BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #527820 przez Madlen
Andzia mój Adaś jest podobny wagowo do Twojego synka.

Honca przesliczny Adaś :)
Może mój też zechce szybciej wyjść.. tak za 3 tygodnie....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #527827 przez Satine0
Teraz patrze, że jeszcze dostałam wczoraj szelki do nauki chodzenia:)

Mam jeszcze matę edukacyjną :) Ale fajnie... ile mniej wydatków.

12 lata 3 miesiąc temu #527832 przez dominia
Andzia jeżeli chcesz się wygadać to wal do nas od razu :) dobrze wiesz, że zawsze doradzimy i podniesiemy na duchu :)
Ja też w nocy się budzę i myślę .. czy dobrze go karmię, czy mu nie szkodzę tymi cukrami :( i tak nie śpię z godzinę i w końcu padam, mój M też mówi żebym się nie martwiła, że wszystko jest w normie .. moja ciotka ostatnio mówiła, że jak Igor ma teraz 2600 to urodzi się 3200, 3300, Princess też tak wspominała, że gin tak jej powiedział.. jakoś mi się to nie widzi ale zobaczymy ..
Możliwe, że teraz Wojtuś coś przystopuje :) na wszelki wypadek do 31 stycznia ogranicz słodycze a jedz bardziej zdrowo :) zobaczysz co wyjdzie na USG :)
Ja mam teraz wizyty co tydzień, półtora .. 22 mam kolejną i później może już Igor wychodzić, chociaż i tak bym chciała, żeby jeszcze troszkę posiedział, wiadomo, że chciałabym dłużej bo te płucka nie będą do końca wykształcone i inkubator murowany :)

Madlen to, że dzidziuś jest większy to nie znaczy, że wyjdzie wcześniej :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #527838 przez Madlen
Dominia wiem wiem, ale chyba lepiej się rodzi mniejsze dziecko. Dlatego min tak sobie marzę. Mój ma niby ważyć 3800g, ale kto to może wiedzieć naprawdę.. Ciekawe czy nasza dieta ma wpływ na wagę malca.
Moja przyjaciółka w ciąży odżywia sie głównie słodyczami a ma malutkie dziecko.

Umówiłam się właśnie na KTG na 05.02 przed wizytą u gina.
Może to już będzie ostatnia wizyta :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #527842 przez andzia_zg
dominia dziekuję za wsparcie :kiss: Jeśli chodzi o słodycze to praktycznie nie jem wcale.Raz na jakis czas tylko coś skubnę,ale też nie duzo. Jeśli już mi sie chce coś słodkiego to jem wafle ryżowe - jakos mi strasznie posmakowały w ciąży.
A do 31.01 chyba zniose jajo :huh:

Satine rewelacyjne te szelki :lol:

A tak w ogóle to w sobotę byłam obejrzec porodówke. Koleżanka załatwiła mi wejście. Obejrzałam wszystko, łącznie z salą do porodów rodzinnych. Zalezało mi na tym spotkaniu, bo każdy szpital a inne wymogi jesli chodzi o rzeczy potrzebne, które trzeba samemu przynieść. A tak to chociaz dokładnie wiem co spakowac do torby.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #527844 przez dominia
Madlen napewno każda z Nas by chciała urodzić takiego dzieciaczka w granicach 3300-3600 bo to taka mi się wydaje standardowa waga :)
Myślę, że dieta nie ma znaczenia, chociaż u mnie ma .. bo ja jestem zagrożona tą nadwagą płodu tzw. makrosomią :) ale wydaje mi się, że tu też chodzi o genetykę :)

12 lata 3 miesiąc temu #527846 przez Madlen
Satine szczęściara z Ciebie. Szelki też fajne, jeszcze trochę poleżą..
Leżaczek, nosidełko też chcę kupić.
Ale to chyba wtedy używamy, gdy dziecko jest "usztywnione" bardziej, tzn jak już mu główka tak nie "leci" ?

12 lata 3 miesiąc temu #527849 przez katarinka1
Dzień dobry w mroźne południe :)

Honca Ale śliczny tenTwój synuś :laugh: Ucałuj go koniecznie, niech zdrowo rośnie :laugh:

Kasia Fajna rodzinka, miło popatrzeć :)

Satine Śliczny ten leżaczek, miło coś takiego dostać :)

Pati Oszczędzaj się. Wiem, że trudno bo pomocników jak na lekarstwo, ale myśl przede wszystkim o Marcelku i sobie.

Andzia Wydaje się Wojtuś spory, ale lekarze często się mylą. Poza tym przynajmniej z niego facecik a nie szelki :blink:

Michasia No to Wam się zaczęło, ale efekt końcowy z pewnością zrekompensuje taką brudną robotę. No i Ania będzie miała ładnie :)

Alina Jak przebiegła rozmowa? Dotarło coś do tego szefa?

Sylwka Moja córcia też ma różnie z tymi ruchami, raz wariuje a raz pół dnia albo i dłużej cisza. Dzieciaczki mają coraz mniej miejsca, także nie martw się

Powodzenia dla wszystkich na dzisiejszych wizytach!!!

Jadzia, Vini, Gabi - co z Wami???

12 lata 3 miesiąc temu #527850 przez sylwia1986
Satine fantastyczne te rzeczy i na pewno się przydadzą, a tak jak piszesz koszty mniejsze ;)

Honka forumowe ciocie by go zacałowały :kiss: :kiss: :kiss: słodziak, niech rośnie zdrowo, fajnie ze jesteście już w domku :)

Jest tu jakaś mamusia po prawie, a najlepiej notariusz? Potrzebuje porady, póki co napisałam do Pani która 2 lata temu sporządzała mi akt sprzedaży, może odpisze.

12 lata 3 miesiąc temu #527861 przez Madlen
U mnie mały szaleje w brzuszku najczęściej w nocy i nad ranem.
Czasem b. długo śpi. Ma to za ojcem :)

12 lata 3 miesiąc temu #527888 przez kasia123m
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :laugh:

Ola a pralka wypuszcza wode?wyczysc filter..pewnie zatkany..albo pompa przytkana..jak nie wyposci wszystkiej wody to nie chce przejsc do wirowania..

no Sylwka nareszcie jakies lepsze wiesci od Ciebie...i oby Cie dobry humor nieoposzczal.. :laugh:

Honka jaki on jest piekny...sslicznuisi...wycalowalabym go..slodziutki:P)))

anddzia ajaki mialas ten wynik glukozy po 2 godzinach?duzo mniejszy niz 140?czy blisko..noi w ktorym dokladnie tyg go robilas?

Satine fakne te szelki..co oni teraz niewymysla:)

ja juz po wizycie..zalatwilam bardzo szybko i uwaga ciekawostka..a wlasciwie pytanie do Madlen.APTO wyszlo mi 51 a norma do 34...czyli co mam hasimoto?a TY jaki mialas wynik??
druga sprawa w listopadzie kiedy to truchlalam o tsh i zdrowie mojego dziecka i martwilam sie tsh 3,& to byla fige prawda.mialam dzis w rekach karte...patrze na to tsh a tu 3,06...robione w 26 tyg czyli drugi truymestr to kurde nawet nie wiem czy sie nie miescilo w normach ktore tu podalyscie...no myslalam ze mnie trafi...Fakt hormony byly potrzebne zeby to tsh zblizylo sie do 1 bo takie najlepsze dla dziecka ale kurde 3,06 to nie 3,6 czy 3,7...a ja sie tak denerwowalam/teraz niby tsh 1,56...ale u nich nie bylo na czczo robione..zobaczymy jak zrobie koncem miesiaca zeby podac endokrynologowi przez tel.
co do diabetologa pytam o paczka ...i dostalam opierdziel ze paczek napewno spowodowal hiperglikemie mimo iz po godz cukier 107 i ze nie wolno jesc paczkow.mowilam jej o tej bulce ze je mniej bo cukry rano zawysokie byly i znow opierdziel ze mam jesc wiecej...no ale kurde wtedy cukry skocza na 100% rano..i ilez bede zwiekszac ta insuline...a tak narazie ketownow brak i cukry rano dobre.NOi nie tyje a powinnam choc troszke..to co ja jej poradze....
a zawroty glowy mam pewnie od cisnienia bo mialam po wejsciu do szpitala czyli po wysilku 95/64...
kolejna wizyta 4 lutego i ona mowila ze juz raczej ostatnia...ze rodzic musze na klinice tak dla bezpieczenstwa..i ze 3 mies po porodzie bede pic gluzkoe..ale to mi wyjasni nastepnym razem..

zmykam odgrzac bigosik..mniam

12 lata 3 miesiąc temu #527897 przez bananamana
U mnie znow mloda szaleje najbardziej po poludniu i tak kolo 22 i zauwazylam ze musze sobie odpuszczac popoludniowa kawe bo po niej tak kopie ze wydaje mi sie ze przez to brzuch czesciej twardnieje a ja jestem obolala. Ale dobrze niech fikaja nasze malenstwa jak najintensywniej wtedy przynajmniej jestesmy spokojniejsze :)

12 lata 3 miesiąc temu #527902 przez andzia_zg
kasia123m napisał:

andzia ajaki mialas ten wynik glukozy po 2 godzinach?duzo mniejszy niz 140?czy blisko..noi w ktorym dokladnie tyg go robilas?

Robiłam w 25tygodniu i wynik był 130mg/dl

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #527919 przez DOMI
Cześć dziewczyny!
Honka gratulacje cudny chłopiec.
Andzia ja robiłam test obciążenia glukozą między 24 a 28 tc i wynik był dobry a potem powtórka w 32 i cukrzyca wyszła.
MADLEN leżaczka używałam od początku. Większość ma regulowaną pozycję i można dostosować dla takiego smyka.
Kasia czyli diabetolog powiedziała co do słodyczy tak jak wcześniej pisałam co wcale nie znaczy, że jak sobie raz zjesz to zaraz dziecku krzywdę wielką zrobisz.
MADLEN coś mi się kiedyś obiło o uszy, że psu się nie powinno dawać mineralnej.

12 lata 3 miesiąc temu #527928 przez natalka
Honka jaki śliczny Twój synuś, słodziak mały :kiss:
Satine fajne te szelki, a pokaż mate jaką masz?
Dominia wytrwałości w nauce
Ja jestem już po obiadku i idę z pieskiem na spacer b. ładna pogoda dzisiaj u mnie mrozi i słonko świeci.
Mój brzuchol :)

*23.01.2012 ANIOŁEK
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka