BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 8 miesiąc temu #614630 przez jadziatopol
dziewczyny...czy wy macie erotyczne sny? ja nie wiem co sie dzieje...ale mam je codziennie :ohmy: :P

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #614635 przez Suzi
Cześć dziewczynki, "starsze" siostry lutówki ;) , wiem, ze możecie już takich szczegółów nie pamietać, ale spytam, a nuż któraś pamieta - na ile przed porodem odchodził Wam czop śluzowy? ( podbarwiony na brązowo )?
Gdyby któras pamietała, bedę wdzieczna za odp :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #614636 przez jadziatopol
Suzi teraz na ok.miesiac przed porodem :) a w pierwszej ciazy 9 godzin przed :) nie ma reguly

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #614639 przez bananamana
jadzia dla hubiego glowka jeszcze moze byc ciezka dlatego czasem taki maly parkinsonek sie moze pojawiac ja sie z malej smieje i mowie ze udaje dzieciola do ok 4 miesiaca powinien juz pieknie to kontrolowac :)

odruch moro zanika ok 4-6 miesiaca zycia, a odruch chwytny prawidlowy czyli z kciukiem na zewnatrz normuje sie do ok 7 miesiaca zycia

tak ze mamusie nie doszukiwac sie na sile wszystko jest ok :)

a z przebieraniem nozkami i raczkami jak najbardziej prawidlowo dziecko cwiczy w ten sposob koordynacje ruchowa oraz rozwija aparat nerwowo miesnowy

spokojnej nocy mamusie :)

11 lata 8 miesiąc temu #614640 przez jadziatopol
Banananama dzieki kochana za odpowiedz :) spijcie dobrze (ty i malenstwo) :)

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #614683 przez dominia
Dzien dobry :)

Przezylam :) poszlam spac kolo 2 w nocy ;) moj Aniołek spal pieknie cala msze :) jak ksiadz polewal glowke to pisknal i tyle :) wspanialy byl :) i jak usnal w kosciele tak wstal przed osma rano !!! Oczywiscie dawalam mu jesc i przebralam ale nic Go nie ruszylo :D
No to mam juz w domu oficjalnego Aniołka :) mam nadzieje, ze bedzie grzeczny :)

Iguń od chrzesnej dostal zlota bronsoletke :) z napisem Igor i data chrztu :) piekna :) taka dla malucha :)

Powiem Wam, ze w pewnym momencie w kosciele placz mi sie cisnal w oczy ;) M tez zaczal sie denerwowac, mowil, ze mu wali serce :p ciesze sie, ze juz jest po :)

Zostalo duzo salat, dzisiaj po obiedzie maja jeszcze niektorzy przyjechac :) pasuje to zjesc bo moj portfel bedzie jeszcze bardziej plakal jak tyle sie wyrzuci ;)

Ciotka przywiozla mi jeszcze 3 opakowania delicolu .. Przeciez tyle to ja tego nie potrzebuje bo Malutki az takich ilosci nie potrzebuje :) chce ktoras ? :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #614686 przez kasia123m
Hej laseczki :laugh:
Witam w ostatnia brzydka niedziele...nastepna m?a byc juz wiosenna:)
Nocka u ns ok...Tosia po kapieli spala do 1,50 a potem do 5 i do 8,30 rano.zjadla i dalej spi...musze jej nosek oddessac ale nie chciualam jej rozbudzac...
U nas kciuk do wew a czasami pokazuje fige.ale zauwazylam ze juz czasami rozchyla piastki..drapie mnie po plecach przy odbijaniu hehe.nozkami kopie energicznie jak sie cieszy ze dostanie jedzonko lub jak jej sie cos podoba.odruch moro moj syn mial niewygaszony w wieku 3,5 roku i jeszcze jakies inne odruchy...pamietam mialam w diagnozie SI.a u takich maluszkow to wiadomo norma.syn mial np takie cos ze jak sie przewracal to nie wyciagal automatycznie rak do przodu.ale to duzy juz byl...z 3 lata mial.mial problem z naprzemiennoscia...wychodzac na zjezdzalnie wychodzil dostwiajac nozke a nie naprzemiennie i to tez jeszcze w wieku 2,3 lat.wiadomo ze nie bede sie doszukiwac u Tosi zaburzen SI choc pewnie baczniej sie jej przyjze.on uklad nerwowy ma pewnie po sepsie lekko uszkodzony.ona jest zdrowa wiec bedzie dobrze.

Ciekawe jak Domina po chrzcie.
Princess widzialam na fejsie ze Wy tez juz macie ochrzczonego Adasia.odezwij sie do nas.tesknimy..;)
Pati powodzenia dzis...

Chyba sobie farbe zrobie bo te pasemka mam pomiedzy swoimi wlosami a rosna mi jakby siwe...wnerwia mnie to coraz bardziej.Domina foty wstawiaj...bo nie chwalilas sie fryzurka.
Jutro do gina ide wieczorem...ciekawe co powie...dlaczego jeszcze plamie...

Bananamana niunia sliczna :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #614696 przez Alina2408
kasiu dziekuje to mnie uspokoilas :) dziw w nocy mala przespala od 19 do 2.30 na lewym boczku jak ja ulozylam a w nocy zasnela na pleckach i glowke odwrocila na lewo czyli dobrze :) no i na brzuszku jak byla to dzis sie nie gibala na jedna strone...

chomiczka no to musisz tez robic to co ja ukladac na te druga strone.. chociaz u nas to troche ineczej wyglada bo glowka jest splaszczona z boku nie z tylu... a u ciebie jakby z tylu...

banana toze od 4 miecha to nie znaczy ze nie musza niektore dzieci tego robic... moja tez odwarac aise za dzwiekiem ale nie zawsze...

jadzia nasza nie zawszze odwraca czasem jest czyms innym tak zainteresowana ze woli robic swoje :) jadzia zaobserwuje z ta roczka ale jak na razie tego nie zauwazylam...

monia tez zaciska nie zawsze ale czesto...

oolu wlasnie tez zauwazylam za do odbijania bralam mala na lewa strone i glowke wtedy odwraca w prawo wiec teraz zaczelam na prawa i cwiczymy odwracanie glowki na lewo no i do lustra tez podchodzimny i wtedy mala smieje sie do siebie albo do mnie ale w lustrze :P:P

michasiu zazdroszcze ksiedza i nie dziwie sie ze wiaza cie z kosciolem takie mocne wiezi...

jadzia ja mam jakies straszne sny biegam uciekam innym sie krzywda dzieje kosmos jakis... wolalabym twoje :)

suzi taki brazowawy to na kilka godzin przed a wczesniej schodzil taki bialy prawie przezroczysty...

dominia gratuluje chrztu :) ucaluj aniolka...

kasiu u nas wczoraj byly tzry godziny sloneczka i dzis tez juz jest sloneczko wiec moze nie bedzie zle :)

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 8 miesiąc temu #614804 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Nareszcie słońce :) Chyba jeszcze chłodno, ale zaraz się cieplutko ubieramy i idziemy na spacerek.

Suzi, chyba nie ma reguły. Mi czop nie odszedł, od razu chlusneły wody, a kilka godzin później miałam cc, bo tętno dziecka spadało, a główka była bardzo wysoko.

Miłego dnia.

11 lata 8 miesiąc temu #614807 przez kasia123m
Brazowy czop odchodzil mi odrana a wieczorem urodzilam.

Tosia dzis strasznie marudnaa... :(

11 lata 8 miesiąc temu #614855 przez dominia
Suzi ja nie wiem nawet jak czop wyglada :S

11 lata 8 miesiąc temu #614869 przez ola85
Suzi - mi jak odszedł czop, to następnego dnia wieczorem malutka była na świecie
Dominia - najważniejsze że wszystko się udało, a Iguś był grzeczniutki :)
Kasiu - oby tak jak piszesz następna niedziela była ładniejsza :)
Pliszka - miłego spacerowania :)

11 lata 8 miesiąc temu #614875 przez Monia_T
Suzi mi przy obu porodach czop odszedł w trakcie.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #614884 przez [email protected]
Suzi czop mi odszedł 4 dni przed porodem,trzymam kciuki :)

Wczoraj Gabryś dał mi popalić,zjadłam śniadanie i do 18 nic więcej,dopiero mąż mnie nakarmił jak wrócił z pracy,w nocy spał do 4,2 kupy,cyc,o 6 spać do 8,mogłoby tak już zostać,mały robi zielone kupy,raz wodniste,raz gęste,dałam mu 2 razy herbatkę koperkową ale wczoraj już nie a kupy dalej zielone i nie wiem dlaczego,nie jem nic nowego,znowu mam zapalenie tej samej piersi tylko z innej strony,działam od wczoraj,mam nadzieję że szybko przejdzie bo boli jak cholera

Alina to miałaś przeżycia :( będzie dobrze

Monia Gabryś wygląda jakby biegał,piąstki też zaciska,jak pomasujesz po zewnętrznej stronie rączki to powinna otworzyć

Dziewczyny pocicie się jeszcze? ja jakiś czas miałam spokój i znowu mokra kołdra,koszula,masakra,może to przez zapalenie

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #614966 przez Suzi
Dziewczynki, serdeczne dzięki za info, i tak jak widzę nie ma reguły i mimo ze to mój trzeci poród to niewiele można przewidziec ;) np wody mi nigdy nie dochodziły, czop tez nie dopiero tym razem coś na kształt czopa sięe zaczyna pojawiać ale tez w "odcinkach", dobra, pozycje zobaczę. A Was proszę o kciuki :lol:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka