- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chomiczka, Natalia trzymajcie się, szybko sie podziało, obyście szybciutko tuliły swoje maleństwa
Na placu boju zostało nas faktycznie malutko.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Bananamana gratulacje.!!! jejuu ile biedna się wycierpiałaś... ;/
Natalka powodzenia
Alina no tak muszą dawać kase
Aganobla gratulacje.!!!
Kurde Wy jecie za trzech a ja zjem marne śniadanie np.2 kanapki i obiad i na tym koniec, czasem coś jeszcze przekąsze jak mam czas, totalnie zapominam o jedzeniu i głodzie przy małym, tylko strasznie dużo pije.. Krwawienie też ustępuje u mnie... Trochę tak głupio o tym gadać, ale też mam problemy z pęcherzem... chodzę do toalety tylko jak sobie przypomnę wcale nie czuję, że chce mi się siku a jak kichne czy kaszlne od razu mi leci nie mam wstrzymania, mama pytała się lekarzy kazali na razie obserwować jeżeli dalej tak będzie mam iść da kontrol możliwe że macica mi opadła i uciska na pęcherz i skończyć się może zabiegiem i będą podwiązywać macice, bo może nawet dojść do wypadania macicy przy tym strasznie się martwie, tyle problemów ostatnio... ;/
A i pytanko do mamuś karmiących, kurde czy to możliwe żeby dziecko było uczulone na jabłko.? mój mały jak byłam w szpitalu i zjadłam jabłko był zsypany krostkami tzn pare ich tylko było ale na oczkach na bródce, wczoraj też zjadłam jabłko i nic innego niż wcześniej żeby sprawdzić i znowu to samo tym razem jeszcze na nóżkach i w pachwinkach ma pojedyńcze krosteczki i nie są to na pewno jakieś potówki czy odparzenia..
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Może ćwicz te mięśnie kegla czy jak to się zwie, a nóż pomoże w trzymaniu moczu bo mięśnie się wzmocnią
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Patii może, a jadłaś ze skórką czy bez ? ja wcinam bez i narazie jest ok
Na wypisie miałam zalecone witaminy omegamed pregna dla siebie i mówiłam M żeby mi kupił .. dał za nie 50 zł myślałam, że mu łeb urwe mógł kupić jakieś inne tańsze to baba mu powiedziała, że nie ma .. a jakie wielkie tablety to szok, mam nadzieję, że po tak drogich tabletkach przynajmniej mi włosy nie wypadną
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...
Aniołek [*]
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Martyna - ja Cię doskonale rozumiem. Moja mała robi sobie przerwę w spaniu od 1 w nocy do 4 rano co noc... co prawda nie płacze, ale cały czas chce cycać i co za tym idzie co chwila robi kupki Ale dzisiaj do południa też trudno mi ją było uspać. Straszny z niej łakomczuch, najchętniej to spałaby z cyckiem w buzi 24h na dobę.
Cudny Robercik
Pati - Marcelek przystojniaczek
Chomiczka - faktycznie ciężka sprawa z tym L4, ale ja pamiętam że mi też ginekolog mówił że może mi wystawić L4 tylko do dnia planowego porodu. mocno trzymam za Was kciuki
Bananamana - no to miałaś straszne przeżycia z tą cesarką, ale najważniejsze że maluszek już z Tobą
Mamusie nierozpakowane na pewno bardzo boicie się wywoływania, ja dostałam oksytocynę kiedy rozwarcie staneło na 8cm. Skurcze po niej są megamocne, ale trwa to krótko, potem szybciutko były parte. W sumie to nawet żałowałam że nie dali mi jej wcześniej, bo wielogodzinne bóle wykańczają fizycznie.
Kasiu - ja tak miała pierwsze 2 dni po porodzie, jak pojawiło się mleko, to malutka zaczeła się najadać
Natalka - oby poszło szybko i bezboleśnie
Dominia - u mnie za to wszyscy patrzyli na termin z OM.
Aganobla - ogromne gratulacje
Sylwia - zostało Was malutko, ale jesteście najdzielniejsze i już wkrótce i u Was pojawią się dzieciaczki. Najgorsze jest to czekanie i zgadywanie czy każdy ból to już może to...
Moja malutka właśnie też kicha co jakis czas i nie bardzo wiem czy tak może być, wczoraj oprócz tego miała dzień czkawkowy. Ale jak przyłożę ją do cyca do przynajmniej czkawka ustaje.
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...
Aniołek [*]
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
- anet-a-1401
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Była położna, lekarka jeszcze nie dotarła.. może dzisiaj wpadnie a jak nie to do końca tygodnia się zjawi ..
Babeczka mówiła żeby żadnych niedrapek nie zakładać bo ostatnio na szkoleniu mówili, że nawet lepiej jak mały sobie cycka rączkę bo wtedy pracuje mięśniami w buzi i lepiej później jest z mową akurat ja niedrapek nie toleruję więc to taka tylko nowość dla mnie bo myślałam, że chodzi tylko o to żeby się nie drapał
Ogólnie z Nami wszystko jest ok Iguń piękny zdrowy chłop, mamuśka z brzuchem też wszystko ma tak jak trzeba i z cycorami tam mi nie zaglądała bo mówiłam, że jest dobrze, że mnie nie ciągnie nacięcie ani nic więc jesteśmy zadowoleni
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Mi nawet terminu z OM nikt nigdzie nie wpisał...a miałam na 20lutego. W karcie mam podany na 1.03, choć długość czegoś tam, z czego jest ten termin wyliczany, wg obecnej ginekolog wskazuje na 23/24luty. Ale ja i tak od początku się na początek marca nastawiałam, także jeszcze ok.
Aneta to pewnie w pt się rozpakujesz:)
Patii a o kolejnych odwiedzinach coś mówili? Może na chrzciny jeszcze coś rzuca, choć i tak dobrze, że dali pampki i chusteczki. Zawsze lżej dla Ciebie. Witaminki kup koniecznie, bo dziecko ponoć bierze z nas tylko to, co najlepsze jak je.
Aganobla gratulacje:)
Dominia to fajnie, że wizyta przebiegła ok. A jak z obcinaniem paznokci? bo mówią, że w szpitalu nie można, ale w domu, to już chyba nie ma przeciwwskazań, co? I wtedy niedrapki niepotrzebne. A o ssaniu kciuka też słyszałam, że teraz się inaczej na to patrzy.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W szpitalu mi powiedzieli, że miesiąc nie wolno obcinać ale położna nic nie powiedziała takiego .. i tak ma jak papier te paznokietki i się mu połamały więc narazie nie muszę obcinać jeszcze mu obcinaczek nie kupiłam
Uuuu to wychodzi, że Ty w jakimś stopniu po terminie jesteś
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Patiii Widzę, że masz problemy z pęcherzem. Mnie kłuje w cewce podczas oddawania moczu... może to po cewniku. Sama nie wiem.
Moja mała nocami potrafi dać czadu. Wczoraj jak się obudziła po 20 to do 24 przy cycu Dopiero jak dałam jej trochę mm to poszła spać. Może się nie najada...a dziwne bo z cyców leci.
Jutro idę na szwy Jakoś się boje, że jak mi je ściągnie to mi brzuch się popruje
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chomiczka, Natalka, powodzenia dziewczyny, zaciskam kciuki!!!!
Ola, słodki aniołek
My byliśmy dziś u pediatry i Oluś waży już 3750g Pięknie przybiera W trzy tygodnie przybył mu równo kilogram, bo w drugiej dobie waga mu spadła do 2700g. Mamy dokarmiać mm tylko na noc, mam nadzieję, że się tak uda Pani doktor bardzo chwaliła, że taki grzeczniutki i spokojny, zachowywał się przepięknie mój dzielny chłopczyk 28.03 mamy wizytę u ortopedy, a 25.03 kolejną wizytę u pediatry i szczepienia i tu się zaczynają schody, bo nadal nie wiem czy wybrać te zwykłe szczepionki czy skojarzone (pani doktor namawiała nas na te drugie). Koszt tych skojarzonych to jakieś 200zł, więc nie majatek i chętnie zapłacę jeśli rzeczywiście są lepsze tylko czy są? Co Wy myślicie Mamusie?
Z tych dodatkowych zdecydujemy się na rotawirusy i pneumokoki, ale chyba wolałabym nie szczepić na wszsytko jednego dnia. Odsuwałam od siebie ten temat, ale chyba wreszcie muszę poczytać i podjąć jakąś decyzję.
Po wycieczce do przychodni dziecko usnęło kamiennym snem