- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Majkon
- Wylogowany
- gaworzenie
Wmurowało mnie w krzesło! Jak ja już od tygodnia ledwo snuję się po domu a co mówić jeszcze z 2 tygodnie tak egzystować. Mam nadzieje ze coś mu się pochrzaniło.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Moj gin dzis powiedział ze do połowy marca mogę spokojnie sobie jeszcze pochodzić... bo Ktg jest dobrze
Wmurowało mnie w krzesło! Jak ja już od tygodnia ledwo snuję się po domu a co mówić jeszcze z 2 tygodnie tak egzystować. Mam nadzieje ze coś mu się pochrzaniło.
Ja mysle, ze chyba sie jednak pomylił... przeciez czasem jest tak, że np jednego dnia szyjka jest a drugiego juz jej nie ma... a tak poza tym wiele dziewczyn jeszcze pare godzin przez porodem mialo KTG w normie a tu nagle ciach... i dzidzia na świecie...
Będzimy razem cierpliwie czekac na poród
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Wszystkiego najlepszego dla Was.
Dziewczyny a jak to jest z położną? Po prostu dzwoni do was i mówi, że wtedy i wtedy przyjdzie, czy jakoś same powiadamiałyście u Was w przychodni, że urodziłyście, czy co?
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Super, ze się db czujesz, pocieszające
Princess oby to tylko była chwilowa chandra, wywołana przemęczeniem.
Nie za bardzo się przejmujesz mlekiem? MM to nie tragedia. Dziecko ponoć czuje, że mama jest nerwowa.
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bananamama - współczuję Mam nadzieję, ze teraz z godziny na godzinę będziesz sie czuła lepiej. Wspaniale, że z maleńką wszystko dobrze. Nie możemy się doczekać kiedy ją zobaczymy
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Włącz sobie może jakąś komedię czy fajny serial lub coś poczytaj, zawsze ten czas z dzieckiem przy piersi można jakos fajniej wykorzystać. głowa do góry kochana Fajnie, ze masz mamę bliziutko Moja mieszka 50km ode mnie, wiec obiadki muszę gotować sama
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aganobla gratulacje!!!
ja po wizycie poloznej...wybudzilysmy my mala o 11 i nie spala az do 15...karmilam z cycow..jeden drugi..potem znow..potem mm 25zjadla...potem dalej niespala..probowalam ja oszukac cumlem..przetrzymalam do 14 i znow cyce..tyle ze ona cos nie chce moich cycow ssac:(w jednym prawie mleka nie ma i napuchnieta mega brodawka..a w drugim jest troche ale niewiele....wiec znow przed 15 musialam jej dac odrobine sztucznego..jeszcze kiwac i usnela ale nie spi zamocno..
Polozna powiedziala ze wtedy w ostatnia noc ja ja nakarmilam wziely na kapanie i ja myslalam ze po moim spala te ponad 5 godzin co niewiedzialam co robic..a to fige prawda...one ja na 100% dokarmily bo w szpitalu tak spadla na wadze ze malo braklo i niewyszlybysmy ze szpitala.i w ostatnia noc duzo dokarmily.super nie.w lewej piersi jeszcze mam jakby siare...i malutko noi ten sutek napuchniety...i nie moge teraz laktatora uzyc.w prawej trche jest..jest twardssza ale tez niezawiele.Mam dostawiac a potem dokarmiac sztucznym..kupilam juz bebilon.Ona mowi ze po cesarce mleko moze naplynac pozniej nawet w 5 dobie...narazie nie wyglada to obiecujaco.wszystko ok noc o poradze tyle ze chcialabym karmic cycem i dorabiac butle.A Tosia zwietrzyla ze z butli leci szybko( nie wiem jak z tommy tippy bo juz nie mam szpitalnego) i sie leni zamiast ssac,..odpycha i zlosci.Tak od wczoraj rana robi..Zreszta mowila polozna ze niektore kobiety maja gruczoly na koncu sutka..a ja mam glebiej wiec ona musi zlapac cala brodawke wrecz.Mowila zebym ja na lezaco na luzie nie karmila bo ona wtedy zaplytko lapie..tylko na siedzaco i gleboko dostawiala..TYle ze na lezaco nawet cos ciagla..a na siedzaco jest walka.Cos mi sie zdaje ze sie to skonczy jak z synem..bede musiala laktatorem odciagac ile sie da i dawac z butli najpierw moje a potem sztuczne.A szkoda by bylo bo buzia sie cwiczy i jezyk jak zsie z cyca..i dzieci wyrazniej mowia.ech..
Madlen polozna tez mi mowila ze te badania przesiewowe na fenyloketonurie moga wyjsc lekko zawyzone ze wzgledu na haschimoto.zebym sie nie wystraszyla ze mam chore dziecko.Bo potem kaza mi powtorzyc badanie i jest ok..a to ze wzgledu na eutyrox w ciazy
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Majkon
- Wylogowany
- gaworzenie
a co będzie u Ciebie?
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Jesteś bardzo dzielna z tym karmieniem ! podziwiam Cię, jeszcze troszkę spróbuj powalczyć może akurat wygrasz czego bardzo Ci życzę !
Chomiczka chodzi Ci o tą pierwszą szczepionkę w szpitalu ? ja się na nią zgodziłam .. nawet mi nie przyszło do głowy żeby się nie zgadzać
Spokojnie zaraz Ci przywiozą Olusia wiem, że ciężko wytrzymać ale raz dwa i już Syneczek będzie przy mamusi
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja zgodziłam się na szczepionki. Mi usg przed porodem też zaniżyło wagę małej.
Princess - ja na razie jestem u rodziców i mam duże wsparcie ze strony mamy, ale tak jak wcześniej nie mogłam się doczekać powrotu do siebie, tak teraz mam obawy jak to będzie... Ja słyszałam że to normalne że maluchy wracają do wagi urodzeniowej po 2 tyg.
Michasia - mi powiedzieli że jak zgłoszę małą w przychodni (mam to zamiar zrobić w piątek) to potem telefonicznie umawiam się z położną, a potem pediatra przyjeżdża do domu na pierwszą wizytę
W imieniu córeczki wszystkim mamusiom dziękujemy za komplementy
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
andzia_zg na kazdym usg wychodziło ze dziewczynka, i juz nie ma odwrotu bo duza częsc wyposażenia pokojuu i wyprawka jest w rózu
a co będzie u Ciebie?
chłopiec duuuzy chłopiec... jutro mam usg az jestem ciekawa ile teraz waży i co powie gina...
michasia u mnie tez tak jest że w szitalu podaje przychodnie do ktorej nalezę i oni wysyłaja do niej dane i potem ma niby dzwonic polozna...
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa