BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu #573928 przez chomiczka
Gabile ja przez cała ciążę nie miałam z tym problemów, za to teraz zamiast się oczyszczac to od 3 dni nic. Jakbym teraz miała rodzic to bym mogła niezlego bajzlu narobić :laugh:

Pati to zenada w takim razie, nawet Ci grosza na małego nie dal, taki tatuś, a Ty skąd masz tyle kasy wziąć. Dziecko na ręce wziąć na 3 minuty to nie sztukA. O jego mamusi to nie wspomnę ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #573932 przez gabilee
chomiczka rozbawilas mnie z tym bajzlem :P napewno zdaza ci lewatywe jeszcze zrobic kochana jak ci na tym zalezy :)

11 lata 10 miesiąc temu #573934 przez gabilee
pati to wlasciwie nie dal na malego tylko poprostu ci twoja kase oddal , zenada ten chlopak , ale szkoda gadac , bo nie warto ... daj sobie z nim spokoj jak cos da to wez jak nie to miej gdzies ...

11 lata 10 miesiąc temu #573949 przez xpatiiix3
Chomiczka Gabilee no dokładnie a tak gadał, że będzie każdy grosz odkładał i na synka mi dawał a tu nic hehe dobre i to że w końcu oddał mi to :P hehe a on w ogóle narzekał po paru minutach że już go ręce bolą to przy jego rodzicach wyśmiałam go że taki szczawik, że 3kg nie może potrzymać trochę :P hehehe no i z tatusiem na zmiane po pare minut małego trzymali to wyłam z nich, że takie siłacze :D hahah ja nie rozumiem jak mogą ręce boleć o trzymania takiego szkrabka :P ja mogę nosić i nosić i nic, a tu już zmęczony i spocił się od siedzenia na kanapie :P No i dawno już sobie z nim spokój dałam :P hehe Doszłam do wniosku, że nie ważne co by się stało, ale nie chce na obecną chwilę do niego wracać nawet żeby mnie prosił na kolanach... Za długo to trwało, do takich wniosków dzisiaj doszłam :P

Dobranoc ja lecę synka nakarmić i lulu, padam już na twarz, oby ta noc coś dała i maluszki niech wyskakują nam :D :kiss:

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #573987 przez jadziatopol
Monia dzieki :) pewnie od cyckow bo mialam w nocy jak kamienie. Boje sie ze przez to ze sciagnelam pokarm laktatorem (zeby zamrozic)...a wczesniej tego nie robilam i wyprodukowalo mi sie wiecej ;) przeczytalam ,ze dobrze wtedy zmienic pozycje do karmienia na inna...np. "spod pachy" i tak zaczelam dzisiaj robic i faktycznie teraz Hubek sciaga mi pokarm z innych czesci piersi (najwieksze gule mam od zew. strony od strony pachy). Troche pomoglo do tego wzielam Ibuprofen. Na razie jest ok :)
Justyna ja tak jak Monia...tez juz jem czekolade :lol: a jezeli chodzi o mleko to pije litrami bo uwielbiam i malemu nic sie nie dzieje :) jedyne czego nie lubi to sok marchewkowy ;) po tym mial problemy z brzuszkiem. Cytrusy tez powoli wprowadzam. :lol: Mi tutaj polozne powiedzialy,zeby jesc wszystko i obserwowac tylko malucha :lol:

[/url]

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #573990 przez dominia
U mnie ciotka nie przestrzegala diety .. Chodzi wlasnie o te uczulajace rzeczy typu orzechy, czekolada tylko wpierdzielala :/ i teraz Karolek ma problemy .. Wlasnie juz tydzien lezy w szpitalu bo ma obustronne zapalenie pluc i to juz z naciekami :/ choruje prawdopodobnie od grudnia ! :O Ma 3,5 roku .. Ma alergie wlasnie taka dzieki mamusi i chory co chwile .. Bo astma chyba jest do tego ;)
Jak wprowadzaac takie rzeczy to po ociupińce i troche pozniej, takie moje zdanie :)
Zjedlismy, kupol przebrany to idziemy spac dalej :)

11 lata 10 miesiąc temu #573995 przez chomiczka
Dziewczyny sacza mi się wody od 3.00. Jestem na patologii i róbia mi badania. Skurczy nie ma. Jestem przerażona i boje się jak nie wiem

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #573996 przez dominia
Chomiczka to dobrze, ze sie sacza ! :) staraj sie uspokoic, wszystko bedzie dobrze jestescie pod dobra opieka :*
Juz niedlugo bedziesz tulic swojego Skarba ! Trzymam kciuki :*:*

11 lata 10 miesiąc temu #574000 przez bananamana
czesc dziewczyny pisze ze szpitala zdam wam relacje ale nadrobie was moze dopiero jak wrocimy do domu

w poniedzialek rano pojechalam przyjac sie na oddzial po badaniu stwierdzili ze jeszcze nic nie jest gotowe wiec podlaczyli mi oksytocyne skurcze sie ladnie zaczely rozkrecac wiec nastepne badanie glowka ladnie wstawiona szyjka twarda zamknieta, no to mega mocny masaz szyjki w zyciu nie czulam takiego bolu jak sie pozniej okazalo to bylo jeszcze nic, no i dalej czekanie skurcze coraz mocniejsze 80% kolejne badanie rozwarcie na 2 palce ale szyjka twarda kolejny masaz szyjki i tak przez 8h skurcze juz 100% bylam juz mega wymeczona po kolejnym badaniu rozwarcie 2,5 palca stanelo po odlaczeniu oksy skurcze ustaly decyzja cc. Jak sie pozniej okazalo najgorsze przede mna podali mi znieczulenie do kregoslupa i jak sie okazalo w trakcie ciecia naleze do tych kilku procent pacjentow na ktorych znieczulenie nie dziala calkowicie troche przycmilo mi tylko bol ale to co czulam podczas ciecia glebszych warstw i wyciaganiu malej nie da sie opisac bolu oni cieli ja krzyczalam dodam ze do konca umialam ruszac stopami. Dzis rano czyli w 2 dobie udalo mi sie zrobic dopiero pierwsze kilka krokow... No ale najwazniejsze ze z mala wszystko ok.

Mam nadzieje ze was za bardzo nie zestresowalam kochane teraz dopiero widze ile bolu jest w stanie przezyc kobieta badzcie dzielne trzymam za was kciuki

p.s malenstwo wszystko wynagradza jest cudowna moglabym na nia patrzec godzinami

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #574014 przez Madlen
Witam w dwupaku.

Chomiczka dziwne z tym zwolnieniem, ja mam do 5 marca.
A drugi :dry: termin porodu mam na 1.03.

Moja szyjka jest taka twarda, że chyba wiertarką ją trzeba potraktować.

Gabilee ja w toalecie mogę zamieszkać, ale bardziej na siku niż to 2, a parcie na 2 jest większe niż zazwyczaj.

Chomiczka trzymaj się Kochana, niech jaknajmniej boli :kiss:

Banana o matko. :cheer: :cheer: :ohmy: :ohmy: Ale dzielna jesteś. Współczuję tego koszmaru.
Nie ma sprawiedliwości na świecie.

Najważniejsze jednak, że córunkia zdrowa.

Chomiczka czekamy na wieści.

11 lata 10 miesiąc temu #574018 przez kasia123m
Chomiczka powodzenia..dasz rade

Bananamana ale koszmar.masakra.ale wszystko sie zniesie dla dziecka.powolutku sie rozchodzi...terz juz bedzie tylko lepeij...gratulujeemy dzidzusia

A my ponieslismy mala kleske i az mi sie plakac chce.o 9 karmienie...o 1naastepne a potem przed 5.tyle ze przed 5moje piersi byly miekkie..nie wiem czemu...jedna piers,druga piers i potem znow wrocilam do 1 ale Antosia glodna a tu pusto...probowalam ja cumlem oszukac,zeby choc na chwile usnela to by moze sie doprodukowalo ale az rece sobie chciala pozrec...wiec wyjelam szpitalne(mam 3 butelki...ciocia mi zalatwila na te nastepna noc ale ne uzywalam),dojadla 20 ,zrobila wielkie kupsko i spi...zal mi ze musialam dokarmic...ale taka glodna byla...

11 lata 10 miesiąc temu #574019 przez gabilee
banana ale cie spotkalo z tym znieczuleniem kochana jestem w szoku ! dochodz szybciutko do siebie :kiss: czekamy na ciebie z niecierpliwoscia :) a malutka napewno sliczna :)
czekamy na fotki :)

chomiczka nie boj sie kochana pewnie jeszcze troszke i bedziesz miec swoja kruszynke na rekach :) czekamy na wiesci :) masz numer do ktorejs z nas?

madlen wiertarka hehe :P

11 lata 10 miesiąc temu #574021 przez sylwia1986
Dzień dobry :)
Ja nadal 2w1... Już psychicznie nastawiam się na wywołanie..

Chomiczka trzymaj się dzielnie :kiss: :kiss: :kiss:

Bananamama ale byłaś bardzo dzielna, jak się teraz czujesz kochana?

11 lata 10 miesiąc temu #574031 przez natalka
Hej ja też 2 w 1
Noc ładnie przespana nic nie boli
Chomiczka trzymam kciuki
Banana dzielna jesteś podziwiam dochodź szybko do siebie i gratuluję córeczki

*23.01.2012 ANIOŁEK

11 lata 10 miesiąc temu #574045 przez gabilee
alez mi sie dzisiaj nudny dzien zapowiada ...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka