BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu #574054 przez malwinsien
Cześć dziewczyny. Jestem kwietniówką. Jeszcze 6 tygodni mi zostało. Dowiedziałam się od dziewczyn z kwietniówek, że któraś miała u was wysypke (pokrzywke ciążową)???? Nie mogę odnaleźć tego wątku u was i tej osoby a jestem już załamana, majątek wydałam na lekarzy, nic nie pomogło... chciałam się dowiedzieć czy po porodzie rzeczywiście to przeszło????
Pozdrawiam.:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #574060 przez dominia
Kasia to Tosi niewiele braklo, teraz tez mam takie flaczki ale chyba cos tam jest .. W nocy pol pizamy mialam mokrej bo.przecieklo :/

Bananamana u mnie ciotce przestalo dzialac w trakcie, odplywala z bolu i powiedziala, ze nigdy wiecej.cesarki ;) najwazniejsze, ze malutka cala i zdrowa a mamusia szczesliwa :)

Spalismy srednio .. Kurde sama z Nim to sie boje.isc ubrac i zostawic Go samego .. :(

11 lata 10 miesiąc temu #574065 przez kasia123m
A mialyscie tak zeby zjadlo dziecko 2cyce i dalej mega glodne.no myslalam ze sobie rece pozre...a jak lapczywie pila to sztuczne.bede chyba musiala dokupic jakies mm tylko jakie?enfamil takie jak miala w szpitalu czy lepeij bebilon?jeszcze mam dwie butle tego ze szpitala.w dzien jej napewno nie dam.bede ja najwyzej dostawiac co chwile.moze nadprodukuje.czytalam kiedys ze przy haschimoto jest wlasnie dupa z karmieniem.ale jesli wytrzymalismy prawie dwie dobry bez sztucznego...sama nie wiem co myslec...

11 lata 10 miesiąc temu #574074 przez gabilee
kasiu szkoda , ze sie nie moge wypowiedziec w temacie karmienia , ale widze ,ze jestes dzielna i napewno dacie rade z Tosia i cycki wkoncu zaczna produkcje :)

malwinsien z tego co pamietam to wysypke miala princess , jak bedzie to napewno pomoze , ja nie pamietam co ona brala , a co lekarze mowia?

11 lata 10 miesiąc temu #574103 przez dominia
Kasia mysle, ze to nie wina tej tarczycy .. U mnie jedna ciotka ma to x lat i jak urodzila dziecko to mleka miala duuzo :)
Mysle, ze to bardziej sprawka cesarki, na to bardziej bym stawiala :)

Cycki flaczki :/ nie wiem czy tam cos jest .. Maly niby jadl i lezy nie.placze ale ja juz maly zapas.z lodowki wyciagnelam i grzeje .. Jak cos to mu dam i usnie to przez te 2,3 h mam nadzieje, ze cos sie naprodukuje :(

11 lata 10 miesiąc temu #574118 przez kasia123m
Domina odciagasz laktatorem?moze ja tez powinnam jak ona spi?wlasnie sie budzi..prawie 4 godziny spala...wiec ja przystawie...A powiedzcie mi..na poczatku to dzieci jedza i spia?dopiero z czasaem przestaja spac tak?kurde drugie dziecko a ja gorzej niz Wy..hehhe..zieolna.. ;)
ciekawe kiedy ta polozna przylezie i po co..

sa jakies wiesci od chomiczki?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #574121 przez Madlen
Natalka napisała, że jedzie na IP, bo odeszły jej wody :) :) :)

Kasiu ja pytałam polożną o karmienie przy chorobie tarczycy to mówiła, że może być problem :(
No ale powalczyć można, bo każda z nas jest inna.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #574122 przez kasia123m
Madlen ja wlasnie tez czytalam...

narazie to jem za 3...cieagale jestem glodna...na sniadanko dwie kromki razowego z serkiem bialym plus inka z mlekiem-cukier 92:)))i juz jem nastepne..

przyszlaby juz ta polozna...

Natalka powodzenia!!!!!!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #574133 przez dominia
Kasia odciągałam ostatnio przedwczoraj bo myślałam, że mi cycki rozedrze :) w nocy samo się wylało na koszulę nocną i stanik :dry: a teraz mam cycki jak flaczki a mały ledwo usnął i już się budzi :(
Może pobudzisz laktację odciągaczem .. :)
Ja też jem za trzech ostatnio :lol: albo nawet czterech ;) buzia mi się nie zamyka :blush:
Mój malec ma dwie przerwy w spaniu w porywach do trzech w dzień :) a tak to śpi i śpi i to jest normalne :)

Natalka super ! Malutka pcha się na świat ! czekamy na wieści i trzymamy kciuki :kiss: :kiss:

Ciekawe jak tam Satine z Marysią w nocy sobie radzi :)

11 lata 10 miesiąc temu #574136 przez andzia_zg
Cześć :-)

Melduję się 2w1

Bananamana ale sie bidulko nacierpiałaś. Maskara... Jesteś mega dzielna.

Chomiczka oby to było już to i oby się zaczeło. mi tydzien temu też troche pociekły wody ale po paru godzinach przestało lecieć.

Natalka trzymamy kciuki

A ja mialam dziś ciężką noc. Od północy do 3 męczyły mnie skurcze. Potem wszystko przeszło. Teraz czuję tylko ból podbrzusza taki jak przy okresie i parcie na "2"

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #574145 przez Madlen
Andzia jeszcze trochę, niewiele nas zostało, już chyba na palcach 1 ręki można policzyć..

Laski wiem, że już był ten temat ale mój gin mówi mi 2 wersje. Najpierw, że do szpitala 8go dnia od terminu porodu z 1usg (termin ten to 1marca). A wczoraj mówił, że do szpitala 8 dnia od terminu z OM (25 luty)
Jak się u Was praktykuje?

Nie chce, by mnie odesłali we wtorek..

11 lata 10 miesiąc temu #574167 przez michasia
Chomiczka, Natalka to powodzenia, byście szybko miały swoje Maleństwa:)

Banana bardzo współczuje, nie wiedziałam, że tak się może zdarzyć. Ale się nacierpiałaś. Dobrze, że teraz córka wynagradza Ci wszelkie trudy.

Kasia mam nadzieję, że laktacja się u Ciebie rozkręci, bo bardzo chciałaś karmić. Zobaczysz co przyniosą następne próby. Pijesz dużo?
A herbatki na laktacje?

Madlen to zamiast do szpitala to do narzędziowego:) śmieszne z tą wiertarką:)

Ja się cały czas nastawiam na poniedziałek 4.03, zobaczymy czego się dowiem jutro na wizycie.

11 lata 10 miesiąc temu #574171 przez andzia_zg
Madlen ja mam wizytę u gina jutro.Zobaczę co mi powie odnośnie tego stawiania się w szpitalu. Bo teoretycznie termin z usg mam na dzisiaj,a z OM na 6 marca.
Ale wydaje mi sie, że bierze sie pod uwage termin OM, bo moja gina nigdy nic nie mówi o tym terminie z usg tylko zawsze patrzy na termin z OM, który mam tez wpisany w karcie ciąży.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #574188 przez dominia
Andzia u mnie nikt nie patrzył na termin z OM tylko z usg, w szpitalu każdy zwracał uwagę na ten z usg :) i uważam, że on jest bardziej wiarygodny :)

11 lata 10 miesiąc temu #574191 przez Alina2408
chomiczka powinien ci wystawic nie wiem czemu ci odmowil... co sie przejmujesz ze internista tak wpisal... przeciez to prawda...

pliszka to cale szczescie ze tatus wraca do domku tak wczesnie my musimy czekac na tatusia do 22 :(

pati nie ma co sie wahac maja placic i tyle to nie laska...

gabilee cytrusy kwasne a kakao to najbardziej poza orzechami uczuleniowy produkt...

dominia pytalas o ten nosek i mowilam ze mala ma czysciutki no i wyobraz sobie ze dzis sie rozkichala jak zwykle najpier trzy razy ale pozniej ze dwadziescia no i patrze a tam giluch yciagnelam i juz spokoj jeden taki sie trafil paskud :P

chomiczka trzymamy kciuki nie boj sie kochana dasz rade...

banan wspolczuje ja jestem uczulona na to znieczulenie i generalnie mniejsza dawka tez znieczula za slabo a wieksza spowodowala zator plynu rdzeniowo kregowego wiec wiem o czym moisz najwazniejsze ze malenstwo cale i zdrowe...

kasiu spokojnie czasem tak jest ale nadrobisz mowilam pij wiecej ja kupilam taka herbatke w rossmanie na laktacje i nie dosc ze smaczna to i pomaga...a kosztuje cos kolo 6 zl...

kasia tak pozniej zaczynaja troche rozrabiac w dzien :)

natalka trzymaj sie...

madlen u nas w terminie ale z om...

...nie oddam Cię nikomu...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka