BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #547995 przez Madlen
Dominia a masz wszystko przygotowane?
Torba, ciuszki, łóżeczko ubrane, instrukcje dla męża ;) ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #547996 przez andzia_zg
dominia a może to znak, że na dniach urodzisz... że powoli się zaczyna...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #547998 przez princess
Pati ja chciałam sobie sama kupić wymazówkę, ale wyobraź sobie, że w aptece nie mieli :unsure:

Milka ja też jak chodzę to czasem młody tak mi napiera, że mam wrażenie, że zaraz wyskoczy.

Pati a po Nospie Ci te skurcze nie przechodzą?

Co do tego wymazu to mi też gin w szpitalu mówił, że powinien być pobrany przez gina albo jakiegoś innego medyka... Ja ten patyczek włożyłam na maksa głęboko, potarłam i tyle. Mam nadzieję, że wynik będzie wiarygodny... :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #547999 przez [email protected]
Dominia tak bardzo boli? cały czas? może nospa pomoże,u mnie zaczęły sie kłucia :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #548005 przez dominia
Madlen na kupce mam mniej więcej potrzebne rzeczy do szpitala więc tylko wpakować do torby i gotowe, nie wiem czy tego zaraz nie zrobię .. łóżeczko stoi ale jeszcze nie ubrane więc jak coś to Mama zaszaleje :laugh: ubranko też mam przyszykowane na wyjście ze szpitala :) pokazywałam M ostatnio gdzie jest :lol:

Andzia nie wiem może i na dniach w sumie z jednej strony dobrze by było :) w poniedziałek mam ktg i albo mnie zbada wtedy albo we wtorek i pewnie coś bardziej pogrzebie .. normalnie mam wrażenie jakby mi rozwalało koleżankę :huh:

Jutro jadę do szkoły .. M na dojechać i mamy spać u kuzyna w niedziele po kolosie z ang jedziemy do domu od poniedziałku może się już dziać co chce :) a jak dalej będę w dwupaku to może uda mi się zdać jeszcze w następny weekend coś i w jeszcze następny ? chociaż za dwa tygodnie to nawet już nie marzę bo wtedy Igor ma wyjść :lol:

Princess ja się tego badania bałam .. aż gin to zauważył i powiedział, że to nie boli .. posmyrał mnie przy ujściu i tyle :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548007 przez mrufka
Hej

Marlena Gratuluję synusia :kiss: Czekam na fotki

Jadzia szybciutko odpadł mu odpadł kikut. Co stosowałaś?

Domina mnie tak pipka bolała jak mała napierała główką jak ruszałam nogami ból się wzmagał więc myślę że Igorek siedzi już niziutko i stąd ten ból. Połóż się na boku i włóż sobie poduszkę między nogi byś miała równo nogę z biodrem może przyniesie ci troche ulgi. I ty chcesz jutro jechać?

Satine Madlen Domina herbatka z liści malin nie pomaga na wywołanie porodu dobra jest w czasie porodu gdy zaczną się skurcze bo wspomaga pracę mięśni macicy i poród szybciej postępuje.

Vini trzymam kciuki może zapoczątkujesz okres dziewczynek :laugh:

Princess super że stronka się podoba. A co do wymazu to mi lekarz pobierał

Anoda trzymam kciuki za usg blizny i życzę ci z całego serca szybkiego zafasolowania

Pati ja skurcze miałam od połowy grudnia i były bolesne brałam ciepłą kąpiel i po niej mi przechodziło a jak nie to nospa.

Andzia mnie boli badanie ale ja mam rozwarcie na 3cm

Aga zgrabniusi brzusio

Michasia czekam na ten poniedziałek jak na zbawienie, ale przy tym boję się jak cholera

Gabile kuruj się kochana

Paulaaa u mnie cc w 40 tygodniu ale to przez to że mała się obróciła a tak jak wcześniej moja pytała czy chcę cc czy sn to mówiła że od 38 skończonego tygodnia zazwyczaj wykonuje sie cc

Kasia współczuję teraz takich przeżyć nie martw się na zapas

Ja dziś zrobiłam pączki bo stwierdziłam że przecież w tłusty czwartek nie zjem bo będę karmić więc narobiłam zjadłam 1 i oczywiście mnie mdli. Do tego rano myślałam że będę jechała na porodówkę bo miałam tak okropne skurcze z kręgosłupa że serio nie wyrabiałam do tego sztylety w pipce a w między czasie biegunka ale po godzince się uspokoiło. Teraz brzuch twardy jak skała aż mam wrażenie że skóra mi zaraz pęknie i boli kręgosłup. Chce już ten poniedziałek

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548008 przez dominia
Może mi się jakieś rozwarcie robi ?? ale nic a nic mi nie leci .. bielizna suchutka jak wiór .. a chce mnie rozerwać na pół tam .. masakra
Jadzia by może wiedziała co to ..

Mrufka i wtedy cały czas Cię tak bolało bez przerwy ?

11 lata 10 miesiąc temu #548011 przez Alina2408
pati fajnie by bylo :) my juz nie mozemy sie doczekac...

satine alez kombinujesz mnie malinki nie pomogly :P:P

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 10 miesiąc temu #548012 przez Satine0
Mrufka Tak wiem, że nie wywołuje, ale ponoć pomaga przy porodzie później :) Wszędzie, gdzie czytam to każą pić ją od 34 tc. albo 2 tyg przed :P To akurat.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548013 przez mrufka
Domina jak mała była główka w dół to cały czas mnie bolało dzień i noc. Leżenie na boku troszkę ulgi przynosiło ale na chwile, a ból się nasilał jak tylko ruszyłam lekko nogą.

Satine ty masz już jakieś rozwarcie?

11 lata 10 miesiąc temu #548017 przez princess
Dominia a daleko masz do szkoły? Jakiś szpital z porodówką w razie czego jest w pobliżu? :D
To ten wymaz gin Ci nie pobierał ze środka tylko na zewnątrz?

Mrufka troszkę drogie te produkty ale żal by się było nie skusić, coś na pewno zamówię.
A u Ciebie nadal cc aktualne?

Boję się, że będę chora w terminie cc :( ciekawe, czy z powodu przeziębienia przełożyliby mi cesarkę?

11 lata 10 miesiąc temu #548020 przez michasia
Anoda lepiej rzeczywiście iść ciut później na to USG, i dowiedzieć się, że jest dobrze, niż iść od razu 1 marca i się dowiedzieć, że jeszcze ciuteczkę brakuje i lepiej kolejne 2-3 m-ce poczekać:)

Vini trzymamy kciuki, czas najlepszy, bo tatuś teraz jest, przekaż Zuzi, że nie ma na co czekać, chyba że wstydzi się tatusia:)

Andzia dla mnie wczoraj badanie było raczej takie nieprzyjemne bardzo, boleć nie bolało, jedynie pobieranie wymazu na paciorkowca, ale babka zawsze uprzedza co zaraz będzie robić i że może boleć, czy coś.

Princess przynajmniej nie musiałaś się wdzięczyć tyłkiem przy laborantce:)
A na gardełko ciepła herbatka i miodzik.

11 lata 10 miesiąc temu #548023 przez dominia
Princess nie, nie ze środka :) posmyrał koło ujścia między wargami sromowymi i tyle :)
Do szkoły mam koło 90 kilometrów, teraz otworzyli autostrade więc w domu jesteśmy w 40 minut :) jak coś to na sygnale będziemy jechać do siebie :blink: jednak nie ma to jak swój zaufany szpital :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548025 przez mrufka
Princess drogie ale naprawdę są fajne czuć różnicę. CC u mnie aktualne będę mieć albo w poniedziałek albo we wtorek zależy od badań ile im to zajmie. Ja przy Kubie jak miałam cc to byłam chora i zrobili ale byłam w innej sytuacji bo nie była to planowana cesarka więc tak naprawdę nie wiem jak to jest.

A tu parę zdjęć moich zdobyczy

Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548030 przez andzia_zg
dominia jesteś pewna ze chcesz jechac jutro do szkoły? Przeciez z takimi bólami nie dasz rady tyle wysiedzieć... martwie sie o Ciebie :kiss:

mrufka śliczne te ciuszki

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka