BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #527932 przez andzia_zg
DOMI napisał:

Andzia ja robiłam test obciążenia glukozą między 24 a 28 tc i wynik był dobry a potem powtórka w 32 i cukrzyca wyszła.

No to sie trochę przestraszyłam :cheer: bo gina kazała mi czekać te 3 tygodnie i za 3 tygodnie będzie decydowała co i jak, czy poród normalny,czy cesarka... będzie to zalezało od wagi...
Kurcze to nie wiem już co robic, co jeść... nie jem słodyczy, ale widac to nie wystarcza... oby z Wojtusiem było wszystko ok... :huh:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #527938 przez Madlen
Kasiu juz patrze na moje wyniki z lipca:
ft3 4,3 (norma 4-8,3),
ft4 10,5 (norma 10,6-19,4)
tsh 17,3 (norma u mnie w lab.-nie dla ciężarnych 0,25-5)
atpo 402 (ponizej 50 wynik ujemny, 50-75 wynik wątpliwy, od 75 wynik dodatni)

Kasiu w każdym lab. inaczej, musisz zapytać lekarza. Hormony mogą w ciąży wariować, bez paniki. Masz niskie te atpo...
a tsh jest teraz ok, to najważniejsze. u mnie było ponad 17!
A to Hashimoto to zobowiązuje mnie jedynie do łykania tabletki na czczo i kontrolnych badań.

Domi dzięki za odp. poczytam o tej wodzie.. Smakowała mu ;)

12 lata 3 miesiąc temu #527939 przez Satine0
A matę mam z Tiny Love :) Coś takiego.

12 lata 3 miesiąc temu #527944 przez DOMI
Andzia spokojnie. My nie jesteśmy lekarzami i to co się przytrafiło nam nie musi dotyczyć ciebie. Może ciąża jest jednak starsza. Ja w poprzedniej ciąży też miałam cukrzycę a urodziłam chudziaczka o masie 2660. Lekarz pewnie wie co robi.

12 lata 3 miesiąc temu #527946 przez bananamana
Natalka ładny brzucho taki maly zgrabny :)

Satine super te rzeczy masz :)

12 lata 3 miesiąc temu #527947 przez Satine0
I taką pościel :)

Do tego dwa białe i dwa zielone prześcieradła :)

12 lata 3 miesiąc temu #527949 przez andzia_zg
Ja ciągle mam cichą nadzieję,że był jakis błąd w pomiarze mimo tego, że mierzyła kilka razy... okaże się 31.01

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #527954 przez justyna84
Satine bardzo ladna ta mata ale u mnie np sie nei sprawdzila nie wiem moze u ciebie bedzie ok . A szelki do nauki chodzenia to wedlug mnie tylko szkodza i ne sa zbyt zdrowe dla dziecka tak samo jak chodzik bo dziecko sie opiera calym cialem

natalka fajny masz brzusia zgrabny i nei duzy bo ja to mam basior na dodatek mi zwisa ;)

Andzia ja bym sie ta waga nie przejmowala widocznie masz sklonnosc do rodzenia wiekszych dzieci .A mialas regularne miesiaczki? bo jak nei to chyba nie ma reguly kiedy urodzisz nawed jak wiesz dokladna date zaplodnienia zrszta sama widzisz ze wedlug usg dziecko nie odpowiada tygodniowi ciazy :)

12 lata 3 miesiąc temu #527959 przez DOMI
Stanie cudne prezenty.
Andzia wszystko jest pewnie dobrze.
Ja też się ostatnio martwię, że malutka się mało rusza. W czwartek wizyta to dopytam lekarza.

12 lata 3 miesiąc temu #527962 przez justyna84
Moj maly tez nei jest juz taki aktywny jak wczsniej , ja tam sie tym nei przejmuje wazne ze sie rusza wiadomo ma ciasno teraz i przeklada sie tylko z jednej strony na druga

12 lata 3 miesiąc temu #527963 przez dominia
Mój młodzieniec też ma fazy ruszania się, np. dzisiaj się grzebie od rana z króciutkimi przerwami a wczoraj i przedwczoraj mało co się wiercił :) więc to może zależy od dnia :)

12 lata 3 miesiąc temu #527967 przez Marlena1888
Honka jaki śliczny synuś :D :kiss: :kiss: :kiss:

Satine
fajnie tak dostać kilka gadżetów w prezencie dla malutkiej, :) super wszystko :*

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #527969 przez andzia_zg
Mój też ma takie fazy brykania. Sa dni ze jest ciszej,a są dni, że tak sie rozciaga,że masakra i praktycznie wierci sie cały dzień. Ostatnio cos zaczął sie bardziej wiercic w nocy a w dzień bywa spokojniejszy.

teraz np czuję cały czas takie trzepotanie w brzuchu... to chyba ten odruch moro u dzieci... w jednej ze styczniowych gazet dzieciowych było to własnie opisane, że jak czuc takie jakby trzepotanie skrzydłami to jest to wlasnie ten odruch... że on jakiś czas po urodzeniu mija...

justyna miałam regularne miesiaczki i cykle po 30-31 dni. A jak są dłuższe cykle to porod sie wtedy opóznia czy przyspiesza? chyba opóznia no nie?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #527977 przez justyna84
Andzia kurde tego to ja nei wiem u mnie nigy nei bylo regularalnie ale 40 dni nie przekroczylo ,czasami to nawed miesiacami okresu nei mialam ;) pierwsze dziecko urodzilam 2 tygodnei wczesniej . Moja kolezanka miala jak w zegarku co 28 dni a urodzila 1-2 po terminie

12 lata 3 miesiąc temu #527979 przez DOMI
Ale jestem dziś połamana. Synek spał dziś z nami w łóżku bo miał podwyższoną temperaturę i baliśmy się go zostawić w jego pokoiku bo zdarzyło się, że przy gorączce 40 stopni dostał drgawek. Na szczęście tym razem temperatura nie wzrosła. Strasznie się rozpychał w nocy... mama z tatą wisieli na przeciwległych krawędziach łóżka.:-)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka