BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #548408 przez andzia_zg
Cześć piłeczki :-)

Trochę miałam do czytania od wczoraj wieczorem :-)

dominia powodzenia w szkole.Mam nadzieję, że dasz jakos rade usiedzieć na zajęciach i że nie będzie ci "rozwalało koleżanki" Trzymam kciuki i podziwiam cię, że jeszcze jeździsz do szkoły. Ja pewnie już bym sobie dała spokój. A ty nie dość, że jeszcze zaliczasz koła itp, to jeszcze tak dzielnie walczysz z cukrami. Mega dzielna babka z Ciebie :kiss:

Monia bidulko mam nadzieję,że wszystko sie unormuje i że w końcu urodzisz

Pati współczuję Twojej sytuacji. Mam wrażenie, że Twoja mama troche zbyt mocno faworyzuje brata i pozwala mu na zbyt wiele.

Sylwia super, że wizyta udana

Pliszka Ty też szalejesz z tymi tłumaczeniami :P

princess jestem trochę w szoku, że musiałas sobie sama robic wymaz. Wg mnie to trochę dziwne, bo jeśli coś przypuśćmy wyjdzie niepokojącego to skąd maja wiedziec czy to rzeczywiście coś się namnozyło w pochwie, czy poprostu wymaz był źle pobrany i doszło do zanieczyszczenia próbki.
Było tu też wspomniane, ze wymaz pobiera się też czasem z odbytu. A to dlatego, że paciorkowce żyją np w układzie pokarmowym,więc moga pojawić sie w odbycie. I np z odbytu nietrudno żeby dostały się do pochwy i tam sie rozmnożyły. Dlatego niektóre laboratoria pobieraja tez wymaz z odbytu, by ewentualnie wykluczyc możliwość zakażenia w najblizszym czasie po pobraniu wymazu z pochwy (bo jesli w pochwie i odbycie nie wykryto paciorkowca to super... jesli np w pochwie go nie ma a jest w odbycie to jest ryzyko,że przy np niewłąsciwej higienie mozna jeszcze załapać tego paciorkowca) Ale sie rozpisałam...

A jeszcze wracając do Twoich skoków ciśnienia...Mówiłas o tym ginowi?

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #548420 przez princess
Andzia masz rację, ja też myślałąm, że ktoś w laboratorium mi ten wymaz pobierze. Ja sobie tylko pobrałam ze środka, więcej nic nie robiłam bo i skąd miałam wiedzieć. Najwyżej przed cesarką powiem w szpitalu jak wyglądało moje badanie na GBS i jeszcze raz mi pobiorą :)

O skokach ciśnienia i obrzękach mówiłam ostatnio ginowi to powiedział, że jeśli ciśnienie podejdzie mi do 140/90 to mam jechać na IP. Wczoraj było blisko ale na szczęście jak się położyłam to spadło...

12 lata 2 miesiąc temu #548423 przez Pliszka

12 lata 2 miesiąc temu #548432 przez aniajulia2
Marlena gratulacje wielkie:-D :-D :-D
Monia trzymaj się tam dzielnie.

12 lata 2 miesiąc temu #548470 przez Dzolka
hej brzusie :)
mnie przeziebienie lekkie dopadło :( gardełko boli a po za tym nic sie nie dzieje :dry: :dry: :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #548493 przez Katriss
princess wiesz może czy do wojewódzkiego w OL trzeba swoje ciuszki dla dziecka czy tylko na wypis swoje?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #548501 przez [email protected]
Dzień dobry brzuszki :) wstałam o 4 do kibelka i po spaniu,nie mogłam zasnąć to zjadłam śniadanko,a po 8 dalej kimono do 11 :)

Monia trzymamy kciuki,mam nadzieje że dzisiaj to już,pozdrawiamy

Dominia Ty to masz parę :) ja już nie miałabym siły na szkołe ale Igi będzie mądry :) trzymam kciuki,na pewno sporo pozaliczasz,mojej koleżance odeszły wody na zajęciach,koledzy pomogli,jeszcze do domu po torbę podjechali i do szpitala :)

Princess wczoraj miałam podobne ciśnienie do twojego,może to pogoda :unsure: puls też 115-120,w poniedziałek odbieram wyniki to zobaczę czy wszystko ok,p.dr powiedziała że puchniecie to często normalne właśnie pod koniec ciąży,ja w kozaki się nie mieszczę i swędzą mnie dłonie i stopy

Dzolka może psikaj tantum wede albo pukaj szałwią,mi też niby nic nie było a od gardła na ucho poszło i boli :(

12 lata 2 miesiąc temu #548520 przez princess
Katriss koleżanka rodziła w WSS w październiku i mówi, że trzeba mieć własne. Lepiej chyba nie brać najładniejszych z powodu ryzyka zabrudzenia tymi maściami szpitalnymi itp.
To jednak będziesz jechać na porodówkę do wojewódzkiego?

aganobla ja też żadnych butów zimowych zapiąć nie mogę, chodzę w trampkach, które mają regulację cholewki.
Co do ciśnienia to może rzeczywiście pogoda... Oby nam szybko przeszło :) Puls też mi szaleje, najczęściej rano po śniadaniu mam ok 120, wieczorem zaś 80-90. Wczoraj miałam 74, aż byłam w szoku że takiego niskiego od początku ciąży nie pamiętam ;)
A te dłonie i stopy mocno Cię swędzą? Mówiłaś o tym gince? Robiłaś badania na to?

12 lata 2 miesiąc temu #548526 przez sylwia1986
Pliszka to życzę udanej randki :) my z M się wczoraj śmialiśmy, ze jak będziemy chcieli następny raz gdzieś wyjść tylko we dwójkę, to trzeba się będzie ładnie uśmiechnąć do którejś babci ;)

Aniajula a Ty jak się czujesz? córcia już wróciła z wojaży?

Dżolka kuruj się, bo mi tak jak u Agi ból gardła przeszedł w ból ucha.. Fakt faktem ostatnio jak tak ciepło było, to ja bez czapki pomykałam, a wiało niesamowicie, więc może zawiało.

Aganobla mnie z kolei swędzi brzuch.. :dry:

Przygotowałam na obiad spaghetti, dawno nie było, a mój M uwielbia makaronowe dania (lasagne, makaronowe rurki z mięsem i różniste zapiekanki z makaronem).

12 lata 2 miesiąc temu #548534 przez Dzolka
sylwia1986 rano dostałam mleko z czosnkiem od mojego kochanego za nim pojechal do pracy i sie wygrzewam, a co do makaronowych przekasek to ostatnio mój mezczyzna prawie sam zrobił lazanie z moja mała podpowiedzia ale była pycha :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #548557 przez Alina2408
pati i widzisz moze udaj sie do tej psycholozki pogadaj sobie wiesz moze rzeczywiscie ona bedzie miala pomysl albo przynajmniej sie wygadasz...

sylwia dzieki za wiesci od moni kurcze to roszke sie zadzialo... musza na nia uwazac...

princess trzeba bylo wezwac policje za zaklocanie ciszy nocnej... kurde przeciez niech sie nauczy ze imprezowac moze od 6

banana ja zrobilam to samo dzisiaj :P:P co nieco kupilam i ledwo dotachalam do domku :):)

dzolka dooopa do lozka i sie kuruj nie mozesz chora rodzic!!!!

ploiszka milej randki zazdraszczam ja w ramach randki mialam wczoraj kapiel heheh m mi umyl nozki bo nie siegam w wannie i plecki a ja mu zrobilam maseczke blotna dla towarzystwa hahahpapa smurf :P:P

a my dzis mielismy napiecie hehe bo rano zaczely mi sie skorcze najpierw co 10 min pozniej co 7 a pozniej wszystko sie skonczylo hehehe ale trwalo ze dwie godzinki... chyba powoli malej sie zachciewa wychodzic...

a co z vini????

dominia uwazaj na siebie....

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #548574 przez Alina2408
a i jeszcze sie pochwale brzucholem bo pewnie juz ostatni no i bucikami jakie udalo mi sie kupic dla malej :):)

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #548575 przez natalka
Hej mamusie
Ja już wróciłam ze szkoły ostatni egzamin zaliczony na 4 jutro jadę po resztę wpisów.
Dominia - powodzenia w szkole
Pati - współczuję sytuacji z bratem
Zdrówka wszystkim chorującym
Jestem strasznie zmęczona muszę się trochę przespać.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 2 miesiąc temu #548578 przez Alina2408
natalka w takim razie wielkie gratki :) :lol: :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #548582 przez Madlen
Natalka gratulacje :) Podziwiam.

Alinka śliczny brzusio :)

Dziewczynki kurujcie się, by mieć siłę na poród.

Satine masz tę herbatkę?

Vini Monia co u Was??

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka