieg...bialo..ale zaczelam tesknic za taka zima :) Bartek ma 15 lat skonczone :) a krwawilam po badaniu rozwarcia szyjki...najpierw w gabinecie po pierwszym badaniu jak mi reke wsadzila...potem mialam usg w gabinecie u niej,zeby sprawdzic czy mam wlasciwa ilosc wod plodowych i czy lozysko jest ok..i 3 godziny pozniej w szpitalu polozna ponownie badala rozwarcie i zaczelam krwawic mocniej....z tym ze ja mam strasznie unerwiona szyjke...przed ciaza tez tak bylo,ze kazdy seks konczyl sie morzem krwi ;) moj lekarz szukal przyczyny kiedys...wszystkie badania mialam robione,zeby wykluczyc najgorsze i diagnoza byla taka,ze taka moja uroda ;)
Katarinka Ania duza dziewczynka. Ciesze sie bardzo,ze wszystko w porzadku. A dlaczego z powodu wieku masz miec cc? czy dlatego ze w tym wieku masz pierwsze dziecko urodzic? pytam bo se niepokoje....jestem prawie w twoim wieku i moze tez powinnam miec cc....ale nie slyszalam nic na ten temat,zeby wiek byl wskazaniem do cc. Ale jak wolisz cc to ciesze sie, ze tak ci sie ulozzylo...bedziesz sie mniej stresowac :)
Dominia ech te nerwy....hormony...wszystko poteguja. Odpocznij sobie kobieto, lez, relaksuj sie...to ostatnie chwile ciszy i spokoju. I tak jak Gabilee napisala niech cie m przytuli....jakis fajny filmik ,relaksik pelny :lol:
Michasia przykro mi,ze P znowu ma jakies humory ...moze stres go dopadl przed porodem bo to juz coraz blizej i nie moze sobie z tym poradzic. Ja swojego pierwszy raz widzialam tak zdenerwowanego jak jechalismy ostatnio do szpitala...az bylam w szoku...byl rozkojarzony, zdenerwowany i t=do tego zly na mnie...zaczelismy sie klocic. :ohmy: powiedzialam mu ,ze jak ma sie tak zachowywac w trakcie porodu to jest mi to calkowicie niepotrzebne i wole sama rodzic! mezczyzni roznie reaguja w sytuacjach stresowych i czesto nie radza sobie i stad ich nerwy i frustracja bo tak na prawde sa wsciekli na siebie za ta slabosc a odbija sie to na najblizszych...ale oczywiscie nie przyznaja sie do tego. Zaraz mnie cale szczescie przeprosil i przyznal sie,ze sie zestrresowal i sam nie wiedzial co sie z nim dzieje. hahah....mialam probke tego co mnie czeka w szpitalu...cos mi sie wydaje ,ze on nie wytrzyma napiecia i wyjdzie albo zemdleje ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #526366 przez dominia
Jadzia właśnie staram się wyciszyć :) zamówiłam sobie z tego wszystkiego butelki dla Igiego i smoczek z aventu :) mam nadzieję, że wszystkie zakupy mi przyjdą w tym tygodniu :)
Jak się czujesz ? jak noc minęła ? :)

12 lata 3 miesiąc temu #526370 przez jadziatopol
Dominia o! fajnie...zakupy popraawiaja humor :lol: ja? dziekuje...czuje sie o dziwo swietnie :) male skurcze na ktore nawet nie zwracam uwagi...Hubus plasa delikatnie w brzuchu..ja po sniadanku pierwszym i przed drugim :P Radek pojechal niestety do pracy ale wroci wczesniej...jak wroci to zaczynam sie ruszac bo chcialabym posprzatac a nie chce jak jestem sama w domu bo sie boje. ;) acha...wczoraj zjadlam kawalek ptysia ;) ale doslownie lyzeczke mala :P tak mi slinka leciala,ze nie moglam sie opanowac ;) ty tez sobie chyba w sylwestra pozwolilas na maly grzeszek...prawda? powiedz,ze tak to lepiej sie poczuje :blink:
Alina to masz jeszcze dluuuga szyjke...bo ja juz nie mam wcale...mam okolo pol centymetra ;) to mam nadzieje,ze cie wypuszcza jutro i Nataszka jeszcze posiedzi :lol:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #526393 przez dominia
Jadzia tak zgrzeszyłam w sylwestra :) a teraz marzę żeby już zjeść normalnie coś pysznego z Igorem obok siebie :) odliczam do 22 stycznia a później zaczynam się starać o wyjście :)
Wczoraj się chciałam poprzytulać z M .. jakoś teraz mi tego brakuje, to mi nie pozwolił :ohmy: powiedział, że jeszcze urodzę :ohmy: aż byłam w szoku bo przecież on brak :kiss: :woohoo: :kiss: :woohoo: inaczej odczuwa niż my ciężarne :)

12 lata 3 miesiąc temu #526403 przez katarinka1
Jadzia Wiek nie jest tak naprawdę wskazaniem do cc. I tak naprawdę nie ma u mnie takich wskazań (póki co). Tyle, że moje schizy o małą i czy wszystko z nią będzie ok po porodzie naturalnym bardziej wskazują na cc. Lekarz po prostu idzie mi na rękę i tak będzie uzasadniał poród cc. Jednocześnie powiedział, że to chyba lepsze rozwiązanie dla mnie bo pierwszy poród i niestety nie ma już takiej wydolności organizm mój co 25-latki (z założenia). A on mówi, że często te młode dziewczyny też nie dają rady. Także chyba tak będę spokojniejsza :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #526404 przez jadziatopol
Dominia podchodzi dojrzale do sprawy :) to dobrze ....moj podobnie mial...ale ostatnio juz nie wytrzymal :lol: bylo fajnie chociaz inaczej bo nietypowo :P powiem szczerze,ze ja juz nie czerpie przyjemnosci z takiego miziania...bo ja nic z tego nie mam...a jestem troszke egoistka :P chyba juz nie bedziemy nic przyspieszac bo ja sie z tym nie za fajnie czuje (jak slonica a nie sexy laska) ;) i do tego nie moge miec przyjemnosci :P to ja takie cos krochmale :blink:
Katarinka no to rozumiem :) jak tylko wolisz cc to ciesze sie ,ze masz taka mozliwosc. :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #526405 przez justyna84

12 lata 3 miesiąc temu #526414 przez jadziatopol
Justyna moj tez nie chcial...juz zaczelam myslec ,ze go juz przestalam krecic...dopiero Michasia doradzila mi szczera rozmowe z moim i okazalo sie,ze sie boi wiec go uswiadomilam co i jak i wrocilo wszystko do normy :lol: najlepiej to bylo do 3 miesiaca...wtedy jeszcze nie bylo widac a hormony nie dawaly spokoju. To byl najbardziej szalony okres w naszym zwiazku :P wy tez poczatki mialyscie tak gorace?

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #526416 przez katarinka1
Jadzia Oj działo się :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #526417 przez jadziatopol
Katarinka ech...dobrze powspominac :lol: mysle,ze wiekszosc z nas miala takie poczatki :lol:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #526419 przez dominia
Jadzia ja też się czuję jak słonica .. i pewnie przytulanie nie byłoby takie jak dobrych kilka tygodni temu ;) mój M jak jest ze mną w gabinecie to zawsze słucha gina tak uważnie, mam wrażenie, że uszy mu się robią ze 3 razy większe :lol: i później się stosuje do tego co powiedział lekarz :) myślę, że dojrzał do bycia tatą :) w tym roku będzie miał 26 lat :) coś koło wieku Twojego Radka no nie ?
jednak po 22 stycznia już mu nie podaruję :silly:
Ale mam parcie na ciasto, jakiegoś pysznego placka .. już przed świętami za mną chodziło :( straszne to jest ..

Od czwartku mam takie myśli, że już bym chciała strasznie swojego syna mieć przy sobie, Tomka siostra już z Nadią w domu .. Koleżanka ze studiów też już od wczoraj rozpakowana.. jakoś nie umiem sobie wyobrazić jak będzie wyglądało moje dziecko a marzę żeby już był z nami :) żebym wiedziała, że jest zdrowy, że nic mu nie zaszkodziło ..
Zawsze jak myślę o tym kumulacyjnym rozwiązaniu, czyli o wyjściu Igora na świat to płacz mam na wierzchu, myślę, że będzie to wspaniała chwila :) Mój M już mi powiedział, że on płakał będzie napewno :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #526424 przez sylwia1986
Jadziu oj tak miło powspominać 1 i 2 trymestr to był ogień :lol: nie trzeba było uważać, brzuszka jeszcze brak.
Dominia odpowiedzialny facet z tego Twojego Tomka i tyle :) już niedługo i zobaczysz swojego Igiego :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka