BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528125 przez xpatiiix3
Dominia ja też mam teraz w pokoju jedną wielką taką szafę wysoką, że na stołek będę musiała wchodzić, żeby na górne półki coś wsadzić i komodę dla syneczka, bo pokój ma prawie 13m2, więc nieduży ale dla naszej dwójki starczy ;D

Paulaaa czyli wszystko w porządeczku, no to super ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #528127 przez sylwia1986
Domi nie biorę ani dopochwowej luteiny ani innych globulek.

Martyna od jakiś 2-3 tygodni mam sporawo wodnistej bezbarwnej wydzieliny, nigdy takiej nie miałam, ani w ciąży ani przed, kurcze jak będę w czwartek u ginki pokazać jej wynik z gbs, to się od razu zapytam, bo na ostatniej wizycie uleciało mi to z pamięci.

Princess ja niestety mam teraz przeogromny apetyt, głównie na słodkie :dry: hamuje się tylko przez myśl co bym dziecka nie utuczyła, więc zamiast po czekoladę staram się sięgać po owocka, choć nie zawsze wychodzi. A jak po odwiedzinach teściowej? Przeszło jej w czasie odwiedzin? Może kurcze faktycznie czymś Cię uraczyła :(

Dziewczynki mam pytanie, czy prałyście też nowe rzeczy kupione dla dzieciaczka, typu pokrowiec na przewijak, mimo że były oryginalnie zapakowane? Ja to raczej mimo wszystko chyba dam do prania.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528131 przez Martyna
Sylwia ja prałam wszystko; to nie zapomnij tego powiedzieć na wizycie

Paula czyli ok z szyjką i czekasz do wyznaczonego terminu :)

Ja też wiem, że te pomiary sa obarczone sporym błędem. Tylko lekarz kazał mi się oszczędzać abym nie urodzila przed 37 tygodniem, leżałam, jutro kończę 37 tydzień i pewnie okaże się, że urodzę w terminie lub po a wtedy Maly będzie pewnie ważył 4kg jak nie więcej!!!

DOMI juz się sączą :)

12 lata 3 miesiąc temu #528134 przez andzia_zg
Martyna napisał:

Andzia a ile waży Twój Wojtuś?

W czwartek ważył 2600g (początek 33 tygodnia ciąży)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #528139 przez DOMI
Sylwia oczywiście, że wszystko prałam z przytulankami włącznie a do zabawek kupiłam spray dezynfekujący. Nigdy nie wiadomo, kto tych rzeczy dotykał i gdzie leżały. A z tymi wodami to pewnie, że spytaj ginekologa. Sprawdzi ci ph w pochwie i będzie jasne.

12 lata 3 miesiąc temu #528140 przez Martyna
Andzia dziękuję, mój na końcu 33 tygodnia ważył 2100, a teraz w 36 tyg i 4 dniu 3300!! i też się zmartwiłam

12 lata 3 miesiąc temu #528149 przez kasia123m
Martynka tak jak pislalm kiedys na plycie z misiem u gory jest zadrapanie.poza tym wlozona byla instrukcja od jakiejs innej szuflady i tam byly suwnice i raczka.a ta szuflada jest na kolkach.ogolnie lozeczko zlozone wyglada ladnie ale jak sie wsunie pokrywe od szyflady do szuflady to jest zaszeroka i wybauszona i M musi ja dzis dociac.no chyba ze cos zle skeecil bo zdenerwowany Mama ale na 99 proc jest dobrze skrecone wiec ta pokrywa do szuflady zaszeroka.

Princess czosnek zjedz dzis jutro i pojutrze...

Martyna a na tym samym sprzecie mialas usg?bo ja jak mialam u gina to mloda wazyla 2000 a 6dni pozniej na innym sprzecie 2320 wiec pewnie roznica pomiarow przez sprzet...

Ja zauwazylam ze wszedzie wpsiuja skonczone tyg...tak jak dzis mi wpisali 33 mimo iz mam 33tyg 5dni

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528151 przez andzia_zg
Martyna napisał:

Andzia dziękuję, mój na końcu 33 tygodnia ważył 2100, a teraz w 36 tyg i 4 dniu 3300!! i też się zmartwiłam

Mówia, że pod koniec ciąży dziecko przybiera tygodniowo 150-200g więc Twój maluszek przy porodzie miałby 3600-3900 więc taka fajna waga, a mój będzie ponad 4kg chłopem

A u Ciebie co powiedział lekarz?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #528154 przez justyna84
princess Tez nie mam apetytu wszystko mnie boli brzuch od srodka macica i wogole ,a do tego mnie mdli i mam wiecej uplawow mam nadzieje ze to juz niedlugo bo mnie juz meczy ten brzuchol
domi a ty nei musisz juz lezec ? kurde ciekawe jak ja sobie poradze z tym malym niemowlakiem i moim rozrabiaka wszedzie go pelno i nawed na chwile nei da odsapnac tylko sie z nim bawic i zabawiac go , nawed sie wysr.. nie idzie ;)

12 lata 3 miesiąc temu #528155 przez drzyzgunia
Hej :)
Sylwia ja piorę wszystko co będzie miało kontakt z maluszkiem łącznie z wyściółką wózka i fotelika a też były nowe oryginalnie zapakowane :)
Honey synek jest uroczy :)
andzia mi gin powiedział że mój Bartek mieści się w górnej granicy wagi ( w 31tc ważył 1680 ) tez się wystraszyłam tym bardziej, że mój M jak się urodził to ważył 4,5 bałam się że synek pójdzie w ślady ojca :silly: teraz w czwartek okaże się ile przybrał na wadze aż się boje wizyty u ginekologa ;)

No i mój kochany mężulek mnie zaraził uduszę go chyba :( przynosi świństwa do domu on się na faszeruje lekami a ja zdycham :side:

12 lata 3 miesiąc temu #528157 przez Martyna
Kasia tak na tym samy sprzęcie miałam badanie

Andzia tylko mój wciągu prawie 4 tygodni przytył 1200!! więc jeśli urodze w terminie lub po to tez będzie miał ponad 4 kg! Ja wiem, że kobiety rodzą prawie 5kg dzieci ale trochę się wystraszyłam

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528161 przez andzia_zg
drzyzgunia to po wizycie daj znać ile waży Twoj maluszek.
Lecz się domowymi sposobami żeby Ci szybko przeszło.

Martyna Oj to rzeczywiście dużo przybrał.czyli tez możesz miec dużego bobaska :huh: Moja gina powiedziała, że za 3 tygodnie na wizycie znów go zmierzy i zważy i jesli dużo przybył to będzie wtedy cesarka.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #528172 przez DOMI
Justyna teoretycznie powinnam leżeć ale ostatnio trochę sobie pozwalam a nawet więcej niż trochę na ruch. Już pomieszania zamysłów od tego leżenia dostawałam. Mój syn jest w podobnym wieku co twój i też jest niezwykle absorbujący. Teraz mąż jest jego niewolnikiem ale jak się mała urodzi to też będę musiała jakoś sobie radzić aby nie czuł się odrzucony. Dobrze, że mąż bierze miesiąc wolnego po narodzinach malucha.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528181 przez jadziatopol
Natalka ladniutki brzuszek :)
Honka tak mowisz, ze przed porodem Adas poszedl do gory? joj....ale masz slicznego synka :kiss: jak ja juz chcialabym swojego przytulic :)
Dominia hihi...ale sie usmialam,ze zov=baczyl dziurke i sie wystraszyl :lol: :laugh: :blink: no ale kto wie? moze? :blink:
Paulaa super,ze podwozie zamkniete i wszystko w porzadku :)
Andzia z waga to tak roznie bywa...te sprzety tez niedokladne sa....ja urodzilam syna ponad 4 kg i cukrzycy nie mialam...ale faktycznie tak jak mowi Dominia lepiej sprawdzic jak masz mozliwosc :)
Alina mi w poprzedniej ciazy ze wzgl na wielkosc dzoecka wychodzil termin o miesiac wczesniej!!! a przenosilam 2 tygodnie prawie...tak wiec terminem z usg wogole nie nalezy sie sugerowac ;)
Kasia jestem kochana ...jestem :) wczoraj mielismy rodzinny dzien i bylismy na spacerze i w sklepie kupic Hubusiowi cos do ubrania bo sie paczki moge nie doczekac ;) bardzo aldna fotke macie w sukiennicach :) slicznie wygladasz :) alez na tej Klinice lubia straszyc! dobrze ze juz tam nie chodze :)
Sylwka dobrze ze wrocilas :)
Princess kuruj sie kochana zeby cie calkiem nie rozlozylo.zdrowka zycze :kiss:

A ja przed chwila dostalam maila od kolezanki,ze paczka podobno utknela 7 stycznia w urzedzie celnym w Nowym Jorku i musze sobie to wyjasniac ;) kurde...wiedzialam,ze jakies problemy beda...cholera. Dodzwonic sie tam nie moge! i chyba bede musiala wszystko kupic jeszcze raz dla Huberta ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528184 przez Martyna
ANdzia no tak 4kg szczęścia :) ja za tydzień znowu musze skontrolowac wody więc zobaczymy ile przez tydzień Małemu sie przytyje. A cesarka tak dla bezpieczeństwa?

Jadzia bądź dobrej myśli, wózek się odnalazł to i z paczką będzie w porządku!!

Dziewczyny, rozmawiałyście kilka dni temu o karmieniu. Moja kuzynka, która na początku grudnia urodziła przez cc, powiedziała mi, że nie ma problemów z karmieniem, 3 czy 4 dnia miała nawał i strasznie ją piersi bolały ale dała radę. Na brodawki polecała maść Maltan, która lekarz zalecił jej już 2 miesiące przed terminem celem hartowania. Mąż kupił mi maśc i od soboty się smaruję. Mam nadzieję, że pomoże a przynajmniej psychicznie sie nastawię, że przecież brodawki przygotowane i nie powinno boleć :) ja mam niewiele czasu ale może Wam tez się przyda taka informacja :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka