- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Monia mój też uwielbia na tej gąbeczce leżeć
Dziewczyny to macie sporawo osób w domku U mnie mama 3 braci ja Marcel babcia ciotka z córką
Jadzia dziękuje za komplementy ale taką wspaniałą to ja nie wiem, ale się staram jak najlepiej zrobić dla mojego bubcia
Madlen no baa uroda po mamusi
Mrufka Twoja to już totalna komediantka A mój uwielbia kąpiele A co do chrztu u mnie tylko bliska rodzina czyli domownicy + chrzestni robimy w domku, a chrzciny u nas kosztują 150zł, ksiądz kazał tyle przynieść dla chrzestnego... Ciekawe co by zrobił ktoś kto jest biedny, może ma dziecka nie ochrzcić, bo kościół żąda tyle pieniędzy, a niby jest "co łaska"...
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Satine swietnie wygladasz a Marysia jest tak podobna do ciebie ze hej! niezla aparatka
Patii no dokladnie...z tymi oplatami w kosciele to dziwna sprawa. Ja jestem ciekawa jak jest tutaj. Za miesiac chcemy isc i juz pytac co i jak...kolega mowil ,ze zaplacil 800$ to srednio 1/6 pensji. To duzo
Mrufka ja tez mialam siniaki jak cholera. Ja az taka dobra nie jestem w hula hop...ale za to moj Bartek wywija niezle....tak jak ty potrafi przechodzic nim plynnie przez cale cialo a te cwiczenia to zaraz obejrze dzieki o! obejrzalam i dokladnie takie same cwiczenia robie jak na filmiku Skalpel pol roku przed zajsciem w ciaze tez wykonywalam glownie te cwiczenia i schudlam na wadze 5 kg ale bardziej optycznie schudlam bo miesnie waza wiecej niz tkanka tluszczowa polecam...sa genialne
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
monia ja tez zmienialam strony a ona i tak przekrecala sie na jedna :P cwaniara ale juz cwiczymy monia ja zaliczam ukryta prawde i trudne sprawy wiec twoj zmierzch to pikus hehe a my probujemy zalatwic to usg bo przeciez tego lekarza z przychodni nie ma w szpitalu jeden bo on tez tam pracowal i jest dlllluuugggaaaa kolejka wiec poprosilam mame kolezanki ktora pracuje na rentgenia zeby moze mi zalatwila i ma w poniedzialek zalatwiac zobaczymy co jej sie uda...
pati marcelek cudny a jaka macie sprytna wanienke
satine to dom rodzinny macie i to wielo ja sie ciesze z tych moich 30 metrow moge zamknac drzwi i nikt mi sie nie pakuje...a to nie czorcik tylko zajaczek wielkanocny...
madlen do malzenstwa nam jeszcze wiele brakuje a to kolejny problematyczny stan dla jego rodzicow wiem ze czasem sa gorsze dni ale u nas ostatnio bylo na ostrzu noza... koszmar... jest lepiej tylko ja nie mam 100 procentowego zaufania czy ten lepszy stan jest na stale...za bardzo mnie to zabolalo...
marysia powalajaca...
mrufka my chrzciny robimy u rodzicow m jak tylko to wypali bo az sie boje... w zwiazku z tym ze to na wsi tam sie tradycyjnie zaprasza soltysowa i ksiedza z wikarym... do tego chrzestna nataszki z mezem i dziecmi moja najblizsza rodzina no i wychodzi z tego 30 osob...
dominia dzieki ja tez mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej...
no wlasnie pati u nas tez jest lista zyczen w naszym kosciele no i nie ochrzcza nieslubnego dziecka dlatego chrzcimy na wsi...
a ile to hula hop ma srednicy bo nie wiem czy bede miala tyle miejsca w domku a ja bardzo lubilam sie krecic
a my za tydzien idziemy na mini sesje... do tych ludziow co zrobili nam wspolne ciazowe zdjecie zapisalam juz nas bo mi maila przyslali idziemy 13 kwietnia na godz 13 w 2013 roku hihi dobrze ze to sobota ta sesja ma trwac ok 45 min. w cenie 120 zl jest piec zdjec nagranych na plyte i zrobione odbitki tylko to samemu sie wybiera foty z wielu a jak sie bedzie chcialo wiecej niz 5 bo wiecej sie bedzie podobac to mozna dokupic za pare groszy a zdjecia robia na prawde ladne i takie z pasja... to ci co nam robili na swiadomej mamie
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mrufka cudny brzuch.
My chrzciny robimy 21.04 w restauracji około 30 osób.
Czekamy na pierwsze szczepienie.
Jestem trochę załamania bo odwiedziła mnie koleżanka z corcia a na drugi dzień zadzwoniła se corcia ma ospę- ciekawe czy nie zarazila mojej Iguni.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
U nas od rana masakra przygotowania pelna para a ten moj ancymonek nie spi i co chwile ktos sie nim zajmuje
Msze mamy o 18 to godzina kiedy moj Miś nie spi mam nadzieje, ze bedzie grzeczny
Milego dnia :*:*
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alinka - współczuję napięć między Tobą a M. Z tego co zawsze pisałaś wnioskuję, że jesteście bardzo fajną parą, cieszę sie, że już wszystko sobie wyjasniliście. Myslę, że wyprowadzka z dala od rodziny M to dobry pomysł Szkoda, że zamiast być wsparciem są źródłem problemów Mocno trzymam za Was kciuki
Martyna - na razie tylko pedałowałam sobie na rowerku treningowym, dziś mam zamiar zacząć tańczyć z Dance Central i muszę wygrzebać step spod łóżka, przed ślubem na nim ćwiczyłam codziennie i suknię ślubną w rozmiarze 36 musiałam mieć przerabianą bo była za tęga To były czasy
Chcę też zacząć chodzić na zumbę
Mały śmieszek dziękuje za komplementy
Jadzia - na tym zdjęciu Olek wyszedł na sporego chłopczyka, ale wciąż jest drobny, ostatnio ważył 5kg w ubranku, jak sprawdzałam na siatce centylowej to jest to dolna granica normy dla 2-miesięcznego malucha, ale rzeczywiście widać różnicę: miał kiedyś takie chude nóżki, a teraz ma takie słodkie tłuścioszki
dominia, życzę udanej imprezki
My będziemy chrzcić w maju albo w czerwcu, zapraszamy ok. 15 osób, więc niewiele: babcie, dziadków, prababcie, praprababcię ( Olek ma jedną praprababcię!!!) i chrzestnych, dalszą rodzinę mamy bardzo liczną (mój tata ma siednioro rodzeństwa), więc gdybyśmy chcieli poszerzyć krąg gości, wyszłoby wesele Chciałam zrobić u nas w mieszkaniu, ale ciężko będzie pomieścić wszystkich przy stole Ledwo mieści się przy nim 12 osób, a tak wygodnie może usiąść jakieś 10, więc jak się zrobi cieplej to pospaceruję z Olkiem po okolicznych knajpkach i się zastanowimy jak to zorganizowac.
kasia - życzę Tosi zdrówka!!!
Wczoraj po troszke marudnym dniu wieczorem Olus rozdawał gościom usmiechy i był bardzo grzeczny Usnął ok.20, a my jeszcze sobie siedzieliśmy do 2, ale było fajnie I jestem z siebie dumna bo przez cały wieczór nie tknęłam żadnego chipsa A kusiły bardzo
Miłego dnia!!!
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Moj ancymonek jak zasnal o 21 tak 3 i 5 jedzonko i pobodka o 8. Wyspalismy sie:-) szkoda ze nie spi tak jak tata chodzi do pracy:-p
Jedziemy zaraz na poszukiwania enfamilu ar. Wczoraj obskoczylismy 6 aptek i nigdzie nie maaaaa.
Po nutritonie kupa byla okropnaaa. Robiona w wielkich bolach:-/
Kasia oby Tosi szybko przeszlo. Kladz ja wyrzej to katar nie bedzie splywal do gardla. Bidulka mala:-(
Pozniej odpisze reszcie bo teraz tak szybko na tela wlazlam
Milego Dnia
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Mrufka - ja robię chrzciny tylko dla najbliższej rodziny, wyszło niecałe 30 osób ( w tym 4 dzieci), Robię w restauracji, a księdzu jeszcze nie wiem ile dam, myślałam 200-300zł,
Alina - to jakaś strasznie chora ta parafia, nigdy nie słyszałam by ktoś odmówił chrztu, bo dziecko jest nieślubne.
Dominia - na pewno będzie grzeczny No to trzymam kciuki by wszystko było jak trzeba
Ja wczoraj za wcześnie pochwaliłam wieczór, okazało się że M. musiał jeszcze jechać do pracy, a ja jak zwykle zostałam sama. Do tego moja mała ma coś takigo że wieczorem jest ciągle, głodna, no i wczoraj tak jadła aż chlusnęła... Potem jeszcze musiałam ją przebierać, czyścić nosek, a ona tego nie lubi więc płacz... no i oczywiście na dokładkę czkawka. Jak już się z tym wszystkim uporaliśmy to zaczęły się próby usypiania, które skończyły się o 1 w nocy. Najlepsze było jak ja już padnięta koło 12, a moje dzieciątko uśmiechnięte i gotowe do zabawy W ogóle to myślę że te ulewania, czy chlustania to bardziej stresują mnie niż ją. Potem nie mogę zasnąć, bo czuwam nad nią czy się nie zachłyśnie. Układam ją na boczku i blokuję kocykami żeby się nie przekręciła, wstaję a moje dzieciątko i tak na pleckach... Nie wiem jak ona to robi. Najgorzej że ona zawsze robi kupkę jak cyca, no i potem jak nie odbije to jest problem ją przebrać, bo jak położę na przewijaku to ulewa. Tak więc mój przewijak wygląda już jak łóżeczko, jest poduszka pod główkę (żeby była wyżej) i poduszki po bokach, bo często przebieram ją na boku w razie czego. W ogóle przewijanie dziecka w różnych dziwnych pozycjach opanowałam już do perfekcji. Dzwoniłam do lekarza się skonsultować, ale wychodzi na to że jedyna rada to mniej karmić, tylko że ją nie tak łatwo oderwać od cyca bo płacz straszny. Odwodniona nie jest, ładnie przybiera i w ogóle to duża i wspaniała dziewczynka, nie wiem tylko jak sobie poradzić z tym łakomstwem... Bo ze strachu o nią to po tych wymiotach ja cała chora jestem...
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- Milka
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do pampków i robienie kupek przy cycu dokłądnie to samo! własnie w okolicach 6 robi kupke dodamz e przed karmieniem w nocy zazwyczaj przebieram chyba ze jest sucho i tu dam Ci rade - jak zrobi kupke a wiesz ze i tak za godzinke sie obudzi to nie przebieraj jej tzn to nie rada ja tak robie na poczatku byłam przewarzliwiona za kazdym razem gdy słysząłam kupcie to biegłam przeiwnac i takim sposobem po 1 małej czesto sie ulewało po 2 na 24godziny schodziło mi około 20 pampków potem wzuciłam troche na luz jak słysze ze mała zrobi kupcie nad ranem a wiem ze i tak za godzinke wstaje daje jej polezec w tej kupie - GDYBY KTOS MI POWIEDZIAŁ MIESIAC TEMU ZOSTAW DZIECKO Z KUPA - ODPOWIEDZIAŁABYM zwariowałes! a teraz juz wyluzowałam małej mniej sie ulewa pampków mniej schodzi a odparzen wcale nie mamy przeciez w nocy dziecko tez zrobi kupcie nawet jak niewiemy i śpi wniej nawet kilka godzin
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alina Super, że jedziecie na sesje Ja małej też zamierzam robić tylko zbieram teraz rekwizyty Kiedyś się bawiłam w robienie znajomym zdjęć więc czemu nie zrobić małej
Paulaaa Powodzenia Szukaj apteki zdrowie.
Patiii Mam nadzieje, że moja też tą gąbkę polubi Też myje ja sama i nie sprawia mi to trudności no, ale jak widzę jak Twój Marcelek tak ładniej leży to muszę to mieć
JadziaDzięki Prawie każdy mówi, że podobna do mamusi Za to za tatusiem ma czarne kłaczki nad pupą haha
Alina Też bym chciała ciasne a własne...tutaj jest dużo sporów. Mamy spory ogród przy domu i jest strasznie zaniedbany. Babka z dziadkiem zwożą jakieś drzewa, kamienie, krzaki...jak chcemy coś zrobić to mówią , że okej możemy itd. a jak przychodzi co do czego to nie bo drzew nie można ruszać. I tak zamiast ogródka z altanką, murowanym grillem, placem zabaw dla małej mamy las z kamieniami i innymi śmieciami
Wiecie, że moja Maryś ma jedno oczko kolorowe Jest tak w 3/4 niebieskie a reszta brązowa
Widzę, że każda myśli o chrzcinach...albo znaczna większość. Ja chcę chrzciny z roczkiem zrobić Dwie imprezy za jednym zamachem i mała już będzie taka fajna
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Alina zobaczy się z czasem jak to będzie, może akurat będzie lepiej ja mimo wszystko w to wierzę Ajj u mnie też by nie ochrzcili, ale ja powiedziałam że sama dziecko wychowuje, bo mnie zostawił ojciec jego i tyle i nie ma sprawy, nawet wyspowiadają mnie bez problemu A wanienka po siostrze, ma termometr i korek więc trochę ułatwia to sprawę
Aniajulia ojj to trochę przechlapane z tym bujaniem masz... Ale fajnie że się odezwałaś
Dominia powodzenia, oby malutki był spokojny
Kasia jeju biedna Tosia, mam nadzieję, że szybko jej minie ten katar.. ;/
Satine na pewno polubi taką gąbeczkę, o jest wygodna
O matko przypomniało mi się apropo wanienki, jak leżałam na położnictwie jedna kobietka kazała mężowi wymyć wanienkę domestosem... A ja takie Oczy na nią O.o
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Za to za tatusiem ma czarne kłaczki nad pupą haha
Mój Oluś tak samo
Zdjęcia super
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
Dominia na pewno wszystko będzie dobrze i przygotowania sprawnie Wam pójdą powodzenia
Alinka oby wszystko było dobrze między Wami!! Najważniejsze żeby M był za Tobą.
Robert też woli jedną stronę - lewą, bo tak leżał w brzuszku ale już coraz częściej sam kładzie główkę na prawą stronę. My jak się bawimy to często przesuwamy zabawkę własnie na prawą stronę i chętniej układa się na tą stronę.
Super pomysł z tą sesją. Tylko 5 zdjęć na płycie i wydrukowanych? czy więcej w tej cenie?
Jadzia dokładnie tak:) ja też wyczytałam informacje o biegunkach, odwodnieniu i różnych chorobach. Ale to zrozumiałe bo się martwimy.
To super, że już zaczęłaś też chcę mieć tyłek jak kamień więc chyba zacznę coś ze sobą robić a nie tylko gadać
Ola dziękujemy, ćwiczymy i mam nadzieję, że żaden aparat nie będzie potrzebny. Super, że z bioderkami ok u nas też krostki zniknęły. może jeszcze nie do końca ale buźka jest już naprawdę śliczna
To niedobrze, że choróbsko w domu się panoszy. Rzeczywiście szkoda, że nie dali znać wtedy byś miło i bezpiecznie spędziła czas ze swoimi rodzicami.
Pati jeszcze nie mamy załatwionego dopiero datę wyznaczyliśmy i chrzestnych ustaliliśmy Powodzenia jutro!!
Marcelek przystojniak i te jego minki
A na tej gąbce jak się kąpie to dokąd sięga Mu woda?
Monia powodzenia na wizycie
Satine Marysia śliczna a Ty nie wyglądasz na styraną
Może spróbuj delikatnie wodą z płynem do naczyń
Mrufka my mieliśmy zapraszać tylko rodziców i rodzeństwo z towarzyszami czyli 12 osób (mój brat i siostra M mieli być chrzestnymi), ale siostra M nas wystawiła i Chrzestną będzie nasza dobra znajoma więc dodatkowe 4 osoby bo ma 2 synków, więc 16 osób.
Robimy w restauracji bo w mieszkaniu tyle osób wygodnie nie zmieścimy na obiedzie.
W Kościele jeszcze nie byliśmy.
Pliszka ja też muszę w końcu się zmobilizować i wsiąść na rower, wejśc na stepper i w ogóle zacząć ćwiczyć.
Super, że wygrałaś walkę
Paula super nocka tutaj znajdź aptekę, zamów przez Internet lub zadzwoń czy mają na miejscu
www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?value=enfamil+ar
Ola współczuję ciężkiej nocy u nas też nie było najlepiej. Od 2 dni Robcio przy jedzeniu rzuca się, wypluwa cycka, płacze, potem okazuje się, że nadal chce jeść. Prawie cały dzień wczoraj nie spał, wieczorem zasnął, pospał niecałe 2 godziny i po kąpaniu był problem z zaśnięciem. Czekam na noce kiedy będzie minimum 4 godziny ciągiem przesypiał
u nas też czasami je łapczywie a potem ulewa i się krztusi. Przerażające to jest!