BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #527511 przez xpatiiix3
Witam mamusie.! ;*

Kasiu, Dominia tak tak odpoczywam sobie dzisiaj, ajj spać nie dawał mi malutki chyba się cieszy tak, że pokoik zrobiony już prawie tylko posprzątać i meble z folii wyciągnąć, bo okryte jeszcze, bo kurzu dużo :P No tylko do szkoły muszę podjechać zaraz i porozmawiać z wychowawczynią, no i ostatnią ocenę dzisiaj wystawią więc chyba tylko na 2 lekcje skoczę,, ale jak trzeba to trzeba :P

Matko wstałam i wszystko boli... Chyba troszkę jednak się przeforsowałam... Normalnie zakwasy wszędzie mam, ręki do góry podnieść nie idzie, bo siły odbiera... Maskara jakaś :P Ale da radę przeżyć, najwyżej chyba jutro posprzątam bo to to już mniej ważne, a dzisiaj dojdę do siebie ;)

No i niezły mózg ze mnie przed samym wyjściem sobie przypomniałam że na GBSa muszę dzisiaj iść na koło 8-9, ale mamuśka może przełoży... hehe No już wszystko z tej głowy ucieka :P

Miłego dnia dziewczyny i która tam na wizytę to trzymam kciuki.! ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #527518 przez kasia123m
Dzien dobry dziewczynki :laugh:
Ja zaraz wstaje sniadanko i w droge.jak sobie pomysle ze mam wyjsc na to zimno to az mnie trzepie.
Patrze teraz na lozeczko ktore stoi narazie na srodku pokoju bo dzis bedziemy przemeblowywac jak M z pracy wroci.patrze i stwierdzam ze ladne jest.ale kurde nie moge w to uwiezyc ze za kilka tyg pojawi sie w nim dzidzius.moj M wczoraj wieczorem siedzial i patrzyl na to lozeczko i mowi ze to jest niesamowite.czekamy na tego czlowieczka 9mies ale i tak niepotrafimy sobie wyobrazic ze nagle bach i on pojawi sie w tym lozeczku.i ze bedzie nasz ,bedzie czescia naszej rodziny...:)

Ja uciekam teraz a wszystkie dziewczyny zwlaszcza te lezace prosze sie dzis odmeldowac bo sie martwimy...bo jakos malo nas osttnio znow pisze

12 lata 3 miesiąc temu #527522 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Kasia, mam tak samo :laugh: Stoi łóżeczko, wózeczek, prasuję te śmieszne małe ciuszki, ale do końca nie mogę uwierzyć, że wkrótce zniknie brzuszek, a pojawi się mały człowieczek... :lol:
Super zdjęcie z wczoraj! Fajnie, że tak aktywnie spędzacie czas :)

Pati, odpoczywaj, odpoczywaj! A udało Ci się jakoś zastawić to jedno wejście żeby pokój nie był przechodni czy na razie zostawiłaś jak jest?

Po kilku ncach poza domem miło była spać w swoim łóżeczku :lol: Nawet mimo czterech wycieczek do łazienki i z problemami w przewracaniu się z boczku na boczek :blink: Ale ciężeki się ten brzuszek zrobił! :ohmy:
Teraz muszę zrobić małe tłumaczonko, potem jakieś zakupy, a wieczorem mamy usg :lol: Już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć tego mojego synka :) Mam nadzieję, ze pokaże buzię, bo ostatnio jak go podglądaliśmy to trafilismy chyba akurat na sesję jogi :laugh: bo był w takiej dziwacznej pozycji, że nie sposób było dojrzeć pysia :blink: Nie wiem po kim on jest taki wygimnastykowany :ohmy: :lol:

Miłego dnia !!!! :)

12 lata 3 miesiąc temu #527530 przez natalka
Cześć brzuszki :kiss:
Kasia - bardzo fajne zdjęcie, takie rodzinne z Tosią w brzuszku. Wytrwałości i zdrowia dla teściowej, nie załamujcie się wszystko musi być dobrze, pare lat temu moja ciocia zachorowała na raka piersi z przerzutami do węzłów chłonnych miała operację w dniu moich urodzin przeszła przez chemię i radioterapię i pamiętam, że w tym czasie urodziły się dwie jej wnuczki to dodało jej siły w tym roku minie 5 lat i póki co nie ma się czym martwić. Może jak Tosia się urodzi to u Twojej teściowej też tak będzie.
Pati - nie fajnie z twoim M. dobrze, że masz takich znajomych którzy chętnie pomogą.
Honka - ale zrobiłaś nam niespodziankę wszystkiego co naj dla maluszka i dla Ciebie :kiss:
Ależ się dzisiaj wyspałam M. pojechał wczoraj na delegację jednodniową i miałam całe łóżko dla siebie :) Zjadłam już śniadanko i zabieram się do pracy jeszcze trochę mi zostało ale tak to już jest jak zostawiam wszystko na ostatnią minutę. :S
Miłego dnia mamusie :) :) :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #527601 przez Alina2408
pati uwazaj z tymi opuchnieciami obserwuj bo wiesz ze moze dojsc do zatrucia ciazoego jezeli one sa silne to jeden z objawow... dobrze ze masz juz za soba wiekszosc remontu teraz spokoj i cisza...

...ania witamy u nas :):)... ja juz myslalam ze zostane styczniowa mama ale nataszce sie snieg nie spodobal i masz ci babo placek wrocilysmy w pakiecie do domku :P

my z ostatnich rewelacji to wygalada na to ze m straci prace bo nie chce dac sie szefowi oszukiwac... o 11 rozmowa wiec zobaczymy co i jak... trudno znajdziemy inna bedzie mial przynajmniej wiecej czasu dla nas... jakos damy na razie rade...

milego dnia ja ide po wypis do szpitala... tej ciezarnej co zostala na porodowce bo jest w 41 tygodniu wczoraj wieczorem pani dok powiedziala ze noc jest od spania nie od rodzenia i ma sie wstrzymac no rece mi opadly ale mowie zeby trzymala bo z takimi by miala ciezki porod :P:P odwiedze ja dzisiaj i sie dowiem czy cos sie ruszylo wiecej i czy padly jakies decyzje...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #527627 przez Marlena1888
Hej Brzuszki !

Pliszka , Paula, widzę ,że mamy dziś wizytę, ja mam na 18.00 ;)

Kasia łądna rodzinka z Was :) fajnie że wycieczka się udała ;)a bluzunia słodka :P

Wczoraj pojechaliśmy do rodziców, wróciliśmy już ok 18.30 i odwiedzili nas wujkowie M i siedzieliśmy z nimi do 22.00, no ja sobie troszkę darowałam bo wiadomo, nie wygodnie na krześle tyle.. a potem miałam taaaki zły humor, nie dość że naczyn do pomycia było dwa zlewy to M się nie chciało ich pomyć, wkurzona pomyłam wszystko choć strasznie mi było nie wygodnie...Tak się pobeczałąm, tak naprawdę sama nie wiem dlaczego, ze swojej bezsilności chyba.. ale po kąpieli wróciły siły i energia.. hormony buzują u mnie..

Honka ale fajnie.. masz już za sobą poród, gratulacje jeszcze raz! i pochwal się bobaskiem;)

12 lata 3 miesiąc temu #527657 przez ola85
Witajcie,
Mnie wczoraj nie było na forum to miałam trochę do nadrobienia :blink: Ja M wychodził do pracy, to żartowałam że muszę szybko sprawdzić, czy któraś z Was nie urodziła :blink:
Ja planuję wziąć się za pranie pościeli, ale moja pralka miała ostatnio problemy z wirowaniem to zobaczymy czy zadziała jak należy.

Kasiu - bardzo współczuję sytuacji z teściową. Czasem z rakiem żyje się wiele lat! Oby teściowa miała czas nacieszyć się wnuczką.

Co do tego porzuconego dzieciaczka to kobietę powinno się wysterylizować, ale też przede wszystkim tego chłopa wykastrować!

Honka - to gratuluję i wszystkiego dobrego! Jestem pewna że szybko zapomnisz o bólu

Alina - dobrze że już w domku:)

Paula, Pliszka, Marlena - trzymam kciuki za wizytę

Satine - ładny leżaczek

Miłego dnia!

12 lata 3 miesiąc temu #527660 przez natalka
Alina moja siostra dwa lata temu też usłyszała taki tekst od lekarza, leżała na porodówce miała regularne skurcze i położna do lekarza, że może by jakoś pomóc pacjentce a on na to, że w nocy się nie rodzi :ohmy:
Marlena ja się ostatnio poryczałam bo nie mogłam spać w nocy a M. chrapał.
Powodzenia na wizytach, czekam na dobre wieści.
Ja się dzisiaj źle czuję jakoś ciśnienie mi skacze i głowa boli daruję sobie naukę, muszę trochę odpocząć.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #527661 przez bananamana
Cześć dziewczyny :)

Pati super ze juz po remoncie az ci zazdroszcze :) ja od dwoch dni ciagle becze wydaje mi sie ze nie zdazymy ahhh i nie da sie przegadac glupiej glowie ze mam sie nie denerwowac.

Madlen tu masz linka do tych tanich allegro.pl/listing/user.php/run?change_v...rder=p&us_id=4984052
a tu do tych drozszych allegro.pl/listing/user.php?us_id=16124281
Polecam i te i te :)

12 lata 3 miesiąc temu #527662 przez sylwka727
Hej informuję że już jestem mniej zdechła i będę już regularnie pisać na forum :lol: schudliśmy przez tę chorobę prawie 3 kg ale już zaczynamy nadrabiać :) chociaż mgłości jeszcze są :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #527668 przez bananamana
dziewczyny przegladalam allegro znow ostatnio i znalazlam fajna rzecz chyba sie na nia skusze jako lampka nocna dla dzidzi allegro.pl/projektor-teczy-generator-kol...189-i2891816934.html

Sylwka dobrze ze juz lepiej :) teraz wcinaj zdrowo i odrzywiaj siebie i dzidziulke :)

12 lata 3 miesiąc temu #527674 przez Paulaaa
Hej brzuszki. :)

U mnie nocka nawet nawet. Jakieś 15 razy szłam na siusiu :blink:
Wstałam o 6 razem z A. Taaaaaka zimnica na dworze, że klucz od furtki nam zamarazł :laugh:
Trzeba było trochę go rozgrzać, bo inaczej nie było by wyjścia. :silly:

Idę się myć i spadam. Na 14 gin. Samo badanie bez usg :( :( No ale lepsze to niż nic. :P

Pliszka,Marlena dajcie znać po wizytach koniecznie!

Miłego Dnia laseczki. :)

12 lata 3 miesiąc temu #527677 przez sylwka727
Bananamama dzięki , śliczny ten projektor :)

Jedyne co mnie stresuje to to że od kilku dni mały nie rusza sie tak intensywnie jak wcześniej,,, :( Ale może mniej miejsca już mu się robi?

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #527682 przez dominia
Cześć mamusie :)

Jak dzisiaj spałyście ? :) ja nawet nieźle chociaż zauważyłam, że coraz gorzej jest ;) budzę się ok. 2-4 razy na siku ale nad ranem koło 6 jak się obudzę na mierzenie cukru tak usypiam chyba z godzine :dry:

Kasia mam nadzieję, że wizyta u diabetologa będzie samymi dobrymi wiadomościami :)

Dziewczynki trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Dzisiaj mam plan się pouczyć na jedno zaliczenie .. i w kolejnych dniach ciąg dalszy .. ehh ciekawe czy mi się to uda ;) bo ostatnio ciężko mi się jest skupić :(

Miłego dnia :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #527707 przez ola85
Sylwka - dobrze że u Ciebie już lepiej

Moja mała w brzuszku ma takie dni że mało się rusza, potem znów wariuję :) Ostatnio się nawet pytałam lekarza to mówił żeby kontrolować ruchy o tych porach dnia kiedy zwykle jest ich najwięcej (u mnie rano i wieczór)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka