- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Trochę mi się zeszło, ale udało mi się wszystko przeczytać
Marlenka, wow, zaczynam od Ciebie, bo pięknie zainaugurowałaś luty A miałyśmy termin na ten sam dzień!!! Gratuluję synka i mam nadzieję, że oboje czujecie się dobrze. Czekamy na Ciebie z niecierpliwością Oby maluch się zdrowo chował i wyrósł na wspaniałego mądrego faceta Czekamy na fotki
Vini, Monia, zaciskam kciuki, oby lada chwila na świecie pojawiły się Wasze zdrowe i piękne księżniczki!!!!
Jeśli chodzi o badanie na fotelu, to tak jak wczoraj wspomniałam moje też było BARDZO nieprzyjemne i też miałam skurcze i potem byłam cała obolała Chyba to dlatego, że badanie było dość "głębokie" bo palcem mierzyła rozwarcie Do tej pory nie czułam takiego dyskonfortu.
Princess, z tym moim ciśnieniem to właściwie niewiadomo czy jest jakis problem bo zawsze było niziutkie. W nocy z poniedziałku na wtorek nie mogłam spać, z minuty na minutę co raz bardziej bolała mnie głowa, w pewnym momencie ból stał się niemal nie do wytrzymania, nie wiedziałam czy mam leżeć, siedzieć czy stać, zrobiło mi się niedobrze, próbowałam zimnych okładów, ale ulge czułam przez kilka sekund, po czym następowała nowa fala bólu, ok. 1:00 wziełam apap, godzinę później drugi, myslałam, ze ta noc się nigdy nie skończy. W końcu wpadłam na pomysł żeby sobie zmierzyć ciśnienie, bo ból nie ustępował, i pierwszy wynik jaki zobaczyłam to 170/111 Tak się przeraziłam, ze już miałam budzić mamę (Misiek był w podróży), ale postanowiłam zmierzyć jeszcze raz i wyszło coś koło 130/85, potem mierzyłam jeszcze kilka razy i wyniki wahały się od 128/85 do 140/90 Spore różnice, więc chyba ten nasz sprzęt jest do niczego, no ale coś chyba było na rzeczy bo zawsze pokazywał mi coś koło 100/60... Na szczęście białka w moczu brak, bo jak zaczęłam czytać o zatruciu ciążowym to spanikowałam (objawy to między innymi silny ból głowy, wysokie cisnienie, trudnosci w oddychaniu - wszytsko sie zgadzało, więc się przestraszyłam). Od tamtej nocy jednak wszystko sie uspokoiło, cisnienie znów w w granicach 110/60 - 120/75, zarówno w domu jak i na lepszym sprzęcie w przychodni. Nie wiem co się działo tamtej nocy, ale mam nadzieję, ze się nie powtórzy.
Tłumaczenie skończyłam dziś o 7 rano Misiek jak rano wstał to powiedział, ze nie wie czy ma mnie pochwalić, ze jestem taka pracowita czy opierniczyć, że zarywam noce w dziewiątym miesiącu ciąży Grunt, ze sie udało Miałam kryzys ok.3:00, ale musiałam to wysłać do 8:00 więc nie było przebacz. Odespaliśmy sobie trochę z Olkiem przed południem i muszę jeszcze pomysleć nad jakąś nagrodą za ten nadludzki wysiłek
Byłam dziś w szpitalu na ktg, trzeba było Olka trochę pogilgotać żeby się obudził i zaczął ślicznie fikać Serduszko pięknie bije, podczas badania (ok. 30 min.) miałam dwa spore skurcze, ale takie bezbolesne, czułam tylko, że brzuszek się napina. Wygląda na to, ze póki co to faza ćwiczeń Nastepne ktg za tydzień jeśli nic się nie zacznie wcześniej dziać Pamiętajcie żeby przed ktg przekąsić coś słodkiego, bo to bardzo pobudza malucha, ja zupełnie o tym zapomniałam. Za tydzień muszę pamiętać o jakimś batoniku
Nie pamietam już dokałdnie wszystkich postów Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka. A wszystkie brzuszki piękne, bez względu na rozmiar Każdy wyjątkowy!!!
Jadzia - Hubi jest przesłodką kruszynką!!! I jaki podobny do taty! Wypisz wymaluj! Nie mogę uwierzyć, że jeszcze chwilka i bedę miała takiego szkraba przy piersi to już naprawdę luty????
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jak reszta z Was miała pobierany wymaz, z zewnątrz czy ze środka?
Mrufka to w poniedziałek idziesz do szpitala? A badania jakie Ci mają robić?
- Dzolka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Cos mnie od rana gardełko pobolewa ciekawe gdzie sie przeziebiłam eh
A mi moje rece zaczeły bardziej puchnąc musiałam schować pierscionki ostatnio nie mogłam zdjąć z palca ałć teraz nawet nie wcisne do połowy....
dominia może kąpiel i masaż krocza Ci pomoże
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
juz odpowiadam na pytanka....jezeli chodzi o podwozie to troche bolalo na 3-4 dzien...teraz delikatnie pobolewa mnie miejsce szycia ale nie jakos nie do wytrzymania. Krwawie troszke....krew jest juz jasna wymieszana ze sluzem zalezy od tego czy duzo chodze...jak sprzatam i duzo sie ruszam to troszke wiecej leci...ale to takie ilosci jak przy okresie na 4 dzien. Jezeli chodzi o kikucika to niczym nie przemywalam. Na wizycie tylko lekarz przemyl spirytusem i za drugim razem sciagnal przemyl ponownie i dal nam masc z antybiotykiem ...mamy smarowac pepuszka przez 7 dni. Ale juz jest piekny
Wczoraj go kapalismy ...to znaczy mylismy myjeczka i tylko ciepla woda a glowke szamponikiem i obylo sie bez placzu. Tak myc mamy do czasu kiedy sie kikucik nie zagoi calkowicie a potem mozemy go juz wsadzac do miseczki. Dostalismy ze szpitala takie jakby wiaderko albo gleboka miseczka prostokatna do mycia i faktycznie w tym bedzie na pcozatku wygodniej go zanuzyc niz w wanience bo wanienka jeszcze taka duza Kolejna Nocke mielismy przespana. Ostatnie karmienie o 12 w nocy...potem spokoj do 4...karmienie, kupka i spanko do 7...i to samo...i spanko . Powinien sie zaraz obudzic
Slodkie mamy cukry juz mi sie unormowaly. Jem wszystko. Na sniadanie zjadlam prawie pol kilo sera bialego ktory zrobil Radek sam i 2 kromki chleba pelnoziarnistego i cukier 75 na noc zjadlam ciasteczka , 2 banany i kromke i bawarke i cukier rano 86 tak wiec dziewczyny juz niedlugo i bedziecie mogly wreszcie sobie pojesc przyjemnosc nieopisana
Vini, Monia trzymam kciuki dziewczyny za szczesliwe porody czekamy na dziewczynke tym razem
Anoda trzymaj sie kochana..juz niedlugo ty bedziesz trzymac swoje ukochane malenstwo w ramionach tego jestem pewna
Dominiaczyzby Igorek juz chcial wyjsc? ja chcialabym zagladac czesciej na forum..ale jak Hubus spi to staram sie na razie siedziec z Radkiem i rozkoszowac sie byciem razem...ale od poniedzialku bede czesciej. Obiecuje
ale napiecie ...im blizej tym bardziej pewnie nie mozecie sie doczekac. Juz niedlugo kochane i odkryjecie takie szczescie o jakim wam sie nie snilo
Wszystkie was caluje mocno i sciskam i pozdrawiam od Radka ktory tez trzyma kciuki i sledzi ze mna wydarzenia na forum.
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Princess O.o żeby w aptece nie mieli... No mi nigdy nospa nie pomagała ani przy okresie ani teraz ;/ na początku brałam ciąży parę razy, potem odstawiłam, i jakoś niedawno raz mi się zdarzyło też nic to nie dało, więc wolę się nie truć na chama jak i tak nic mi to nie da.. Mi wymaz pobierała położna z przychodni i tam pomerdała w środku głeboko w miarę tą pałeczką i tyle
Mrufka ja nie bardzo mam możliwość brania kąpieli ewentualnie prysznic kurde Ty to długo już się męczysz z tymi skurczami, biedna, ale już niedługo a nospa nie bardzo mi coś daje.. I jakie fajne ciuszki
Dominia to odpoczywaj im więcej zaliczysz tym lepiej dla Ciebie Ale fajnie i tak na dniach Iguś pewnie wyskoczy
Alina hehe już już na dniach, ja trzymam kciuki za Ciebie kochana, żeby jak najszybciej Nataszka wyskoczyła
Dominia zobaczysz jak jutro się będziesz czuła jak dasz rad to jedz tylko zaliczyć i wracaj żeby tam niespodzianek żadnych na uczelni nie było
Pliszka powinnaś dzisiaj konkretny odpoczynek sobie zafundować po tej nieprzespanej nocce..
Jadzia jaki grzeczny ten Twój Hubunio
U mnie non stop od siedzenia nawet twardnięcia... Można czegoś dostać... Idę ja sobie z babcią herbatkę wypić, wkur*iona jestem, bo ten gburek sobie kolegów już przyprowadził i popisówke strzelił jak on pięknie się do ciężarnej siostry odzywa... Więc szmaty, nie szmaty poleciały już w moim kierunku... A mamuśka co na to..?! Oczywiście ja mam się uspokoić i dać mu spokój, ale ja nie będę cicho siedziała jak za nic mnie obrzuca gówniarz wyzwiskami, jeszcze mi będzie tutaj kazał spier*dalać, bo to nie mój dom, no śmieszne to po prostu było, całe szczęście, w niedzielę wrócić ma już do ośrodka... Niestety następny weekend i koszmar od nowa się zacznie... ;/ I tak myślę, że teraz to od nerwów chyba tak skurcze są, ale i tak już w miarę się uspokoiłam
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Idę się położyć, ciśnienie mi skoczyło 135/88
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasiu, zapomniałam napisać, ze trzymam kciuki za teściową, mam nadzieję, ze dzisiejsze spotkanie mimo wszystko upłynęło w dobrej atmosferze. Diagnoza jest przerażająca, ale musicie być dobrej myśli. Ludzie czasem zdrowieją mimo że lekarze nie daja im szansy... Spróbujcie uwierzyć, że będzie dobrze! Mam nadzieję, ze będzie!
Jeszcze mi się przypomniało, ze jesli chodzi o tę cytomegalię to u nas w szoitalu jest to badanie wymagane przez pediatrów.
No i jeszcze jedno: Milka witaj w gronie lutowych mamuś
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Jadzia to Hubercik grzeczny jak aniołek oby tak dalej już ma tydzień ale ten czas szybko leci
Mój syn od jakiegoś czasu zawsze ma czkawkę wieczorem .. a teraz to ją czuję na samym dole i mam wrażenie jakby mi skakała nawet koleżanka
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja wrocilam od gina
Leoś waży 2300 g , glowka w dol , zdrowy wszystko w normie
gin twierdzi , ze urodze 1 marca , bo teraz niby jestem w 36 tc a nie prawie w 38 ;/
Leoś jest dość malutki wg niego wiec wielkoludem nie bedzie jak go bede rodzic ^^
a teraz mam nadzieje, ze was nadrobie , bo umieram ... rozklada mnie na maxa jutro lezenie w lozeczku i nic wiecej ;/
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie bolalo az tak bardzo , poza tym tylko pipka troche czerwona , ale zadnych kropek plamek nic ... wypas sprawa u mnie kosztuje 80 zl i spokoj na 4 tyg
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy Twoja matka jest normalna, że mu na to pozwala. Sorry za ostre słowa, ale nosi mnie jak o takim czymś czytam. Jak ma się dziecko w takiem atmosferze chować. Chyba wolałabym jechać do ojca.
Albo weź pogadaj z matką, przetłumacz jej jakoś wprost, że to patologia.
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja odpoczywam Już się chyba boję kolejnych zleceń, bo teraz to już nie znamy dnia ani godziny Wciąż nie mogę uwierzyć, że synek Marleny już z drugiej strony brzuszka!
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa