BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 8 miesiąc temu #615364 przez Alina2408
jadzia to mama marka nie moja :) moja jest wieksza :) :P a z tymi amerykankami cos jest...

jejku paula umarlabym patrzac jak mala sie tak meczy... a pogoda cudna my bylysmy na dwoch spacerkach dzisiaj w sumie 5 i pol godzinki spacerow :)

...nie oddam Cię nikomu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615366 przez Monia_T
Cześć wieczorkiem :)

Jakie piękne zdjęcia powrzucałyście :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: Uwielbiam je oglądać :)

Jadzia Hubcio jaki "dorosły" na tej drugiej fotce :) Uwielbiam go :kiss: :kiss: :kiss: Sny mam takie jak Ty... :silly:

Pati Już na fejsie pisałam i powtarzam się, ale ślicznie wyglądacie :woohoo: Marcyś uroczy :kiss: :kiss: :kiss:

Alinka piękna :laugh: I Nataszka jak laleczka :) A nie boisz się o małą jak spi na przewijaku? Czy stoisz przy niej?
Moja taka ruchliwa, że na przewijaku nawet na sekundę nie zostawiam...
Teraz też wchodzę do sypialni i patrzę a mała śpi na boczku. Pytam męża czy tak ją kładł, a on mówi, że nie, jak zwykle na pleckach...znowu sama się przekręciła :)

Byliśmy dziś całą rodzinką na Starym Rynku, bo trwa festiwal rozrywki, zjechały się różne karuzele itp. Byliśmy ponad 3 godziny, Igunia spała w nosidełku na wózku opatulona kocykiem. Już zastanawiałam się jak ją nakarmię na parkingu, o dziwo w spokoju dojechaliśmy do domu, za to jak mąż ją rozebrał z kombinezonu to natychmiast przyssała mu się do bicepsa :woohoo:
Nie jeździliśmy na karuzelach bo w tygodniu pojedziemy z Kinią jakiegoś dnia wieczorkiem, a Iga z babcią zostanie, wtedy zaliczymy ogromne diabelskie koło i inne atrakcje :)

No i w końcu pojawiła się fajna pogoda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madlen ja kupiłam nożyczki dla niemowląt w Pepco, za kilka złotych i są rewelacyjne :laugh: Bardzo ostre, bezpiecznie wyprofilowane, idealnie się nimi obcina w przeciwieństwie do canpola, które miała wcześniej...Iguni muszę co 3-4 dni obcinać bo ma bardzo ostre i szybko rosną. Ostatnio zadrapnęła się na główce, zrobiła sobie głęboką kreskę aż do krwi, ale się biedna rozpłakała... :dry:

Kasia cieszę się, że udało Ci się kupić te bodziaki. Są tanie ale ładne i po praniu nic mi się z nimi nie robiło :)

Dominia a gdzie fotki??? :)

Nie wytrzymałam i weszłam dziś na wagę...na szczęście pokazała 1 kg mniej niż ostatnio :silly: No to ja rozumiem :lol:

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie piąstek i biegania Waszych dzieciaczków, uspokoiłam się czytając, że wszystkie zachowują się tak samo :lol: Jak dobrze, że mamy siebie w chwilach wątpliwości i można porównać to i owo :laugh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 8 miesiąc temu #615380 przez Alina2408
monia ja mam lozeczko przy samym lozku czyli jak dupka siedze to mam ja na wyciagniecie reki wiec tak dajemy sobie rade :):) nie odchodze od niej za daleko...

monia sukienki na chrzciny to jakies 130 zl wiec 30 to nie maajatek...

musze wam cos powiedziec bilam sie z myslami ale nie moge wytrzymac dzis moja "rezolutna" mamu sia opowiedziala ze dowiedzial sie wczoraj ze znajomej coreczka jak byla z opiekunka sie zachlystnela i nie zyje szok a miala dwa lata przeciez takie dzieci sie poprostu nie zachlystuja... nie znam szczegolow... ale meczy mnie to caly dzien..

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615388 przez Monia_T
Nie mogłam wgrać fotki :) Cos mi forum wariuje...
Więc jeszcze raz piszę...
Mam okazję kupić tą sukienkę na chrzciny za 30zł, doradźcie czy się nadaje i czy warto :)

Chrzcić będziemy najpewniej latem.

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #615396 przez Monia_T
Alina to mnie najbardziej przeraża, takie zachłyśnięcie, zakrztuszenie...
A już zwłaszcza jak mnie nie ma obok.
Tragedia...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615397 przez Alina2408
monia ja juz kiedys pisalam ze u nas tradyzyjnie chrzestna kupuje ubranko... mnie sie ta sukieneczka podoba itylko kapielusik nie no ale nie musisz jej zakladac a mowie ceny sa kosmiczne w sklepach...

a co do tej tragedii to ja nie wiem przeciez albo ta opiekunka nie byla przy dziecku albo nie mam pojecia jak to wyszlo cholera przeciez dwuletnie dziecko to nie takie co sie krztusi tak poprostu... nie mam pojecia jak dokladnie do tego doszlo... ale tragedia straszna...

11 lata 8 miesiąc temu #615407 przez Monia_T
Kapelusik to też nie mój styl...jakbym jej majtki na główkę nałożyła :)

11 lata 8 miesiąc temu #615433 przez Alina2408
albo jakby miala brac prysznic :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615445 przez dominia
Jadzia Hubi mieszanka Radka i Bartka wiec tez i Twoja :) jest sliczny :*
Patii super, ze juz po :) Marcelek cudowny Aniolek :) a Ty wygladasz ekstra ! :*
Alinka Nataszka miod malina i mamusia tez ! :*

Padam na RYJ :( juz normalnie ladnie nie umiem powiedziec .. A ten mi jeszcze nie spi :(
Zdjecia wrzuce jutro, mam tylko kilka z kosciola ;) niestety pozniej Iguń caly czas spal i nie chcialam Go ruszac bo caly dzien mual oczy jak 5 zl :dry:

Tak juz zaczyna gadac jak ktos do niego mowi :) wali usmieszki i glupie minki :) piekne to jest ! :)

Jutro szczepienie na 12:30 .. Juz trzese porami jak nie wiem :( ehh oby wszystko poszlo sprawnie i obylo sie bez skutkow ubocznych :(
W koncu mi Go zwaza :) ciekawa jestem ile wazy :)

Wczoraj Igunio nie robil kupki .. Pierwszy raz tak :ohmy: troche zaczynalam sie martwic ..
Dzisiaj M troche Go bawil i w pewnym momencie podniosl mu bluzeczke do gory, patrzy i 'ooo chlopie co Ty tu masz' a tam ... Kupa do polowy body !!!! Caly byl do mycia :D jeszcze pozniej mi zrobil druga :) wiedzialam, ze cos tam sie robi i lapalam w recznik :D dziecko nadrobilo wczorajsza kupe :P

11 lata 8 miesiąc temu #615467 przez Madlen
Pati piękne zdjęcia maluszka i Ty b. ładnie się prezentujesz.

Jadzia ale z Hubcia już duży facecik :) I jakie mądre spojrzenie ma :)

Mój syn śpi na okrągło. Wczoraj zasnął o 22 i do tej pory budzi się tylko na mleko, po czym szybko znów zasypia :ohmy: nie kumam go..
Na kąpiel wybudziłam. Oby tylko nie odbił sobie w nocy....

Chyba dostałam okres. A może to nie to... Po jakim czasie dostałyście @?
Krwawiłam po porodzie jakieś 10 dni..

Pati Zamiast kwiatów winko dobre by kupili ;)

Alinka ale promieniejesz...

Też myślałam ostatnio o Pati, że najlepiej jakby wyjechała hen daleko..
Może tam gdzie jej ojciec. Pati macie kontakt? :)

Jadzia fajny facet może ja bym była zainteresowana :silly:
Gdzie mi do urody słowiańskiej.. :dry:

Monia można tak długo w nosidełku jeździć? chyba czytałam, że za długo nie zaleca się.
Z tymi nozyczkami musze zmienić..
Stary Rynek też bym pojechała..
Zajebista sukienka, bierz.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615485 przez jadziatopol
Hubus dziekuje ciociom :) :kiss:
Monia ten kapelusik to rzeczywiscie jak majty :lol: :lol: :lol: albo jak taka szmatka do spania dla starych babc :blink: :lol: hahhaha ale sukienka fajna :) mam nadzieje,ze Igunia zaprezentuje sie przyszlej tesciowej w sukieneczce? :blink: :)
Dominia dobrze,ze juz po..ufff...wreszcie sobie mozesz odpoczac...Igorek pewnie tez zmeczony bo tyle wrazen ;) czekamy w takim ukladzie na zdjecia :) masz racje z ta mieszanka :lol: mam nadzieje tylko,ze taki gruby nie bedzie :blink: :lol: moze lepiej odczekaj z tym szczepieniem tydzien po tym kosciele...no wiesz mial kontakt z mnostwem osob i nie wiadomo czy czegos nie zlapal...ja bym chyba poczekala tydzien i jak byloby ok to wtedy bym poszla .
Alina przerazilas mnie nie na zarty z ta dziewczynka :ohmy: jak bedziesz znala szczegoly to chetnie poslucham
Madlen w twoim typie ten amerykanski typek? :lol: ja mysle,ze nie obrazilby sie jakby mial taka laske jak ty....juz nie chcialby slowianki jakby ciebie zobaczyl :) Moj Hubert tez ma takie dni,ze nie wiem o co chodzi..w jeden dzien spi caly czas i trzeba go budzic na kapiel tak jak ty Adasia...a w kolejny nie spi wogole ;) dzisiaj ma wlasnie tak jak Adas,.....jakbym dziecka nie miala...tylko podlatuje co 3 godziny z goracym cycem i spi dalej :lol:

A my dzisiaj jedziemy na urodziny do znajomego....i pewnie sie namecze bo Radek pewnie napije sie piwka albo winka a ja bede musiala nianczyc caly czas Huberta na rekach ;)

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #615486 przez jadziatopol
Monia to dobrze,ze nie jestem osamotniona z tymi snami...bo juz myslalam,ze ze mna cos nie tak :blink:

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615490 przez xpatiiix3
Alina Mój Marcyś najbardziej zapamiętany przez księdza, bo za każdym razem zaczynał wymieniać dzieci od niego :D A dzieciaczków było 7 z moim malutkim ,bo była niedziela miłosierdzia bożego :) A mucha musowo dla mojego przystojniaka :) Kwiaty to nie wiem po co, nawet nie wiem czy przy chrzcie się daje, dali kopertę (200zł) :P Będę strasznie tęsknić za nim jak będę wychodzić... :( Będę latać szkoła dom szkoła dom, żeby tylko cycą karmić go ciągle :) Wychowawczyni się zgodziła tylko szkoda że autobusem jakieś 20min i do tego droga z i na przystanek... I mam nadzieję, że długo tak pociągnę, ale na pewno schudnę sporo od tego latania :D A ja ich nie zapraszałam hehe do głowy mi to nie przyszło :P Kurde ale Wy śliczne z Nataszką :****
Ojej tragedia z tą malutką :/

Jadzia miło, że o mnie myślisz :D :*** hehe ciekawa oferta :) ale nie za stary dla mnie.? :>

Monia Śliczna sukieneczka, ale ten kapelutek to bez kitu tragedia :D

Madlen hehe masz rację przydałoby się na później :D

A mój niuniek spał dzisiaj w nocy od 20.40 do 4.30 bez przerwy jak ja kocham swoje dziecko :D hehehe tak to ja mogę częściej chodzić do kościoła, jak on mi zamierza tak spać :) Prosiłam wieczorem Go żeby mi ładnie pospał, bo jutro do szkoły na 8 i mam :D idę się powoli ogarniać wiadomo jak to z małym trzeba będzie nakarmić przed wyjściem i wogóle :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 8 miesiąc temu #615533 przez Monia_T
Madlen mamy w nosidełku taką wkładkę pod dupkę dla najmłodszego dziecka, nie jest wtedy tak zgięte jak siedzi. Ma pozycję jak w chuście-fasolka, więc myślę, że jej nie zaszkodziło. Zresztą pobyt na świeżym powietrzu miał wiele więcej korzyści :)
Jaki wózek w końcu kupiliście? Tego x-landera co planowałaś?

Iga też ma takie dni, że tylko budzi się na cycka i dalej do snu...ja przyzwyczajona, że mało śpi jak wariatka sprawdzam wtedy czy wszystko ok. Widocznie czasami tak mają :) Dziś się nie zapowiada, bo marudna od pobudki o 7. Pośmiała się trochę do siostry, pogaduliła, ale spać nie chce i popiskuje.

Dominia powodzenia na szczepieniu.

Pati nizłe wyzwanie z tą szkołą i karmieniem, obyś dała radę. Podziwiam, niejedna zrezygnowałaby z karmienia. Super Marcyś śpi :)

[/b]Jadzia [/b]jak imprezka? My jeszcze z małą u nikogo poza dziadkami nie byliśmy.

Wzięłam Igulę na kolana, śmieje się i gada do mnie :lol: :lol: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615557 przez Pliszka
Cześć :)

Jadzia, ja zaczęłam tańczyć z Dance Central i też się nieźle zmęczyłam :laugh: ale zakwasów nie mam, więc pewnie ta Ewa Chodakowska jednak skuteczniejsza, muszę spróbować ;)

Spacerek nam się super wczoraj udał :laugh: Mam nadzieję, że teraz już codziennie to będzie stały element naszego dnia :)

pati - super zdjęcia, oboje wyglądacie ślicznie :) Kandydat Jadzi wart rozważenia :blink:

Alinka - ale małą elegantka :laugh: Fajne fotki :)

Idziemy dziś do pediatry, ale na szczepienia jeszcze nie pozwolę.

Miłego dnia! :laugh:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka