BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu #545064 przez xpatiiix3
Alina no jak sobie wszystko poukładam i synek podrośnie to będzie można wtedy pomyśleć już o sobie i swoim szczęściu, fajnie, że Tobie się w końcu udało ułożyć życie z obecnym mężem ;) co do wygadania się no nie potrafię jeszcze z siebie słowa wydusić na ten temat, jeszcze trochę chyba to potrwa zanim będę mogła o tym porozmawiać... a do teściowej napiszę właśnie zaraz chyba hmm zobaczymy co ona na to powie, no bo taka prawda powinna wiedzieć o tym :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #545068 przez gabilee
katarinka troszke wycierpialam , ale teraz juz dobrze,
myslisz , ze czas i na ciebie hmmm chyba nie, to typowe objawy wiec pociesze cie , ze nie jestes sama , jestesmy z toba :kiss: trzymam kciuki za poprawe samopoczucia :kiss:

natalka kolezanka polecalala mi tez butelki firmy MAM sklep.mambaby.pl/ podobno bardzo dobre , ale ja nie powiem , bo u mnie wszystko bedzie metoda prob i bledow , zaczynam od tommee tippee , ale zobaczymy jak sie sprawdza

monia fajnie ze sie odezwalas mysle , ze sylwia sie nie obrazi :) prawda Sylwia ? ^^

chomiczka ja mysle , ze dla faceta to inna sytuacja niz dla nas my dziecko czujemy i wgl reagujemy na kazdy sygnal , a facet tylko przez skore nasza , moj ukochany mowi , ze on sie teraz martwi o nasz byt i zebym ja byla szczesliwa i zdrowa i maly po porodzie ,a jak sie juz urodzi to bedzie sie nim zajmowal i nie moze sie tez juz doczekac :)

marlena moze skarpetki antyuciskowe kup moze pomoga :D
ja tez na twarzy balon :P i jak ty nie moge sie doczekac powrotu do wagi i wgl do "siebie"

sylwia straszny sen ;/ moze to jakis lek przed porodem?

pati ty tez biedna masz sny ;/ ale to pewnie przez to , ze duzo myslisz o Macku ... ale to normalne . a co do smsa do niedoszlej tesciowej to dalabym sobie spokoj jak ty zlejesz to go bardziej to zaboli, udawaj , ze go juz nie ma w twoim zyciu a jak bedziesz do jego sis pisala albo kogos z jego rodziny to bedzie wiedzial , ze ci zalezy ...

co do konta na fb moze princess usunela grupe? pisalam dzis do niej wiadomosc czy dobrze sie czuje mam nadzieje , ze sie odezwie :)

michasia tez uwielbiam arbuzy :D moj ulubiny owoc latem i najesz sie i napijesz D:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545078 przez xpatiiix3
Dominia kochana jesteś :kiss: hmm no powiem Ci, że może bym była w stanie wybaczyć "kiedyś", ale z drugiej strony, znowu byłaby poprawa na chwilkę i znowu to samo by odpierdzielił, dlatego nie chcę marnować życia dla synka, lepiej, żeby nie znał ojca niż, żeby był on raz na jakiś czas...

chomiczka mi się wydaje, że rozstępy wyskoczyły temu, że brzuch mi opadł i na dole mam teraz strasznie naciągniętą tą skórę no i już popuszczała i popękała mi :P ale to 2 czy 3 takie 0.5-1cm kreseczki więc nie jest tragedia :) A ja po ciąży już sobie zapowiedziałam na wiosnę siłownię, bo mam 5min od domku, zobaczymy czy dotrwam w postanowieniu :P

Gabilee ja myślę jeszcze, bo nie wiem czy się odważę napisać, ale mam taki zamiar, on wie chyba, że z jego siostrą czasem gadam, ale nie wie o czym, zawsze narzekał, że mamy tajemnice jakieś przed nim i żadna nie chce powiedzieć o czym gadamy :P

...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #545087 przez dominia
Mi wyszedł rozstęp na piersi :dry: normalnie cham i prostak ;)
Ale taki płyciutki i lekko zaczerwieniony ... na brzuchu jeszcze nie widziałam :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545089 przez gabilee

11 lata 10 miesiąc temu #545094 przez gabilee
a co do rozstepow to ja mam na udach i posladkach mimo , ze bardzo smaruje i na piersiach ale od dolu .... ;/ duzo takich malych po 0,5-1,5 cm
boje sie , ze brzuch ogarna , ale jeszcze nic tam nie ma wiec jest nadzieja :P
wgl na piatek umowilam sie na woskowanie piczki ;/ brrr , ale sie boje , ale bede miala spokoj na 4 tyg :D

11 lata 10 miesiąc temu #545104 przez xpatiiix3
Dominia jeden to jeszcze nie tragedia ;) ja mam całe piersi spękane już, wyglądają jakbym miała dużo różowo-fioletowych żyłek, oprócz dekoltu oczywiście :D

Gabilee no różne są przypadki :) Ale jak będzie chciał to sobie zawalczy, na razie nie pokazuje by mu zależało, bo wcale się nie interesuje niczym... No no, ale będziesz miała spokoju trochę od depilacji :D Ja żeby mnie było stać sama pewnie bym sobie to zafundowała :D

...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545112 przez Dzolka
chomiczka to dobrze bo ta piłka pomaga na skurcze tez bd bardzo dobra i jest z dobrego materiału :laugh: ja co chwile na nia siadam dobrze mi :P
ładne łóżeczko :)

kasia123m za ta kase fajne ciuiszki :)

natalka ja razem z laktatorem komplet kupiłam buitelki avent moje koleżanki maja i chwala :laugh:

Mi na początku rozstępny wyszły na piersiach nie bardzo duze ale czerwone lekko sa widoczne smarowałam od początku ale taka moja natura ( mam piersi prawie teraz 2 rozmiary wieksze wiec sie nie dziwie nigdzie więcej narazie nie zauważyłam.

11 lata 10 miesiąc temu #545116 przez Marlena1888
dziękuje dziewczynki za 3manie kciuków za męża i jego kolano :lol: niedawno do mnie dzwonił i ok 2godz. leżał na stole operacyjnym. Troszkę poważniejszą miał operację, niż myśleliśmy :( ale najważniejsze, że wszystko poszło dobrze i jutro wyjdzie.. i będzie się kurował w domku.
już jestem pewna leci ze mnie czop galaretka jasno pomarańczowo żółta.. aż się wystrachałam jak zobaczyłąm. Jakby się coś zaczęło a M w szpitalu :cheer: musiałabym po tatę dzwonić, i nici z rodzinnego porodu :/ oh ale oby jeszcze dzidziuś poczekał chwilkę :blink:

gabille odważna z Ciebie bestia :D ja chyba bym oszalała jakby mi tam ktoś woskował hehe :silly: jeszcze radzę sobie z lusterkiem :blush:

Alina co do epapierosów, słyszałąm że jest to bardzoo szkodliwe, ostatnio jakaś afera wyszła, może poszukaj na necie. ponoć jeszcze bardziej szkodzą jak tytoniowe. Nie dość że drogi wydatek to jeszcze takie rzeczy badacze wykryli.. Może lepiej jakby żuł gumy.. ale myślę, że jak Wasz skarbek przyjdzie na świat to zobaczy że lepiej jej pieluszki kupić niż sobie papierosy :lol: hihi

a ja mam 4 rozstępy na zgięciu pupki w środku, niestety tam palmersem nie smarowałąm i są efekty. narazie tylko tam na szczęście he :side:

11 lata 10 miesiąc temu #545121 przez xpatiiix3
Marlena nie martw się poczeka na tatusia :)

A ja gadałam wczoraj z mamuśką i u nas wszędzie nowe łóżka są, prysznice, oddzielne łazienki w każdym pokoju :D fajnie :D tylko nie mogę niestety zobaczyć porodówki, bo u nas musi być sterylna i tylko rodzące i rodzina mogą wejść, trudno wytrzymam do porodu hehe :P

...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #545123 przez natalka
Dzięki dziewczyny. Jakoś tak do mnie najbardziej te tommee tippee najbardziej do mnie przemawiają.
Ja też mam takie małe rozstępy na udach, pośladkach i po bokach piersi mimo tego, że całą ciąże się smaruję mam nadzieję, że zbledną po ciąży :dry:
Gabilee też myślałam nad tym żeby zrobić sobie taką "przyjemność"

*23.01.2012 ANIOŁEK

11 lata 10 miesiąc temu #545125 przez gabilee
pati to ok 50-60 zlotych kosztuje tragedii jakiejs nie ma , ale wiadomo zawsze 5 dych ...

marlena ja tez radze sobie z lusterkiem , ale co kilka dni nie chce mi sie z maszynka walczyc :P mam nadzieje, ze to przezyje i skorczy nie dostane :P
kurcze ty tez juz coraz blizej porodu :) mam nadzieje , ze dzidzi poczeka na tatusia :)
dobrze , ze operacja sie udala teraz tylko rehabilitacja i juz nie bedzie kolano dokuczalo bedzie mogl tatus biegac za dzidzia :)

dzolka mi tez o 2 rozm piersi urosly i tez mysle , ze pewnie stad te rozstepy ;/
okropne , ale juz chyba nie da sie tego uniknac ;/

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545128 przez gabilee
natalka dam znac w piatek ajkie wrazenia :P czy da sie przezyc ten bol czy tragedia :P

pati to super ta porodowka :D wszystko nowka

11 lata 10 miesiąc temu #545140 przez xpatiiix3
Dobra napisałam tego eska do "teściówki", ale nie wiem czy wysłać hehe :P że chciałabym się dowiedzieć co się z nim dzieje, bo nie mam z nim kontaktu od 3 tyg i ze nie rozumiem jego zachowania, ze miał mnie odwiedzić i z dnia na dzień zerwał kontakt z nami i to w sumie tak z skrócie :P tylko kurde myślę czy wysłać czy nie no ja to mam problemy jakie.. ;O :P

Gabilee a to nie tak drogo w sumie :) może zainwestuje jak mi starczy funduszy po zakupach dla malucha :D no i u nas chyba nawet są tam piłki jakieś czy cuś nie wiem, ale świeżo w tym zy w tamtym roku po remoncie :D

...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #545142 przez gabilee
pati wazne, aby bylo czysto w szpitalu i super rozwiazanie z tymi lazienkami :D
a co do tesciowej to ja bym nie pisala , ale to twoja decyzja

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka