BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #528197 przez dominia
Jadzia Ty mi codziennie stresa robisz jak Cię nie ma i już mi się wydaje, że zaraz dostaniemy wiadomość o narodzinach Hubercika :)
Może paczkę odblokują .. ciekawe do czego się przyczepili celnicy :dry:
Jak się czujesz ? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #528199 przez natalka
Dziękuję dziewczyny :)
Sylwia ja piorę wszystko to co dostałam, kupiłam nowe czy używane maskotki też wyprałam.
Princess, Drzyzgunia zdrówka :)
Jadzia nie martw się na zapas tą paczką może będzie łatwiej niż z wózkiem :)
Czekam na mamę ma mi podrzucić kilka ubranek dla małej :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #528201 przez andzia_zg
Martyna napisał:

ANdzia no tak 4kg szczęścia :) ja za tydzień znowu musze skontrolowac wody więc zobaczymy ile przez tydzień Małemu sie przytyje. A cesarka tak dla bezpieczeństwa

Chyba tak. Powiedziałam lekarce, że wolałabym rodzic naturalnie. Powiedziała, ze za 3 tygodnie będzie decydować czy da sie urodzic naturalnie czy konieczna bedzie cesarka.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #528225 przez sylwka727
Dzięki dziewczyny kochane jesteście :kiss: , Niestety dziś po śniadaniu też wymiotowałam i cały dzień piłam wodę bo mdłości :dry:

Honka śliczny Adaś :lol: :kiss:

Satine fajne te szelki a mata przecudna

Natalka cudny brzuszek

Pati ja bym powalczyła jeśli to tylko jedna ocena :) ehh brakuje mi szkoły żałuje że zrezygnowałam ze studiów ale wtedy to był jeden z cięższych okresów w moim życiu :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528229 przez jadziatopol
Dominia dzieki :) nawet dobrze sie czuje...boli mnie tylko troszke brzuch pod piersiami jakby mi ktos obil ;) jak dotkne sie w okolicach mostka to mnie boli. A oprocz tego to swietnie :) troche nerwow z rana bo sie troche poklocilam z tata ale ogolnie jest ok :) wstalam o 6 rano i juz was czytalam...ale rano to mam zamieszanie bo syn do szkoly,Radek do pracy a potem tata zadzwonil ze swoimi madrosciami i tak zeszlo...a twoje samopoczucie jak? jak Igi? dalej po zebrach kopie?
Martyna no mam nadzieje,ze sie odnajdzie...ale chyba za pozno bedzie . Dobrze,ze wczoraj kupilam kilka ciuszkow :)

my wczoraj ogladalismy porodowke na TLC z UK i we wczorajsszym odcinku byla Polka 18-letnia i co chwile slyszalam...."O kur...a jak boli..." :blink: tego nie tlumaczyli oczywiscie...ale bylam w szoku ,ze Polski uslyszalam.....fajny byl wczorajszy odcinek i poplakalam sie oczywiscie jak bobr ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528231 przez Alina2408
martyna dobrze by bylo bo wlasnie dzwoonila mama... az ciezko mi to napisac... dostala wyniki pet-a i niestety musze sie po raz kolejny zmierzyc z ta przekleta choroba mamy... nie dosc ze dotychczasowe guzy sie znacznie powiekszyly to doszly nowe rozsiane po calym ciele nawet w glowie... nie ogarniam jeszcze tego... za kazdym razem kiedy okazuje sie ze jest wznowa to jestem przerazona ale teraz to umieram ze strachu... nogdy tak zle nie bylo...az mnie zacisnelo...

pati jeszcze sprobuj jezeli masz jeszcze u kogo...

princess wyglada to jednak na jakis wirus... kuruj sie kobieto duzo kiwi papryki czerwonej i czosnek...

michasia pomysl moze uda sie cos wystawic na stale...

paulaa to dobrze ze szyjka trzyma fason...

sylwia ja pralam...

dzyzgunia moja nataszka w 30 tygodniu wazyla 2133 wiec twoj nie byl duzy

jadzia moze jednak sie uda z ta paczka zalatwic...

andzia bez paniki zobaczymy co wyjdzie za trzy tygodnie...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #528232 przez Pliszka
My już po USG, z Olkiem wszystko super tylko słabo go było widać, bo zasłaniał się łapkami :laugh: Waży 2590 g, czyli jest troszkę mniejszy niż wskazywałby wiek, więc raczej będzie drobnym dzieckiem :lol: Serduszko pięknie bije, łożysko w porządku, łebek na dole :) W czwartek mam wizytę u mojej doktor prowadzącej, to zobaczymy jak tam szyjka :) Ja sie urodziłam mniej więcej w tym momencie i też ważyłam 2500g i nie leżałam w inkubatorze, więc teraz już spokojnie czekamy :laugh: Zostały mi jeszcze 4 luteinki pod język.

pati, trzymam kciuki zeby się udało z tą jedną oceną! Powiedz, że ciężarnym się przecież nie odmawia :silly:

natalka, śliczny brzuszek :)

Sylwia, ja też piorę i prasuję wszystko. Czytałam, ze zwłaszcza te nowe rzeczy mogą uczulać, bo niestety do produkcji bawełny używa się teraz tony chemikaliów, potem podczas transportu też to jakoś jeszcze zabezpieczają i nawet spotkałam się z taką opinią, że dla dzieci z atopowym zapaleniem skóry lekarze odradzają kupowania nowych ciuszków i że lepiej wtedy sięgać po używane, bo z każdym praniem one mają w sobie mniej tych syfów... Patrzyłam na metki i nawet te najfaniejsze ciuszki ze Smyka przybyły z Chin :( Nie wiadomo co mają na sobie :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #528246 przez justyna84
Jadzia jak ei urok to sraczka.

A ja wlasnei sobie uswiadomilam ZE MAM MALO PIZAMEK DLA MALEGO no i nie wiem jak go ubrac na wyjscie ze szpitala ,oszaleje mysle ze bodziaki z dl. kaftanik kurteczka jakies spodenki i na to pajac wystarcza co ? czapeczka do tego pomozcie ;)

Albo to przez te moje zatwardzenie albo mi sie skurcze nasilily i zaczynaja mnei bolec moze to juz blisko i mam wrazenie ze mi sie brzuch opuscil jeszcze nizej bo ja siedze i mam spiety to mi nei przeszkadza wczesniej tak bylo zobaczymy co mi w czwartek powie lekarz

domi ale masz fajnei bedziesz miala pomoc az przez miesiac ,moj M tez bedzie mial wolne ale dopiero od 9 jak urodze szybciej to bede go miala od poludnia jest jeszcze tesciowa ale tylko i wylacznie na nia moge liczyc bac na meza , ale ja zawsze sobbie powtazam ze dam rade a tak naprawde obawy mam trzeba byc dobrej mysli

12 lata 3 miesiąc temu #528251 przez dominia
Jadzia dzisiaj to już zachodzę w głowę :ohmy: tak mi się nudzi :dry: nie mam co robić, czytam notatki na zaliczenia w ten weekend i leże, już mnie bok boli od tego :dry: Igi się wierci ładnie dzisiaj, skrobie pod żebrami ale jak nie siedzę długo tylko leżę to jest wszystko ok i nie mam takich siniorów jak w czasie kiedy jestem w szkole :ohmy: nie wyobrażam sobie tego zjazdu .. :(
Ciągnie mnie brzuch, twardnieje, jakoś momentami dziwnie boli ale tak delikatnie :)
Dzwoniłam dzisiaj do poradni i za tydzień idę na KTG i przy okazji tez wymaz na paciorkowca i we wtorek wizyta .. ehh już momentami nie mam siły .. a dzisiaj jeszcze jestem taka głodna :huh: zjadłabym konia z kopytami a tu się nie da.
Mój M z Olą pojechali na deski, mają super a ja siedzę w tym domu i aż mnie łeb zaczyna boleć .. pociesza mnie to, że już niedługo :)

Cieszę się, ze wszystkich dobrych wiadomości z dzisiejszych wizyt :) i czekam na następne :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528252 przez bananamana
Ja tez wlasnie mam dylemat w co ubrac mala na wyjscie ze szpitala a bym musiala mojemu m naszykowac te ciuszki bo to chyba dopiero przywiezie jak juz po nas przyjedzie nie wiem jak to wygladac ma.

Dziewczyny dzis o 19 w tvn fakty beda mowic o nas mamach I kwartalu :)

Alina ogromnie ci wspolczuje naprawde :* trzymajcie sie tam jakos :*

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528270 przez jadziatopol
Justyna haha...dokladnie! Jak nie urok to sraczka :lol: kurcze z tym ubraniem maluszka to tez mam problem....a zimno tam u was? ja ubiore bodziaka, spioszka dlugiego,czapeczke i zawine w kokonik i do fotelika a na wierzch na wszelki wypadek kocyk. ;) ale to zalezy od temperatury jaka bedzie . A brzuch to moze od zatwardzenia....ja tak mialam po szparagach jak mialam wzdecia ...myslalam ze rodze :ohmy: :blink: ale w czwartek sie dowiesz co i jak...moze akurat juz sie przygotowujesz do tego dnia ? :)
Domi,Justyna ale wam dobrze,ze bedziecie miec pomoc :) moj tylko 2 dni wezmie wolnego i sama zostane z malutkim od rana do wieczora ;) nie wiem jak sobie poradza :ohmy: boje sie tgo bo zapomnialam juz jak to bylo :dry:
Pliszka ale Olek pieknie rosnie :lol: zuch facecik :) a z tymi ciuszkami to az sie wierzyc nie chce....tutaj wszystkie ciuszki z Chin :ohmy: musze je poprac z 10 razy ...mam nadzieje,ze suszarka tez cos pomaga ;) i zelazko musze kupic :)
Dominia ja tez juz swira powoli dostaje z nudow....a nie mozesz odpuscic sobie tego zjazdu? tak bardzo ci wspolczuje i podziwiam...ja chyba bym nie mogla...nie mialabym sily ;) ale fajnie :) na deski pojechali...jej...kiedy ja na deske pojade...pewnie za kilka lat dopiero ;) ty tez jezdzisz na desce? trzzymam kciuki juz za wtorkowa wizyte :lol:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #528304 przez Pliszka
Ja na wyjście to chyba Olka ubiorę w bodziaczka, na to dresik :laugh: i kombinezonik i jeszcze go pewnie otulimy kocykiem :) Chyba wezmę wszystko od razu ze sobą bo i tak zapakowałam się w największą walizkę jaką mam :blink: tyle tych szpargałków :laugh: a Misiek przywiezie już tylko fotelik :)

12 lata 3 miesiąc temu #528315 przez Satine0
http://images04.olx.pl/ui/12/11/42/1342903031_417800942_1-Zdjecia--SPRZEDAM-KOMBINEZON-COCCODRILLO-R

Dziewczyny...teściowa kupiła małej kombinezon z takim dołem ( zdj. przykładowe bo nie wiem jak wygląda ). I teraz chyba będę miała problem...do wózka okej fajny, ale jak ja ją w foteliku zapnę? :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #528324 przez justyna84
Jadziateraz u nas jest troche mrozik ale za duzej zimy to tu i tak nei ma ;) a wogole to tak sobie mysle przeciez to dziecko idzie tylko do auta i z auta fotelik go osloni bedzie mialo czapke kombinezon wiec mysle ze nei jest tak zle :silly: .Nie martw sie niczym kochana zobaczysz ze samo ci wszystko przyjdzie my kobiety mamy taki instynkt jak nikt zaden chlop takiego nei ma :silly: a oze nawed sobie cos przypomnisz :silly: . Ja tak licze ze sie dowiem u lekarza cos konkretnego ze na darmo tam nei pujde :silly:
Ale moje dziecko sobie teraz guza nabilo lol :ohmy: jak ja go jutro zaszczepie powiedza ze go torturuje :ohmy: :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528325 przez jadziatopol
Satine nie widze tego zdjecia ;)
Justyna oj...guzior duzy? no ...mam nadzieje,ze instynkt pomoze ;)

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka