BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #526854 przez Satine0
Michasia teraz mam tak okna, że nic mi w nie nie świeci :D w Nocy super...ciemno, żadne światła nie świecą. Tu nawet w lato słońce w okno nie świeci tak więc super jak dla mnie. W poprzednim pokoju świeciło cały dzień przez co miałam w nim saunę...nie szło wysiedzieć.

A tak poza tym dzień dobry z łóżka :) Nie chce mi się wstawać tak mi się dobrze leżakuje.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #526865 przez dominia
Kasia ja diabetologa mam 17 stycznia czyli w ten czwartek .. zobaczymy co mi powie na temat tych cukrów na czczo :/ mam nadzieję, że od jutra jednak uda mi się jakoś je zwalczyć nie mając ketonów .. to wtedy nic nie powie na 2 czy 3 wykroczenia i to bardzo niewielkie :)
Ja chrzciny robię zaraz jak tylko moja siostra będzie miała bierzmowanie, jestem zdania, że im wcześniej tym lepiej i kasę pewnie trzeba będzie pożyczyć z firmy M bo tak samo nie wyrobimy :)

Patii ale się cieszę, że z remontem tak super i szybko wyszło :) mebelki złożą i już można myśleć o czymś konkretnym dla Syneczka :)

Michasia dobrze, że wszystko się udało :) i że jesteś zadowolona z obiadu :)

Siostra M wysłała zdjęcia Jego siostrzenicy, jaki chomciu słodki z niej, takie ma bułeczki na pysiach jejku :) coraz gorzej mi czekać na mojego Igora, jakoś mi się dłuży :dry:

Vini odezwij się !

12 lata 3 miesiąc temu #526877 przez xpatiiix3
Dominia dokładnie też się cieszę, to i tak tylko na szybkiego odświeżony pokój, ale wyszło i tak dużo lepiej niż się spodziewałam, hehe tylko taka innowacyjna wersja, bo pół pokoju takie pół takie, bo wszystko wyszło w praniu, że tak powiem :P

No a teraz idę sprzątać, co zrobić, trzeba ogarnąć tam, chociaż większość wczoraj już sprzątnęłam jak poszli moi pomocnicy hehe :) Ale podłoga to jest jakaś masakra hehe trzeba wyszorować, ale już panele to kupię jak będą fundusze i jak będzie cieplej, bo niestety nie stać mnie już na takie wydatki teraz.. ;/ Nie wiem jak ja dam radę z pieniążkami wyrobić, jakoś muszę... Ten remont pochłonął wszystkie moje oszczędności i to jeszcze brakuje... Ajj ciężko trochę będzie...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #526879 przez dominia
Patii nie przejmuj się u nas też tak jest, ciężko z kasą jak nie wiem :( jak wyjdziemy na prostą w pracy M to znowu coś wyjdzie i trzeba dobrać a później ledwo z wypłaty na wypłatę dajemy radę :dry: i jak spłacimy to znowu bierzemy bo by nic nie kupił .. a jak mały przyjdzie to i pampersy i mleko i kremy i ubranka i nie chce myśleć co dalej ale chyba trzeba będzie bank obrabować :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #526884 przez Pliszka
Hej Brzuszki :)

My od wczoraj jesteśmy u teściów :) Jeszcze zahaczymy o moich rodziców w celach obiadkowych i koniec wycieczki :)

pati, masz super koleżankę :laugh: Fajnie, że ruszyliście z remontem, a postawa brata i Twojego Maćka... no cóż :( musisz wyciągnąć wnioski na przyszłość :( Dzielna z Ciebie dziewczyna i Twój Olek ma szczęście, że ma taką mamę :( :kiss:

Alinka, mam nadzieję, ze już niebawem będziecie w domku skoro Nataszce się póki co nie speszy na świat. Biedny ten porzucony dzidziuś :( Mam nadzieję, ze trafi szybciutko do adopcji, a takie kretynki jak jego mama to powinni po prostu wysterylizować :angry: Pewnie za rok będzie kolejne dziecko... :dry: Jak ktoś się zachowuje jak zwierzątko, to powinien być traktowany jak zwierzątko...

Powiem Wam, że ja też już zaczynam odliczanie... Już chyba nie może być większy ten brzuszek :blink: Torba spakowana :laugh:

Marlena, super ta sesja! :laugh:

Katarinka, fajnie, że się udało z cc, jeśli właśnie o tym marzyłaś :) Nie wiem czy już odpisałam czy nie, ale ja zamówiłam ten tani staniczek, ale jeszcze nie odebrałam paczki, pewnie awizo już nam mnie czeka w skrzynce :)

Kasiu, kurcze, przykro mi z powodu choroby teściowej :( Mam nadzieję, że jednak to nie wyrok... Spróbujcie byc dobrej myśli. Moja ciocia wygrała z rakiem mimo przerzutów, już kilkanaście lat jest zdrowa. Wiem, ze to straszna choroba, ale nie zawsze człowiek jest na straconej pozycji. Będziemy mocno trzymać kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!! :kiss:

Miłego dnia :)

12 lata 3 miesiąc temu #526890 przez honka_18
Witam
Ale dużo naskrobałyście przez te kilka dni co mnie nie było, ale może to jakoś nadrobię jaśli oczywiście synuś mi pozwoli:)

9.01.2013 o godzinie 00.43 urodziłam Adasia, maluszek jest zdrowy i silny:)
Troszkę malutki ważył 3.04 no ale w końcu urodził się 4 tyg za wcześnie

pozdrawiam
miłego dnia

12 lata 3 miesiąc temu #526893 przez michasia
Honka...no proszę ostatnia do nas dołączyłaś i się pierwsza rozpakowałaś:)
Dużo radości dla Was, zdrowia, aby macierzyństwa pokazało Ci tylko swoje blaski:)
Adaś nie tak mało waży, jak tyle przed terminem:) Czekamy na relację z porodu i całej akcji:)

12 lata 3 miesiąc temu #526894 przez dominia
Jeju Honka co za wiadomość !! Gratulujemy Synusia :kiss: niech ładnie przybiera na wadze i ślicznie rośnie :)

Coś się stało, że tak wcześnie wyszedł czy akcja sama się zaczęła ?

Jejku jeszcze raz gratuluję Adasia :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #526895 przez bananamana
Czesc dziewczyny :)

honka GRATULACJE :) ale fajnie :)

Kasiu wspolczucia musicie byc dobrej mysli i zarazac tym tesciowa najwazniejsze jest pozytywne myslenie mimo wszystko trzymajcie sie kochana

Ja tez kupowalam ten tani biustonosz do karmienia i juz przyszedl powiem ze jak na ta cene bardzo fajny naprawde i mega wygodny, przyszedl mi tez ten drozszy co wam linka posylalam i powiem meeeega sexy super wygodny i jakosciowo rewelacyjny napewno wart swojej ceny :)

Powiem wam dziewczyny wczoraj mialam mega aktywny dzien i stresowy no i oczywiscie sie odbilo to wieczorem przez godzine mialam dosyc mocne skurcze co 10-15 min niezle sie wystraszylam ale na szczescie zasnelam i cala noc przespalam bez przebudzenia az dziwo. No nic dzis dzien odpoczynku

12 lata 3 miesiąc temu #526898 przez Satine0
Honka Ale wieści!! Gratuluje !! :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #526899 przez Marlena1888
Honka! CO ZA WIADOMOŚĆ!gratulacje! no popatrz co za niecierpliwy okazał się Twój synuś :) jestem bardzo ciekawa jak to było u Ciebie, jak przebiegł sam poród i wogóle, jak się czujesz?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #526917 przez sylwia1986
Kasiu tak mi przykro z powodu teściowej, M wcale się nie dziwie, z jednej strony bardzo się cieszy z narodzin córeczki, a z drugiej martwi z powodu mamy, na pewno jesteś dla niego dużym wsparciem, nie możesz mu mówić o złych rokowaniach, tylko pocieszać i mieć nadzieje że jednak będzie dobrze :kiss:

Alina super że już wychodzisz, a komitywa z położnymi dobra rzecz ;) dobrze że M nic się nie stało, a maści typu ketonal, czy dikloziaja powinny przynieść ukojenie.

Pati wspaniałych masz znajomych, przykro że jednak najbliżsi nie stanęli na wysokości zadania :( (brat i M), super że remont poszedł tak sprawnie. A kasa jak u wszystkich, raz jest raz nie ma...

Marlena ale fajna ta sesja :) też mi się taka marzy, z tym że fundusze na inne cele idą.

Honka ogromne gratulacje :) w wolnej chwili czekamy na relacje, jak na wcześniaka synuś wcale nie taki mały ;)

My z M dziś poleniuchowaliśmy w łóżeczku do 12 :ohmy: :lol: jak chciałam wcześniej wstać, to M stwierdził, żebym się tym rozkoszowała, bo będziemy za jakiś czas marzyć o takim słodkim lenistwie :silly: ja teraz gotuje rosołek, a M pojechał po jakieś zakupy na budowę.

12 lata 3 miesiąc temu #526923 przez honka_18
Dzięki dziewczyny
A to relacje:
w poniedziałek o 23.30 h odeszły mi wody trochę się przestraszyliśmy bo to za wcześnie i pojechaliśmy na pogotowie. Pół godz później zaczęły się skurcze regularnie co 5 min czekaliśmy aż coś zacznie się dziać ale niestety skurcze nie przybierały na sile i częstotliwości, więc dali mi antybiotyk przeciwko infekcji i o 3h w nocy przyjęli mnie na odział. Poród zaczął się na dobre we wtorek ok 18.Zawieźli mnie na porodówkę przyczepili maluszkowi sondę do główki, a mi podali gaz, bo na epidural( nie pamiętam jak to się Pl nazywa, te znieczulenie w kręgosłup). Położne ( a było ich 4) odbierające poród twierdzą że dawno nie miały tak długiego i ciężkiego porodu. Czułam ból niesamowity, normalnie myślałam że umrę, ale rzeczywiście jak już synek leżał na mnie to już go nic nie czułam poza ogromnym szczęściem. Maluszkowi podali antybiotyk przeciwko infekcji ( przez to że wody za szybko odeszły) i po wszystkich badaniach wróciliśmy do domu w piątek wieczorem.
A ja się czułam od razu po porodzie bardzo dobrze i tak już jest :)

12 lata 3 miesiąc temu #526939 przez Satine0
Ale Ci zazdroszczę, że masz już szkraba przy sobie... :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #526947 przez xpatiiix3
Dominia no trzeba jakoś dać radę, powoli powoli i będzie dobrze, koleżanka jeszcze zaraz mi ciuszki podrzuci, bo przyjadą dalej ogarniać ten pokój ;) A na razie to ja szoruje podłogę w dalszym ciągu... godzina minęła a ja jeszcze połowy nie mam umytej tak zmasakrowana jest i wszystko szmatą trzeba.. Ale daje rade :P

Pliszka, Sylwia no kurde sama się nie spodziewałam, w szoku jestem i cieszę się, że mam takich znajomych na których mogę liczyć ;)

Honka gratulacje, ale super.!! ;** Kurde no ja tak samo zazdroszczę, że już możesz malutkiego tulić ;)

Dobra idę ja dalej szorować podłogi, bo się nie wyrobie z tym nogi mi odpadają tak w kucki to robić, ale trudno kto to zrobi jak nie ja sama, skoro mamuśka dupę też wypięła tylko jeszcze pogania mnie do sprzątania i krzyczy, że jej do domu nanosiłam kurzu..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka