BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615900 przez dominia
My już po szczepieniu :)

Byliśmy z moją babcią i dziadkiem .. dziadek został w samochodzie a babcia poszła ze mną .. niestety ode mnie z domu wszyscy w pracy dzisiaj jak na złość :(
Przez babcię myślałam, że w pewnym momencie kurwicy dostanę .. lekarka specjalnie dla Nas przechodzi z chorych dzieci na zdrowe, jeszcze była tam sama bo 2 inne lekarki nie przyszły do pracy z powodu choroby i czekaliśmy na nią ponad godzinę, znam tą kobietę i wiem, że ona taka jest i się na nią poprostu czeka .. a babcia w pewnym momencie, żeby Igor płakał to się pospieszy i zaraz przyjdzie ://// !!! a to, że mogliśmy przyjść później .. no ja pierdole i wiecznie w zegarek patrzy, ktora godzina bo już się dziadka bała, że ją zrypie .. ;) chore to .. i nie dość, że denerwowałam się o tą szczepionkę Syna to jeszcze do szału doprowadzała mnie ta moja baba :dry:

Iguń zdrowy, a jaki GRUBAS !!!! waży 5650 ;) aż mi oczy wyszły na wierzch :huh: ale najważniejsze, że zdrowiusi :)
Pytam kobiety co szczepi jaką szczepionkę bierzemy z tych płatnych a ona od razu bez zastanowienia 5 w 1 o nazwie PENTAXIM :) zapłaciliśmy 112 zł :)
Malutki pierwszą tą płatną szczepionkę tak przeszedł, że wcale nie płakał :) za to zółtaczka trochę boli i krzyczał jak wciskała .. ale jak już wzięła igłę to jak ręką odjął :) zjadł sobie cycusia i padł jak kawka :)

Suzi dzięki :kiss: czekamy na Twojego maluszka !!! jak już będziesz miała Skarba koło siebie to się Nam pochwal :) :kiss:

Satine dziadek po pierwsze nie powinien Wam wchodzić do pokoju jak Go nie zaprosicie :) u mnie nikt tak nie włazi jak mam zamknięte drzwi :)
Współczuję Ci ! ale i tak jesteś dzielna bardzo z tą teściową ;) i wszystkimi na około :kiss:

Zdjęcia z chrztu moje Kochanie wstawię mam nadzieję później :) bo teraz mama wraca z pracy i pomogę jej przy obiedzie i przy okazji chwilę z nią pogadam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615908 przez kasia123m
Tosiula spi mi 2 godz na brzuszku :laugh: niedlugo sie obudzi bo glodna pewnie ze hej..

kupilam wczoraj farbe i zrobilam...mam czerwone wlosy..moj M chodzi i sie zachwyca..mowi ze lepiej niz jasne pasemka..wrzuce fotke...teraz tylko podciac wloski i bedzie got..fotka w spietych bo jeszcze niepodciete..ale kolor widac.:)

Domina trzymamy kciuki zeby Igorek latwo zniosl szczepienie:)

Minia a ten nasivin jest od 1 tyg...M byl w 3 aptekach i mu truja ze nie ma takiego...

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615925 przez Monia_T
Ola ładnie malutka śpi :)

Iga wczoraj zasnęła o 20, później jadła o 2, 4 i wstała koło 7.

Satine to masz wesoło z tymi dziadkami :silly: To niestety minusy ciągłego bycia razem...gdybyście mieszkali chociaż w domu obok, byłoby pewnie inaczej.
Maryś słodziutka :) A Ty jaka masz piękną cerę..też bym taką chciała ;)

Dominia ale Igi rośnie :ohmy: Super :laugh: Te cycusiowe dzieciaczki chyba tak mają, że po prostu rosną i nieźle przybierają :)
Babcia też niezła...ciekawe co chciała małemu zrobić, żeby płakał... :huh: Super, że tak ładnie przeszedł szczepienie, tania ta szczepionka, ale to jakaś inna niż u nas. Ja na takie wizyty chodzę z mężem lub sama, nie lubię obserwatorów w postaci babci czy dziadka...

Obiad zrobiłam, zjadłam, czekam aż Igunia się obudzi i idziemy na spacer. Może Kinię wyhaczymy po drodze jak będzie ze szkoły wracała.
A w środę mamy USG główki Iguli kontrolne po cukrzycy. Prawie zapomniałam, dziś przez przypadek zauważyłam wpis w kalendarzu w telefonie...dobrze, że nie przegapiłam bo tam strasznie długie terminy mają.

Kasia super w tej czerwieni!!!! Bardzo Ci pasuje ten kolor :laugh: I buźka taka świeża się zrobiła. Idealnie trafiłaś z kolorem :woohoo:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615931 przez kasia123m
Monia macie usg glowki po cukrzycy??nam nie zlecali...a moze przez to ze na insulinie bylas?

powiedz mi ten nasivin jaki masz dokladnie..0,01%???? nasivin soft...bo dzwonilam do apteki i powiedziala mi ze taka jest najmniejsza dawka..napiszesz mi?bede szla do gina to kupie..

dzieki..kolor strzelalam..pasemka sa jasniejsze troche..nawet z tylu niedokladnie nalozylam ale kurde nie mialam kasy zeby isc do fryzjera na farbe...a tak kupilam dwie po 6,40 chyba londa i sama zrobilam:)wlosy musze skrocic i scieniowac..

kurde ale mam chuda twarz.masakra

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615932 przez Monia_T
Kasia ja wiem, że trudno go dostać. Już któraś dziewczyna pisała na forum, że jej farmaceuci chcieli wmówić, że takiego nie ma. A jest, bo ja kupiłam. Mi pediatra kazała zwrócić na to uwagę. To są krople Nasivin 0,01% dla niemowląt od pierwszego tygodnia. Te drugie podobno za mocne dla takich maluszków jak nasze.

To kontrolne USG chyba właśnie ze względu na insulinę. Mam nadzieję, że wynik będzie ok...przed każdym badaniem mam cykora, że coś wyjdzie nie tak...

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 8 miesiąc temu #615950 przez dominia
Dziewczyny to mi mowili, ze nie ma tego nasivinu od pierwszego tygodnia :/

Kasia trafilas z kolorkiem !!! :)

11 lata 8 miesiąc temu #615965 przez xpatiiix3
Hehee oj dziewczyny Wy to mnie chyba wyswatacie tu do wakacji :D dziękujemy za komplementy z Marcysiem i przesyłamy buziaki :)

Satine Marysia śliczniutka i mamusia też :D :kiss: Matkooo mnie by przez taką teściową chyba grom trafił jakiś... wrr... jak ja tego nie lubię... ;/ współczuję..

Dominia super, że już po i Iguń taki grzeczny był :) Czekamy na foteczki z chrztu :D

Kasia świetnie wyglądasz, ale strasznie chuda jesteś :P

A ja już po szkole pochwale się, że po 2 miesiącach bez szkoły to ja od razu kartkówkę napisałam z matmy i to na 5 :D hehe jaka ja zdolna :P No i załatwiłam z panią z polskiego i facetem z matmy że nie muszę nadrabiać :D hehe tylko na bieżąco to co teraz uzupełniać i tyle no i tylko jeden sprawdzian z matmy napisać :D więc super jeszcze z resztą nauczycieli muszę pogadać :P Mam nadzieję, że też będą tacy uprzejmi :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 8 miesiąc temu #615989 przez dominia
Patii ekstra ze w szkole tak bylo :) a z Marcelkiem babcia Twoja zostala ? Odciagalas mleko dla Niego ? :)

Dziewczynki wlasnie tak mysle, gdzie kupie woreczki albo pojemniczki do mrozenia pokarmu ?? W aptece chyba nie ma takich rZeczy no nie ??
I jeszcze jedno :) planuje kupic Igulkowi jakas zabawke grajaca tylko nie mam pojecia jaka ;) polećcie mi cos fajnego :) bede wdzieczna :*

Dzisiaj jestem bardziej zmeczona niz wczoraj :( a przeciez ladnie spalismy w nocy, chyba bedzie trzeba sie ogarnac i w dzien z malym jakos odespac ;)

11 lata 8 miesiąc temu #615997 przez Satine0
Dominia Pytaj w aptece :) a jak nie to allegro.

11 lata 8 miesiąc temu #616002 przez kasia123m
Domina bo emocje opadly...byly nerwy...bo chrzest i szczepinie...a teraz organizm odreagowuje...

Tosiak na macie...na podusi bo ma katar zeby jej sie lepoej oddychalo..

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #616006 przez dominia
Kasia jaka Tosiulka śmiejoszek :) piękna normalnie do zjedzenia :kiss: :kiss:

Wklejam zdjęcia, chrzestnym jest moja siostra i szwagier T. :) zauważcie jaka ja jestem niska do mojej siostry :ohmy: chociaż ona miała jeszcze lekkie koturny a ja płaskie buty :) i mój M na wspólnym zdjęciu wygląda tak jakby nie miał zębów :dry: wcale nie jest fotogeniczny ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #616073 przez xpatiiix3
Dominia nie nakarmiłam babcia butla dała nan pro 1 w razie gdyby zabrakło no to dała troszkę i potem przełodziła go herbatką oszukała i jak wróciłam dałam cyca bo mi pękały już z przepełnienia... ;/ A pojemmniczki na allegro ja bardzo tanio kupiłam kiedyś komus linka wstawiałam :P A jak ładnie wyszliście na fotkach :) Iguń uwielbia cycusia mamusi tak trzyma :P hehe mój łobuziak to tak łapie rączkami i ciągnie do siebie :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 8 miesiąc temu #616076 przez Alina2408
madlen dziekuje :)

jadziu jak tylko poznam szczegoly to dam znac...

pati szczesliwa 7 a jak mial ksiadz nie zapamitac takiego przystojniaka... wiesz tamciprzyszli bo wypada :P dziekujemy za komplementy mam nadziejee ze z czasem bedziemy wygladac lepiej to znaczy ja bo tasia to najpieknijsza istotka na swiecie :):)

pati dojrzaly a nie stary :P

pati jak swiety to swiety...

pliszka dziekuje :) a daj znac co u pediatry...

kasiu wspolczuje wam...

pati ale plan na karminie masz szok a co z odciaganiem...

dominia trzymamy kciuki za szczepienia...

aga ja tez mam prawie 120cm samych nog wiec to chyba po mnie :)

dominia ale masz chlopaka w domku :)

kasia rzeczywiscie tak lepiej

monia a nam mama kolezanki dzis zalatwila usg bioderek i to tez na srode ale sie ciesze :)

pati gratki za szkole...

dominia ja kupilam w sklepie dziecinnym pan mial i to i to...

kasia ale usmichnieta

dominia fajnie wygladacie ja chcalabym byc nizsza ale pan bog mi dal cialka i w gore i w boki :P:P

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 8 miesiąc temu #616091 przez kasia123m
Domina super wygladaliscie...a Igorek przystijniaczek.becik tez mialas bialy?

dziewczyny a wasze maluchy czasami pokaslywaly przy tym katarze?bo Tosia mi chyba dzis zakaszlala kilka razy..tak jakby miala zasuche gardleklko...

11 lata 8 miesiąc temu #616109 przez dominia
Kasia tak miałam biały becik :)
Mój Iguś ostatnio tak ze 2, 3 razy kaszlnie tak sucho .. Mama mówi, że to przez to, że się pali w domu i jest suche powietrze ;)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka